Lacul Circului seaca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ma bucur ca mai sint si alte persoane care tin la parcul asta.
M-am gindit si eu la un miting, la bannere, dar cum anuntam asta ca sa vina cit mai multe persoane? Am scris celor de la Green peace si celor de la Garda de Mediu si nu s-au invrednicit sa raspunda. Ar fi nevoie de un ONG care sa aiba know-how-ul pentru asa ceva. Nu am nicio problema sa ma asez in fata circului cu un banner, dar daca sintem putini nu ne baga nimeni in seama. Eu tot trimit mailuri, dar asta nu rezolva mare lucru. Citeva ziare au scris despre asta, Antena 3 a dat o stire, se pare ca nu-i suficient. Apelati si voi la cunostintele voastre, mai scrieti la televizuni, poate se mai fac niste reportaje. Daca nu se intimpla nimic in urmatoarea saptamina, eu zic sa ne dam noi intilnire intr-o duminica in parc si sa facem ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:


Karlingutza, Teodora este prietena Mayei, se jucau impreuna in fiecare dimineatza pana de curand, cand Teodora a inceput gradinitza.
Natasa, o floricica si pentru tine si pentru toti cei carora le pasa de mediu, de Bucuresti, de parcuri, de ratze, de nuferi si de aerul pe care il respira copiii nostrii. Si eu am scris unui ONG care nu mi-a raspuns (inca).
Visatoarea, mie mi se pare o idee foarte buna sa organizam un protest intr-o duminica. Ce spuneti de 26 aprilie ? Stiu ca termenul este scurt dar si Lacul este intr-o stare foarte grava...
Nici eu n-am idee cum se face...dar sunt convinsa ca gasim oameni care ne pot indruma.
Cine stie cum se procedeaza ???
Chemam si ratzustele DC (mascotele...) sa fie alaturi de cele cateva surioare care au mai ramas pe Lacul Circului.

Eu o sa le scriu si prietenelor mele (de pe DC, de la piersicutze.. si nu numai) si sunt convinsa ca o sa participe la protest cu sotzii si copiii din dotare (cine nu are poate sa vina si cu pisica sau catzelu )


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Miky, eu sint de acord cu ziua de 26. Ramine sa mai vorbim pina atunci si sa ne mai intindem antenele. Multumesc pentru floricica, din pacate nu am putere sa fac mare lucru, dar prea mi-e drag parcul asta ca sa nu incerc sa fac ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns visatoare spune:

pumpkin am incercat sa iti trimit mesaj privat dar am primit un raspuns ca nu poti primi PM; asa incit iti scriu aici

trimite si mie pps_ul ala; sunt curioasa daca a mai aparut si altul decit cel facut de mine la sf lui martie;

crezi ca reusim sa facem ceva? m_am intilnit cu o doamna care scrisese deja la primaria sect 2, primise raspuns si din acea hirtie am citat in pps; poze si textul si chir si pps_ul l_am trimis pe la televiziuni si ziare si vad ca ceva ceva s_a miscat; sper sa nu ramina doar ca informatie totul.

merci si speram!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si ce zicea primaria in raspuns? Ca-l asteapta sa sece si pe urma pun beton si fintina pe mijloc?

Edit: am trimis si eu adresa de mail pe PM pentru pps-ul cu parcul. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns visatoare spune:

Salvati Lacul Tonola!!!!


Din vara anului 2007 apa lacului scade ingrijorator. Despre acest lac se stie ca este alimentat de mai multe izvoare subterane si ca este singurul lac din Bucuresti si imprejurimi unde cresc lotusi egipteni si flora mediteraneana care strajuie lacul de jur imprejur.

Incepand din anul 2007 s-au trasmis mesaje de avertizare la forurile compentente( Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 2) prin care se atentiona pericolul scaderii nivelului apei. Recent a mai fost trimisa o petitie catre Primaria Municipiului Bucuresti, inregistrata cu Numarul 802800/04.02.2009 si la Directia Inspectie si Control General cu Nr. 18/493/06.02.2009 – probleme privind lacul Circului ( scaderea accelerata si alarmanta a nivelului apei din lacul Circului) la care s-a primit urmatorul raspuns in data de 27.02.2009:
“...lucrarile de executie ale blocului de birouri amplasat are fundatia la circa 34 m adancime, si afecteaza panza freatica si implicit izvoarele naturale care alimentau lacul si s-au instiintat factorii implicati , respectiv, beneficiar imobil SC Cascade Park Plaza SRL, constructor SC Bovis Land Lease, Primaria sectorului 2, Administratia Nationala Apele Romana, SGA Ilfov- Bucuresti, Agentia de Protectie a mediului Bucuresti.” – Dupa cum se vede , exista o multitudine de institutii si agentii care ar fi trebuit sa se sesizeze si sa ajute cu ceva de peste 2 ani.

La raspunsul primit in data de 27.02.2009 de la ALPAB, se precizeaza ca: “Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti va comanda un studiu hidrogeologic unei institutii specializate care sa stabileasca cauzele care au dus la scaderea nivelului lacului si sa indice posibilitati de alimentare cu apa a lacului din alte surse”


Ne intrebam cit va costa si cit va mai dura acest studiu hidrogeologic care o sa fie comandat de ALPAB -probabil pina la secarea definitiva a lacului – observabila cu ajutorul mirei de control montata la inceputul lunii martie. In cele 4 saptamini de cind a fost pusa, nivelul apei a scazut cu 20cm. Iar fata de vara trecuta si de nivelul normal al lacului este scazuta cu peste 2 metri.
Va reamintim ca din vara trecuta a inceput, la cladirea EuroTower ce se construieste in Barbu Vacarescu si are 5 subsoluri( cu cota la cca. -34.0m), sa se deverseze, prin de doua ori 15 conducte si doua puturi de adincime, apa la canal.

Totusi se poate face ceva sa fie salvat lacul si parcul(incep sa se usuce si copacii din jurul lacului) pana nu este prea tirziu???? Sau deja cerem prea mult?


Ne-am mai gindit la o eventuala ipoteza: ca si epuizmentele de la metrou de pe linia Stefan cel Mare – Obor ( in zona Circului) sa afecteze pinza freatica si ar putea fi redimensionate si redirectionate pentru salvarea lacului.
Iar izvoarele s-ar putea sa fie acoperite de mal deoarece nu s-a mai facut decolmatarea lor de zeci de ani.


.... cam asta am scris si am trimis peste tot pe unde am putut.rezultatul a inceput sa se vada,ceva reportaje si articole in ziare, apa insa tot scade...

cind ma uit la lac ma ia depresia, o sa devina un parc EMO? o sa acoperim lacul care moare cu panouri de gard, de 1 iunie, ca sa nu se intristeze copiii ce vin traditional in acest parc si la circ, de ziua lor?? ce vom face?
asteptam sa apara pe locul lacului secat un restaurant"la nufarul ofilit"??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns visatoare spune:

http://andreichiliman.blogspot.com/2007/10/un-bordei-n-parcul-circului.html

http://www.orasul.ro/expozitii/2009expo/trecut-au_anii/galerie/slides/9%20In%20jurul%20circului%20noi%20blocuri.html


http://metropotam.ro/Locuri/2008/07/art8428587545-Lotusii-din-Parcul-Circului-De-pe-valea-Nilului-in-mijlocul-Bucurestiului/

http://www.mypictures.ro/utilizator/poze/mari?album=1674

http://www.gradinamea.ro/P-Toamna_in_parcul_circului-1001-3224.html


http://www.ecomagazin.ro/lacul-circului-din-bucuresti-seaca-vazand-cu-ochii-din-cauza-constructiei-unui-bloc/

http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=1238

http://www.green-report.ro/stiri/lacul-circului-din-bucuresti-seaca-vazand-cu-ochii

http://www.antena3.ro/stiri/romania/lacul-circului-din-bucuresti-seaca-vazand-cu-ochii-din-cauza-constructiei-unui-bloc_68623.html

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136106

http://www.catavencu.ro/lacul_circului_s_a_intristat_a_venit_cascade_park_plaza_si_l_a_secat-6894.html

http://asociatiabucuresti.ro/blog/?p=311

http://www.click.ro/actualitate/lacul-circului-a-inceput-sa-sece

http://bucuresti.time4news.ro/ultima-ora/lacul-circului-secat-din-cauza-unui-bloc/

http://www.sictir.org/node/639

http://www.adevarul.ro/reporter-adevarul/foto/salvati-parcul-circului.html

http://www.green-report.ro/category/tag/lacul-circului

http://www.alvalia.ro/blog/?p=559#comments

http://www.jurnalul.ro/stire-special/lacul-a-scazut-din-cauza-unui-bloc-turn-503026.html

http://stiri-locale.pescurt.ro/stiri-cluj-napoca/lacul-circului,-secat-din-cauza-unui-bloc_07-04-2009_303019

http://www.stireazilei.info/antena3/lacul-circului-din-bucure-ti-seac-v-z-nd-cu-ochii-din-cauza-construc-iei-unui-bloc/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Multumesc pentru link-uri. Pe multe le stiam, pe altele le-am descoperit acum. Poza veche din parc mi-a adus aminte de copilarie. Cind ne-am mutat noi in zona pe bulevard, in dreptul parcului nu erau blocuri, erau case.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns visatoare spune:

Fetelor, nu am dormit toata noaptea ....

Trebuie facuta o cerere de aprobare a unui miting in parcul circului
Cererea pentru a fi aprobata trebuie sa contina mai multe chestii care nu le aveam deocamdata, am gasit pe net de ce a fost respinsa o alta cerere de miting:”s-a constatat c#259; cererea nu respect#259; prevederile art.12,13,14 din cap III, din Legea nr.60/1991 privind organizarea #351;i desf#259;#351;urarea adun#259;rilor publice, nu se cunosc organizatorii mitingului, persoanele responsabile pentru conducerea adun#259;rii publice, personalul desemnat de organizatori pentru desf#259;#351;urarea adun#259;rii #351;i pe trasee, num#259;rul de solicitan#355;i #351;i nevoile solicitate c#259;tre for#355;ele de ordine.”
Deci ... cine organizeaza chestia asta pt lacul si parcul nostru? Eu nu sunt acum in bucuresti si ma gindesc ca voi chiar va puteti intilni in parc sa discutati despre asta si sa luati o decizie si sa scrieti asa o cerere. Nu se poate sa nu fie si cineva care sa nu stie legislatie pe aici pe forum.


Trebuie multiplicate afisele de anuntare a actiunii noastre in parc, si puse pe copacii din parc, la intrarile principale, in statiile de masina si tramvai din jurul parcului, la intrarile in magazine:angst, farmaciile, kaufland, billa,domino,cele de pe stefan cel mare, la intrarile in blocurile din jurul parcului – mai tineti minte zona in care erau afise ca nu se mai vind bauturi alcoolice cu prilejul nu stiu carui meci ... cam tot pe acolo ar trebui sa le punem)
Trebuie anuntate televiziunile si presa

Ar trebui zilele astea strinse semnaturi de la oamenii din parc care sprijina protestul nostru si cererea noastra ( reumplerea lacului, gasirea unei solutii de alimentare a lui si oprirea abuzurilor din Bucuresti)

Cine stie de unde se alimenteaza bazinele bucurestene? Dinamo de pilda. Cite zile trebuie pentru a fi umplut? Apa bazinelor ar putea sa fie buna si pentru lacul nostru? Cit costa o cisterna de apa plata? Care e cel mai apropiat izvor de bucuresti? Cit costa transportul apei? Ce cantitate de apa ar fi necesara pentru reumplerea lacului?Cite cisterne de apa ar fi necesare?
Ar fi posibil ca o intreprindere de imbuteliere a apei sa faca un bine in perioada Pastelui si sa ne sponsorizeze lacul cu ceva apa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns visatoare spune:

Veniti cu mic cu mare sa salvam Lacul!!!!!!


Lacul copilariei, adolescentei, visurilor, relaxarii, inima parcului se duce pe zi ce trece. Nu am putea sa fim linistiti spunind „ Asta a fost voia lui Dumnezeu” sau asteptind sa SE faca ceva, se pare ca autoritatile nu fac nimic altceva decit sa paseze ”pisica”, poate sunt depasite de situatie sau poate e prea neinsemnat lacul nostru pentru ei.Nu ar mai trebui sa stam linistiti gindind „ las ca o sa iasa cineva in strada, o sa se ocupe cineva, a scris presa, a aparut la tv, de acum o sa se face ceva” – daca nu facem noi, nu face nimeni!!!!!

Daca lacul e neinsemnat pentru ei, atunci e bine sa le aratam ca nu este neinsemnat pentru noi si ca noi –ceilalti- suntem multi, iar daca sunt depasite de situatie sa ne arate si noua ca sunt preocupate si ce solutii au gasit, deja sesizarile noastre au peste 2 luni vechime(teoretic ar fi trebuit sa se autosesizeze...dar fie si asa doar 2 luni)

Propunem iesirea in parc, la lac, in data de ..... la ora .....

Sunteti asteptati cu mic, mare si foarte mare
- cu bidoane de apa plata

- cu desene reprezentind lacul, ratele, nuferii

- cu creta colorata pentru a desena pe asfalt mesaje de SOS pentru lac

- cu fotografii ale lacului

- cu ginduri scrise


Vrem sa acoperim gardul de linga lac cu desene, fotografii si gindurile oamenilor legate de lac, ca un semn de incurajare. Vrem ca toate aleile parcului sa fie acoperite de desenele copiilor care nu isi vor lacul secat ( lacul este pentru ei o forma de observare a naturii, a vegetatiei, a ratelor, a testoaselor, broastelor si chiar si a pestilor)
Am vrea sa ridicam nivelul apei pina cind se va gasi solutia de care cei ce sunt platiti pentru asta. Nu mai putem sta astepind sa gaseasca ei o cale de iesire, sa se decida sa comande un studiu, sa inventeze un consiliu si alte functii pentru solutionarea problemei lacului sau pentru constatarea secarii definitive a lui, sa caute vinovati care oricum nu vor pati nimic, cel mult isi vor cere public scuze, dar oricum vina nu ar fi a nimanui, poate a lui Dumnezeu, sau a noastra ca vrem sa ne opunem schimbarii....

Cerem salvarea lacului( prin alimentarea din exterior si apoi prin regasirea izvoarelor lacului) si nu in ultimul rind incetarea abuzurilor din Bucuresti!

Vedem, suntem oripilati, gindim dar nu zicem nimic despre tot ce ne ridica revolta in git si ne face sa ne simtim straini in orasul nostru, neputinciosi, altii au banul , altii iau deciziile, noi nu putem decit sa fim revoltati interior, din ce in ce mai scirbiti de tot si toate, cu o stare de nemultumire continua, asteptind ce???? Nu suntem nici arhitecti, nu suntem nici hidrologi, dar avem bun simt. Oameni buni, suntem multi care vedem si gindim, tot ce trebuie sa facem e sa ne unim, sa ne regasim unii pe altii...

Cred ca daca o televiziune ar face iarasi panouri pe care sa se scrie nemultumirile legate strict de abuzuri, am putea sa inconjuram bucurestiul cu ele si sa dublam si noile borduri bucurestene si tot ar mai fi necesar spatiu pentru expunerea lor.

Medicii trag semnale de alarma ca oamenii trebuie sa duca o viata sanatoasa, ca sunt foarte multe cazuri de cancer la copii. Distrugem lacul, se distruge si parcul si inca o sansa la o viata sanatoasa.

sa salvam ce mai putem ca sa ne salvam pe noi!!!!

Mergi la inceput