Ce fac cu smantana dulce?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

hmmmm...eu as face trufe..

Trufe de ciocolata

Ingrediente pentru 35 de bucati:

* 200 ml smantana
* 200 gr.zahar tos
* 500 g ciocolata simpla, rupta bucati
* 2 linguri coniac
* 2 linguri cafea, preparata tare
* 2 linguri cacao
* 25 g migdale, taiate bucati si prajite
* 400 g ciocolata alba
* 1 lingura cafea boabe, proaspat macinata

Mod de preparare:
1. Pune smantana si zaharul intr-un vas, pe foc mic, amestecandu-se continuu, cand fierbe, da-o deoparte (smantana va fi sticloasa si usor ingrosata). Intr-un castronel, pune 300 g ciocolata simpla si toarna deasupra smantana fierbinte. Bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena. Toarna jumatate din amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele, adauga coniacul, iar in celalalt, cafeaua neagra.
Da la congelator, aproximativ o ora, pana cand compozitiile se intaresc. Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Dupa ce ai terminat compozitia, pune tava in congelator.
2. Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin, apoi, cu ajutorul unei furculite, inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata. Asteapta putin, pentru a se scurge de ciocolata in exces si asaza trufa din nou pe tava. Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale, iar restul lasa-le simple.
3. Topeste ciocolata alba si las-o sa se raceasca putin. Inmoaie in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presara boabe de cafea.
4. Trufele pot fi pastrate in frigider maximum o saptamana, si in congelator, maximum o luna. Daca le-ai congelat, dezgheata-le in frigider, pe parcursul a doua-trei ore

Mergi la inceput