Risc preeclampsie - IR/IP marit

Risc preeclampsie - IR/IP marit | Autor: marianebuna

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!
Nu sunt eu o forumista fidela - apar doar cand am probleme, se pare - dar sper ca ma veti putea ajuta si de data asta...
Am facut morfologia de trimestrul I si mi-a fost depistat "risc marit de HTAIS si preeclampsie", masuratorile doppler in special pe artera uterina dreapta au fost foarte proaste, IR-ul este peste 0.90. Pe stanga este tot marit, dar nu atat de tare (doar 0,70). Imi pare rau ca nu am acum cifrele exacte la indemana.
Eu imi monitorizez regulat tensiunea, in afara de un episod trecator la inceputul sarcinii a fost perfect normala, aseara chiar am luat-o ca la carte, in repaus, de 3 ori la interval de 5 minute, si a fost putin sub 110/70, ceea ce e ok. Dar acele valori ma sperie, ecografistul nu mi-a zis, evident, nimic , mi-a dat doar un raport medical pe care scrie "se recomanda reevaluare la 20 saptamani". La medicul meu ajung abia saptamana viitoare, si intre timp nu mai dorm noaptea.
Precizare suplimentara - am pierdut 2 sarcini in trecut, din motive necunoscute. Nu stiu daca are legatura cu asta, dar...

S-a confruntat cineva cu problema asta in sarcina? Ce ati facut, ce investigatii se fac, exista un tratament, sau trebuie doar sa stau si sa astept?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna,

Eu am avut exact aceeasi problema, insa cu monitorizare si regim fara sare, poti evita riscul. Eu am avut IR-uri pe arterele uterine de 0,88, respectv 0,65. Valorile devin relevante mai ales in trim III. Eu am luat Aspenter din trim III, nu am mancat sarat si am stat la pat pt ca aveam col f scurt. Nu te impacienta, dr stie ce sa faca, te poate trimite si la un specialist sau poate sa te urmareasca mai indeaproape.

Bebe insa in trim III va creste mai lent si daca e asa, il va scoate mai repede. Dar nu e o regula. La mine bebe a fost mai mica cu 7-10 zile, dar a avut 3070 g la nastere.

Ti-am scris pt ca si eu am fost super stresata pe chestia asta.

Sanatate si sarcina usoara!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Multumesc, Flowerbee!
Acum ce sa zic... eu iau aspenter de la inceputul sarcinii, mi s-a dat preventiv pentru mentinere dupa cele 2 avorturi... se pare ca n-a ajutat prea mult...
in plus, am redus sarea si singurul efect a fost sa-mi iasa analizele de electroliti varza, pentru ca tensiunea n-o aveam mare nicicum... nici acum nu e, nici atunci. Ma tem ca va fi nevoie de injectii - dar as fi fericita sa stiu ca alea macar mi-ar rezolva problema. Maine dimineata ma duc la Fundeni la analize, si aproape ca sper sa gaseasca ceva in neregula, macar as sti ca aia e cauza. Chiar daca asta ar insemna injectii cu heparina zilnice.
Dar daca iese totil ok acolo, oare ce investigatii ar mai putea fi facute?

Mergi la inceput