Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teosica spune:

Draga Flori De Cires,

Imi pare nespus de rau ca nici acum nu ati reusit sa va linistiti.
Din cate stiu eu Debrecen e un oras important, un centru universitar in Ungaria si ma asteptam ca acolo sa gasiti o clinica cu aparatura mai sofisticata ca la noi.
Nu vreau sa te bat la cap, ti-am mai scris o data in sensul acesta. Exista aparate care citesc dioptriile de la distanta, copilul trebuie doar sa priveasca 2-3 secunde catre aparat astfel ca orice copil, oricat de agitat ar fi poate fi consultat. Picaturile in ochi se pun cu 10-15 minute inainte, cel putin asa s-a intamplat in cazul nostru.
Din cate am inteles, dupa maturarea ochiului riscul de dezlipire de retina exista, dar nu prea s-au intalnit cazuri, deci riscul pare a fi foarte mic. Cat despre obligativitatea ca din cauza retinei insuficient dezvoltate sa apara o forma de miopie atat de severa nu prea sunt de acord.
Copilul meu este nascut la 25 sapt, e adevarat cu o greutate putin mai mare...1200g, dar cu retinopatie de prematuritate grad III avansat, cu retina foarte putin dezvoltata, daca nu il operam la timp orbea (la gradele IV si V nu se mai poate face din pacate nimic nicaieri in lume la ora asta). Cu toate acestea, dupa doua operatii dioptriile sunt foarte mici si nu necesita ochelari, cel putin deocamdata. Operatia am facut-o la IOMC la dr Vatafu. Controalele le-am facut pana in vara anului trecut tot acolo, pana am vrut sa mai cer parerea si altui medic si asa mi s-a recomandat Dr. Andreea Ciubotaru, dr cu mare experienta chiar daca e tanara. Diferenta de apratura dintre IOMC si clinica unde am fost ulterior este colosala.
Eroarea umana in citirea dioptriilor cu un astfel de aparat e foarte mica.
Mai mult decat atat dr. la care am fost cu copilul mi-a spus ca toti copiii dezvolta o forma de miopie care se retrage odata cu dezvoltarea ochiului, la prematuri cu atat mai mult cu cat, pupila lor e putin mai bombata fata de a copiilor nascuti la termen si de aceea imaginea nu se formeaza corect pe retina.
Datele referitoare la clinica unde am fost cu Matei le gasesti pe adresa www.infosan.com.ro/" target="_blank">http://www.infosan.com.ro/. Daca vrei poti sa ceri sfatul medicilor de acolo prin e-mail. Gasesti adresa pe site.
Sper din tot sufletul ca problema Mariei sa nu fie atat de grava si s-o puteti rezolva cat mai repede si cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Teosica,multumesc pt informatii.Pe 10 aprilie suntem programati la dr Balta in Bucuresti.Sper sa fi facut o alegere buna.Si mai sper s-a ma lamureasca exact despre afectiunile ochisorilor Mariei.
Intre timp i-au venit si ochelarii si incercam sa o adaptam la noua ei postura.Greu!
Insa cel mai tare ma doare pe mine, chit ca e asa de chic si frumusica cu ochelari.Doctorita care a consultat-o aici in Oradea a avut o pozitie foarte deranjanta in raport cu intrebarile pe care i le-am pus despre miopia ei si despre evolutia acesteia, cu tot ce implica risc.Am primit raspunsuri de gen:"de ce imi puneti intrebari de astea la care nu am ce sa va raspund.Bucurati-va ca nu e handicapata si nu o duceti in brate, ca daca ati nascut-o prematur ce vreti atunci?" si tot asa a fost pe mai departe dialogul pt ca eu intrebam cum imi dau seama daca face dezlipire de retina si ea imi spunea ca nici asa nu am ce face ca ar trebui sa intervina cu o operatie de lipire in cca 6 ore si ca sa vin la control dupa un an.Ba mai mult imi spune sa nu o las sa tuseasca, sa nu alerge, sa nu se agite.Pai cum sa fac asta cand tusea e un reflex automat, cand tu ca adult nu poti sa te stapanesti si atunci ce sa ceri unui copil de doi ani jumate.Cand am intrebat care este starea retinei a dat din colt in colt ca sa-mi spuna ca Maria nu a stat la aparat linistita si ca daca vreau atatea detalii ale controlului ar trebui ca sa o sedeze.

Ce sa mai zic,ca in parc m-am lovit de rasete si comentarii rautacioase ale unor mamici cu privire la ochelarii ei si era cat pe ce sa le "mananc".Stiu ca am avut o reactie primitiva ca pana la urma conteaza doar Maria si atat dar uite ca te mai prinde cate o flama de asta din cand in cand.

O sa ma uit si pe site-ul pe care mi l-ai dat si o sa ma informez si acolo.In rest, Maria pare ok din toate punctele de vedere, e frumusica, istetuca, e drept ca vorbim mai greu dar face progrese asa, in ritmul ei.Ne-am inscris la gradinita din toamna, unde sunt copii cu afectiuni ale ochilor si unde se fac exercitii specifice problemelor de acest gen.
O sa intram curand si pe un tratament homeopat directionat catre ochisori, remedii care sunt formate din tesuturi de retina, nerv optic, cristalin si sper sa reusim din nou sa trecem cu ajutorul lui Dumnezeu si peste aceasta incercare.
Multa sanatate tuturor esentelor si crestere mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teosica spune:

Si eu am vrut sa merg cu copilul la Dr. Balta, dar cand am vrut sa-i fac programare la cabinetul particular mi s-a spus ca nu consulta copii si mai ales daca a fost operat pe retina sa incerc la spitalul oftalmologic. Acolo trebuia sa mai fie evaluat de vreo 3 medici pentru a ajunge in final la Dr. Balta. Noi am renuntat atunci si in final nu ne-a partut rau.
Din cate stiu Dr Balta este un medic foarte bun si merita sa mergeti la el.

Mult noroc, sanatate si sa auzim numai vesti bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Noi am mers la dr Burloiu din Bucuresti, de cand avea Didi o luna si am trimis-o la el si pe neportica noastra suspecta de glaucom congenital. El consulta copii si are mare rabdare cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si Vladut al meu are ochelari de vreun an deja. Nu ride nimeni de el si el ii poarta cu placere. El nu are miopie ci hipermetropie si nu mai stiu ce, ne-au spus ca daca poarta ochelari o sa scapam de ei la un moment dat.

La fel va fi si cu Maria, sint sigura.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita




Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Sheannamp, pot sa intreb cati ani au copiii tai?
Baiatul meu s-a nascut la termen, fara probleme si totusi abia la 2 ani a inceput sa zica ceva cuvinte. Si aici au specialisti in astfel de probleme si i-au facut 1000 de teste. Concluzia, inteligenta peste varsta reala dar prea putin interes pentru capitolul vorbire. Nu va faceti prea multe reprosuri, nu e vorba ca nu v-ati ocupat cum trebuie, depinde si de preocuparile copiilor. Am citit intre timp la materiale pe tema de m-am saturat. Parerea mea e sa-i duci la terapie, logoped, etc. ce-ti mai recomanda dar nu uita ca multi copii rasfatati vorbesc tarziu pentru ca n-au nevoie, e de-ajuns sa faca un gest si dorinta le e ghicita de parintii iubitori. La mine e adevarat. Daca te intereseaza o sa-ti mai povestesc ce si cum am facut noi sub indrumarea unei specialiste in dezvoltarea vorbirii. Acu vorbeste de ne doare capul. Nu prea mai am timp acum dar o sa mai revin.

Apropos, am mai scris pe la inceput, fetita mea e nascuta la 34 sapt. +o zi. A avut 2420g, 47 cm, apgar 10. Acum e ca un copil normal, cel putin asa zic medicii. Avea 8500g si 70 cm la 8 luni jumate. Inca nu merge in 4 labe dar pediatrul a zis ca nici nu trebuie abia dupa 9 luni e normal sa mearga in 4 labute. Baiatul mi-a mers la 7 luni dar... sa zicem ca medicul are dreptate. El zice ca pot sa dau uitare prematuritatea. Eu nu sunt sigura, inca mai privesc sceptica si ii analizez fiecare "pas". La 8 luni am facut un control oftalmo pentru depistarea strabismului iar la 10 luni o sa mai facem un test oftalmo, cu atropina. Nu stiu ce pot depista ei asa devreme dar aici e oarecum standard. Sper sa fie ok. Poate ar trebui sa ma mai relaxez putin pentru ca foarte multi copii au diverse probleme fara sa fie prematuri dar simtindu-ma vinovata ca am adus-o mai devreme pe lume tot am tendinta sa-mi imput mie diverse minusuri reale sau inchipuite. Gata, fug la treaba. Multa sanatate puiutilor!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia21 spune:

