Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Doloress am vazut pozele cu Patrick, si mi-au dat lacrimile. Din mogarleata de copilas, acum e un adevarat baietel.
Doamne-Doamne sa fie mereu cu voi!

_
I love you so much my tiny princess

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Ayla, eu pot sa spun ca am foarte mult lapte. Am luat o pompa de la Avent de care sunt ffff multumita si, uite, chiar dupa 3 luni am aceasi cantitate de lapte...
Secretul?? comprese calde, masaj, muuulte lichide si muls pana la ultima picatura. Nu spun ca-i usor dar mi se umple sufletul de bucurie ca Daria poate bea laptic de la mine.
Referitor la colectare/congelare, eu am vre-o 10-15 litri in frigider si acum ma gandesc sa-l arunc si sa reinoiesc rezerva (recipientele mele sunt refolosibile)din cauza ca azi-maine are 3 luni de la colectare.

Daria a inceput cu 2 ml prin gavaj si cand a avut greutatea de 1460gr am inceput cu tetina. Nu a supt de la san decat dupa 2 saptamani de tetina si de atunci numai asa, in joaca...dar oricum ar fi trebuit sa ma mulg din cauza ca am mult mai mult lapte decat mananca ea.
Intrebai cum cresc prematurii....Eu cred ca fiecare copil e unic si are ritmul lui...In cele 2 luini cat am stat cu Daria pe terapie intensiva am vazut copii nascuti cu 2000 gr care luau mai putin in greutate decat Daria nascuta cu 700 gr sau mancau mai putin cu tetina.
De exemplu daca citesti postarile lui "floaridecires" o sa vezi ca Maria-fetita ei luptatoare a stat 4 luni in spital, in timp ce Daria doar 2 luni si era o diferenta de doar 200 gr intre ele.

Doamne ai grija de Daria Maria

http://s375.photobucket.com/albums/oo195/sso1079/]Daria minunea noastra




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Multumesc Dalma!
Sa stii ca eu nu mult pana la ultima picatura. Am ajuns la 100 ml la un muls (nu stiu e mult, e putin). Noaptea sunt acasa acum, si doua nopti am dormit fara sa ma trezesc la ora presupusa de masa. Azi noapte m-au durut sanii si la 5 m-am trezit sa-i golesc. Abia la 9 ii dau masa de la mine. Cred ca trebuie sa-mi formez si eu program dupa programul ei de masa. Sa ma trezesc peste noapte sa mulg?
Laptele congelat e valabil doar 3 luni? Parca 6 luni imi aminteam eu. Mai citesc. Mi-am dat seama ca stiu atat de putine lucruri.
Tu de unde ai luat hainute asa de mici? Ti-o dadea din incubator in brate? Cum o scoteau sa nu fie trecere de la o temperatura la ala?
Multumesc pt ca ma ajutati cu raspunsuri, sper sa nu abuzez.
Pupici Dariei!

_
I love you so much my tiny princess

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Ayla21,
ma bucur ca te ajuta ce am scris. Eu ma mulgeam din 3 in 3 ore. Asta era orarul de masa la spital. Surplusul in spital uneori il primeau altii bebelusi care erau abandonati si nu tolerau laptele praf. Mult lapte am aruncat. Dupa ce a inceput sa suga ma mulgeam dupa ce termina de mancat. Acum goleste destul de bine sanul si nu e nevoie sa ma mai mulg asa de des. Cam la 2 saptamani si jumatate dupa ce s-a nascut a inceput sa ia constant in greutate cam 20-40 g pe zi. Cat a mancat prin gavaj primea in laptele de mama si un supliment nutritiv, se numeste FM. Hainite mici am gasit in Auchan.
Va pup, sa cresteti mari si raspund cu drag la oricare alte intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ayla21, joklk felicitari pentru minunile voastre si sa va aduca numai bucurii!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei



Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2008 spune:

