Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (60)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

MariaK si eu am descoperit acum vreo 2 saptamani o chestie gelatinoasa pe chiloti si m-am speriat, dar am intrebat si nu este dopul. Dopul este de culoare maro sau are sange. Oricum sunt persoane care isi pierd dopul(ce dur suna) si nasc numai dupa 2-3 saptamani.

saby bine ai venit

Ilinca mie imi place prima poza

Luana sa te faci mare, mare te pupam si te asteptam acasa


33+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ah, deci vazusem bine, nu e nici o pb cu contul sau configuratiile mele :(
Multumesc pt explicatii, Maria!
Cit despre kestia aia gelatinoasa, io zic ca e dopul, cica asa pica el, se poate si cu 2-3 sapt inainte de nastere (cel putin io asa am citit).

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

crema pentru sani se numeste garmastan.
morcovul tinde spre sfecla
in bagaj mi-am bagat cam toata casa ca nu ma puteam hotari. i-am facut si printesei bagaj in cel de spital mai trebuie sa arunc una alta, dar o sa fac asta dupa instalarea la cluj.

despre dop am citit ca poate fi de la maro, sangeriu pana la alb-galbui. la mine era ca o gelatina. oricum fie ce o fi. maine facem 36, fata e destul de mare. Doamne-ajuta! eu sincer cred ca mai repede de o saptamana-doua, nu se va intampla nimic. sper

Maria 35+ Casandra-Maria

vine bb!


Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Saby bine ai venit !!!

Maria poate nu o fi dopul, nu ?! morcovul e la locul lui ? ca la mine e deja sote

Ce ti-ai pus in bagaj ??

Apropos crema pt sani cum se numeste ?

34+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3



Eu imi iau Garmastan; am inteles ca asta nu trebuie sa o speli inainte sa alaptezi.

33+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Si ca sa ne cunoastem mai bine, iaca care-s ideile mele despre nastere si alaptat :) sper sa nu iau mai mult de-o lada de rosii-n freza

Citat:

Din ce in ce mai ingrijorata despre ce aud in jurul meu in privinta alaptarii tincilor (nu se poate face, e greu, copilul nu vrea titza, doare etc) am decis sa ma documentez si sa inteleg fenomenul care se intimpla, de ce dreptul de a-si alapta progenitura, lucru natural si efectuat de toate mamiferele, a devenit o iluzie pentru femeile occidentale.

Alaptatul, fenomen natural, a devenit desuet in lumea occidentala incepind acum 30 si ceva de ani, probabil ca urmare a revolutiei sexuale, a emanciparii femeilor si trecerea la un alt registru, egalitatea femeii cu barbatul. Nestle, creatorul laptelui pudra pentru copii are si el partea lui de vina, cu publicitati mincinoase in care calitatile nutritive ale laptelui pudra sint mai bune decit cele ale laptelui matern (publicitati care continua pe acelasi ton azi, in lumea a treia, desi acolo apa nu e tocmai buna de consumat!!!) . Bineinteles ca au "omis" sa vorbeasca despre multe alte lucruri in care laptele matern joaca un rol important in primele zile (luni) de viata ale copiilor: este perfect adaptat stomacului si cerintelor nutritive ale organismului copilului, evolueaza cu el in timp, transmite anticorpi etc.

Am citit una si-alta pe net, am mai zgirmat forumuri si-am cerut pareri, am cumparat carti si-am stat cu nasul in ele.

Primul lucru "auzit" de la mame este ca bebelusul nu suge, nu stie sa ia sinul. Asta m-a pus pe ginduri mai mult ca toate ... mi-am pus problema c-am fi degenerati daca instinctele de supravietuire nu mai functioneaza... si am incercat sa vad care e cauza acestui refuz de a lua sinul al noilor nascuti. Sint convinsa ca ei inca nu au auzit de Nestle, deci alta tre sa fie cauza :)

