Cauzele opririi din ev.a sarcinii (Leiden+MTHFR) 5

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi
[Ca nu mai inteleg nimic. Acum cateva luni am facut o laparoscopie si automat mi-au facut coagularea la spital. Nu mi s-a spus nimic ....


Si eu am facut chiuretajul in spital cu un set mare de analize inainte si nu mi s-a spus nimic. Pe ei ii intereseaza sa nu ai hipocoagulare, sa nu le mori pe masa de operatie. Mutatiile de care tot vb noi pe aici poti sa le ai si sa nu ai pb toata viata dc nu se activeaza. Se activeaza la AC, fumat, imobilizare, traumatisme, sarcina, obezitatea... , posibil sa se si dezactiveze , nu am citit nicaieri dar ar fi bine de stiut. In cazul in care stii ca ai o mutatie tb sa te feresti de ce o activeaza sau ca tb sa faci un tratam pe per activarii. Sper ca nu vb prostii



Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki mi-a tradus cineva prospectul de la Medyn Forte si sambata ajung cu el la doctor.scrie pe el ca este pentru reglarea nivelului de homocisteina si din cate stiu eu acum despre MTHFR mi se pare perfect.daca vrei iti pot trimite si tie traducerea.eu m-am apucat deja de el si incep sa cred ca mi-a facut bine ca am ovulatie fara tratament luna asta.

Poze

www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Ok Mcrissa merci, am sa-ti dau adresa mea de mail pe PM. As vrea sa stiu dc contine si metafolin (sau methylfolat) asta am aflat ca ar fi enzima care ne lipseste noua celor cu MTHFR si din cauza ca nu o avem nu putem sintetiza B-rile. Am mai aflat ca Femibion contine methylfolat 416mcg si as vrea sa mi-l procur. Femibion 800 se da in strainatate inainte de a ramane gravi si primul trimestru de sarcina apoi se da femibion 400.




Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Profaaaa , pe unde umbli?? Am nevoie de cunostintele tale ca eu poate vb prostii. Am citit in prospectul Femibionului ca, contine pe langa altele si 400 µg Folsäure+416 µg L-Methylfolat. Nenea google translate mi le traduce pe amandoua ca acid folic. Deci, ce e ala L-Methylfolat ca eu aflasem ca este enzima aia care ne lipseste dar se pare ca nu e asa.




Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

Saluti!!!Christos a inviat!!!Am revenit,m-am intors marti seara din vacanta mea,ca marti am fost libera,miercuri am avut musafiri ieri am fost la un Sf. Gheorghe...asadar...
miki,acid folic,vitamina B9,folat,folacin,sau acid pteroilglutamic,inseamna unul si acelasi lucru,ACID FOLIC.Sunt doar denumiri diferite.In biochimie,substantele pot avea mai multe denumiri.De ex,acidul folic isi ia numele de la "folium"(frunza),pt. ca a fost separat pt. prima data din frunzele de spanac.L-metilfolatul de calciu,este un derivat al acidului folic.Probabil,nu stiu sigur,dar o sa aflu,putin mai usor asimilabil.Spun asta pt. ca in general,sarurile acizilor sau ale mineralelor se asimileaza mai usor,pt. ca majoritatea sunt mai usor solubile,insa si acidul folic este hidrosolubil,si el se asimileaza usor.Exact acelasi lucru il face si acidul folic,cat si l-metilfolatul(de calciu).Uite,cum e si cu Vitamina B12,care la modul general se mai numeste cobalamina.De obicei se utilizeaza forma ciancobalamina,mai exista hidroxicobalamina,iar eu iau,pt. ca n-am gasit la momentul respectiv altceva,metilcobalamina.Sunt similare,fac acelasi lucru.
Eu...sunt cam dezamagita,am inceput stimularea cu Puregon,speram sa fie activ ovarul drept,de-aia nici n-am facut luna trecute stimulate pt. ca trompa mea stanga nu e chiar superpermeabila,la ultima histeroscopie a trecut lichidul,dar ceva mai greu decat la dreapta,si niciodata nu am avut sarcina dupa ovulatie pe stanga.Si,surpriza,am un folicul mere pe stanga,in ziua 8 era de 20,iar pe dreapta era de 15.Ieri,in ziua 10,cel de pe dreapta avea 18,dar dr. mi-a zis ca nu e de o calitate f. buna,ca nu are o forma perfecta,era putin cam stramb(mie nu mi s-a parut,dar nu sunt eu specialistul...),insa cel stang,sicea ca e excelent,am uitat sa intreb de cat era,dar mi-a aratat si ovocitul din folicul,a zis ca e deja matur,si ca celalalt nu se va mai maturiza.Asa ca ieri seara dupa ce am venit de la Sf, Gh,mi-am facut Pregnylul(si ma doare si acum,ca l-am facut subcutanat,in burta,,,),si azi mai merg la o eco sa vad daca s-a desprins sau inca nu.Am rezerve fata de ovarul stang,dar...asta e.Si la 48 de ore dupa ovulatie,o sa incep sa iau heparina,adica aprox. de luni.Si dupa aprox. o saptamana o sa fac bhcg,daca e,voi continua,daca nu, o s-o opresc,Si probabil maine,o sa-mi fac hemoleucograma,sa stiu cum stau,inainte de heparina.Cam atat.O sa va mai tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

