Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianav
Sa va spun cartea in care m-am regasit eu, intr-o anumita masura si care ramane cartea mea preferata- Panza de paianajen de Cella Serghi...cand aveti timp sa incercati.


Ah Diana, deci aseara am vrut asa de mult sa mai scriu un mesaj si despre cartea asta dar n-am mai reusit. Am descoperit-o in adolescenta prin biblioteca mamei, avea cateva pagini lispa, dar chiar si-asa, mi-a placut tare mult. Acu vreo 2 ani mi-am amintit de ea si vroiam asa de mult sa o citesc dar n-o gaseam pe nicaieri, am gautat disperata in librarii, am intrebat toate cunostintele dar nimeni n-o avea. Si am fost atat de fericita cand am gasit-o anul trecut, reeditata frumos de cei de la Tango...am parcurs-o din nou cu o emotie...
Ruxandra, am auzit si eu de Mirona, o sa o caut si pe asta sa o citesc.
Donia, la role este fix acelasi "mecanism" ca la patinajul pe gheata.
Dianarus, eu cred ca asta este inceputul la Marc, o sa vezi de-acu cum o sa inceapa usor, usor...Kaan a inceput sa rupa cuvinte mai multe abia de sarbatori cand am fost in Turcia, i se pareau tare interesante unele cuvinte in turca, care sunt mult mai melodioase, si de cand ne-am intors parca a inceput sa-si mai dea drumul. Deci pana la 2 ani a tinut-o mult si bine cu tati si inca cateva.... Si tot de atunci arata pe degete cati ani are, spune cum il cheama. De bagat forme nici el nu e interesat, nici de puzzle...in schimb stie marcile de masini ca masinutele sunt pasiunea lui: beme este bmw, nini este minicooper, mees este mercedes...culorile, la fel, le mai balmajeste si el, corect le stie numai cand e vorba de masini sau hainele lui Animalele le-a invatat din niste carticele de la ed. Prut, sunt cum zicea si dianav mai sus, tragi un cartonas si vezi ce se afla dedesubt. A, in schimb e un mare imitator! Imita tot ce misca, pe tati cum sforaie/tuseste, pe bb cum plange, orice exclamatie pe care o aude (oh, ah, ay), bai frate da are o tonalitate...actor il facem...deci el are alte pasiuni...dupa cum vezi fiecare are alte deprinderi, sunt sigura ca si Marc are ceva al lui, exploateaza acel ceva, nu dispera... Uite, de ex, fetita pe care ai vazut-o in pozele noastre de la Braosv, pana la 3 ani nu a spus niciun cuvant, dar nimic, nici macar sunete sau balmajeli nu scotea, si brusc la 3 ani fix a inceput sa vorbeasca f corect, si romana si turca, iar acuma la 8 ani vorbeste si germana si engelza


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Acs, eu intamplator am vazut pe Tvr 2 acu vreo 2 ani si o ecranizare a acestei carti... si mie mi-a placut si cartea si filmul..
Cu franatul am si eu o problema, mai ales cand e vorba de un drum ce o ia la valeee... trebuie musai sa ma tin de sot

Citat:
citat din mesajul lui acs

..inca ceva, daca tot suntem la capitolul asta (scriitori sud americani): o carte care mie mi-a placut mult "Ca apa pentru ciocolata" de Laura Esquivel

Donia, hai ca-ti raspund eu relativ la role si patine de gheata. Mie mi s-a parut ca rolele aluneca mai bine, ca-s mai periculoase (si mai interesante ca ai tot drumul / parcul la dispozitie), dar sunt constienta ca depinde mult de calitatea ghetii. Si parca e mai greu de franat cu rolele (la asta nu prea ma pricep, dar totusi nu dau cu capul de asfalt :) ).
Maria mea s-a urcat pe role, pentru prima oara, in vara trecuta (insa n-am avut cum sa ma ocup de ea, din motive de Victor agatator :) ); in toamna a invatat sa se tina singura pe picioare (mergeam cu rolele la gradinita), chiar daca cu teama. La patinaj pe gheata a mers mai bine, dar sigur a ajutat-o si experienta cu rolele.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Leyla ma bucur ca impartasesti aceleasi sentimente in legatura cu cartea. In legatura cu Mirona, parca nu ar fi scrisa de aceeasi autoare....nu mi-a placut si nu am putut-o citi. Si eu tot in adolescenta am citit-o si mai tarziu m-am regasit in ea din cauza unui tip care era intruchiparea personajului Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

la toata lumea!
Noi suntem bine, dar cu frigul asta nu prea mai iesim afara si ne cam plictisim.
eu ma cam invart in jurul unui butoi , da inca ma tin bine sa nu cad.


Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici!
am reusit, intr-un final, sa termin raportarea. ajung si eu la 5 acasa!!!!!!! mi se pare un vis. sper ca de acum sa revin la "activitatea" mea normala pe forum.
am vazut ca discutati despre fulguleti si realizarile lor. sa va zic si de dani. culorile ... nu. doar daca efectiv le nimereste. daca il intreb ce culoare are ceva intotdeauna prima data spune rosu. pur si simplu nu il intereseaza culorile.
stie cati ani are, doi. desi arata cand doi, cand patru, cand cinci. si de multe ori spune ca are trei ani si merge la gradi.
puzzle ... cand vreau sa il scot spune clar: "NU VREAU PUZZLE!" nu ii place sau mai bine zis nu are rabdare sa il faca.
stie doar animalele de casa, cele salbatice ... neinteresant. dar zic si ca ruxandra, il las sa faca si sa se joaca cu ce ii place lui.
am reusit sa il inscriu la gradi. acolo unde merge si stefi. adica mi s-a promis ca e pe liste, ducem dosarul in mai si totul e ok. e f frumos la gradi, jucarii frumoase, varuit, curat, educatoare, care cel putin la prima vedere, au parut f linistite, calme si dragute.
pe de alta parte sunt f suparata. dani are un prieten f bun, un baietel, Matei, cu care se vedea f des. Luni, din greseala, dani i-a dat cu nisip in ochi lui Matei. iar parintii lui Matei i-au interzis sa se mai vada cu Dani. ieri, cand s-au intalnit in parc, bona lui Matei l-a luat si au plecat (mama lui era la geam si ii urmarea). cica au plans copiii 20 min unul dupa celalalt. asa ca intrebare cu iz de tema: ce ati face daca copilul vostru ar fi lovit, batut (voi nu stiti daca e din greseala ori intentionat) de un alt copil afara.
eu, sincer, ma gandesc ca asa sunt copiii. si dani a venit lovit, nu m-a interesat cine l-a lovit. se intampla. sunt copiii. ... sunt un pic ... dezamagita ... si chiar trista.
cam atat de pe frontul de est.
va pup si promit solemn ca de acum stau pe baricade.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

cred k v-ati obisnuit cu mine si cu postarile mele in reprize scurte, cu pauze lungi...motivul de asemenea cred k il stiti,nu mai are rost sa ma scuz de fiecare data...Nu pot decat sa-mi exprim regretul k nu reusesc sa tin pasul cu voi, desi ritmul postarilor vad k a mai scazut..Acum am ceva mai mult timp pentru k darius este la soacra-mea, sotul la un curs in Bucuresti, iar eu doar cu Briana....
Am 5 zile de cand l-am dus pe darius, dar mi-e un dor nebun de el.Totusi ma bucur k am timp sa-i acord brianei exclusivitate( de care ea nu s-a bucurat niciodata pana acum mititca)...E total schimbata de cand nu mai e darius. Cand era el incercsa sa se tina dupa el, sa-l imite, sa -i atraga atentia asupra ei, sa il atraga la joaca, dar acum e independenta...cerceteaza casa, jucariile, ma baga si pe mine in seama si vrea sa se joace si cu mine..are un program mai bun de somn si masa..., e cu totul alta parca.
Darius e un nastrusnic in continuare, vorbeste destul de mult, dar nu spune coorect cuvintele. Noi ii vorbim corect, dar nu insist sa-l corectez si pe el..imi place asa cum le stalceste... retine foarte usor poezii si cantecele, dar daca nu ai sti despre ce e vorba nu ai intelege mare lucru. in schimb nu face puzzle de niciun fel, nu stie cifrele( numara intr-o ordine doar de el stiuta, iar 5 e numarul suprem, maxim-adica dc vrea 5 bomboane , inseamna toate...dc a facut mult pisu la olita, inseamna 5 pisu...) recunoaste vreo 4-5 culori, nu stie nicio litera, recunoaste in schimb animalele si fructele, ii plac doar desenele animate cu Tom si jerry-le-a invatat deja pe de rost si imita anticipat gesturile lor....

Va mai intrebam eu si alta data de un model de jurnal online( sau pe vreun site ceva) sau o pagina speciala- (nici nu stiu cum sa ma exprim)..aveti idee??Mi-as face blog, dar nu prea stiu cum sa arate....Vreau sa notez toate cuvintele si nebuniile pe care le face/ zice....k am tot notat intr-o agenda, dar in timp stiu k se va distruge( pierde).
Si inca ceva..Darius inca merge pe varfuri, credeti k ar trebui sa merg la vreun ortoped, kinetoterapeut ceva? Acum si briana a inceput sa mearga si tot pe varfuri..si nu stiu daca eu gresec undeva sau asa sunt ei. premergator nu au folosit,ghetute neadecvatezic eu k n-au avut...nu stiu une e probleme de fapt...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Crestem mari incet incet

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Laura e mare tampenie, sunt prea mici sa faca asa ceva. Daca un copil de clasa 1 are un comportament violent, recunoscut prin manifestari repetate si nesupravegeat de cineva in parc, mai zic sa ii interzici copilului tau se se joace cu acela, mai bine zis l-as feri eu fara sa ii interzic, l-as duce in alt parc.
Si noi am patit ceva asemanator.Oana e tare zbenguita se cocoata peste tot si nu toti copii sunt lasati de bone desi ei isi doresc. Ca urmare, bona unei fetite, cu care bona mea se intalnea mereu si copilele se jucau si se cunosteau, a declarat ca nu vrea sa se mai plimbe impreuna/petreaca timpul din parc langa bona si copilul meu pe motiv ca o invata Oana mea pe aia mica prostii gen cocotat.

Vreau sa iti zic ca a mea se uita cu privirea cea mai nedumerita pe care am vazut-o eu vreodata la cineva, cu o consternare foarte expresiva pe fata cand un alt copil o loveste. Acest lucru niciodata nu a determinat-o sa dea si ea. E o mirare pt mine deoarece, acasa are tendinta de a ma lovi uneori... insa pe altcineva absolut niciodata si e clar ca nedumerirea ei porneste din faptul ca ea nu stie ce inseamna sa fie lovita.
Copiii se mai lovesc, asta e, in pauze la scoala generala ce faceam ,mai tii minte? unii alergau si se loveau cu rigle si carti...
Daca optiunea parintelui a fost sa il indeparteze asta e...desi eu o consider o atitudine deplasata.Nu cred ca Dani va suferi, chiar daca a plans pe moment, deoarece ei nu constientizeaza prieteniile la varsta asta. Adica pentru ei socializarea inseamna sa se joace langa ceilalti si nu neaparat cu ceilalti ....cel putin asa fac majoritatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Dbunny: am vazut filmuletul cu frumosul cantaret...pai sa-l duci mama, la petrecri, la aniversari k face atmosfera de atmosfera baiatul....

Dianarus: ce-as vrea sa pot linisti intr-un fel "furtuna" din sufletul tau, dar stiu k mi-e imposibil... se va linisti incet incet cand vei vedea k totul e in regula si k va progresain ritmul lui...stiu k nu te ajuta prea mult expresia" sunt altii mai mari care inca nu vorbesc", dar pe tine nu te intereseaza altii, ci al tau.Si eu am destule episoade de genul asta(sunt un pic ipohondra in ceea ce priveste copiii) si nimeni nu ma poate linisti un timp...Apoi cand vad k lucrurile incep sa se rezolve, ma calmez si eu, alung piticii de pe creier..si gata..Partea proasta e k ii alung pe unii si vin altii..da lucram cu fiecare in parte..

acs:e tare greu din cate vad si cu scolile nu numai cu gradinitele, asa cum credeam eu...Nu stiu cand s-o pune si sistemul nostru la punct, k eu una simt k innebunesc...

apropo de asta..inscrierile la gradinite cand incep?La gradinita unde vreau eu sa-l dau pe darius mi-au zis k prin mai, dar nici sa nu ma gandesc k mi-l vor primi dc nu va avea 3 ani impliniti..Mi se pare o discriminare, mai ales k nici la cresa nu mi-l primesc pt k nu m-am reintors la serviciu din cauza brianei, nici la gradinita...adica vrem nu vrem tebuie sa-l ducem la particulara sau sa-l tinem acasa pana la 4 ani...

laura:sub nicio forma n-as reactiona urat, la varsta asta...inca sunt mici si nu o fac din rautate.Si chiar de ar face-o din rautade sau intentionat, tot n-as putea sa ma supar pe un copil de 2 ani... as da eu dovada de imaturitate...Pur si simplu as lua ca atare si gata...sunt o fire mai pacifista de felul meu, chiar dc e vorba de copiii mei....Poate cand vor creste mai mari si vor avea discrnamant , voi vedea altfel lucrurile....

