,,POVESTEA POVESTILOR ,, de ION CREANGA

,,POVESTEA POVESTILOR ,, de ION CREANGA | Autor: ionelabahrim

Link direct la acest mesaj

a citit-o cineva?cred ca era un pic dus. se gaseste si in biblioteci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns White Pisana spune:

Eu nu cred ca am citit-o. Cel putin titlul nu imi spune mare lucru. De ce spui ca era putin dus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ptiu, ptiu in sin de trei ori si "pupaza" zbirr pe o dugheana :) Mai era unul Giovanni Boccaccio tot asa de dus, il stii? Hai ca m-ai amuzat cu topicul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

'Povestea Povestilor' face parte dintr-o luuuuunga traditie a povestirilor licentioase (Liiceanu zis si Liceeanu' a numit-o 'capodopera a erotismului comic', daca-mi amintesc cum trebuie). Fiecare mare literatura are astfel de povestiri. Nu stiu daca erau dusi cu totii (si Boccaccio si Apollinaire si si si) dar...tot ce se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelabahrim spune:

o cunostinta din invatamant in romania mi-a trimis o carte! se pare ca ion creanga la fel ca si mihai eminescu au scris si alte carti in afara de cele pe care le stim toti si le indragim.carte a gasit-o la biblioteca un copilde 10 ani. cred ca se poate cobora si de pe net. INTERZIS COPIILOR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns White Pisana spune:

Ah despre asta era vorba!

Am citit cateva fragmente dar erau prezentate sub un alt titlu, Ionica cel prost sau ceva in genul asta. Am citit si fragmente de acelasi gen scrise insa in cu totul alt stil de Eminescu. Inteleg insa ca la Junimea existau seri in care se citeau astfel de productii.

Nu inteleg insa unde e drama. Nu e nimeni obligat sa citeasca asa ceva daca nu agreeaza genul. Nu cred ca putem califica un om ca fiind "dus" numai pentru ca scris cateva pagini licentioase...poate a facut-o pentru amuzament, poate pentru defulare...nu inseamna ca reprezenta preocuparea centrala a vietii lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ionela,

Creanga a scris nazbatia cu pricina ca sa-i distreze pe cei de la Junimea. Si bag mana-n foc ca s-a ras cu hohote.
Treaba asta e un (sub)gen literar; nu e pentru copii, dar nici Amintirile...nu sunt numai pentru copii. Ce vreau sa spun e ca sus-pomenitul e receptat ca autor pentru copii, dar nu e numai asta.

Daca nu-ti plac 'licentiozitatile', n-are nimic. Tu ai dreptate in felul tau - cam toti scriitorii valorosi au fost si sunt putin 'dusi'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelabahrim spune:

nu am zis ca era preocuparea centrala a vietii lui, doar ca e un pic cam nasol daca un copil o poate gasi si citi de la biblioteca. sunt atatea programe de televiziune pt care ne facem griji sa nu le vada copii si le gasesc foarte usor in alta parte.imi place si creanga si eminescu la fel de mult, doar ca acum mi se par un pic mai umani. cred ca ii ridicasem cumva pe un piedestal.pe care il merita desigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Daca un copil ajunge sa citeasca asa ceva (in bibioteca personala, a scolii sau pe internet) e vina adultilor din jur care ii lasa la indemina ce nu trebuie sau il lasa aiurea in fata calculatorului. Povestea lui Creanga e savuroasa, faptul ca a avut chef de gluma nu-l face mai putin valoros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelabahrim

a citit-o cineva?cred ca era un pic dus. se gaseste si in biblioteci.

Eu as zice ca era om nu "dus". A scris si Eminescu versuri in care apar cuvinte brute si neaose, si Toparceanu are Balada organului feminin, dar pe romaneste. Sunt haioase, desigur pentru adulti. Cred ca cea mai mica problema este sa aiba copilul acces la acest gen de pornografie, sunt altele mult mai dure

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

am citit-o. m-a surprins,dar in acelas timp m-a si distrat!

Mergi la inceput