Draga Ayla, dragi mamici,

Stati asa ca m-am trezit si eu... Tot navigam si eu pe aici si am vazut cateva din intrebarile tale, Ayla.
In primul rand sa va povestesc: si eu sunt mamica de prematurel dar multzumesc lui Dumnezeu nu a avut nici un fel de probleme dupa nastere (injectii cu cortizon primisem deja caci am stat super-fain 5 saptamani inainte de nastere in spital! ). Asa ca fetitza noastra Elena (noi ii spunem Ella) s-a nascut pe 10 ianuarie 2008 la 33 de saptamani si 2 zile cu 1750g si 44 cm, Apgar. A stat la incubator 5 zile, nu a fost ventilata deloc, a avut perfuzie 2 zile, dupa care a fost data in patutz incalzit inca vreo 3 zile. In tot acest timp a fost hranita prin sonda cu laptele muls de mine. Mie mi-au dat-o in brate din incubator inca din a doua zi dupa ce s-a nascut (era foarte acoperita cu o paturica groasa de lana) si astfel nu mult dupa aceea am incercat si alaptarea la san. N-a mers, frate, mai deloc!!!!! Si uite asa m-am tot muls si am tot incercat s-o si alaptez dar tot nu mergea! Era lenesa si adormita, din biberon era ok dar de la tzitzi nu prea! Ideea este ca asa cum povesteam si la un alt topic, aici lucrurile stau altfel cu prematurii: daca iau in greutate, isi manifesta nevoia de hrana prin plans, isi mentin temperatura corpului normala si bineinteles nu exista alte probleme pe care medicii le "vad" atunci ti-l dau acasa mult mai devreme iar mama pleaca si ea acasa dupa ce a nascut (bineinteles ca vii zilnic la copilas cu laptic si multa, multa iubire!). Copilul ramane in ingrijirea personalului de specialitate care exista din plin 24/7 si care fac cu o seriozitate de cadru militar totul pentru copilul tau! In cazul meu, Elena a venit acasa (in sfarsit!) dupa doua saptamani. Eram atat de fericita!!!! Insa fericirea asta s-a mai diluat dupa ce a trebuit sa ma mulg si sa hranesc si copilul la fiecare 2-3 ore! Ah, a trecut ceva vreme de atunci si puiul mamii a ajuns la un an cu 10 kg si 74 de cm!

Ayla, ma intorc la intrebarile tale cu toate ca poate Dalma si Joklk ti-au dat deja toate raspunsurile, insa cand vine vorba de muls si io mi-s specialist! Mie aici mi s-a spus ca trebuie sa ma mulg la fiecare 3 ore mai putin noaptea cand pot sa "sar" un muls, deci o faceam la 6 ore. De muls eu ma mulgeam fix 15 minute dar daca laptele la tine continua sa curga puternic poti prelungi asta cu cateva minute. Cu o pompa care trage bine este insa putin probabil sa mai ai de muls dupa un sfert de ora. Eu aveam cam 120-140 ml pe muls, exceptie facand mulsul de dimineata (dupa pauza de 6 ore)cand aveam si 200-240 ml. Asta poate fi diferit la tine, normal! Eu am citit si am invatat si din proprie experienta ca trebuie sa te mulgi macar la 3 ore pentru a stimula lapticul... La fel este si cu alaptarea: cu cat copilul cere mai des de mancare, cu cat ai mai mult lapte! Mai mult decat atat, daca te dor sanii (si eu pateam asta si imi curgeau de nu mai stiam cate tampoane sa-mi pun in sutien!) este recomandat sa te mulgi... nu lasa laptele sa se adune in sani caci de la o vreme vor deveni si mai durerosi! De asemenea mai ales pentru maicile care se mulg este recomandat sa-si puna cateva minute inainte de muls prosoape calde, ude pe sani pentru a goli mai bine sanul. Si tot asa... Stiu, e greu, Ayla dar eu cand ma uitam la puiul meu si vedeam cu creste uitam de toata oboseala! Asa cum spunea si Dalma: cea mai mare bucurie o ai cand vezi cum papa lapticul de la mami!

Aaa, era sa uit: si eu am congelat din plin lapte si l-am tinut pana la 6 luni in congelator. Asa mi s-a spus aici! Iar cel din frigider poate sta pana la 3 zile dar on the safe side eu cred ca ar trebui sa incerci doar 2 zile pentru un bebe mic. Cand mai creste vezi tu!

Fetelor, va las caci v-am sufocat cu atatea detalii! Eu insa va stau la dispozitie cu orice sfat caci puiul meu are deja un an si o luna si am trecut si eu prin toate starile posibile...

Va pup cu drag pe voi si pe puiutzii vostri! Multa sanatate sa va dea Dumnezeu!

Alina si puiutzul Ella








Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Multumesc Dalma!
Sa stii ca eu nu mult pana la ultima picatura. Am ajuns la 100 ml la un muls (nu stiu e mult, e putin). Noaptea sunt acasa acum, si doua nopti am dormit fara sa ma trezesc la ora presupusa de masa. Azi noapte m-au durut sanii si la 5 m-am trezit sa-i golesc. Abia la 9 ii dau masa de la mine. Cred ca trebuie sa-mi formez si eu program dupa programul ei de masa. Sa ma trezesc peste noapte sa mulg?
Laptele congelat e valabil doar 3 luni? Parca 6 luni imi aminteam eu. Mai citesc. Mi-am dat seama ca stiu atat de putine lucruri.
Tu de unde ai luat hainute asa de mici? Ti-o dadea din incubator in brate? Cum o scoteau sa nu fie trecere de la o temperatura la ala?
Multumesc pt ca ma ajutati cu raspunsuri, sper sa nu abuzez.
Pupici Dariei!

_
I love you so much my tiny princess


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teosica spune:

Bine ati venit mamicilor si bebelusilor noi. Sa traiti si voi si copilasii vostri, sa va bucurati de ei.
Nu am mai intrat de cateva luni pe forum, spre rusinea mea, din pacate timpul meu e foarte limitat. In aceasta seara mi-am facut putin timp si am citit ce ati postat voi cu luni in urma si am gasit o discutie despre problemele de vorbire ale copiilor. Si eu ma confrunt cu aceasta problema cu Matei. Nici nu stiu cu ce sa incep.
Ce stim noi este ca Matei aude. Nu stim din pacate ce si cum aude. Primul lucru pe care l-am facut cand ni s-a parut ca Matei nu raspunde la zgomote a fost sa mergem la un medic audiolog. Diagnosticul pus a fost de neuropatie auditiva. Am cautat informatii pe internet si am aflat ca neuropatia auditiva apare in multe cazuri datorita nasterii premature. De asemenea "neuropatia auditiva" este un termen generic al unei disfunctii neurologice la nivel auditiv. Nu se stie exact ce se intampla acolo. Problema poate sa fie la nivelul nervului auditiv sau in cel mai rau caz la nivelul trunchiului cerebral. Se pare ca in cazurile de neuropatie auditiva pacientul nu neaparat nu aude dar semnalul sonor nu este tradus pentru a fi procesat de creier. Cu alte cuvinte pacientul nu intelege zgomotul.
Toate testele au confirmat acest diagnostic, care din punctul de vedere al doctorilor care mi-au vazut copilul insemna in cazul lui pierdere mare de auz si recomandau implantul cochlear, dar acest lucru abia dupa varsta de 1 an si jumatate.
Dupa ce ne-am linistit si am acceptat ideea, nu am renutat sa-i vorbim copilului... si minunea s-a produs....cea mai fericita zi a fost cand i-am spus copilului uite mami ceasul pe perete si copilul a intors privirea catre el..:). Atunci am realizat ca aude si ce e mai important si intelege ce aude. Am gasit o doamna logoped cu foarte mare experienta care dupa prima sedinta de 1 ora si jumatate cu Matei a spus tare si raspicat ca nu pare sa aiba probleme cu auzul, ca limbajul lui este conform varstei, ca nu are nevoie de sedinte de logopedie fiind suficient stimulat acasa si ca se ofera sa-mi vada copilul pentru o evaluare lunara.
Am luat legatura cu doi medici unul audiolog si unul neurolog din sua, le-am explicat cazul si mi-au spus sa evaluez copilul lunar timp de 6 luni la un logoped bun si daca nu ramane in urma cu limbajul sa stau linistita. Chiar daca testele audiologice indica neuropatia auditiva, au intalnit foarte multe cazuri in care pacientul nu a reclamat nici un disconfort auditiv, nici o problema, sau poate o mai grea intelegere in zgomot puternic...si se pare ca ar fi un astfel de caz.
Sfatul meu este in cazul in care vi se pare ceva...vreo problema de auz a micutului mergeti la audiolog. Cu cat se descopera problemele mai devreme cu atat se rezolva mai repede, mai usor si mai in favoarea copilui. Cu cat se merge mai repede la logoped cu atat mai bine. Am intalnit logopezi care nu stiu ca se face terapie cu copiii de la varste foarte mici...sub un an poate. Cautati un logoped cu experienta, cu rezultate. Stimulati copilul cat de mult puteti. Mi-a spus logopeda sa-i vorbesc copilului in permanenta, de dimineata pana seara, sa-i povestesc ce-mi trece prin cap, numai sa-i vorbesc. Sedintele de logopedie sunt de fapt sedinte in care parintii invata cum sa-si stimuleze copilul acasa. Munca logopedului este numai 5% fata de necesarul in cazul terapiei cu un copil cu probleme de auz. Parintele trebuie sa lucreze cu copilul intre sedintele de logopedie.
Noi acum suntem linistiti, suntem siguri ca nu avem nevoie de implant cochlear. Matei a inceput sa spuna primele cuvinte: mama, tata, papa, caca, baba, apa, pa,cate(carte), tata (roata),executa o multime de comenzi. Ni se pare ca intelege absolut tot. Aude si intelege chiar si atunci cand ii soptim. Singura mea nelamurire este daca face confuzie intre consoane...dar asta vom afla mai tarziu. Noroc ca nu ne-am grabit sa mergem in austria pentru implant cochlear....cu toate ca nu cred ca ne-ar fi operat cei de acolo aiurea.
S-ar putea ca Matei sa vorbeasca un pic mai greu. Nu si-a definitivat motricitatea generala, iar pentru vorbire este necesar sa-si dezvolte motricitatea mai fina a buzelor....dar avem rabdare. Si blaga a vorbit la 4 ani .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

dragi mamici si gagalici,

am reusit sa citesc tot acest forum si vreau sa va multumesc ca exista acest coltisor pentru noi. Mi-au placut toate povestiile voastre, o marturie vie despre puterea lui Dumnezeu, despre iubire, lupta, speranta, viata. De multe ori chiar am plans pentru ca v-am inteles foarte bine prin ce ati trecut deoarece si eu am trecut. Am invatat multe din povestile voastre.

Noi suntem inca mici, avem doar 5 luni varsta reala deci trei luni varsta corectata. Mancam doar la san. Nici macar laptele meu nu il vrea din biberon. De suzeta sa nu amintim....o arunca cat de departe poate. Drept urmare petrecem foarte mult timp la tzitzi. Sanul e si de foame, si de sete, si pe post de suzeta. Dormim cam 8 ore legate pe noapte in patut si ziua aproximativ inca 5 ore dar ziua vrem doar pe patul mare. Ne place mult in brate (daca s-ar putea toata ziua) ca sa putem vedea in jur. De vreo doua saptamani am descoperit ca ne putem rostogoli de pe burta pe spate si atunci cand suntem vesele facem aceste exercitii. Ne place muzica. Saptamana asta am luat pt prima data o jucarie in manuta si am tinut-o o perioada. Ne place mult afara. Radem, zambim, gangurim....

Va multumesc inca o data ca existati
joklk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_ramni spune:

buna fetelor.imi fac si eu intrarea cu povestea noastra puiul meu Radu s-a nascut in 14 oct 2008, cu o greutate de 1170g la 29 saptamani.Nu a avut pana in prezent nici un fel de probleme, a respirat singur de la inceput si a avut o evolutie extraordinara. Acum, la 4,5 luni are 6,4kg.Neurologie vorbind e bine, insa bineinteles are o intarziere ca toti prematurii de altfel.As vrea sa-mi spuneti si mie din experienta voastra cand au intors copilasii vostri capul in directia de unde venea un anumit zgomot, zanganit de jucarie, sau voci.Al meu aude, in sensul ca tresare daca bat din palme in spatele lui sau la zgomote puternice insa nu intoarce capul dupa voci sau alte sunete.
Multumesc anticipat de raspunsurile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Bun venit noilor mamici de esente!
Ayla si eu ma mulgeam din 3 in 3 ore, asa cum avea si Patrick programul de mancat la spital. Ma trezeam si noaptea, insa numai o singura data. Cand a venit acasa, ma trezea el, la 3 ore, atunci ma mulgeam dupa ce ii dadeam sa bea. Al meu a inceput sa suga dupa 2 luni, deci sa nu disperati niciodata si sa nu renuntati, daca va doriti cu adevarat sa alaptati. Il puneam tot timpul la san, sa se joace cu el, sa-l miroase si intr-un sfarsit a inceput sa suga. Acum la 10 luni sta toata ziua agatat de tzatza, numai la san adoarme, ma gandesc ce va face cand merg la servici acusi. Oricum sunt bucuroasa ca nu a fost bolnav niciodata in astea 10 luni, doar doua episoade de mucusori, insa fara febra sau alte minuni, deci zic eu ca si laptele meu a ajutat.

Teosica bine ca Matei aude, v-ati luat o piatra de pe inima!

Mirela al meu a intors capul prima data dupa sunete pe la 4-5 luni asa. Oricum a fost mai incet, chiar decat varsta lui corectata. De exemplu s-a intors prima data ca lumea pe la 8 luni (6 luni corectate). abia de vreo 2 saptamani, deci de la 9 luni jumate a inceput sa se ridice in picioruse singurel, de mers de-a busilea nici nu poate fi vorba. Se tranteste pe burtica si sta asa, incearca sa inoate cumva pe uscat insa nu reuseste sa avanseze.



"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)


Mergi la inceput