am pus poze mai recente la semnatura dc vreti cumbva sa ne vedeti

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Crestem mari incet incet

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Laura, si Kaan a venit odata din parc cu un “frumos” semn pe mana ce reprezenta intreaga coroana dentara a unui fetite. Arata groaznic, efectiv ii ramasese forma tuturor dintilor, semn ce a disparut abia dupa vreo doua saptamani. Bona mi-a povestit ca totul s-a intamplat intr-o fractiune de secunda, fara un motiv anume, si ca el nu fusese singurul muscat de acea fetita. Mi-a spus ca fost mustrata de multe ori de multa lume dar degeaba…insa nu i-am interzis sa il lase sa se mai joace impreuna. Mai dragut e ca intr-o seara am iesit cu Kaan in parc si a venit o fetita cu bona care l-a recunoscut pe Kaan, au inceput sa se joace impreuna (chiar in perioada in care inca mai avea semnul), am aflat cum o cheama dar efectiv nu mi-am dat seama cine poate fi, a doua zi cand i-am povestit bonei ca ne-am intalnit cu o Ioana cu care se joaca Kaan in parc, am aflat ca era chiar fetita cu pricina…si chiar daca as fi stiu ca ea este, ce as fi putut sa fac, sa o iau de mot sau sa-i spun bonei sa stea departe de copilul meu? Sub nicio forma! Ba chiar si acuma se joca bine mersi impreuna…fetita nu mai musca…
Si daca tot am ajuns la prieteni din parc, de vreo 2 saptamani Kaan se tine numai dupa o fetita, vrea sa se joace numai cu ea, e cu un an mai mare, blonda cu ochi verzi (ca mami). Aseara l-am intrebat, cum o cheama pe iubita lui din parc, raspunde asa de mandru: Bia (de la Bianca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianav

Laura e mare tampenie, sunt prea mici sa faca asa ceva. Daca un copil de clasa 1 are un comportament violent, recunoscut prin manifestari repetate si nesupravegeat de cineva in parc, mai zic sa ii interzici copilului tau se se joace cu acela, mai bine zis l-as feri eu fara sa ii interzic, l-as duce in alt parc.
Si noi am patit ceva asemanator.Oana e tare zbenguita se cocoata peste tot si nu toti copii sunt lasati de bone desi ei isi doresc. Ca urmare, bona unei fetite, cu care bona mea se intalnea mereu si copilele se jucau si se cunosteau, a declarat ca nu vrea sa se mai plimbe impreuna/petreaca timpul din parc langa bona si copilul meu pe motiv ca o invata Oana mea pe aia mica prostii gen cocotat.

Vreau sa iti zic ca a mea se uita cu privirea cea mai nedumerita pe care am vazut-o eu vreodata la cineva, cu o consternare foarte expresiva pe fata cand un alt copil o loveste. Acest lucru niciodata nu a determinat-o sa dea si ea. E o mirare pt mine deoarece, acasa are tendinta de a ma lovi uneori... insa pe altcineva absolut niciodata si e clar ca nedumerirea ei porneste din faptul ca ea nu stie ce inseamna sa fie lovita.
Copiii se mai lovesc, asta e, in pauze la scoala generala ce faceam ,mai tii minte? unii alergau si se loveau cu rigle si carti...
Daca optiunea parintelui a fost sa il indeparteze asta e...desi eu o consider o atitudine deplasata.Nu cred ca Dani va suferi, chiar daca a plans pe moment, deoarece ei nu constientizeaza prieteniile la varsta asta. Adica pentru ei socializarea inseamna sa se joace langa ceilalti si nu neaparat cu ceilalti ....cel putin asa fac majoritatea.


azi dimineata a intrebat-o pe bona, cu lacrimi in ochi: "ce am facut? matei nu se mai joaca cu mine!"
stiu ca va trece si stiu ca va uita repede ... dar ... ma doare sufletelul pentru puiul meu.
dianav, madaluta, leyla va multumesc din suflet pentru ce ati scris.

madaluta sa iti povestesc cum a fost la noi cu gradi. a fost florin acum 2-3 sapt, la gradi de stat sa vb cu directoarea. care i-a spus f clar ca nu il primeste pe dani, pentru ca nu are 3 ani, ca sa o citez: "ghinionul lui si al oricarui alt copil care s-a nascut dupa 15 sept". asa ca ieri am fost la educatoarea stefaniei (nepotica mea, care merge la aceeasi gradi). educatoarea ei m-a dus la educatoarea care va fi a lui dani. aceasta ne-a trecut pe o lista si a spus sa imi consider copilul inscris, aranjeaza ea. m-am dus cu un buchet de flori, atat. inscrierile incep intr-adevar in mai-iunie (parca iunie), dar mi-a spus sa imi duc dosarul in mai. si mi-a spus ca deja listele sunt facute. asa ca, parerea mea, e sa incerci sa gasesti o cunostinta, ceva, sau sa mergi sa vorbesti direct cu educatoarea. sincer ... mi se pare ireal sa caut "pile" ca sa imi inscriu copilul la gradi ... dar traim in Romania.
pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput