Topic - cadastru, asociatii, teren, proprietati

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Buna,
As avea nevoie de o indrumare.

Situatia este urmatoarea:
- sotul meu si mama lui sunt coproprietari ai unei garsoniere locuita doar de mama lui.
- relatia dintre ei este foarte rece, cu un minim si scurt contact la 2-3 ani. locuim in acelasi oras, dar comunicarea este foarte dificila.
- am descoperit la o banala cautare pe net, ca mama lui a fost data in judecata de catre asociatia de proprietari sa plateasca datoria de la intretinere, pentru neplata din martie 2008.
- datoria a crescut ca si marime si din alt numar de dosar ca s-a obtinut un alt termen de preschimbare pentru octombrie 2012 (nu stiu pentru ce, nu imi dau seama).
- la o intrebare directa despre situatie, ar nega cu vehementa ca ar fi implicata in asa ceva.

Daca nu isi achita datoria catre asociatia de proprietari, risca sa ii fie evaluate bunurile si casa, si scoase la licitatie, chiar daca sunt doi proprietari? Ne putem astepta sa ii vina si sotului ceva de plata?

Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul este da pentru ambele intrebari. (co)Proprietarii raspund solidar in raport cu partea detinuta (co)proprietate.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Chiar daca in proces este doar ea "parata"?

Sotul meu are alta adresa in buletin, aici unde locuim impreuna. Cum il pot anunta daca nu au adresa lui actuala? Cum se ajunge la el?

Daca nu ar fi fost acea curiozitate el cand si cum ar fi aflat?

Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Conform codului civil se va face instiintarea in plic inchis la adresa mentionata si ramane in responsabilitatea celui caruia i s-a adresat sa intre in cunostinta de cauza.
Daca nu este "parat" nu stiu despre ce discutam.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spring1 spune:

Buna ziua, ma bucur tare mult ca am reusit sa gasesc acest topic si specialisti care sa vina cu idei sau solutii la problemele noastre

Am citit intreg topicul insa nu am gasit o problea asemanatoare, asa ca am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat

Parintii mei detin in jud Ilfov 2 terenuri. Unul de 376 mp si inca unul alaturat de 71mp. Pentru ca nu s-a facut alipirea la momentul cump celui de-al 2-lea teren, anul trecut in noiembrie, am hotarat sa demaram aceasta procedura. Am fost fortati si de imprejurari, dat fiind ca vecinul de langa noi a vandut o parte din teren. Actualul proprietar (la acel moment doar interesat de cump terenului) ne-a contactat si ne-a spus ca trebuie sa ne punem de acord asupra coordonatelor pentru ca terenul nostru nu corespunde coordonatelor stereo.
Am apelat la un cadastrist, s-au facut masuratori si, impreuna cu vecinul si cadastristul lui, am cazut de acord asupra noilor coordonate. Am semnat PV de vecinatate, intocmit de cadastristul vecinului.

Cadastristul nostru a taraganat lucrurile si nu a depus la timp dosarul pentru rectficare cadastru. Intre timp am intocmit si noi PV vecinatate, cu aceleasi coordonate, pe care l-a semnat vecinul.
Din pacate dosarul nostru a fost respins. Motiv = neinchidere pentru una dintre coordonate cu terenul vecin (45cm).

In urma solicitarii unui duplicat al cadastrului vecinului am descoperit ca una dintre coordonatele stabilite a fost modificata, iar cei de la OCPI au validat aceasta coordonata.

Am solicitat audienta la OCPI si sper sa primim un raspuns favorabil. Ce sa intampla, insa, daca nu primim nicio solutie? Care ar fi modalitatea de solutionare a acestei situatii? Cadastristul nostru pare depasit de situatie...

multumesc

Mergi la inceput