Nasici de 2009

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Multumesc pt aprecieri tuturor.
Sicuta nasu a fost cel mai emotionat ca deh de data asta n-a mai stat pe bara ci a avut si el de munca cu unul din bbei.Si daca tot avea ceva emotii s-a refulat pe noi astilaltii, pana la biserica tot a bufnit si a traznit insa ptr ca ii cunosteam adevaratul motiv am tacut si mi-am ras in barba

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

Salut....m-am intors cu vesti
Am mai bifat cate ceva in ultima vreme: invitatiile, rochita de mireasa, voalul si speram ca weekendul asta bifam si niste "haine de gala"...pentru noi

pupam nasici....

Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Am primit si noi o propunere sa fim nasi la o nunta de tara, cu lautari, cort si cele aferente. De mult imi doream sa fiu nasica, dar in sensul sa botez un copil. Asa ca nu stiu ce sa fac. Nici la capitolul finante nu stau bine, nici cu traditiile astea de la sat nu prea ma impac.In fine... nu am putut rezista si am acceptat.
Deci avand in vedere ca nu o sa fie ceva pretentios, dar ca doua sate se vor uita la mine ( ca ginerele-i dintr-un sat , iar mireasa din altul) cam ce pot purta?
Din cate am inteles eu ar trebui sa cumpar urmatoarele: lumanari, voal + coronita, oglinda, batic, turta. Sa platesc biserica ( oare care mai e tariful?). Pe langa astea mai am de pus bani la floarea ginerelui, la batic, bineinteles ca si la lautari. Daca se fura mireasa pana in ora 12 trebuie sa platim noi.
Mai aveti sugestii?

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sicuta13 spune:

Bine ai venit Nona
Depinde de zona, obiceiuri si cum va intelegeti cu viitori fini, la noi nu e moda cu oglinda, turta, batic deci scap mai ieftin.
Eu m-am gandit sa le dam o suma de bani si sa punem strict conditia fara cadou pentru noi, mi se pare o prostie cu intorsul darului inapoi.
Jesia abia astept sa vad ce ai achizitionat, eu merg Sambata la cineva care are de vinzare rochii de gala ca de slabit nu stiu daca se mai poate vorbi, doar daca ar dispare dulciurile

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

S-a fixat si data. Voi fi nasica pe 25 iulie.
Sunt panicoasa de fel. Nu m-am pregatit inca cu nimic si mi se pare ca deja trebuia sa rezolv cu tinuta mea si a sotului macar.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliclara spune:

Buna ziua!
Desi eu o sa fiu nasica de 2010 m-am bagat si eu sa citesc. Despre atributiile nasei la cununie...Acum doi ani cand am facut noi nunta, noi am ales tot si nasii ne-au platit: biserica(si taxa si spaga), voalul, lumanarile, buchetul meu, mi-a luat oglinda(eu am vrut una mica si utila), si o esarfa pe care mi-a pus-o ca basma.
Noi o sa fim nasi de botez 100%. Am si eu insa o intrebare:bebelusul o sa sa ne fie nepot/nepoata, fiul/fiica fratelui sotului meu; noi putem sa ii si cununam pe ei? Ca ma auzit ca nu ar fi bine ca fratii sa cunune frati(de acelasi sex)- pe noi ne-a cununat sora sotului.Stitit sa existe vreo restrictie din partea bisericii in aceasta privinta? Pe noi nu ne "cumintesc" superstitiile babesti.

Fiecare sut....e un pas inainte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Eu nu am auzit de chestia asta ca nu e bine sa-i fi nas fratelui,cred ca sunt babisme sincer.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sicuta13 spune:

Pe noi ne-a cununat varul meu primar dupa ce ne-au refuzat 3 perechi posibile de nasi, ce era sa nu ne casatorim ca nu are cine sa ne naseascaCred ca "restictia" se refera la faptul ca daca sunt neamuri sunt impartiale in caz de probleme intre voi.

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Hop si eu!
Ma trece si pe mine cineva in listuta?
17 mai
simt cum se apropie si trebuie sa-mi programez finantele pana atunci, e si Pastele la mijloc.
Cat se da "spaga" la preoti pt cununie? Aveti vreo idee?

EDIT: Biserica "SCAUNE" pe langa Calea Victoriei

Ce se face cu oglinda aia?

Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu ; poze oct ; poze nov ; poze Craciun ; poze ian09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Si noi il cununam pe fratele sotului (deci frate pe frate). Am auzit si eu ca nu e bine, ca vor fi probleme atit in familia nasilor, cit si a finilor. Nu stiu ce sa zic. Am 2 verisoare primare, surori, cea mare cununind-o pe cea mica. Dupa un timp relativ scurt, nasa avea probleme foarte mari in casnicie (extrem de aproape de divort, la tribunal, intr-un final, impacindu-se), iar fina (sora nasei) e divortata deja de 2 ani. Exemple de cunostinte am cu duiumul.
Am gasit insa sa facem un compromis: sa tinem luminarile in biserica eu cu un nepotel de 6 ani. Din cite am inteles, necazurile pornesc tocmai de la tinutul luminarilor: sa tii luminarea unui frate de acelasi sex este echivalent cu a tine luminarea la mort.
Asta am auzit si eu, si ca sa evit totusi un eventual necaz am ajuns la acest compromis.

****************************************************************


Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!


www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput