Despre Endometrioza si tratamentul endometriozei

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

buna si eu ma pregatesc moral de laparoscopie dar nu stiu unde sa o fac....imi recomandati si mie unde sa merg?

va multumesc!


31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelinaAna spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana84

buna fetelor!!!
si eu am primit diagnosticul de endometrioza in urma laparoscopiei facuta pe 14 luna aceasta la dr. tutunaru.acum deja mi-a venit cm si azi am facut prima injectie diphereline.
vroiam sa intreb fetele care au facut aceasta injectie la cat timp dupa injectie se opreste cm?????eu am facut-o azi dimi si inca mai curge......mai putin ce este drept dar.....curge.
va multumesc
va pup

Buna! Eu luna aceasta in 15 voi face cea de-a doua injectie cu Diphereline. Dupa prima injectie nu mi s-a oprit ciclul (m-a tinut vreo 6 zile - ca de obicei). Astept sa vad luna asta daca vine, nu cred ca se va intamplat pt ca de vreo 4 zile au inceput simptomele de menopauza. Muta bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelinaAna spune:

Din pacate endometrioza e o boala care poate recidiva :( Anda iti tin pumnii sa iasa totul bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelinaAna spune:

Buna Lelu! eu am facut prima injectie cu Diphereline luna trecuta in 18. Acum 4 zile au inceput sa apara simptomele printre care si dureri cumplite de spate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Buna fetelor..

Daca vreti mai multe sfaturi despre endo mai bine mergeti la topicul:"Endometrioza ne-a unit in lupta pt bebe ".Acolo gasiti multe informatii,sfaturi.
Eu acolo am gasit multe prietene care m-au ajutat enorm!

Multa sanatate!

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lores31 spune:

Buna, te rog din suflet imi poti spune cum este dl dr. Tutunaru ca medic si om? Aud si vad numai ce nu-mi convine, dar cu toate astea tind sa cred ca stie ce face, mai ales in ceea ce priveste endometrioza. Eu de ex am endometrioza, dar medicul care m-a oprata de chisturi si fibrom, si a descoperit endo nu mi-a dat nici un tratamanet ptr endo. Multumesc anticipat.

Citat:
citat din mesajul lui marinalina

Buna seara.Sunt Alina din Constanta, am 31 ani si de 3 ani incercam sa avem un copil. Dupa o sarcina oprita in evolutie in 2007, cauze necunoscute, am pornit iar la analize si investigatii la cei mai cunoscuti medici din constanta. Raspunsul lor? este prea devreme sa intru in panica. La sfatul nasei am ajuns si la Bucuresti la Dr Tutunaru pentru laparoscopie - rezultatul endometrioza. acum sunt in tratament cu Diphereline 3.75 mg, prima injectie am facut-o pe 3 ianuarie 2010. reactii? deocamdata nimic, doar o pofta de mancare "nedemna" de mine.Am inteles ca e devreme pentru reactiile alea nasoale. dar pentru un facem orice,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

lelu, eu zic ca ar trebui sa iei legatura cu mediucul care te-a operat pentru ca nu mi se par in regula durerile astea...nu-mi amintesc sa fi vazut printre reactiile din prospect si astfel de dureri, dar totusi nu mi se pare ok sa stai asa. eu am facut a doua injectie pe 6 sept si in afara de bufeuri (nu f pronuntate), ameteli si ceva dureri de cap nu am experimentat alte simptome.
oricum atata timp cat s-a curatat tot tesutul endometriozic in urma operatiei, nu vad de ce ar mai aparea dureri atat de acute...
my advice: nu mai sta si ia legatura cu dr tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

buna anabel,
eu am facut laparo la giulesti la dr. niculescu (dupa ce am umblat la multe clinici, spitale etc) si sunt foarte multumita de dansul. din pacate maternitatea este inca inchisa momentan din cauza incendiului, insa din cate am inteles se va redeschide la sf lui sept. eu oricum trebuie sa merg la control zilele astea pt k am deja 2 luni de la operatie si 2 injectii facute, asa ca as putea sa te tin la curent cu programul maternitatii :)
in ceea ce priveste operatia, nu-ti face griji prea multe - nu este foarte complicata si trece repede :) iti stau la dispozitie pt mai multe sfaturi (poti sa-mi trimiti mesaj privat daca vrei)
sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lores31 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marinalina

