Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

vrem si retete, gagici.

philip
31weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

As fi vrut sa-l incerc cu capsuni (trebuie sa recitesc reteta, poate nu merge) sau cu mure, cand o sa apara pe camp. Da, de asta imi place si mie, pare nu f. dulce si racoritor.

Diabetul tip II se poate controla prin alimentatie?

Multumesc pt. reteta de paine cu teff. Ce-i oare cu drojdia care creste singura? Are si bicarbonat sau praf de copt in ea?!

Si cu cozonacul se intampla, Andreea? Eu, fac inca din cel cu faina alba (nu am tradat cauza , dar am ramas cu multa faina de grau si altele in casa... sper sa se termine, in sfarsit). Pe de alta parte, am tot cautat retete, am gasit ba de "buns", ba de melci cu nuca si scortisoara... poate s-o alege ceva pana la urma... dar nu curand. Tu folosesti spelt sau iti face rau?

Mika si eu vreau reteta cu orez, eventual retete cu lapte de migdale.

Eu am sa mai trec retete dupa Pasti (vreau sa le incerc si sa va spun de-au iesit au ba). Cand ar trebui sa nasti, Andreea?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu mor dupa cozonac, asa am plans cand se vorvba de mucenici pe forum si mi-a promis mama (draga de ea, mama...) sa incerce fel de fel de retete pana va gasi ceva pt mine la anul cand ne vom vedea. da-mi si mie te rog retete de melci, cozonaci, copturi de care or fi si incerc dupa ce nasc. mai am 8 saptamani exact de azi, sunt programata pt cezariana (pt ca am mai avut una) pe 27 mai.
n-am folosit spelt niciodata, nici nu stiu daca pot.

reteta originala e cu mure dar zice ca o poti face cu orice fel de fruct.

philip
31weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Uite, asa ma gandesc si eu la mama... apreciez mai mult acum, cand nu o mai am aproape, ce a facut si face inca pt. mine.
Sa-mi spui si mie, in timp, la ce concluzie ati ajuns (legat de mucenici).
Caut retetele si revin... nu stiu daca sunt cu spelt sau altceva... Ce am pastrat (dar nu si incercat), sunt oarecum mai "sanatoase", asa ca poate gasesti si altele.

Atunci numai bine se vor nimeri murele pt. tort.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Cozonaci... deghizati :


Melci cu scortisoara:

http://community.livejournal.com/bakebakebake/1917266.html#cutid1


... si spelt:

http://bjorkedoff.blogspot.com/2007/04/cinnamon-rools.html



Stollen (cozonac german):

http://www.recipeview.com/view.php?ItemID=225504

Inca unul:

http://www.juvela.co.uk/recipes/stollen.html



Cross buns:

http://glutenagogo.blogspot.com/2007/04/hot-cross-buns-gluten-free-before-going.html

Altele:

http://buygojiberriesonline.co.uk/blog/goji-recipes/goji-berry-hot-cross-buns/

De post (1):

http://piginthekitchen.blogspot.com/2008/03/hot-cross-buns-gluten-free-egg-free.html

De post (2):

http://www.glutenfreekiwi.com/wheat-gluten-egg-and-dairy-free-hot-cross-buns.html



Etc.:

Paine cu migdale si miere:

http://glutenfreemommy.com/almond-honey-yeast-bread/

Paine cu caise si cardamom:

http://www.heythattastesgood.com/2009/01/best-gluten-free-bread-ever-herbed-and.html

Paine dulce portugheza:

http://glutenfreesoxfan.wordpress.com/2008/02/25/portuguese-sweet-bread/


Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

aoleu, uite cum mi-am facut-o cu mana mea. imi plac melcii si painea aia cu migdale si miere. 8 saptamani...

philip
31weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, un pic cam mult de asteptat pt. mancare, dar pt. bebe nu chiar. Sa iesiti cu bine la liman si vezi tu dupa.
Dar ca desert ce mananci acum? Nimic?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

na ca imi fac curaj cu toate ca eu nu am folsoit fainuri din astea pina acum insa am mincat paste facute din faina de hrisca si clatite din faina de hrisca . Clatitele se fac la fel ca cele din faina normnala, cele pe care le-am mincat eu erau mai groase nu super transparente dar poate cine le-a facut nu se pricepea sau poate asa ies mai grosute din faina asta .
Clatitele din faina de hrisca eu le-am mincat in mai multe rinduri, toate servite ca si felul 1 sub forsma de clatite umplute ( suluri sau gen saculeti legati cu cite un fir de iarba ciorii ) .. umpluturile sarate erau de ciuperci porcesti/hribi , de sunca .. mu mai imi amintesc altele dar cred ca merg orice fel de umplutura stil lasagna, cannelloni etc

Pastele din faina de hrisca se fac din 200 g faina de hrisca, 1 ou si spa calduta/ la temperatura camerei cit e nevoie ca sa obtineti un aluat care sa nu fie lipicios. Se framinta , sa lasa sa se odihneasca putin si se intinde foaie pe care apoi fiecare il taie cumm vrea, daca vreti cit mai traditional se taie fishii de 1 cm latine si 5 cm lungime iar foaia tb sa fie groasa de 2 mm . Condimentul traditional este : varza tocata dar nu prea fin, pusa la fiert in apa cu sare impreuna cu un cartof taiat cuburi, cidn sunt fierte se scot, scurg, si se pun intr-o tigaie cu unt/ulei si un catel de usturoi ( facultativ frunze de salvie) iar in apa in care au fiert ele se fierb pastele (1-2 minute - al dente). Se scurg pastele si se rastoarna in tigaia cu varza si restul.. se amesteca totul si se serveste cu brinza rasa pe deasupra .

N-am mincat farinata din pacate... Trebuie sa fie buna daca va place nautul. N-am mincat nici castagnaccio asta e tot ca o farinata dar din faina de castane . Asta tb sa aiba un gust si un parfum mai deosebit, am mincat miere de castan si nu m-am innebunit de placere (deh ce stie taranu' :-) ) avea un parfum care pe mine nu ma atrage . Dsr dc vreti va caut reteta.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ml, cate un fruct si SF pudding :(

philip
31weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

O reteta cu lapte de migdale :

Crema de ciocolata
-o ciocolata amaruie
-100 ml lapte de migdale
-un ou
Se pune laptele la incalzit, se ia de pe foc, se adauga ciocolata in bucatele mici. Cand incepe sa se topeasca ciocolata, se amesteca voiniceste cu laptele cu o lingura de lemn, apoi se adauga oul batut separat.

Se pune in forme mici, se lasa la frigider cel putin patru ore.

Mergi la inceput