Am fost si azi la gine,sa vad cum stau cu clocitul...un folicul dominant pe stanga,mi-a aratat dr, ca se vad 2 ovule ,si a zis ca sunt cel putin 2(nu stiu exact ce insamna asta,o sa ma pun sa citesc!),care se pregatea sa se apropie de finish,pe dreapta foliculul a crescut de ieri,de la 18 la 19.5 azi,dar in continuare zicea ca nu va face asta nicio treaba,n-am intrebat cat e endometrul,ieri era 9.5.Asa ca se pare ca maine va fi ziua Z...Astazi e ziua 11...Ma intriga insa niste amanunte:alte dati,dr. imi zicea ,in ziua 13(fara stimulari),ca un folicul de la 16 in sus,pt. ziua premergatoare ovulatiei e ok,acum,de asta de 19.5 imi zice ca nu intra in competitie?!?Oare daca se desprinde cel de pe stanga,cel de pe dreapta se desprinde si el in acelasi timp sub influenta hormonilor,sau mai poate sa stea si sa mai creasca?am uitat sa intreb asta...Pe urma,vis-a vis de de stimulare:data trecuta,desi am luat mai putin Puregon,am simtit tensiune in sani,cam de cand am terminat de luat,iar dupa pregnyl,s-a intensificat.Acum...nimic...!!!Parca vad ca si luna asta m-am indopat cu hormoni ca si curcanii aia imensi,si-am dat cu totul si vreo 15 milioane in zadar...si luna viitoare de la capat...atat mi-e de lehamite uneori...dar stiu ca n-am voie sa gandesc asa...offfffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Profa, merci de informatii.
Dr ala al tau nu avea cum sa vada ovocitele la ecograf, numai la punctie poti afla dc foliculii au ovocite sau nu.
Despre HSG, dc lichidul a trecut prin amandoua trompele at e bine, nu conteaza ca a trecut mai incet, imp e sa fie permeabile. Sper sa spargi gheata aici.
Luca am citit ca te urci pe . Succes!!!




Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Luca am citit ca te urci pe . Succes!!!




Pai ma urc, mai Miki, ar cam fi si cazul, dupa atata amar de timp. :) Adevarul e ca m-a luat prin surprindere un pic decizia medicilor de a incepe - dupa atatea intalniri la spital la care eu ma duceam decisa sa primesc ok-ul iar ei ma tot puneau sa astept, sarmanul meu creier se conditionase sa se astepte la eterne amanari. Dar uite ca incep chiar cu o luna mai repede decat speram.

Deci nu, nu ma intreba. Nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna sa primesc rezultate pozitive la vreunul din astea doua teste. Refuz sa iau in calcul varianta, am alte treburi de facut: eu ma apuc de fiv! Nu, nu le-am spus ginecoloagei si sage-femme din echipa mea fiv ca am facut analizele astea, nu am vrut sa complic lucrurile, ca poate imi ziceau hai sa asteptam rezultatele.

Le-am zis doar de vit B12, ca iau fiole buvabile, 1 mg/zi. Au notat pe fisa, nu au comentat, pentru ca vorbisem anterior ca bilantul care revelase deficitul de B12 e facut de echipa prof. Gris si va dati seama ca nu comenteaza ei peste. Ce n-am zis este ca au nu am apucat sa am o intalnire cu prof. Gris, ca eu iau B12-le asta cam din proprie intiativa (desi stiti ca am dat si un telefon la laborator).


Insa ce voiam sa va zic: medicul generalist, cand am luat prescriptiile, m-a intrebat daca sunt sigura ca nu e prea mult 1mg de B12/zi. Eu le iau in continuare, dar parca am un nod in gat. Nu o fi prea mult?!

Ce scrie pe la posologie (medicamentul se cheama "Vitamine B12 GERDA 1000µg/4ml" - sunt fiole cu un lichid roz inchis, eu le beau):

"In toata cazurile, conformati-va strict prescrierii facute de catre medicul dvs.

1. Pe cale injectabila intramusculara in tratamentul de deficit de vitamina B12.
- in tratament de atac: o fiola pe zi sau de trei ori pe saptamana, prin injectare intramusculara, 10 fiole in total;
- in tratatament de intretinere: o fiola/luna, prin injectare intramusculara.

2. Pe cale orala in tratatamentul anemiilor cauzate de insuficiente de aport alimentar de vitamina B12 in cazul vegetalienilor stricti
- in tratament de atac: o fiola / zi timp de 15-30 zile;
- in tratatament de intretinere: o fiola la fiecare 10 zile.

Durata tratamentului: conformati-va prescrierii facute de catre medicul dvs. "


Bun. Eu vegetaliana nu sunt (nici macar vegetariana), anemie in sine nu am..., as fi mai degraba in cazul 1, cu deficit de B12 fara legatura cu aportul alimentar, cand se fac injectii intramusculare - dar le iau pe cale orala (ca asa mi-a zis farmacistul, ca le pot bea, desi eu bag seama ca o diferenta exista). Deja am luat vreo zece fiole. Ar cam fi sa ma apropii de finalul fazei de atac. Ce fac mai departe? Cat timp sa mai iau?





---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Luca mult-mult succes, poate ma pornesc si eu la drum peste o luna, sa-mi tii locul cald la odisee :)
Nu e mult 1 mg, nu afecteaza, se elimina prin pp surplusul. Aici in RO pt ca nu se gasesc ac cantitati se da ce se gaseste, cantit astronomice ca cica dc e prea mult il elimini prin pp. Dar de ce te mai intrebi dc e buna cantitatea, imi aduc aminte ca ai vb la tel cu dr hematolog si ai spus ca a ramas mirat ca stii ce cantit tb sa iei, deci e corecta.
Sa vedem rez la MTHFR si apoi vedem ce facem. Dc Doamne fereste e pozitiv le spui dr dupa ce faci FIV-ul. Sa iei acid folic de 5 mg acum(la asta tot asa cica se elimina surplusul prin pp).




Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

au iesit puisorii


Puisori

www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput