Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Simona, iti doresc sa ai o sarcina cat mai linistita si repaus, daca asa trebuie. Si eu am stat de la cinci saptamani numai la pat. Atat doar cat ma duceam la baie si in spital, pentru concediu medical. Citeam foarte mult. In perioada aia am citit o gramada de carti. Intr-adevar nu este tocmai usor, dar trebuie sa te gandesti la perioada de dupa, la ceea ce o sa vina pe lume si o sa capeti curaj. E normal sa ai si momente de zici ca nu mai poti, nu mai rezisti, dar trec. Succes in continuare si iti doresc sa traiesti fericirea pe care am trait-o si eu in momentul in care s-a nascut Matei.
Matei al meu s-a nascut de 1,400kg si de aceea am stat cu el doua luni in spital. A stat la incubator 10 zile, dupa care a fost scos la patut cald. Am trecut printr-o gramada de stari cat am stat la Iasi, in spital, dar astea toate au contribuit la imensa bucurie pe care am avut-o cand am ajuns acasa. Am scris chiar si o scrisoare in ultimele zile cat am stat acolo, cu ceea ce-am simtit si vreau sa spun ca, de cate ori sunt luata de valul acesta al vietii cotidiene, citesc scrisoarea. Poate am fost prea nostalgica.......
Succes in continuare si multa rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Simona,
nu stiu ce-ar mai trebui facut in afara ca sta la incubator, depinde de fiecare copilas si caz in parte. De ex. noi n-am avut nevoie de oxigen, deci 2 zile i-au tinut masca preventiv. Intravenoasa a avut de la inceput si tarziu am scapat de ea, dar piticul meu a fost anemic, avem o alta problema de fond care a stat la originea problemelor noastre. Controlul oftalmologic a fost facut in primele 2 zile de la nastere, i-au facut ecografie craniana si abdominala (s-a nascut cu hipospadias si au trebuit sa-i verifice aparatul genital, outele (inca nu erau coborate), i-au verificat ficatul si alte organe (ca urmare a faptului ca facuse doua transfuzii de sange inainte de a se naste si fusese anemic).
Dar din a treia zi m-au incurajat sa-i dau sa suga odata pe zi (pana atunc im-am muls eu si ii dadeau prin tubulet. Dar nu mai mult de odata pe zi pt ca obosea repede. Incet, incet a trecut la 2 supturi pe zi, restul prin tubulet si asa a ramas pana l-am externat din spital (cu o zi inainte de DNP, deci a ajuns acasica cand trebuia daca pot spune asa ). De-abia dupa 5 sapt. l-au scos de la incubator si l-au pus in patut normal si am scapat de tubuletul de hranire si intravenoasa. Dar noi am avut alte probleme si situatia a decurs diferit. A facut si un soi de enterocolita (necrotizing enterocolitis se numeste) care a necesitat repaos digestiv 7 zile - asta a fost cea mai grea perioada de la NICU pt el pt ca plangea de foame si nu putea primi nimic in stomac (totul prin IV), doar cateva picaturi (literalmente picaturi) de apa cu glucoza la cateva ore.
Dar evolutia poate fi foarte lina pt un copil care nu prezinta nici u nfel de probleme si s-a nascut prematur din cauze materne.
Plamanii sa fie maturati, asta e cel mai imp. In rest e greu de spus cu ce se poate confrunta.
Sa dea Domnul sa nu aveti prematuritate sau, daca e sa fie, sa fie mica si sa mearga totul struna ca la Claudia.

Anna, nu crezi c-ar fi ok sa mai stergem din listuta de inceput esentele deja adolescente acum? Am vazut ca avem esente din 1997. Ma gandesc ca nu-si mai au rostul. Chiar daca mamicile respective mai dau pe-aici, nu cred ca s-ar supara daca mai miscoram lista. Din motive de spatiu, nimic mai mult. E prea lunga si greoaie lista in acceptiunea mea si deja nu mai are relevanta un prematur din 1997 pt cienva care vine acum nou in lista. Daca ar fi dupa mine as pastra doar esentele de sub 2-4 ani. Eu una de ex. nu m-ar deranaj sa fiu scoasa di nlsta si sa fac loc esentelor mai tinere. Oricum, nu prezenta pe o lista anume ma face sa vin aici din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, ai dreptate cu faptul ca mesajul de inceput e lung, o sa incerc sa il micsorez cumva.
Insa nu as sterge din lista, chiar daca sunt adolescenti acum, ei reprezinta speranta pentru cele care au nascut sau vor naste prematur, si care citind lista isi fac vise despre cum o sa fie si puiutii lor mari asa ca cei de pe lista.
E comoara noastra, a DC-ului aceasta lista (si nu numai), si nu as vrea sa sterg nici un nume de pe ea, chiar daca persoanele respective numai scriu pe forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

buna seara! Ne mai tineti minte? Vrem si noi pe listuta, Patrick, nascut pe 29 aprilie 2008, scor Agpar 5, dupa 5 minute scor 8.
Noi suntem bine, crestem frumos, ca si Claudia, nu prea simt ca am copilas prematur. Bine ca inca nici nu imi bat capul cu ce ar trebui sa faca, atata timp cat ia in greutate, e vesel si rade fericit in fiecare dimineata , pentru mine e de ajuns. Pe spate cand il pun nu prea sta cu capsorul ridicat, asta ar fi singura problemuta, in rest suntem bine, am ajuns la 6 kilograme la 3 luni jumate, adica 1 luna jumate de varsta corectata. E un grasun, are un prieten nascut pe 2 mai, la 3 zile diferenta insa el e nascut la termen si daca la inceput era o diferenta foarte mare, acuma abia se sesizeaza. Avem si pozici la semnatura daca vreti sa ne vedeti.

Simona iti urez succes, ai grija si stai cat mai relaxata si cat mai linistita! Eu tare m-am mai agitat si apoi am regretat. In leagatura cu ce s-a intamplat cu cealalta sarcina, imi pare tare rau! Si al meu s-a nascut la 32 de saptamani, plamanasii nu erau inca maturati, insa i-au facut doua injectii care le-au grabit dezvoltarea. Totul a fost sa il tin pana a doua zi, pana mi-a facut a doua injectie. Am reusit chiar sa il tin 3 zile, cu magneziu la greu, insa pana la urma magneziul mi-a afectat respiratia si a trebuit sa ma scoata si uite asa am nascut. Bebe a fost OK, a avut de la inceput o evolutie tare buna, a avut nevoie de oxigen cam 2 zile. La incubator a stat vreo 4-5 zile, mai apoi a trecut la patut. A avut perfuzie vreo 2 zile. Problema la noi a fost ca nu a mai vrut sa suga la san, insa m-am chinuit si pana la urma in jurul DPN-ului lui (adica 21 iunie, dupa 2 luni) a inceput sa suga. Pana tunci ma mulgeam Acuma e fan tzitzi, incepe sa refuze biberonul ceea ce nu imi convine caci nu am lapte destul. Desi iau si medicamente, beau caiuri, iau si tratament naturist, ma si mulg, nimic nu da roade. Insa asa putin cum e, zic eu ca tot e bun.

Mai revin ca ma striga datoria...

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Am revenit!
Si cum iti ziceam, Simona, Patrick a iesit la 3 saptamani de la NICU, asta pentru ca lua constant in greutate si papa bine din biberon, desi mie mi se parea inca atat de mic! Avea 2.500 g. Prima dtaa mi-au zis ca ma tin pana la DPN-ul lui, adica pana pe 21 iunie, si pana la urma a iesit cu o luna inainte. Acum, insa totul e OK, a crescut tare frumos, nu ma pot plange

Try imi pare bine pentru tubulete! Cum reusesc si eu sa ii fac un follow-up, sa ajung la un control amanuntit? La noi aici in Quebec nu prea se face, nu mi-a dat nici o trimitere in sensul asta. De pediatrul meu nu sunt asa de incantata, mi-a dat sa ii dau suc de prune pentru constipatie pe cand Patrick avea o luna si acum ma impinge sa incep diversificarea, de la 4 luni.

Sanzaiana, nu trebuie sa iti faci griji cu olita! Eu am fost copil presat sa faca repede repede la olita (in fine, le inteleg pe mamele noastre, ca se saturau si ele de spalat pelinci) si am facut mai apoi pana la 7 ani in pat.

Seherezada, Flori de cires ma bucur de vestile bune!

Laura mult succes la controlul de la Bucuresti, te asteptam cu vesti bune! Eu zic sa stai linistita, doctorii aia din Targu Mures vad ca sperie pe toata lumea de aiurea.

Sheannamp multumim de sfaturi in legatura cu diversificarea, asa stiam si eu, insa iata cum ma preseaza doctorul meu. Bine, al meu e un fomila mic, insa nu vreau sa ii dau pana nu sta in fundulet macar. Multumim si de linkul cu examenul neuro, al meu vad ca deja raspunde la cerintele specifice varstei reale, adica la 3 luni, in afara de tinutul capului cand sta pe burtica. Dar asa cand il tin in brate, isi tine binisor capul, chiar daca cateodata si-l mai scapa intr-o parte.

In legatura cu hemagiomul, si Patrick are unul la ochisor, insa mi-a zis doctorul sa stau calma ca va disparea si intr-adevar incet incet se estompeaza.

Claudia bine ca totul e OK cu fetita, nu iti face prea multe griji si probleme, daca a pornit cum trebuie, o sa vezi ca diferentele fata de un nascut la termen o sa fie neglijabile acusi. Al meu nu prea am simtit ca e prematur, decat pana acuma cateva zile cand mi-a racit bocna, insa si eu si sotul eram raciti, deci cred eu ca e normal ca a luat si el. Insa nu a facut febra deci nu mi-am facut mari probleme. In rest, s-a dezvoltat normal, eu il consider mereu dupa varsta corectata si nu ma stressez ca inca nu face aia sau cealalata. Pentru varsta corectata e chiar foarte dezvoltat.

V-am pupat,si pe voi si pe bebei, sa dea Dumnezeu sa auzim numai de bine!

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Simona, de-a Domnul sa nu nasti prematur!
Macar daca singurele probleme ar fi ca sta la incubator
Iar ventilatia are efecte adverse grave, unele chiar mortale, si la adulti daramite la un bebe de un kg....
Daca stiam inainte sa nasc ceea ce stiu si am trecut pana acum cred ca as fi fost in stare sa stau si agatata in tavan (pe langa toate celelalte lucruri pe care a trebuit sa le fac ca sa tin sarcina) numai ca puii mei sa mai stea o zi in uter.
Aici, ai citit despre miracole insa din 6 prematuri mici, doar unul supravietuieste si este sanatos.
Iar limita de 34 de saptamani despre care poate ai citit nu e nici ea una extrem de favorabila, am vazut si citit de tragedii intamplate (si nu din vina medicilor cum poate v-ati gandi) si cu copii care au respirat singuri.

Eu te sfatuiesc sa stai la pat cat mai mult, te duci doar la toaleta si la orice semn ca ceva nu e in regula (o mama simte imediat) mergi la Spital si nu refuza internarea daca e nevoie de ea.
Sanatate multa si bebe la termen iti urez!

Doloress, nascut la 32 de saptamani cu varsta corectata de 1 luna jumate, care are 6 kilograme e mult. Lasa-l doar alaptat pentru ca obezitatea nu iarta nici prematurii.....
Iar in ceea ce priveste diversificarea, nu imi vine sa cred ca un medic canadian poate recomanda asa ceva la varsta de 1 luna si jumatate, mai ales fiind vorba de un prematur.
Stiu cum e, iti doresti din tot sufletul sa recupereze, sa il consideri de varsta reala dar pur si simplu nu are cum sa o faca asa de repede, chiar daca este sanatos si a avut evolutia buna de care zici.
Daca nu isi tine capul bine la 1 luna si jumatate e absolut normal, insa e chiar contraindicat sa incepi diversificarea pentru ca s-ar putea ineca (inhaleaza mancarea).
Iar daca incepi cu suculete risti sa ii faci praf stomacelul.

Eu chiar nu inteleg de ce nu il alaptezi exclusiv, fii sigura ca ai destul lapte, daca el iti refuza biberonul inseamna ca se satura din san, deci ai destul lapte. Pentru uun prematur laptele de mama e cel mai bun medicament care exista pentru ca protejeaza creierul si favorizeaza dezvoltarea lui.

Repet, faptul ca are greutatea normala pentru 4-5 luni de varsta corectata indica ca e sanatos si a asimilat bine dar si ca e supraalimentat si exista riscul de obezitate.

Te rog sa nu te superi pentru duritatea cuvintelor mele dar sunt medic si nu pot sta impasibila atunci cand citesc despre lucruri care pot face mai mult rau decat bine.

Si inca o rugaminte, da-mi te rog data exacta a nasterii, si restul datelor cum vezi ca sunt in lista...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Buna dimineata fetelor!
Sunt tare obosita dupa un drum atat de lung pana la Bucuresti si inapoi, dar sunt atat de fericita...Intr-adevar doctorita Craiu este super draguta si atenta. L-a controlat pe Matei in sensul ca, daca nu era lamurita cu ceva, mai incerca o data. Si astfel copilul meu nu are nimic, nu a primit nici un medicament, doar recomandarea ca trebuie facuta kinetoterapie intensiva. Asta oricum aveam de gand sa fac. Am sa incep saptamana viitoare. De unde aveea atatea diagnostice de la Tirgu Mures, Matei nu are nimic, ci doar o intarziere motorie. Psihic a zis ca stam tare bine. I-a placut tare mult de Matei, fiind un copil vesel, vioi. Sunt super incantata ca am luat decizia de a merge la Bucuresti, pentru a vedea care este situatia reala. La doctorul Burloiu, am fost si la el. Tare dragut si el. L-a controlat pe Matei si mi-a zis ca e bine si sa mai venim la control la 3ani jumatate. Spre deosebire de ala de la Iasi care te chema la control toata ziua si traumatiza copiii, de ieseau saracutii terminati de acolo. Tu nu aveai voie, ca mama sa intri.
Oricum fetelor, in concluzie, nu vreau sa mai aud de Tirgu Mures sau Iasi si sunt, in sfarsit linistita ca Matei este bine si......la treaba(cum a zis doctorita Craiu), adica kineto cat de multa.
O zi buna mamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Laura, ma bucur din suflet pentru vestile bune.
Sa o tineti tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Laura, nu-i asa ca s-a schimbat lumea de cand stii ca Matei e sanatos?!Te inteleg perfect.:)
Ma bucur mult pt voi...multa sanatate puiului tau si pupici la toate esentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Sheannamp nu ma supar, normal, chiar aveam nevoie de un wake-up call, caci de cand l-am nascut am devenit obsedata, sa pape si sa pape! Asta e o problema mai romaneasca asa ca aici nu prea am vazut mamele obsedate sa fie copilasii lor grasuti.
Problema insa e ca daca nu ii dau formula, la o ora dupa masa il apuca iar foamea, isi baga pumnisorii in gurita si maraie non-stop. Atunci incerc sa ii dau iar san, ca stiu ca laptele de mama se digera mai repede insa nu mai am nimic. Atunci sar cu formula, normal, insa am inteles ca nu e totusi bine sa pape asa la o ora, o ora jumate. De aceea insist sa ii dau formula imediat dupa san.
Insa ai dreptate cu greutatea, adevarul e ca si familia ma preseaza, cum le-am zis ca nu mai vrea biberon, pe capul meu toti, sa ma duc la spital, ca moare copilul de foame. Le-am zis ce mi-au zis si asistentele de la clinica de alaptat si doctorul, cat timp uda cam 6 pampersi pe zi e OK, inseamna ca papa bine, sa ma lase in pace.
Dar cateodata papa de ma sperie, intr-o zi a ras 200 de ml de formula, asta dupa ce si supsese. Am crezut ca va dormi 8 ore mai apoi, insa nu, la 4 ore a vrut iar. Oricum, acuma nici la cura de slabire nu il pot pune, am sa fiu atenta cand incep diversificarea, insa laptic trebuie sa ii dau cand cere. Bine, nu o sa mai insist asa mult cu formula, daca vad ca respinge il las in pace.

In legatura cu listuta, deci datele sunt urmatoarele:
Data nasterii : 29 aprilie 2008, Numele : Patrick, Greutate: 1890 g, inaltime 44 cm, Scor Agpar : 5, dupa 5 minute 8, Nascut la : 32 de saptmani si 2 zile.


Laura ne bucuram mult de vestile bune! Of, unii doctori merita sa li se ia dreptul de a mai profesa, la cate emotii supun aiurea pe bietii parinti!

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)


Mergi la inceput