Cezariana CFR2

Cezariana CFR2 | Autor: cathy81

Link direct la acest mesaj

La sfarsitul acestei luni voi naste prin cezariana la spitalul CFR2. Daca cunoasteti detalii despre persoanele care participa la operatie, tarife, modul cum decurge operatia, va rog sa-mi spuneti si mie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kate spune:

Buna,
Si eu am nascut la CFR 2 ( e drept, acum 3 ani :) ) si tot prin cezariana.
Este asistenta sefa care este o femeie deosebita, e draguta, e atenta si te ajuta ori de cite ori ai nevoie.
Cum decurge operatia ?
Pai te cheama dimineata ( sau stabiliti de comun acord ora la care sa te duci ). Trebuie sa te aranjezi de acasa - intelegi tu..-, e mai bine asa, ca atunci o sa ai emotii si nu o sa ai rabdare sa-ti faca nimeni nimic.
Apoi te imbraci in camasuta de noapte ( eu mi-am luat de acasa, am avut grija sa fie foarte larga si sa aiba nasturi pe piept ca sa pot alapta ), iti pui papuceii in picioruse si pornesti spre marea aventura.
La sala te intind pe spate, iti fac anestezia ( eu am avut anestezie generala ), iti dau cu betadina pe burtica si ...adormi.
Te trezesti in reanimare, este o sala exact linga sala de operatii, de unde te muta in salon a doua zi la prinz ( sau dimineata , depinde cite nasteri au ).

In noaptea de dupa cezariana, vei avea pe burtica pungi cu gheata ( dar nu prea le simti ), pp faci prin sonda.
Trebuie sa te misti dupa cezariana ( atunci cind iti spun asistentele sa incerci, s-o faci ). Nu este o senzatie placuta cind te ridici prima data, este destul de dureros, dar sa le rogi sa-ti dea calmante si totul va fi acceptabil.
Eu am facut dus a treia zi dupa cezariana, nu mai suportam sa stau nespalata, mai ales ca este si foarte cald in spital.
Apoi incepi sa bei ceai de anason cu chimen, apoi brinza de vaci, un ou moale si intri in normal.
Pentru bebe am luat pampersi si salopete de schimb, hainute pe care le-am spalat inainte si le-am calcat. Nu te apuca sa iei caciulite si mai stiu eu ce, este f.f.f.f cald in sectie.

Cu cine o sa nasti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Nu stiu multe detalii, dar si pe mine ma paste asa ceva la inceputul lui martie. Deci, te rog, cand afli mai multe plz share. Eu am mai discutat cu o mamica care a nascut in ianuarie, tot cezariana, si m-a asigurat ca va fi ok. Ti-as trimite ce-am primit de la ea pe PM, dar nu ai activat.

Monica Elefantica 37+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana303maria spune:

Nu te speria!
Eu nu am nascut inca si oricum eu vreau sa nasc natural, eventual fara epidurala (ma dau si eu grozava pana atunci!) dar am fost internata de 2 ori la cfr pana acum. Prima data am stat 8 zile, a doua oara, cand mi-a facut cerclaj, am stat 2 zile. In plus, cunosc o asistenta de pe sectie si eu sunt f incantata de serviciile de aici. Nu zic ca totul este perfect, insa am fost internata tot in timpul acestei sarcini si la alt spital de unde m-am externat la cerere pt ca nu mai rezistam. cand am ajuns la cfr mi s-a parut ca am ajuns in "rai". Asistente calde, atente, dr care intr-adevar se intereseaza de tine, chair daca nu esti pacienta lor, si restul personalului ok.
Am o prietena care a nascut in ianuarie si la fel a zis si ea. Personalul de la bebelusi s-a comportat f frumos cu bebe, asistentele au invatat-o cum sa se comporte cu bebe ( e primul lor bebe si nu stia ce sa faca).
Sper sa nu ai emotii pt ca totul o sa fie bine.
Te pup si o nastere usoara! Iar bebe sa fie un mancacios si sa creasca mare si voinic!

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosioara spune:

Buna seara

Voi naste si eu din nou la cfr 2 peste 2 saptamani. (Prima data am nascut in 2006). Ma gandeam ca poate are cineva niste informatii recente despre conditii, tarife. Eu voi naste cu cezariana. Se poate si pe privat daca nu e voie aici, public.

Multumesc tuturor celor care pot vezi cu detalii.

Multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput