Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Profa dc ai deficit de prot S si MTHFR tratam tau va tb sa fie cu heparina si vitamine. Prot S cere heparina. Cred ca poti lua thrombo ass 3/zi pana vezi sacul gestational apoi sa incepi heparina. Am citit ca heparina se face numai dupa confirmarea sarcinii in uter si pana ti se va confirma sa o inlocuiesti cu thrombo ass.




Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Danny, spune-mi si mie te rog ce analize ai facut sa-ti dai seama ca ai MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot si mutatia A1298C genotip.
Si eu am o fetita, nu am avut nici o pb pe timpul sarcinii, insa am pierdut 2 sarcini dupa aceea (la 5 sapt si putin, prima avort spontan, a doua sangerare si chiuretaj).
Prof Marinesc si Dr. Tutunaru mi-au zis ca nu are rost sa-mi fac alte analize, dar cine stie? daca mi s-a activat si mie ceva dupa ce am nascut-o pe Maya?
Acum ma pregatesc de fiv.

Multumesc,

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 11_dye spune:

Buna dimineata!

Este minunat ca ati deschis acest subiect, pentru ca sunt foarte putine fete care au cunostinte despre astfel de anomalii, iar multi dr nu recomanda analizele specificate de voi.
Si eu sunt una dintre nefericitele cu factor V Leiden, descoperit dupa oprirea sarcinii in evolutie. Anterior avusesem un avort spontan si am fost trimisa la Fundeni la vestita uscatescu pentru analize.
De doua ori am fost acolo, iar rezultatul era cat se poate de incert - scris cu creionul "slab pozitiv", cu recomandare de tratament cu aspenter. Este gratuita investigatia, cu trimitere de la medicul de familie.
Dar ... Profa ... ii dau dreptate dr care ti-a spus ca nu mai are prea multa cautare dr uscatescu.
Daca as fi stiut ca am factorul V Leiden, nu mi se oprea si a doua sarcina in evolutie! Ar fi trebuit sa fac tratament cu heparina, nu cu aspenter, care este mai slab si decat aspirina!
Acum ... ghinion ... de mai mult de trei ani nu mai raman gravida si am o varsta considerabila!
Analizele pt trombofilie le-am repetat la Coltea, la dr Avram. Dansa m-a trimis mai departe la dr Mambet, pentru ca suspecta existenta factorului V si/sau II Leiden.
Intr-adevar, am factorul V, dar, din fericire nu-l am si pe II.
Eu stiu ca dr Mambet da si consultatii, dar se asteapta mult pentru programare.
Poate dr vostru ginecolog sa stie tel dansei si sa vi-l dea!
Daca va mai pot ajuta cu ceva, cu cea mai mare placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 11_dye spune:

Ingeras, mie dr Mambet mi-a spus ca factorul V Leiden nu se activeaza la absolut toate sarcinile. Mi-a spus ca, statistic vorbind, a fost prezent mai degraba la sarcinile cu baietei.
Dar daca esti sigur ca ai aceasta problema, automat iei tratament, ca nu stii cand si in ce conditii se activeaza!
Eu zic sa faci investigatia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2bobocei spune:

Buna dimineata.
Am citit inca de la inceput toate postarile din acest capitol deosebit de interesant.
Si eu am suferit anul trecut, in luna iunie un avort spontan, sapt. 8 de sarcina pentru care doctorii nu au gasit nici o explicatie.
As vrea sa fac si eu analizele despre care s-a tot vorbit in acest capitol, dar totusi la recomandarea unui medic.
Stie cineva cum as putea sa ma programez la d-na dr. Corina Neamtu la Sp. Coltea si daca este necesara trimitere de la medicul de familie.
Va multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

11Dye bine ai venit!!!! Eram singurica aci cu V Leiden. Tu ce genotip ai? Ce varsta ai? Stii cumva dc avem voie sa facem tratam de stimulare cu gonal F? Pot sa te trec pe prima pagina?
Ingeras eu zic sa-ti faci direct MTHFR la Synevo (270 ron). Dc ai homocisteina mare at e posibil sa ai MTHFR si o sa tb sa faci tratam cu B6 50mg B12 1mg si acid folic 5mg dar ac MTHFR se poate activa numai in sarcina si sa ai acum homocisteina buna, deci degeaba o faci acum pt ca nu-ti dai seama ca ai MTHFR. Sper ca intelesasi




Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki am fost si eu azi la synevo si am facut Mutatia factorului V Leiden.rezultatul il voi primi in maxim 3 saptamani.

ingeras eu cred ca cel mai bine ar fi sa faci la synevo "Profil trombofilie ereditara II (antitrombina III, proteina C, proteina S, mutatia factorului V Leiden, mutatia protrombinica, gena MTHFR)", cum spunea si miki, homocisteina poate varia, de aceea e mai bine sa faci MTHFR.

11_dye
imi pare rau de pierderile tale.m-ai pus pe ganduri cu statisca despre faptul ca Mutatia se poate activa la sarcinile cu baietei, ca la mine au fost baietei.dar o sa aflu eu pe 23 aprilie daca sunt mutanta sau nu si cu balaria asta.

2bobocei medicii de la noi nu prea recomanda analizele despre care scriem noi aici.chiar nu inteleg de ce, pentru ca dupa prima pierdere am fost la mai multi doctori si i-am rugat sa-mi recomande tot ce se poate, indiferent de costuri, dar niciunul nu mi-a zis de aceste analize, le-am facut eu de capul meu.eu cred ca profilul pe care i l-am recomandat lui ingeras este cel mai complet.

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 11_dye spune:

Miki-miki, multumesc de primire!

Sunt cam batranica, ieri am implinit 42 de ani (nu e o pacaleala ). Poti sa ma treci, sigur ca da!
Din cate imi aduc aminte, parca heterozigot, ar trebui sa-mi verific hartoagele de acasa! Intelesesem ca este varianta mai "fericita" a acestei anomalii!
Eu am facut deja o stimulare cu Gonal, pentru o IA, desi parca are ceva contraindicatii pentru pb de coagulare.

Va imbratisez cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 11_dye spune:

Mcrissa, majoritatea dr nu recomanda aceste investigatii, pentru ca NU STIU de existenta lor, sunt pur si simplu in urma cu informatiile!
Altii considera ca daca pacienta este tanara, mai are timp sa piarda niste sarcini, no pb!
Iar unii merg "pe litera legii", care recomanda aceste investigatii la mai mult de doua sarcini pierdute sau oprite in evolutie!
Oricum, trebuie sa faci tu investigatiile, din proprie initiativa, sau sa le scoti cu clestele recomandarile!

Cum ar fi sa te duci la un dr care sa te asculte, sa-ti noteze istoricul, sa-ti recomande de la inceput TOATE investigatiile necesare? Iar de abia apoi sa incerce cu IA sau FIV ...

N-ar mai fi in Romanica, ar fi in alta parte, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

pfaiiiiii, ce harnice ati fost.sper sa nu uit nimic.le iau pe rand.
1 miki, multmam de noua pagina(scz de intarziere,batranatile, pfaii).nu sterge nimic....tulaiiiii.bag capu cat vrei, nu sterge.nu sunt suparacioasa.doar ca limbuta mea e cu mancarimi, o apuca, le zice.
2 pupicei noilor venite.imi pare rau ca aveti probleme, dar ma bucur ca ingrosam randurile.asa ii vom da de capat bolii asteia.
3 profa facem un club al mutantelor?
4 ingeras, pe trimiterea de la gine al meu pt lab scria:trombofilia in sarcina si metabolismul folatilor(MTHFR).de aici pornind se descopera.
5cum la voi se compenseaza?ca eu le-am platit si mi s-a spus ca statul nu compenseaza anal astea?
6revin ca precis am uita ceva

Mergi la inceput