Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Andy sa-ti traisca puiul!!! Si baiatului meu i s-a pus diagnosticul de suglu sistolic (nu mai tin minte gradul) si la 2 ani i-am facut o ecocardiografie si nu era nimic in neregula. Daca ai o teama mergi mai departe la investigatii.

Si eu votez pentru a pastra esentele mai mari in listuta. Mie imi dadeau o mare incredere prezenta lor dar si povestile de succes ale celor mai mari decat Didi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Am pus pozite noi cu flacaii. Iar pt mamicile de prematuri ingrijorate, aveti aici poza de comparatie, de aici am plecat si aici am ajuns (si n-a fost chiar un drum usor pt noi). Deci se poate, trebuie multa incredere si optimism, caci dragostea e implicita, exista in fiecare mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Try m-ai dat pe spate cu pozele voastre!!!

Eu n-am poze comparative, dar promit ca voi pune dar va dau cateva date:

1,8 kg, 42 cm la nastere si acum, la 3 ani si 8 luni- 17 kile si 110 cm, iar ieri m-a intrebat ce inseamna "amnezia"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Sotul a fost cu adrian la cotrol vineri si a fost uimit cat de mult s-a inaltat in ultimele 3 luni. Unde el in primele 18 de luni a fost mereu sub medie (si cand zic sub medie ma refer la 3-10 percentile), acum a ajuns usor peste medie. De ne intreba pediatru ce inaltime avem noi, parintii. Si ne-a declarat ca acum singurul lui concern este vorbirea, fizic a recuperat f bine.
Om rezolva-o noi si pe-asta.
Insa pe zi ce trece copilasul asta ne subjuga si mai tare inimile. E imposibil sa nu-l iubesti daca il cunosti direct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

La muuuulti ani, Adrian drag!
Sa ai o viata lunga si plina de fericire alaturi de familia ta minunata!
Te imbratisam cu drag, chioar daca deocamdata doar virtual!
Anna, Gabi si Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

La multi ani Adrian!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Multumim ambelor ane tare mult.
Sunt asa bucuroasa ca tocmai am aflat ca avem acoperire de la firma de asigurari pt speech therapy (avem plafon limitativ, dar oricum, nu platim din buzunar totul), asa ca azi sun la evaluatorii lui sa-mi dea un specialist bun de pe listele lor. macar sa facem ceva pana la anu' cand beneficiaza gratuit de speech therapy. Si vreau sa-l ducem si la gradinita de 2 ori/sapt. ca sa intre in contact cu copiii si sa ii stimuleze comunicare. De-abia astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, tin pumnii!
Si eu sunt nitel (mai mult) ingrijorata ca Gabi nu vorbeste. NU spune decat cuvinte monosilabice care contin litera G, se straduie sa pronunte cuvinte din cand in cand dar nu ii ies, cel putin nu la fel de bine ca lui Ioan (care face progrese mai mari). In schimb canta si poate repeta unele linii melodice simple pe care i le cant.
Poate pentru ca se exprima prin cantec nu vorbeste.....

Oricum, te-as ruga sa imi spui si mie cu ce exercitii va incepe Adrian, poate ii vor fi de folos si lui Gabi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

La multi ani Adrian si din partea noastra!Sa cresti mare si voinic langa frumoasa ta familie.

Si noi avem aceeasi problema cu vorbitul.Maria spune doar cateva cuvinte si chiar daca tot timpul vorbesc cu ea nu vad o marire a ariei de cuvinte folosite. De inteles intelege mai tot, lucruri complicate chiar. Intreband medicii mi s-a spus ca deocamdata sa stau linistita pt ca unii copii isi dau drumul abia pe la trei ani.Nu stiu ce sa cred...si ca Ana si mie imi sta ca un ghimpe acest lucru.

Ne-am confruntat acum doua saptamani cu mononucleoza infectioasa (boala sarutului).Habar n-am cum si de unde a luat virusul cand nu prea e in contactat cu persoane care sa o fi pupat.I s-au umflat ganglionii si a inceput sa tuseasca, in rest a dus boala pe picioare chiar daca din analizele de sange rezultatul a fost ingrijorator.Inca mai avem probleme: noaptea respira mai dificil, i s-au marit si vegetatiile adenoide..in fine, azi mergem si la alergolog.

Ce parere aveti despre medicatia homeopata? Am discutat cu un medic homeopat despre Maria si printre altele mi-a spus ca datorita socului emotional, psihic, foarte mare pe care l-a avut, ar fi predispusa la boli rare si severe.Este drept ca Maria nu s-a prea imbolnavit...dar si o banala rinita o terminam cu bronsita care trecea dupa doua ture de antibiotice, aerosoli, antialergice..tratamente care ne tineau pana in 2 luni de bolit.

sanatate la toate esentele si astept si eu de la Try sa ne povesteasca cum decurg sedintele de dezvoltare a vorbirii cu Adrian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Flori, va imbratisam cu drag!
Nu e rau sa incerci un tratament homeopatic pentru minunata Marie.
Doar ca e foarte important ca medicul respectiv sa aiba experienta si sa fie unul bun. Exista multi homeopati si prea putini care intr-adevar stiu despre ce e vorba si respecta principiile ei.

Imi pare rau ca a fost bolnavioara. Off, e mai delicata decat alti copii iar bronsiolita pe care a avut-o in spital probabil i-a lasat o hiperreactivitate bronisica ce se manifesta ori de cate ori raceste

Mergi la inceput