buna! numele meu este iulia si pe 01.12.2008 am nascut-o pe alexandra, prematur, la 31 saptam si 1.000g. chiar ma bucur de existenta acestui forum si sper sa ma primiti si pe mine in disutiile voastre. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Dragi mamici de gagalici,
revenim si noi cu stiri. In ultimele doua zile am fost la controale la oftalmologie si cardiologie. La oftalmologie de retinopatie am scapat adica vascularizarea e completa; control peste 6 luni. Si la cardiologie ne-a fost bine. Canalul care in urma cu 5 luni era deschis s-a inchis spontan si "gaurica" noastra dintre atrii (defect septial atrial ostium secundum) s-a micit de la 3,5 mm la 1,4 mm; control peste un an.
In rest despre noi....gangurim mult, stam sprijinite in fundic, tinem tot mai mult jucarii in mana. Mancam inca tot san (de care suntem efectiv indragostite) dar la recomandarea medicilor vom incepe si cu diversificarea cat de curand. Bucuria mea e ca si-a scos mesele de noapte si doarme toata noaptea (de la 21 la 6). Incantarea noastra sunt plimbarile afara.

Bun venit Iulia21!

Mai astept vesti de la celelalte mamici de pitici.

Johanna mamica de Karla Luiza (14.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Hristos a Inviat

Mamicilor, eu azi sunt disperata
Am revenit din minivacanta la tara, la parintii mei. Am stat aproape 3 saptamani. In prima saptamana Daria nu a mancat mai mult de 300 ml/zi, dormea mult asa ca in disperare am adus-o in Oradea la un consult. Totul pare OK, doar anemia persista si leucocitele erau putin mari. Zilele astea mergem cu o proba de urina pt urocultura fiindca numai asta a ramas neverificat. Dr zicea ca acest nivel crescut al leucocitelor se poate datora si faptului ca nu mananca decat ff putin.
In fine, azi am cantarit-o...
In 3 saptamani a pus doar 150 gr
Nu mai stiu ce sa fac.
Bea lapte numai de la mine
Mi s-a sugerat la spital sa incep sa-i dau putin suc de citrice, apoi dupa 1 saptamana alt fruct sau morcov .
Ea are 5 luni si 1 saptamana si doar 3800 gr. E foarte vesela, gangureste si rade tot timpul, e tonica, dar nu pot sa nu fiu ingrijorata la cat de putin mananca si cat de greu asimileaza.
Ea rar bea 100 ml la o masa. De obicei 60-70 apoi pauza 1/2 ora dupa care inca 50-60.
A mai trecut cineva prin asta??? Ce sa fac?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Draga Dalma,
eu zic sa te linistesti. Important e ca e sanatoasa, voioasa, activa. Probabil s-a lungit in ultimul timp si de aceea a luat mai putin in greutate.
Si Karla la 5 luni avea 3800 g. Si ea a avut o saptamana cand a crescut 40 g. Acum la 7 luni are 5000 g. Si eu ca si tine mi-am facut mii de ganduri. I-am facut timp de 24 de ore proba suptului. Concluzia: nu manca cat ar fi trebuit. Ce e de facut? Poate nu ii ajunge laptele meu, hai sa-i dam completare. Nu a vrut nici in ruptul capului. Apoi am mers la control la Tg.Mures si doctorita neonatolog de acolo ne-a linistit. Ne-a spus ca proba suptului pe 24 de ore nu e concludenta pentru ca nu o sa manance niciodata in doua zile la fel si ca pur si simplu am putut nimeri o zi proasta pentru ea. Ca trebuie rabdare, ca fiecare copil are ritmul lui. Ca nu ne indica sa incepem cu lapte praf ca nu e asa sanatos.
Sper sa te fi ajutat cu putina noastra experienta.
Multa rabdare!

Johanna mami de strengarita Karla Luiza

Mergi la inceput