Nasterile, in occident, se fac cu supraveghere medicala, in unitati de ingrijire specifice maternitatii, de fapt ele chiar poarta acest nume: maternitati. Starea de bine a mamei este din ce in ce mai controlata, sanatatea mamei si copilului sint monitorizate in permanenta, durerea este indepartata prin peridurala (sau epidurala, tot aia e) la 9 nasteri naturale din 10. Sintem intr-un sistem care functioneaza bine, cu nasteri "controlate", riscurile fiind indepartate prin nasterile chirurgicale in cazurile mai complicate, cum ar fi nasterea unui copil care se prezinta altfel decit cu capul inainte.
Aceste procedee relativ noi recurg la injectarea de analgezice de tot felul care sint personalizate in functie de numarul de kilograme "a adormir". Toate aceste produse, fara exceptie, traverseaza placenta si belelusul primeste si el cantitatea care ii revine. Astfel incit, la venirea pe lume, copilul e groggy, timp de 2, 3 zile el e sub efectul analgezicelor primite de mama la nastere. Probleme intervin deja in timpul nasterii, care se face din ce in ce mai des cu instrumente gen forceps, din lipsa de cooperare a copilului si a mamei, fiind amindoi anesteziati. Asta inseamna un traumatism in plus pentru copil, care sufera o tractiune pe toata coloana vertebrala, fiind scos in forta din lacasul uterin.

De aici, deci, refuzul copilului de a suge, el de fapt nu stie pe ce lume se afla :))))

Intre timp, personalul medical arunca cu biberoane in stinga si-n dreapta, dozele de lapte praf fiind date gratis de catre firmele producatoare in maternitati.
Un biberon este exact inversul procedurii de supt, adica el se goleste practic instantaneu in gura copilului la presiunea aplicata tetinei, pe cind sinul trebuie aspirat bine ca sa delivreze laptele din glandele mamare, cel putin la inceput, cit timp este colostrum.

Cam asta este povestea alaptatului ... sper ca v-a interesat si a actionat clopotelul de alarma viitoarelor mamici care se vor "doamne" la nastere, negindindu-se la ponasele trase de micile fapturi in urma acestor actiuni ...


Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

de la mine nu iei nici o rosie tocmai din motivele expuse nu vreau anestezie. vreau sa nasc natural, cu riscul de a-mi da singura cu pumnii in cap (rosiile-s scumpe) dupa.

Maria 35+ Casandra-Maria

vine bb!


Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

Bine ai venit Saby,
Fetelor voi ati vazut pe prima pagina cate suntem? 98???plus Ayla si Zori 100??
Va dati seama prin cate emotii o sa trecem pana nastem toate?...deja e aproape pasat morcovul...
Chatonel, in legatura cu alaptarea eu de ex nu m-am gandit nici un minut ca nu o sa alaptez natural, e spre binele bebe-ului in primul rand. Cat despre nastere...poate ziceti ca-s nebuna ca n-am mai trecut prin asta dar nu cred ca apelez la epidurala...daca innebunesc dupa o sa stiu macar motivul, desi hai ca daca au scapat si altele de asta...eu de ce n-as putea?.


Cristina 33+ si Ana

http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Chatonel ,nici de la mine nu primesti bulion !!!
Si eu am pornit pe ideea de nastere naturala, ca doar asa a lasat Dumnezeu de cand lumea sa se nasca copii !!
Dar dupa cum v-am spus ieri am fost la control si mi s-a spus ca :
- bebelina are circulara de cordon care pare si destul de scurt
- bebelina nu prea are lichid amniotic
- bebelina are 2.800 kg si cu ce speram ca mai pune.. o sa fie destul de marisoara !!

Drept pt care imi bat capul de atunci ce si cum sa fac

Parca nici n-as risca o naturala ca apoi sa ajung tot la cezariana sau... nici nu stiu

Voi ce parere aveti ???

Mersi de numele cremei

34+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ce ma bucur ca nu-s singura care gindeste asa!!! :) am ami vb cu alte persoane si m-au tratat de inapoiata, refractara la progres
Aici, in franta, sint foarte putine mamici care alapteaza, traditia s-a pierdut, din pacate. Prietenele mele care au nascut au trecut la biberon inca din maternitate, desi doreau sa alapteze ... nu au stiut cum sa faca si nimeni nu le-a ajutat/ incurajat, din pacate. De-asta am tot citit si m-am tot invirtit asupra subiectului "alaptat", pt ca eu vreau sa reusesc! Si mi-a crescut o pereche de tzitzi ca ar fi si pacat sa ramina neutilizata!!

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Si eu o concurez acusica pe Pamela Anderson sper sa nu se dezumfle rapid


34+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput