Rugaciune colectiva pentru a dobandi prunci (22)
Raspunsuri - Pagina 4
anadomnica spune:
meda- - sa fie cu binecuvantare, Doamne ajuta! Daca tot ai prins sa faci intreaga procedura in post, mergi si ia Sf. Impartasanie inainte de FIV. Daca poti, mergi de mai multe ori sa te impartasesti. Sa te ajute Dumnezeu. Mult mi-as dori sa te aflu cu burtica in preajma Craciunului. Inca odata: Doamnea ajuta
Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
Eu, familia si pozele mele
CASUTA VERDE
housepocket480 spune:
Doamne ajuta
Ma bucur tare mult sa vad acest capitol, mai ales ca acum doi ani cand incercam cu disperare sa ramn insarcinata nu era sau poate nu l-am vazut.
Eu sunt o fericita mamica a unui baietel de 1an si 5 luni, pe care l-am obtinut cu Marele ajutor al BUNULUI DUMNEZEU. Spun asta pentru ca doctorii nu ne dadeau sanse si totusi am ramas insarcinata in urma unui canon si a rugaciunilor noastrea, ale parintilor si ale prietenilor nostrii.
Acum ne dorim sa mai avem copii, si tot calea lui Dumnezeu o luam.
am inteles ca moastele Sf. Grigorie Decapolitul sunt in Bucuresti. Stie cineva unde sunt sa pot merge si eu?
Am mai citit ceva despre un snurulet de la Braul Maicii domnului. Ce faceti cu el si de unde il luati? Multumesc de raspunsuri si Doamne ajuta-ne!
Mama lui Matei Alexandru
housepocket480 spune:
Doamne ajuta
Ma bucur tare mult sa vad acest capitol, mai ales ca acum doi ani cand incercam cu disperare sa ramn insarcinata nu era sau poate nu l-am vazut.
Eu sunt o fericita mamica a unui baietel de 1an si 5 luni, pe care l-am obtinut cu Marele ajutor al BUNULUI DUMNEZEU. Spun asta pentru ca doctorii nu ne dadeau sanse si totusi am ramas insarcinata in urma unui canon si a rugaciunilor noastrea, ale parintilor si ale prietenilor nostrii.
Acum ne dorim sa mai avem copii, si tot calea lui Dumnezeu o luam.
am inteles ca moastele Sf. Grigorie Decapolitul sunt in Bucuresti. Stie cineva unde sunt sa pot merge si eu?
Am mai citit ceva despre un snurulet de la Braul Maicii domnului. Ce faceti cu el si de unde il luati? Multumesc de raspunsuri si Doamne ajuta-ne!
Mama lui Matei Alexandru
medamaya1 spune:
Multumesc frumos, Ana, doamne ajuta , sper sa am cel mai frumos Craciun din viata mea....vedem
caciantoni spune:
Doamne Ajuta!
Inca o data mii de multumiri pt. urari! Am o frumusete de finut.... un voinicel; e cel mai mare din spital...
va postez mai jos link pt. sinaxarul de azi... am vazut ca a scris angiriv despre Sf. Grigorie Decapolitul...multumim mult...
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie20.htm
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
caciantoni spune:
Fapte si cuvinte de învatatura
1. Sfântul Grigorie Decapolitul a fost ales de Dumnezeu sa marturiseasca pe Hristos si dreapta credinta pe pamânt înca din pântecele maicii sale. Inima lui era ranita din pruncie pentru cele ceresti, iar sufletul lui nu avea odihna în vâltoarea grijilor pamântesti. De aceea, renuntând la casnicie, s-a logodit cu Hristos pentru a trai în veci cu El.
2. Intrând în nevointa vietii monahale, Sfântul Grigorie râvnea doua lucruri, fara de care nici un crestin nu se poate mântui. Mai întâi cauta sa se dezbrace de cugetele rele si sa se îndumnezeiasca prin rugaciune, prin post si priveghere, prin citirea Sfintei Scripturi, prin smerenie si iubire. Apoi dorea sa marturiseasca dogmele dreptei credinte si sa apere Ortodoxia de tot felul de eresuri care loveau în vremea sa Biserica lui Hristos. Ajutat de harul Duhului Sfânt, în putina vreme a biruit ispitele tineretii si toate cursele vrajmasului diavol. Apoi, Sfânta Evanghelie si învataturile dumnezeiestilor Parinti i-au întarit credinta si l-au pregatit, ca pe un bun ostas al lui Hristos, sa intre în lupta cea duhovniceasca împotriva hulitorilor iconoclasti care distrugeau sfintele moaste si sfintele icoane, numindu-le idoli.
