SARCINA, UTER BICORN SI HEMATOM....AJUTOOOOOOOOOR

SARCINA, UTER BICORN SI HEMATOM....AJUTOOOOOOOOOR | Autor: teosteffi

Link direct la acest mesaj

Eu sunt o graviduta in 12 saptamani, la a doua sarcina. Acum am o mar e problema. As vrea sa o aducem in discutie, poate mai prind curaj. La prima sarcina am fost diagnosticata la 10 saptamani cu iminenta de avort. Doar atat, fara nici un fel de detalii. Am urmat tratament si, pe la 41 - 42 saptamani am nascut in urgenta, prin cezariana, un baietel perfect sanatos de 4.250 kg.

Dupa 5 ani am reusit (cu greu) sa raman din nou insarcinata. Saptamana trecuta am inceput sa sangerez si am fost din nou diagnosticata cu iminenta de avort. Am fost internata si am facut tratament cu no-spa, blegomazin, scobutil si altele, toate injectabil. Acum, iau cate 2 comprimate de duphastone pe zi, acidul folic si elevit. Inca nu ma simt prea bine (simt ca ma jeneaza permanent cezariana, ma doare burta destul de des si spatele la fel).
Dar, cel mai neplacut este diagnosticul de la ecograf: uter bicorn. Dr zice ca sarcina se dezvolta in cornul cel mare iar in celalalt..... am un hematom care sangereaza. Oare poate fi ceva mai inspaimantator?
Voi ati auzit despre astfel de cazuri duse la bun sfarsit? Chiar daca sarcina este dusa la capat, Forma uterului si hematomul nu pun in pericol dezvoltarea normala a copilului?
Va rog sa ma ajutati, sunt tare speriata.


<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/peoup3.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" /></a>

<a href="http://lilypie.com"><img src="http://by.lilypie.com/KKJUp3.png" alt="Lilypie Kids birthday Ticker" border="0" /></a>

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:


uterul bicorn l-ai avut fara indoiala si in sarcina anterioara (probabil asta a fost si sursa diagnosticului de iminenta de avort si data trecuta). deci odata ce ai dus o sarcina la termen... cred ca si de data asta va fi la fel.
hematomul din cornul opus se poate resorbi iar daca nu afecteaza fixarea placentei sau dezvoltarea embrionului nu prezinta probleme suplimentare.
parerea mea ar fi sa mai faci o ecografie care sa confirme (sau eventual sa infirme) diagnosticul de uter bicorn si sa iti alegi un medic competent care sa te trateze cu toata seriozitatea.
succes si sarcina usoara si un bebelus sanatos!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teosteffi spune:

multumesc, Roxanaz,

sper sa fie totul bine. Abia astept joia viitoare sa vad ce imi spun medicii din Bucuresti.

<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/peoup3.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" /></a>

<a href="http://lilypie.com"><img src="http://by.lilypie.com/KKJUp3.png" alt="Lilypie Kids birthday Ticker" border="0" /></a>

Mergi la inceput