De ce logopezii incep terapia vorbirii dupa 4 ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Multumesc mult Betiana. Daca poti sa ma tii la curent cu data exacta si locul evenimentului o sa merg sa cumpar cartea.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sivadar12 spune:

Ma numar printre mamele care s-au confruntat cu o problema : aceea a gasiri unui logoped bun si a unui cabinet particular. De aceea incerc sa ajut mamele care sunt in aceeasi situatie. Am gasit un cabinet (parca Andu se numeste). Nr. de acolo il pot da pe mai (sivadar12 in yahoo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Raspuns pentru Puisorul : intalnirea Asociatiei Logopezilor din Romania are loc pe 31 octombrie 2008, ora 10 la Scoala Centrala(gradina Icoanei )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

buna!


Betiana te rog mult sa imi dai un sfat in legatura cu baietelul meu.
Are 3 ani si 3 luni , tetrapareza spastica cu sindrom piramidoextrapiramidal.Si-a mai revenit si incercam sa recuperam cat de cat.Intelege ce vorbesc cu el.Imi raspunde la comenzi de genul:unde are baiatul ochii si imi arata, sa imi de-a pupic, sa imi de-a manuta, sa faca pa-pa, etc.Dar nu vorbeste inteligibil deloc.Si-a dezvoltat un limbaj al lui, comunica cu noi si parca ne explica ce vrea sa zica dar nimic care sa semene a limba romana.Cand plange si este suparat reuseste un '' mam mam'' sau mai zice ''da'' foarte rar , nu mereu ii iese, l-am pus sa zica vocala ''a'' , dar atat mai mult de atat nu merge.Raspunde prin ''da'' si ''nu'' cu inclinari din cap.
Ce sa fac?? Facem kineto zi de zi si as vrea sa includ si logopedie dar nu ne primeste nimeni, nu au rabdare si imi zic ca pe la 4-5 ani, dar nu pot astepta pana atunci.

Multumesc!


http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Obligatoriu ( si mai ales in acest sindrom) trebuie sa faceti exercitii de suflat si gimnastica cu buzele,limba,obrajii, palatul.
Tipuri de exercitii de suflat :
- sufla in trompetele, fluiere, baloane de sapun, lumanari
- sufla cate o nara in batista acoperand cealata nara
- sufla intr-un fulg inaltandu-l
Gimnastica cu buzele : le intindem in suras, le rotunjim, le vibram
Gimnastica cu limba : ne lingem pe buza de sus, pe buza de jos, ducem limba lateral, plescaim din limba
Gimnastica cu obrajii : ii umflam, ii sugem
Gimnastica palatului : tusim, inghitim, oftam
Exercitiile se repeta zilnic cate 5 minute. Dupa ce reuseste aceste lucruri vine etapa emisiei sunetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Multumesc frumos Betiana.

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Betiana- se poate achizitiona aceasta carte cu cd si altfel ma refer la cele care nu suntem din bucuresti, prin posta ma gandeam sau va exista o distributie in teritoriu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui sivadar12

Ma numar printre mamele care s-au confruntat cu o problema : aceea a gasiri unui logoped bun si a unui cabinet particular. De aceea incerc sa ajut mamele care sunt in aceeasi situatie. Am gasit un cabinet (parca Andu se numeste). Nr. de acolo il pot da pe mai (sivadar12 in yahoo)


Mesaj de la moderator:
Publicitatea, chiar si mascata, care nu este aprobata de catre administratorii DC nu este permisa de catre regulamentul acestui forum.
Toate cele 6 mesaje pe care le-ai postat aici fac publicitate acestui cabinet de logopedie.
Macar daca ai avea bunavointa sa recunosti ca ai legaturi directe cu cabinetul de logopedie si sa incerci sa ajuti cu sfaturi pe cei care au nevoie, asa cum face, gratis, initiatoarea topicului la care ai scris ca sa iti faci reclama. Pe seama ei....
Pentru incalcarea repetata a regulamentului primesti avertisment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Pentru Mercedes - scrie-mi mail privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Betiana, abia ieri am aflat de subiect, indirect, multzumesc de raspuns dincolo.
Sa raspund mai intai la intrebarea ta din postul initial. Noi locuim in Germania si aici trimiterea la logoped tot dupa 4 ani, sau in jurul varstei de 4 ani o primesti. De altfel poti sa mergi la logoped dar daca nu ei tirmitere de la pediatru/am vazut ca se dau si de la medicul de fam, nu e suportat de asigurare, cel putin in cazul meu, cea de stat, nu privata.