3. Cu atâta tarie se împotrivea pe fata luptatorilor de icoane, aparându-le, încât mergea din loc în loc, din manastire în manastire, de la Constantinopol în Asia Mica, de la Decapole în Tesalonic, apoi la Roma, în Sicilia si din nou la Tesalonic. Peste tot apara cultul ortodox al sfintelor icoane, învatând, îmbarbatând, mustrând si uneori rabdând batai, prigoniri si amenintari cu moartea pentru cinstea sfintelor icoane. Dar bunul ostas al lui Hristos nu se temea de cei care ucid trupul, nici nu asculta hulele ereticilor, ci pe toti îi învata ca „cinstea pe care o dam sfintelor icoane se ridica la chipul cel dintâi”, dupa învatatura Sfântului Vasile cel Mare. Adica, cinstind si închinându-ne la icoane, cinstim si ne închinam Mântuitorului si sfintilor pictati pe ele. Apoi învata ca cel care a facut prima icoana este însusi Tatal Care a nascut pe Fiul „mai înainte de toti vecii”, caci Fiul lui Dumnezeu este icoana Tatalui. El învata ca si omul creat de Dumnezeu este chipul, adica icoana Preasfintei Treimi, dupa cuvântul de la Facere 1 cu 26: Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra. Cinstea pe care o dam Fiului se înalta deopotriva si celorlalte persoane ale Preasfintei Treimi, iar cinstea pe care o dam icoanelor se înalta Însusi Mântuitorului si sfintilor pictati pe ele.
4. Pe masura ce se ostenea pentru apararea icoanelor si dogmelor ortodoxe, Sfântul Grigorie Decapolitul ducea, totodata, o înalta viata duhovniceasca. Pentru aceasta, ajungând vas ales al Sfântului Duh, a primit darul facerii de minuni si al cunoasterii celor viitoare. Amintim câteva din numeroasele sale minuni savârsite în timpul vietii. Într-o noapte, facând rugaciune din inima catre Dumnezeu, a cazut în uimire si a vazut stralucind din cer o lumina ca soarele, înconjurând pestera si locul din jur, urmata de o buna mireasma care a umplut chilia si inima cuviosului. Lumina si mireasma cereasca au tinut mai multe zile.
5. Ajungând la masura desavârsirii, Dumnezeu nu a lasat aceasta faclie sub obroc. Odata, pe când se ruga, a auzit acest glas de sus: „Grigorie, daca voiesti sa ajungi la desavârsire, iesi din pamântul tau si de la rudele tale si te înstraineaza pentru folosul tau si al celor ce au nevoie de învatatura ta”. Din ceasul acela, Cuviosul Grigorie a parasit linistea pustiei si ajuta lumea pe calea mântuirii.
6. Odata dorea sa mearga cu corabia în Italia, dar stapânul ei nu voia sa plece, caci se temea de tâlhari. Atunci a zis sfântul catre corabieri: „Îndrazniti, caci Dumnezeu va va pazi si nu veti patimi nici un rau”. Într-adevar, au calatorit bine, fara nici o primejdie, caci mâna Domnului era cu Sfântul Grigorie.
7. Multi oameni stapâniti de duhuri rele erau vindecati cu rugaciunea Sfântului Grigorie. Astfel, o femeie, având duh necurat, a fost izbavita numai prin cuvântul lui. Un om cuprins de un demon cumplit a fost tamaduit cu rugaciunile sfântului. Altadata, vazând sfântul un om chinuit de diavol, s-a rugat pentru el, zicând: „Doamne, miluieste zidirea Ta si n-o lasa sa fie stapânita de diavolul”. Dupa aceste cuvinte, îndata a fugit duhul rau din om. Dar, vazând cuviosul ca îl cauta si îl lauda oamenii, îndata a fugit din locul acela. Altadata, un om demonizat a sarit în spatele cuviosului si îsi batea joc de el. Dar fericitul, rugându-se din inima, a izgonit diavolul din acel om.
8. O femeie saraca si vaduva, stricându-i-se casa, a cerut milostenie de la Sfântul Grigorie ca sa-si zideasca alta, iar el i-a spus: - Femeie, du-te si începe lucrul, si Dumnezeul saracilor îti va trimite ajutor! Punând temelie, vaduva a gasit în pamânt smoala, pe care vânzând-o, si-a terminat casa si si-a cumparat cele de nevoie vietii.
9. Un monah sihastru din apropiere, cu mâinile lucra si cu buzele se ruga. Iar Sfântul Grigorie, cunoscând ca i-a sosit sfârsitul vietii, i-a zis: - Frate, lasa lucrul mâinilor si te îngrijeste de suflet, ca ti s-a apropiat sfârsitul si vei calatori pe cale straina, pe care niciodata n-ai calatorit! Dupa câteva zile, acel sihastru si-a dat sufletul în mâinile Domnului.
10. Un ieromonah, Teodul, a venit la cuviosul pentru cuvânt de folos.
La plecare, Sfântul Grigorie i-a spus:
- Mergi cu pace si spune parintelui tau duhovnicesc sa-si pregateasca mormântul, caci în curând va pleca la Domnul!
Dupa putine zile, batrânul acela a adormit cu pace.
11. Altadata, un monah numit Petru a fost muscat de doua vipere si, fiind foarte aproape de moarte, a alergat la ajutorul Cuviosului Grigorie, care, milostivindu-se spre el, s-a rugat lui Dumnezeu si îndata cel muscat de vipere s-a facut sanatos.
12. Un om bolnav de friguri de multi ani a venit pe ascuns la chilia Sfântului Grigorie si s-a îmbracat cu rasa lui, pe când îl scuturau frigurile, si îndata s-a facut sanatos.
13. Un alt om cuprins de raceala se ruga cuviosului sa-l vindece, însa el nu voia. Atunci, bolnavul s-a culcat pe ascuns, cu mare credinta, în patul Sfântului Grigorie. Gasindu-l în asternutul lui, cuviosul i-a zis sa plece de acolo. Dar batrânul i-a raspuns: „Nu ma voi scula din patul tau, parinte, pâna nu ma voi face sanatos!” Atunci, cuviosul, atingându-se de acel bolnav, l-a vindecat, si s-a ridicat sanatos din patul lui.
14. O data si de mai multe ori vorbind ucenicul cu dascalul sau, a vazut iesind foc din gura Cuviosului Grigorie, care îi lumina fata cu raze ca de soare. Deci, cazând ucenicul la picioarele sfântului, l-a rugat sa-i descopere acea taina minunata. Cuviosul a zis catre dânsul:
- Aceasta o pricinuieste credinta ta, fiule, caci eu ma stiu pe mine om pacatos. Însa, de se va curati omul pe dânsul de patimile trupului si ale sufletului si se va face curat si vrednic de primirea Duhului Sfânt, atunci, precum a zis Hristos, Tatal si Fiul si Sfântul Duh vin si se salasluiesc în el. Atunci, nu mai graieste omul, ci Dumnezeu, care locuieste în el. Deci si tu, fiule, daca te vei nevoi a te curati pe tine de patimile trupului si ale sufletului si daca vei taia cu sabia Duhului spinii patimilor si daca te vei ruga cu staruinta lui Dumnezeu, ca El Însusi sa arda cu focul cel dumnezeiesc materia patimilor si sa înmulteasca în sufletul tau roadele faptelor bune, atunci te vei face lacas curat si sfânt al lui Dumnezeu, iar cuvintele tale vor straluci de puterea si lumina Duhului Sfânt.
15. Dupa mutarea la cer a Sfântului Grigorie Decapolitul si dupa caderea Bizantului în mâinile turcilor, au ajuns cinstitele lui moaste în mâinile unui dregator turc. Evlaviosul ban al Craiovei, Barbu Craiovescu, auzind despre aceste moaste si de nenumaratele minuni care se faceau aici, a cheltuit mari sume de bani si, în anul 1498, a adus moastele Sfântului Grigorie Decapolitul la Manastirea Bistrita - Vâlcea, ctitoria sa, spre mângâierea tuturor.
În traditie se spune ca turcul a vândut sfintele moaste pe bani de aur, punându-se la cântar. Dar, cu rugaciunile sfântului, moastele sale au devenit usoare la cântar si turcul n-a primit multi bani, asa cum dorea. Mai târziu turcul, vazându-se amagit de crestini, a venit la Manastirea Bistrita sa ia moastele înapoi sau sa i se dea mai multi bani. Atunci, fericitul ctitor, calugarit aici cu numele de Schimonahul Pahomie, auzind de venirea turcului, a ascuns sfintele moaste într-o pestera din muntele apropiat, unde s-a ridicat si un mic paraclis în cinstea Sfântului Grigorie. Asa au scapat sfintele moaste din mâna pagânilor. Apoi turcul, mâniindu-se, a jefuit manastirea si, dându-i foc, s-a dus în tara lui. Ctitorul a zidit manastirea din nou si a adus din pestera sfintele moaste, care se pastreaza în biserica mare pâna astazi, ca un odor de mare pret. Numai în vremuri de mare primejdie se ascund în pestera.
16. De-a lungul celor cinci secole de existenta a moastelor Sfântului Grigorie Decapolitul pe pamântul tarii noastre, s-au facut multe si nenumarate minuni si vindecari de boli, care s-au uitat cu vremea. Dintre cele putine care s-au scris, amintim câteva minuni savârsite, mai ales, în zilele noastre.
Dupa o veche traditie ortodoxa, în vremuri de primejdie si de mare seceta, se faceau procesiuni prin orase, prin sate si pe câmp cu moastele Sfântului Grigorie Decapolitul si cu icoane miraculoase. Moastele se scoteau de obicei vara, în Tara Româneasca si mai ales în Oltenia, pe timp de seceta, si, cu rugaciunile cuviosului, trimitea Domnul pe pamânt ploaie timpurie si târzie. Cea mai veche procesiune pentru ploaie cu moastele Sfântului Grigorie, cunoscuta în Tara Româneasca, a avut loc în vara anului 1765. Recoltele lovite de seceta au fost salvate si poporul cel binecredincios a fost izbavit de moarte.
17. În vara anului 1913, de hramul Manastirii Bistrita, a fost adusa la moastele Sfântului Grigorie o femeie tânara, paralizata de ambele picioare. Fiind atinsa de sfintele moaste, i s-a facut Sfântul Maslu de trei ori si, dupa trei saptamâni, a venit la manastire pe picioarele sale, sa multumeasca sfântului pentru vindecarea ei.
18. În anul 1920, unei femei numita Maria din satul Cacova - Vâlcea, cazând dintr-un prun, i-a paralizat tot corpul si a fost adusa dupa câteva zile în manastire, la Sfântul Grigorie. Facându-i-se Sfântul Maslu, bolnava a deschis ochii mari, si-a venit în simtire si a cerut sa fie ridicata în picioare. Apoi s-a întors la casa ei vindecata, cu rugaciunile Sfântului Grigorie facatorul de minuni.
19. În vara anului 1925, a fost adus la moastele Sfântului Grigorie un tânar din comuna Sirineasa - Vâlcea, stapânit de un duh rau. Fiind atins de sfânta racla si facându-i-se Sfântul Maslu în fiecare zi, dupa sapte zile a plecat acasa sanatos. La fel a fost vindecata o tânara din satul Vaideeni, care îsi pierduse mintea. Dupa sapte zile de rugaciuni si Sfântul Maslu lânga sfintele moaste, s-a întors sanatoasa în familie.
20. În vara anului 1927, fiind seceta, s-a scos sfânta racla în procesiune prin sate. Proprietarul fabricii de cherestea din Brezoi - un boier necredincios - nu a vrut sa lase oamenii lui la rugaciune. Însa s-au facut rugaciuni de ploaie si, cu mijlocirea cuviosului, a dat Dumnezeu o ploaie buna pe toata Valea Oltului. Dar, în aceeasi zi, l-a pedepsit Domnul pe boierul rau si necredincios, ca i-a luat foc fabrica si a ars toata pâna în temelii.
21. Fiind seceta, în vara anului 1935, se purta sfânta racla în procesiune de ploaie prin satele Babeni, Ioneati, Orleati. În dreptul unei fântâni, racla Sfântului Grigorie s-a oprit brusc. Atunci, preotii au spus sa se cerceteze ce poate fi în acea fântâna. Scotând oamenii toata apa, au aflat un prunc mic în ea. Era, probabil, aruncat de o femeie ucigasa. Dupa ce oamenii au îngropat pruncul, imediat au plecat cu sfintele moaste mai departe.
22. În satul Baile#351;ti - Dolj, în anul 1932, era o crestina, Elena, paralizata din tinerete. Auzind ca se aduc în sat moastele Sfântului Grigorie pentru ploaie, a vrut sa fie dusa si ea la Biserica sa se închine. Dupa ce a fost atinsa de sfânta racla a cuviosului, a cerut sa fie asezata sub masa pe care stateau sfintele moaste. Timp de trei ore cât a durat slujba în biserica, crestina Elena s-a rugat în taina, cerând, cu multe lacrimi, sanatate si iertare. Dupa ce preotii si credinciosii au plecat în procesiune pe câmp cu moastele Sfântului Grigorie, femeia bolnava s-a vindecat definitiv de paralizie, s-a întors acasa si a mai trait înca 20 de ani.
23. În vara secetoasa a anului 1934 se faceau rugaciuni si procesiune pentru ploaie cu moastele Sfântului Grigorie de la Bistrita, în satul Lungesti - Vâlcea. Când procesiunea trecea prin mijlocul satului si taranii, cu faclii aprinse în mâini, aruncau buchete de flori înaintea sfântului, a venit o mama cu o fetita de 4 ani, bolnava de epilepsie. Îndata ce femeia si-a atins copila cu fruntea de sfintele moaste, s-a facut sanatoasa. Copila a crescut, a devenit mama si o buna crestina. Ea se numea Elena Spalatei.
24. Sofia Patrichi, o pensionara din Bucure#351;ti, în 1957 s-a îmbolnavit de o infectie la fata, suspecta de cancer, ce nu se mai vindeca. Auzind de minunile Sfântului Grigorie de la Bistrita, a alergat la moastele lui, s-a atins cu credinta si lacrimi de sfânta racla si s-a rugat mult, cerându-i sanatate. A doua zi, când s-a desteptat din somn, nu mai avea nici o urma de infectie pe fata si se vindecase si de cataracta de la ochi.
Sfinte Preacuvioase Parinte Grigorie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
caciantoni spune:
Fetelor va mai postez cateva link-uri unde gasiti cuvinte folositoare pt. suflet despre viat si minunile Sf. Grigorie Decapolitul....
http://www.monitorulsv.ro/Religie/2008-11-19/Sfantul-Grigorie-Decapolitul-aparator-al-icoanelor-sfinte
http://cidadededeus.wordpress.com/2008/11/20/sfantul-grigorie-decapolitul-20-noiembrie/
http://www.crestinortodox.ro/sfantul_grigorie_decapolitul_-c467-p2-new.html
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
ainigriv spune:
Housepocket,bun venit la noi,bine ne-ai gasit!!!Cu rugaciune si credinta o sa vina si al doilea bebe,sa-ti traiasca primul si sa va bucure in fiecare zi!!!Eu am vazut la Trinitas tv aseara,ca ar fi Sfantuletul la Patriarhie,dar azi e mare saebatoare la Bistrita si ar fi trebuit sa fie acolo.Nu stiu ce sa zic?!Incearca sa te uiti pe net la programul Patriarhiei,poate spun ceva!!!
Medamaya,sa fie cu ajutor de la Dumnezeu si sa vina pruncut sanatos.Nu te mai framanta,ca daca asa a randuit Dumnezeu,nu-i nimic ca e post...nu e trupesc,ci medical,procedeul.Ia binecuvantare de la parintele duhovnic si Sf.Impartasanie,cum zicea Anadomnica,rugaciune in fiecare zi la Maicuta Domnului si o sa fie bineee!!!Multa incredere in Dumnezeu!!!
MaraAnisia,,cum sa-mi uit eu fetele mele dragi,pentru care ma rog din tot sufletul sa primeasca ce am primit eu...
Incerc sa ajung eu candva la Bistrita,insa nu promit cand,ca sunt cu bebelina si mai greu de plecat...Insa am adresa unei alte manastiri unde se pot trimite acatiste prin posta :Sf.Manastire Robaia,comuna Musatesti,Campulung.Puteti trimite cu confirmare de primire ca sa stiti cand a ajuns.Mie mi-a fost de mare folos!!!Scrieti pe acatist pt ce se face rugaciunea si Dumnezeu sa ne ajute pe toate.
CamiAntonia,speram ca sunteti bine,petreceti in post si rugaciune si de aceea mai putin timp pt noi.Pupici si Doamne ajuta!!!
ainigriv spune:
Astazi sa faca Maicuta Domnului minuni pentru noi cu rugaciunile sale prea puternice!!!
Acatistul Intrarii in Biserica a Maicii Domnului
(21 noiembrie)
Dupa obisnuitul inceput se zic:
Condacele si Icoasele
Condacul 1:
Pe cea mai aleasa din toate, neamurile, pe Sfanta Prunca care se aduce astazi de Sfintii sai Parinti in Biserica Domnului si se aseaza in Sfanta Sfintelor, spre salasluirea Imparatului tuturor, cu cantari de lauda si cu multime de faclii sa o intampinam. Iar tu care ai milostivire nemarginita, slobozeste-ne din toate nevoile pe noi care iti cantam: Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Icosul 1:
Ingerii lui Dumnezeu o inconjoara cu credinta, iar credinciosii o fericesc pururi si cu bucurie canta laudele acestea: Bucura-te, Sfanta Prunca, care astazi esti adusa in Sfanta Sfintelor;
Bucura-te, ca Sfintii tai Parinti astazi iau roada fagaduintei;
Bucura-te, ca ai fost binecuvantata de marele arhiereu Zaharia;
Bucura-te, ca el te-a asezat in Sfanta Sfintelor;
Bucura-te, ca Sfantul Zaharia aparand cinstea ta, de evrei a fost omorat;
Bucura-te, jertfa bineprimita de Dumnezeu
Bucura-te, ca in Sfanta Sfintelor se pregateste azi salasluirea ta;
Bucura-te, ca- tu incepi mantuirea noastra;
Bucura-te, ca de fecioare de varsta ta ai fost petrecuta;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Condacul al 2-lea:
Veniti cetele crestinesti sa ne adunam la Sfanta Prunca, care lasand toate bucuriile din lume, se duce ca o jertfa in Biserica Domnului de catre Sfintii sai Parinti, pentru mantuirea noastra, si ca o multumire sa o cinstim cu cantari praznuind duhovniceste, iar lui Dumnezeu sa-i cantam: Aliluia!
Icosul al 2-lea:
In varsta de trei ani fiind Sfanta Prunca, iar mai tarziu Nascatoare de Dumnezeu i s-a adus Domnului, implinind fagaduinta Parintilor sai, si marele arhiereu Zaharia o primeste si o aseaza in Sfanta Sfintelor, pentru a noastra mantuire; pentru aceasta sa-i cantam:
Bucura-te, ca de fecioare cu faclii ai fost adusa,
Bucura-te, vasul ce! sfintit;
Bucura-te, biserica imparatului tuturor;
Bucura-te, fecioara de Dumnezeu aleasa:
Bucura-te, ca David mai inainte a proorocit despre Intrarea ta in Sfanta Sfintelor;
Bucura-te, paine cuvantatoare;
Bucura-te, camara Cuvantului lui Dumnezeu:
Bucura-te, ca ai fost hranita de Ingeri;
Bucura-te, ca ai fost aleasa de Dumnezeu pentru a fi Maica a Sa;
Bucura-te, cortul lui Dumnezeu;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururi Fecioara.
Condacul al 3-!ea:
David Proorocul te-a laudat de demult, Fiica a lui Dumnezeu numindu-te; iar tu nascand Prunc pe Hristos Domnul nostru, l-ai hranit cu lapte, ca o Maica Sfanta a Lui. Pentru aceasta mare taina esti adusa in Biserica Domnului si asezata in Sfanta Sfintelor, unde, neincetat ai cantat: Aliluia!
Icosul al 3-lea:
Ana cea neprihanita s-a bucurat ca implinind fagaduinta sa, aduce pe ceea ce s-a nascut din fagaduinta lui Dumnezeu, ca dar de mare pret, si Ioachim praznuieste luminat, iar noi te fericim, Sfanta Prunca, cu aceasta jertfa de cantare:
Bucura-te, singura binecuvantata intre-femei;
Bucura-te, propovaduirea proorocilor;
Bucura-te, slava. Apostolilor;
Bucura-te, lauda mucenicilor;
Bucura-te, innoirea lumii;
Bucura-te, impacarea lui Dumnezeu;
Bucura-te, scaunul Stapanului;
Bucura-te, salasluirea luminata a Mantuitorului;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara:
Condacul al 4 lea:
Impodobita de nunta se arata astazi Biserica, frumoasa camara, primind pe camara cea insufletita a lui Dumnezeu, pe cea curata si fara de prihana si mai luminata decat toata faptura, petrecand copilaria sa in Sfanta Sfintelor, si cu ingerii impreuna cantand: Aliluia!
Icosul al 4-lea:
Salta astazi toate ostirile ingeresti si multimea crestinilor, inaintea fetei tale, Preacurata Prunca, purtatorii de faclii alearga impreuna cantand si graind acestea:
Bucura-te, usa dinspre rasarituri;
Bucura-te, Sfanta Prunca, primita in Biserica cu mare cinste;
Bucura-te, usa Domnului;
Bucura-te, vistierie preacurata a intelepciunii;
Bucura-te, Izvorul darului;
Bucura-te, mielusea curata;
Bucura-te, porumbita neintinata;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Condacul al 5-!ea:
Mieluseaua lui Dumnezeu, curata, porumbita neintinata, cortul lui Dumnezeu cel neincapator, sfintenia slavei, praznuind petrecerea ta, Sfanta Prunca, intru cele ce nimenea nu intra, astazi ne veselim cu fecioarele, care cu faclii aprinse te-au petrecut in Sfanta Sfintelor unde cu bucurie cantai: Aliluia!
Icosul al 5-lea:
Pe cea de trei ani cu trupul si de multi ani proorocita, pe cea, mai desfatata decat cerurile si mai inalta decat puterile cele de sus, cu cantari sa o laudam pe Dumnezeiasca Prunca:
Bucura-te, solitoarea mantuirii noastre;
Bucura-te, cea inconjurata de ingeri;
Bucura-te, cea cinstita de oamenii credinciosi;
Bucura-te, liman cu buna liniste;
Bucura-te, zid nesurpat;
Bucura-te, Maica luminii:
Bucura-te, mai inainte randuita a fi Maica lui Dumnezeu;
Bucura-te, Prunca cu trupul;
Bucura-te, desavarsita cu sufletul;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururi Fecioara.
Condacul al 6-lea:
Pe tine te-au propovaduit proorocii mai inainte, numindu-te sicriu sfintit, cadelnita de aur, sfesnic, masa, scara si turn, mielusea curata, camara neintinata; iar noi, ca pe un cort de Dumnezeu incapator, care ne-a mantuit pe noi, cantand strigam: Aliluia!
Icosul al 6-lea
Pe usa cea neumblata, casa lui Dumnezeu primind-o, astazi a incetat umbra legii, caci s-a aratat darul si adevarul, muntele ce! umbrit pe care mai inainte l-a vazut Avacum si a vestit pe Ceea ce a intrat inauntrul celor neumblate ale Bisericii, pentru care ii cantam:
Bucura-te, cea plina de lumina;
Bucura-te, mangaierea noastra in necaz;
Bucura-te, doctorul tuturor bolilor;
Bucura-te, sfaramarea mortii,
Bucura-te, rau de viata nedesertat;
Bucura-te, carte pecetluita cu Duhul;
Bucura-te, camara cea insufletita a lui Hristos Domnul;
Bucura-te, locul bucuriei;
Bucura-te, ca ai stricat blestemul Evei;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Condacul al 7-lea:
Tot pamantul vede astazi lucruri straine si preamarite, cum Prunca fiind, asezata in Sfanta Sfintelor, primeste hrana de la ingeri, purtand chipul randuielii impreuna canta totdeauna: Aliluia!
Icosul al 7-lea:
Preaslavita sfintenie, sfintita daruire, astazi Preasfanta Prunca, punandu-se in Biserica lui Hristos, imparatul atoate, se pazeste a fi locas luminat celui ce a ales-o, pentru frumusetea-sufletului ei curat; iar noi cantam acestea:
Bucura-te, mantuirea noastra;
Bucura-te, bucuria robilor tai;
Bucura-te, chemarea noastra;
Bucura-te, Ceea ce ai nascut pe Imparatul tuturor;
Bucura-te, camara curatiei;
Bucura-te, crin cu dulce miros;
Bucura-te, mirul cel de mult pret;
Bucura-te, tamaie cu buna mireasma;
Bucura-te, ca intorci intristarile noastre in bucurie;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururi Fecioara.
Condacul al 8-lea:
Astazi ai stralucit in casa Domnului ca un sfesnic luminos, Sfanta Prunca, si ne luminezi cu cinstitele tale daruri ale milelor si minunilor tale, ca ele sunt mai presus de minte, straina este nasterea ta, strain este chipul nasterii tale, straine si preaslavite sunt toate ale taie, pentru care cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 8-lea:
Cela ce poarta toate cu cuvantul a auzit rugaciunea dreptilor si starpiciunea a dezlegat-o, ca un indurat, si le-a daruit pricina bucuriei locuinta Harului, intru care sunt puse vistieriile tainelor, pentru care si noi cu multumita ii cantam:
Bucura-te, holda nearata;
Bucura-te, spic Dumnezeiesc;
Bucura-te, izvor nedesertat al apei celei vii;
Bucura-te, mieluseaua care ai nascut pe Mieluselul lui Dumnezeu;
Bucura-te, curatitoarea cea calda;
Bucura-te, luceafarul diminetii;
Bucura-te, ca ai purtat pe Soarele Hristos;
Bucura-te, locasul luminii;
Bucura-te, ca ai stricat intunericul;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Condacul al 9 lea:
Pe tine, steaua cea imparateasca, primindu-te Biserica lui Dumnezeu, unde te-ai impartasit dulcetii celei nesfarsite si ia cele mai bune ai trecut, vazand in Fiul implinirea celor mai inainte zise; pentru acesta noi, cantand acest mare praznic, cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 34-lea;
Astazi ne-a stralucit primavara vesela, luminand sufletele noastre, gandul si mintea, cu darul praznuirii Intrarii in Biserica a Sfintei Prunce, pentru un trai sfant, pregatindu-se a fi salas Imparatului Celui Ceresc, pentru aceasta primeste de la noi aceste laude:
Bucura-te, usa prin care a trecut Cuvantul;
Bucura-te, ca ai sfaramat usile iadului;
Bucura-te, ca ai alungat pe diavolii cei intunecati;
Bucura-te, cea cu totul laudata;
Bucura-te, curatirea lumii;
Bucura-te, scara care inalti pe cei de pe pamant la cer;
Bucura-te, pod care treci de la moarte la viata;
Bucura-te, ca fara de osteneala ai purtat in pantecele tau, pe Cel ce poarta toate;
Bucura-te, ca ai nascut pe datatorul legii;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Condacul al 10-lea:
Daruri aduc azi cerul si pamantul Preasfintei Prunce, cetele ingeresti, multimea crestinilor si toata suflarea, caci legea a trecut ca umbra si razele Darului au stralucit, Intrand in Biserica Sfanta Prunca, pentru a slavi pe Dumnezeu cu viata sfanta si cu cantare ingereasca: Aliluia!
Icosul al 10-lea:
In Biserica aducand Ana pe Ceea ce avea sa fie casa Domnului, strigand, graia: "Prunca cea data mie de la Dumnezeu o aduc in Biserica Ziditorului, primeste-o, Sfinte Zaharia, si o aseaza unde o va primi .Dumnezeu si sa fie spre salasluirea Mantuitorului". Iar noi minunandu-ne de acestea cantam asa:
Bucura-te, pazitoarea robilor tai;
Bucura-te, sfintita scapare a pacatosilor;
Bucura-te, minunarea oamenilor;
Bucura-te, bucuria ingerilor;
Bucura-te, grabnic ajutatoare a celor ce se roaga tie;
Bucura-te, adancul cel nemasurat;
Bucura-te, chemarea proorocilor,
Bucura-te, podoaba Apostolilor;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururi Fecioara,
Condacul al 11-lea:
"Roaba Domnului am fost eu", a spus Sfanta Ana, Sfantului Zaharia chemandu-L pe Dumnezeu cu credinta in post si in rugaciune ca sa iau rodul durerii mele si dupa nastere sa o aduc Celui ce mi-a dat-o. Pentru aceasta ma veselesc astazi, implinind fagaduinta mea, cantand lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 11-lea:
Veseliti-va astazi luminat, Sfintilor Parinti ai Preacuratei Prunce, pe care o aduceti jertfa sfanta, caci a fost data voua din fagaduinta, pentru curatia vietii voastre pe pamant, cea plina de fapte bune, din care s-a nascut Mantuitorul nostru, care si-a ales-o cort insufletit, caruia ii cantam:
Bucura-te, intarirea Mucenicilor;
Bucura-te, scapare si linistea robilor tai;
Bucura-te, ca prin tine mostenim viata cea vesnica;
Bucura-te, ca ne imbraci cu haina nestricaciunii;
Bucura-te, ca prin tine am vazut lumina;
Bucura-te, ca ne ridici de la intuneric la lumina;
Bucura-te, ca ne ajuti a nu iubi desfatarile pamantesti;
Bucura-te, cea pururea binecuvantata de robii tai;
Bucura-te, stea neapusa;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea Fecioara.
Condacul al 12-lea:
Prin Harul dat tie de la Dumnezeu. Sfanta Prunca, te-ai facut usa de mantuire, munte intelegator, scara insufletita, pe care proorocii te-au vestit de demult. Apostolii te-au propovaduit, Mucenicii te-au marturisit, cuviosii te-au slavit, ingerii si pamantenii slavoslovesc inaintea lui Dumnezeu pentru tine, cantand: Aliluia!
Icosul al 12-lea:
In Biserica te-au adus pe tine, dumnezeiasca Fiica, batranii tai parinti, cei ce te-au nascut, ca pe o jertfa curata si strain lucru, te salasluiesti intru cele neumblate, ca mai inainte sa gatesti locas lui Dumnezeu-Cuvantul, caruia inchinandu-ne, strigam tie: Bucura-te, ca ai nascut pe Cel Milostiv;
Bucura-te, ca ne-ai adus pe Soarele cel Mare;
Bucura-te, ca ai deschis raiul cel inchis;
Bucura-te, lauda Cuviosilor;
Bucura-te, cununa Mucenicilor;
Bucura-te, podoaba dreptilor;
Bucura-te, mantuirea credinciosilor;
Bucura-te, vasul mirului celui dumnezeiesc;
Bucura-te, folositoarea lumii;
Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea fecioara.
Condacul al 13-lea:
O, cea mai cinstita si mai sfanta decat toti sfintii, dumnezeiasca Prunca, Fecioara si Maica Dumnezeului celui de sus, in ziua Intrarii tale in Sfanta Sfintelor, pe care o praznuim astazi cinstindu-te, primeste acest dar al nostru si ne izbaveste pe noi din toate nevoile, necazurile si primejdiile si ne invredniceste Imparatiei celei Ceresti, ca in totdeauna cu multumire sa cantam: Aliluia!
Acest condac se zice de trei ori.
Apoi se zice Icosul 1: Ingerii Iui Dumnezeu... si
Condacul 1: Pe cea mai aleasa...
ingeras70 spune:
am vazut la Tv desre icoana Fecioarei de la Guadalupe,ar fi in Romania.Vine si pe la Bucuresti ,oare??