Legislatia Germana???

Legislatia Germana??? | Autor: kmonica1967

Link direct la acest mesaj

Cunoaste cineva legislatia germana in privinta adoptiilor? Eu sunt cetatean roman, fiul este cetatean roman, sotul cetatean german. Cum poate fi realizata adoptia in germania? Are cineva habar? Tatal biologic este de acord cu adoptia.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Buna, nu cunosc legislatia Germana, stiu doar cam cum decurg acolo lucrurile: familia doritoare sa adopte contacteaza una din agentiile acreditate de catre stat (sau Landesjugendamt - un fel de "protectia copilului" dar cu ei merge mai incet treaba), ti se cer anumite informatii, se semneaza un contract cu agentia, contract care include si tarifele (e vorba de mii bune de euro!), apoi astepti sa-ti vina randul la evaluare si cursuri. Ti se face un "homestudy" si un curs, apoi intri pe o lista de asteptare. Pe care lista stai mult timp (minim 1-2 ani, in general ~3) si apoi primesti un KiVO (Kindervorschlag- propunere de copil), adica cateva poze cu copilul si cateva date despre el. Spui daca il vrei sau nu, daca da, merg lucrurile mai departe.
Nu stiu daca poti pur si simplu sa adopti copilul cuiva care nu-l mai vrea. Sincera sa fiu cred ca nu poti, dar mai bine te interesezi la Landesjugendamt din landul in care esti decat sa te iei dupa ce zic eu :) Succes.
(PS vezi ca eu stiu lucrurile astea doar de pe net, pentru ca o perioada am vrut sa adopt un copil din Africa si era un exemplu pentru mine cum merge treaba asta in Germania).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chrisum spune:

Din cite inteleg eu la Kmonica este vorba de adoptie in familie,adica sotul ei vrea sa-l adopte pe fiul ei din prima casatorie,iar tatal biologic este de acord.Acest tip de adoptie nu este asa de complicat cum ai descris tu Manuelita.Nu stiu din pacate amanunte despre legislatia din Germania dar in Romania acest tip de adoptie e mult mai rapid decit adoptia obisnuita.Cred ca la fel e si in Germania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

n-am inteles eu, ma scuzati, am batut campii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Uite ce am gasit:
"Stiefkindadoption:
Sie ist die häufigste Art der Adoption.
Dabei ist der Annehmende mit einem Elternteil des Angenommenen verheiratet oder verpartnert.
Nach Einwilligung in die Adoption durch den anderen leiblichen Elternteil, dem Antrag des Stiefelternteils auf Annahme des Stiefkindes und der Zustimmung des mit dem Antragsteller verheirateten bzw. verpartnerten Elternteils beim Notar spricht das Vormundschaftsgericht die Adoption aus, wenn das Jugendamt keine Einwände erhebt und der Vormundschaftsrichter in der persönlichen Anhörung des Antragstellers und des Kindes keine Bedenken gegen die Adoption bekommen hat.
Ab einem Alter von 14 Jahren ist auch die Einwilligung des Kindes beim Notar notwendig.
Hat das Kind nicht die deutsche Staatsangehörigkeit, ist die Einwilligung evtl. schon ab 10 oder 12 Jahren notwendig.
Sind weitere Kinder des Stiefelternteils vorhanden, werden diese zur Adoption befragt.
Rein erbrechtliche Gründe können gegen eine Adoption nicht erfolgreich vorgebracht werden.

Das Besondere an der Stiefkindadoption ist, dass – anders als bei anderen Adoptionen – das rechtliche Abstammungsverhältnis zu dem mit dem Annehmenden verheirateten bzw. verpartnerten Elternteil aufrechterhalten und nur das Abstammungsverhältnis zum anderen leiblichen Elternteil beendet wird.
Dadurch wird das Kind dann ein gemeinsames Kind der Eheleute bzw. Lebenspartner, was ja gerade mit dieser Art der Adoption bezweckt wird.
aus: http://de.wikipedia.org/wiki/Adoption...

"

... eu in locul tau as pune o intrebare la Jugendamt ... normal ar trebui sa te indrume ... sau cauti un Notar cu experieta in domeniul asta. Poate are chiar Jugendamt-ul adrese ajutatoare!
Succes!

Dragostea mea Cristian & Iubirea mea Amélie

---------------------------------------------
De la INIMA ta pentru INIMILE lor: www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput