DRAME PATERNE

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mai da sunt sochata...abia acuma am vazut raspunsurile lui T_A_T_A, parca sunt desprinse din telenovele...
nici nu stiu ce sa cred...sincer...asa ca ma abtin de la comentarii...

cel mai dureros e, ca in toata aceasta sarada, este implicat un COPIL!!



Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Dimineata am scris un mesaj pentru TATA pe care l-am sters pentru ca recitindu-l mi s-a parut prea...dur. Si m-am gandit totusi sa nu "sar" pe el asa inveninata.

Ceea ce pot sa spun este ca nu prea pot sa-i dau credibilitate. Si organizatia asta....T.A.T.A... nu stiu ce sa cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Acum am vazut si postarile lui TATA de pe pagina 4...wow... "vaduva neagra"...mai omule esti dus rau de tot cu capu, se vede dupa felul in care povestesti.

Felul in care iti alegi cuvintele in care pictezi familia ta, mama ta, casa ta, viata ta... cu acuarele pastelate de vis...iar cuvinele care le alegi pentru sotie sint pline de o dinamica negativa (smuls, mintit, tipat) si de un venin usor de vazut citind printre linii!

Sper din tot sufletul ca atit tu cit si fosta ta sotie sa fiti supusi unui test psihologic de catre o echipa de specialisti iar viitorul fetitei sa fie decis luind in consideratie acele recomandari, spre binele ei.

Dupa cite deduc din cele spuse de tine nici tu nu esti prea stabil! Te-ai insurat cu una pentru ca ai lasat-o gravida, fara macar sa o cunosti doar pentru ca o chema Angela (inger?), statea pe strada Virtutii si o chema Popa...

Ai divortat de Angela pentru ca este "vaduva neagra" si te-ai insurat in graba cu o prietena. In patru luni! Pe asta cel putin ai luat ceva timp sa o cunosti? Apoi asa, instantaneu v-ati mutat toti impreuna si deja se aud cintece armonioase de harpa la voi in casa. Copiii altuia iti spun tata, tu te topesti dupa ei, mai astepti unul... Nu crezi ca sint prea multe schimbari in prea putin tip? Pentru copiii veseli din familia ta, pentru parintii ceilalti biologici care sint indepartati?

Io ridic din sprinceana si nu te cred! Nu imi inspiri incredere deloc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Si organizatia este "non profit"? Este fondata de guvern?
Ca pe aici se cistiga bani frumosi dupa organizatii de genul asta. Chiar daca este "non profit", au o umbrela de suport impotriva taxelor, cheltuielile personale se mai baga si acolo, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Nu am citit decat povesti in ziare prea putin credibile. Nu am vazut dosarul si deja nu mai conteaza a cui e vina, am inteles intr-un final ca hotararea tribunalului a fost definitiva si irevocabila. Poate ca TATA este ajuns la disperare, stiu un tatic innebunit dupa copilul lui, care a avut o lunga perioada piedici din partea exei si care si acum, dupa 7 ani de la divort, este afectat de chinurile prin care a trecut ca sa-si poata vedea copilul, care, la randul lui, a ramas marcat. Iar din experienta mea, stiu ca la divort oamenii au tendinta sa se improaste cu noroi. Imi aduc amintesc cum ma "caracteriza" ex-ul.

Insa vreau sa spun ceva ce am spus si pe topicul inchis, si anume ca, pentru tatii care vor sa se implice in educatia si cresterea copilului, legea este nedreapta. Un weekend la doua saptamani si jumatate din vacante ? Este insuficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

da catale, dar NIMIK nu-l impiedica pe un parinte, divortat, asta in cazurile in care cei doi parinti raman in relatii bune, sa se ocupe de copilul sau....indiferent de hotararea judecatoreasca. asta daca parintele isi doreste cu adevarat...



Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Kariguld, asta e problema, DACA se inteleg bine sau cat dureaza ca amandoi sa constientizeze ca e bine pentru copil sa nu existe acest DACA. Pentru acest "daca" ar trebui sa existe si o lege care sa ajute mai mult in astfel de situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Tot citesc si tot ma minunez ..Catale, un week-end la doua saptamani nu inseamna un week-end mama/un week-end tata? Nu e asta jumi-juma? Si jumatate din vacante, ok...Eu inteleg ca fiecare parinte isi petrece cu copilul jumatate din timpul liber, nuu?
Acum, daca stam sa ne gandim, cum altfel sa se mai implice...ca in rest copilul e la gradinita sau la scoala, parintii sunt la servici...Ar mai ramane seara vreo 4 ore, si p-alea sa le imparta? Ca din 4 ore 3 ar fi blocati in tarfic la jumatatea drumului Eu nu mai inteleg ce se doreste de fapt...Am tot stat si m-am gandit ca noi nu suntem aici sa dam verdicte, sa judecam viata domnului Draghici (n-avem toate datele, n-avem dovezi, etc)....ci mai degraba ar trebui sa fie o dezbatere despre aceasta asociatie TATA...isi are sau nu rostul o asemenea asociatie? Pentru ce pledeaza ea?
Pentru incredintarea unui copil minor spre crestere TATAlui? In conditiile in care mama nu are nicio problema de sanatate sau integritate probata, nu mi se pare normal...am explicat ieri de ce!
Sa ocroteasca dreptul tataului de a se implica mai mult in crestrea si educarea copilului? Mai mult decat jumatate din timpul liber, cat? Si ca sa nu-ti fie interzis sa-ti vezi copilul exista politie, martori, procese in urma carora parintele care incalca legea plateste
Care este scopul acestei organizatii si despre ce vorbim noi aici?
Care sunt criteriile de acces ale tatilor in asociatie? Orice tata betiv sau incult sau bataus sau adulter este primit si invatat sa militeze pentru drepturile lui?
Astept lamuriri cu privire la asociatie si daca se poate strict la problemele de mai sus, nu vreau sa citesc tot statutul si regulamentul de ordine interioara

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Desi raman la parerea mea, ca un copil trebuie sa ramana acolo unde ii este lui mai bine, indiferent cat de apta este mama, sau cat de iubitor tatal, nu pot sa nu observ ca teoria asta nu se poate aplica in toate cazurile.

Cred ca sunt dintre putinele de pe aici ce cred ca un copil trebuie sa petreaca timpul sau liber in mod echivalent cu ambii parinti, daca el doreste asa.

dar dupa celelalte postari ale lui bogdan, probabil ca nimeni in locul sotiei lui nu ar mai fi putut face fata atacurilor acestuia: ca gradinita nu e buna, ca sora ei e agresiva, ca mama e bolnava, ca toti sunt prosti si trimite adrese la toate institutiile...ca sa poti aplica un model de mai sus, trebuie sa ai si cu cine.

In orice caz, saracul copil. Despre mama nu ma pronunt ca nu o cunosc, insa cu tatal...m-am cam lamurit si eu. Niciodata nu mi-a placut modelul razboinic de a-ti cere dreptatea aruncand cu noroi in altii. Daca si mama e la fel, vai de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danabb1 spune:

Uite ce dragut din partea lui sa vorbeasca de fosta sotie ca despre o sifilitica periculoasa,pai uite ce-ti spun daca ai zis ca avea sifilis inca de inainte sa fiti casatoriti daca nu ar fi fost tratata si inactivat sifilisul dragul meu domn ai fi avut si tu ca sot care a avut anumite raporturi cu sotia caci daca nu stii iti spun eu ca sifilisul se ia pe cale sexuala si nu altfel in plus daca fosta ta doamna ar fi avut sifilis in timpul casatoriei sau al sarcinii cu micuta ta domnisoara s-ar fi transmis boala de la mama la copil si nu ai fi avut un copil sanatos cum ai,si fara sa te acuz de intoleranta si discriminare iti spun ca sifilisul ca si virusul Hiv nu se contacteaza prin atingere,nici chiar prin sarut pe obraz caci altfel de sarut nu cred ca ofera o mama unui copil iar in legatura cu ce zici cum ca ar avea creierul afectat din cauza sifilisului dovedeste ori ca esti prost informat in privinta bolii ori ca vrei ,,sa arunci praf in ochi la prosti" nu are rost sa intru in amanunte medicale dar daca exa ar fi avut sifilis care s-ar fi manifestat prin afectare cerebrala ar fi insemnat ca boala sa fie in stadiu final iar exa ta in mod sigur ar fi avut si alte multe probleme medicale decat crize de nervi si ce-ai mai spus tu,asa ca tot ce ai zis nu este decat o incercare grosolana de a o discredita pe fosta sotie.Inca ceva t6ot ce ai vrut sa dovedesti cu mentionarea sifilisului este caracterul reprobabil al fostei consoarte dar asa cum tu te-ai casatorit cu ea fara sa stii ca a avut sifilis la fel de bine putea si ea sa ia boala de la o persoana pe care a crezut-o de incredere fara sa fie neaparat
promiscua.
Te plangi ca exa nu vrea sa lase fetita sa vina la tine pai eu in locul ei as face la fel,tu nu incerci sa-ti vezi fetita ci s-o momesti la tine facand parada cu ce ai mai bun in detrimentul mamei,un copil de 3-4 ani nu are discernamant si poate fi f usor influentat,cand vine la tine ii arati ce n-are si jinduieste si ea, tu nu vrei sa intelegi ca nu-i poti schimba mama dupa bunul tau plac doar pt ca nu o mai suporti.Poti cumva sa-mi spui ca fetita nu-si iubeste mama eu asta nu pot crede,deci daca ,,lovesti'' in mama fetitei automat o atingi si pe ea,sau nu-ti pasa poate numai sa fie langa tine.
Din tot ce spui eu am inteles ca aceasta organizatie TATA lupta pentru obtinerea custodiei copiilor in cazuri normale de divort de catre tati,lucru probabil firesc pt tine dar dorinta ta vine ori din egoism ori din neintelegerea psihologiei copilului.Sincer iti spun ca daca doreai binele copiilor a caror parinti trec prin divort infiintati o organizatie de consiliere si suport pentru cuplurile cu copii care trec prin divort.

Mergi la inceput