BUNA FETELOR.Am revenit cu vesti bune pe aceasta tema.Am 2 liniute si sunt foarte bucuroasa.Vineri o sa merg la d-nul dr Tutunaru sa imi spuna ca este bine.Inainte de a ma instala la alta tema, vreau sa va spun tot ce mi s-a intamplat poate ca sa va ajut si sa va incurajez si pe voi, asa cum si eu am cautat incurajare la voi prima data cand am intrat pe acest forum.
Am facut laparoscopie in 14 decembrie 2009 la d-nul dr Tutunaru si mi-a descoperit urata de endometrioza - de care nu stiam nimic.Am facut 3 injectii cu diphereline, incepand cu 2 ian si ultima in 28 februarie 2010. bufeuri, ameteli si dureri de cap dupa a doua injectie, la ultima chiar insuportabile.
Dupa diphereline am tinut o luna de regim alimentar - regimul amely- dar fara carne, lactate, fara peste - nu stiu daca a ajutat, apoi am inceput sa mananc carne doar de pui (si in prezent)si peste.in paralel luam acid folic si vitamina e
pe 20 mai 2010 mi-a venit menstra, apoi am asteptat pana in ziua 10 cand am inceput sa prestez. in perioada de ovulatie ovarele mi-au intepat foarte tare, adica dupa diphereline ovulatia este puternica.
in fine, pe data de 18 iunie 2010 am facut un test si mi-a iesit o a doua liniuta cam timida si palida.
sper ca nu v-am plictisit.va pup si va doresc 2 lniute


Buna, cel putin pe mine nu m-ai plictisit deloc. FELICTARI SI SA DEA DD SA FITI FF BINE. Si eu am endo, s-a aflat cand am fost operata de 2 chisturi, mi-e dr gineco nu mi-a dat nimik ptr endo, decat anticonceptionale, sa nu mai pun ovarele la lucru. Ce vreau sa stiu, daca nu te superi, cum este dl. dr. Tutunaru? Ma pot baza pe dansul? Vreau sa fiu sigura ca voi reusi sa fac si eu un bebe. Ma chinui de 10 ani si nimik. Am 31 de ani si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rikidone spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxypuy

buna fetelor! am hotarat sa nu ma mai rezum doar la citit si sa trec si la scris pe forum :) si pt ca si mie mi-au fost de foarte mare ajutor experientele altora, am decis sa va impartasesc si eu povestea mea.
dupa 10 ani de umblat pe la doctori (multi!!!) si tratamente nenumarate, am fost diagnosticata cu endometrioza. si pt ca in sfarsit am ajuns la un doctor renumit si care mi-a dat mare incredere, am decis sa ma operez. pe 14 iulie am avut laparo si mi-a gasit endometrioza de gradul 4. operatia a fost ceva mai complicata, insa totul s-a terminat cu bine si acum am inceput tratamentul cu diphereline (am facut prima injectie pe 10 aug). in ceea ce priveste reactiile - pana acum am avut ceva migrene (cam nashpa, dar posibil sa fie si de la anestezie ceva reminiscente), bufeuri (cam greu pana ma obisnuiesc cu ele) si senzatii de ameteala. nu sunt chiar groaznice aceste reactii dar depinde de la pers la pers. oricum finalitatea - BB - merita orice sacrificiu!!! eu una sunt foarte increzatoare in echipa de medici in a caror grija sunt si foarte optimista. abia astept sa treaca cele 6 luni de diphereline si pe urma sa reiau incercarile de a avea un bb :)
pentru acelea dintre voi care au intrebari sau nelamuriri legate de endometrioza, laparo, tratament...va stau la dispozitie :)

Cum il cheama pe dr tau?
Diphereline-ul se poate face si inainte de laparo? Dr. Moisa mi-a spus ca tb sa fac 3 luni tratament pentru a se opri cresterea chisturilor si eventual retragerea lor si abia apoi operatia. Sunt in ceata total ...

Mergi la inceput