Nelinistea mea pornea de la faptul ca in evaluarile trimiestriale/semestriale de la gradinita la capitolul comunicare era o bila neagra. Vorbea, dar in cuvinte, prin semne, se facea inteles, dar nu propozitii/fraze. A fost trecut la o grupa speciala, in care accentul se punea pe comunicare. lucrul acesta il obs si noi si din copilaria mea stiu ca nu vb pt ca nu putea sa pronunt anumite cuvinte: gen administrator. Pt noi sunt esentiale evaluarile educatoarelor din gradinitza, pt ca fara ele nu poate merge la scoala, peste 2 ani, si cel putin imi atrage atentia, asupra unor aspecte, pe care nu le omit, dar ma fac sa insist la pediatru.

Intre 43 si 48 luni de viata se face un control, evaluare la pediatru. sunt cateva aspecte, pe care pediatru le urmareste, in aceasta evaluare sau ar trebui sa le urmareasca. printre aceste aspecte este si cel legat de limbaj. Daca nu ai un pediatru bun/constiincios sau daca parintele nu insista la acest aspect, copilul poate trece mai departe cu aceste deficiente in limbaj. initial pediatra mea a spus ca e bine, de auzit aude ff bine, pt ca pt asta l-am testat de la 2 ani (aici controlul de auz de face inca de la nastere, dar el nu il avea fiind nascut in bucuresti) si aveam de gand sa imi caut un logoped sa platesc io o sedinta, si daca logopeda imi zicea ca nu are probleme, imi vedeam de drum, daca are probleme imi facea ea o scrisoare la peditru pt trimitere, si nu mai plateam io nimik.

In fine, am primit trimiterea si sunt cateva aspecte la care trebuie lucrat, mi-am imbunatatit si io tehnica de lucru, pt ca pe langa cele 45 minute de lucru ale logopedului cu copilul, mai am si io cca. 5 minute de consiliere, imi spune ce au facut, care-i tema si astfel descopar niste lucruri, banale la prima vedere, esentiale in fapt.

Uneori, jumatate de sedinta, sunt cate 2 si sunt "supusi" la diverse jocuri, de ex: ea are un joc cu mai multe cartoane si o pendula; prinde un carton cu o figura pe pendula, care misca destul de repede cartonul, odata pe fatza, odata pe dos, si ei trebuie sa ghiceasca figura, sau jocuri clasica. Are in cabinet inclusiv o trombolina, am intrebat-o la ce foloseste si mi-a raspuns ca, uneori copii sunt asa de timizi si sarind pe trambolina comunica mai usor, oricum are mocheta pe jos si toata lumea e desculta. La final, primesc 1,2,3, cateva stick-uri, pe care ei le numara sau cateva bombonele..

problema mea, care persista, e ca Robert nu il pronunta inca pe R din fatza, ci din gat cum pronunta nemtii, adika el se numeste: obert, si nici io nu am reusit sa o conving ca sunetul asta e vital pt romana, in mod normal ar trebui sa imi caut un logoped vorbitor de romana, pe care nu stiu cum sa il gasesc, la mine in oras, sau sa incep io o tehnica, daca mi-ai sugera cum sau un material.

oricum link-urile postate de tine ne folosesc tare mult , chiar la noi a devenit o prejudecata, si bilingvismult nu este o problema in dezvoltarea normala a limbajului.

Mergi la inceput