De ce logopezii incep terapia vorbirii dupa 4 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_roberta spune:

In mod sigur ai dreptate Betiana, o sa facem gimnastica pt manuta pe care am intrerupt-o momentan, insa pentru problema vorbitului ma poti indruma catre cineva care are experienta si rezultate in cazurile de felul asta, pt ca am inteles ca foarte mult conteaza si experienta logopedului cu care lucreaza copilul? O sa merg de asemenea din nou la dr. Sanda Magureanu sa vedem ce neurotrofice ne mai prescrie.
Multumim din suflet si o sa iti mai scriem ce am mai facut.
de la Mihaela si Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Draga bb roberta ca sa te indrum catre un logoped va trebui sa comunici zona in care stai ca sa-ti spun la cine poti merge. Oricum, terapia in cabinete incepe de la 15.10.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_roberta spune:

Betiana, eu m-am mutat de ceva vreme in zona Brancoveanu, deci in sectorul 4, daca nu stii Brancoveanu, mai cunoscuta este Piata Sudului.
Multumesc mult pentru ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

In octombrie va puteti adresa d-nei logoped Ana Stoica, coordonatoarea Centrului logopedic, la Scoala generala 190.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Betiana, spune-mi, te rog, tu unde ai cabinet? Am si eu un baietel de 3 ani si 9 luni care este sisiit ( mi-ai mai raspuns si mi-ai zis ce exercitii sa facem cu el) si nu reusesc sa-l conving sa stea cu betisorul in gurita, nici sa tina dintii strinsi cind il pronunta pe s. Ma gindesc ca cineva cu experienta va reusi mai usor sa-l convinga sa faca exercitiile astea. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si pe mine ma intereseaza o recomandare pentru logoped (de preferinta in sectorul 3, dar poate fi si in alte sectoare).
Monica il pronunta "ciudat" pe "R". Ca si mine. Nu e inlocuit cu alte litere, se intelege ce spune dar este pronuntat aiurea ... nu stiu cum sa explic ... parca in loc de rrrr se aude rhhhrhhh ...
Asa vorbesc si eu. Parintii mei au considerat ca e "dragut" sa graseiez, eu nu sunt asa de sigura. Daca se poate corecta, as vrea sa corectez - la Monica ma refer. Monica are aproape 6 ani, sper ca nu-i prea tarziu.
Multumesc


Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criadi spune:

Betiana te rog mult daca poti sa ma indrumi si pe mine catre un cabinet logopedic in zona Militari, Lujerul-Veteranilor, intrucat sunt "posesoarea" unei fetite de 5 ani si jumatate care nu-l spune pe R, il inlocuieste cu L sau il omite. Iti multumesc foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Azi, m-am uitat la televizor, pe Antena 2 la emisiunea "Traieste sanatos" care a abordat problema tulburarilor de limbaj. Nota 10 celor doua doamne doctor (Grozavescu si Iliescu de la Sp. Dr.Obreja), dar un minus ca nu a fost invitat si un logoped care ar fi reusit poate mai bine sa expuna problematica terapiei de limbaj.
Chiar s-a discut despre problematica interventiei timpurii prin terapia prin joc. Poate cativa parinti au reusit sa vada emisiunea si pot sa comenteze pe marginea ei.Parintilor nu trebuie sa le fie rusine daca micutul nu poate sa vorbeasca corect, ci sa vina la usa logopedului si sa solicite sprijin.
Pentru Sorana - daca fetita este la gradinita (grupa mare sau mare pregatitoare) ea va fi evaluata in perioada 15.09 - 15.10. Daca nu este la gradinita, veti veni cu ea pe 15.10 la Cabinetul logopedic al sectorul 3 (Scoala generala Nr.195 - Str.Lunca Bradului) si i se va face evaluarea. S-ar putea sa fie destul de greu sa se recupereze R-ul graseiat, daca dvs. sunteti un model. Dar e de vazut.
Pentru aib_alina, (cred ca am uitat sa raspund si imi cer scuze) trebuie sa mergeti la logoped sa vi-l evalueze si sa va dea niste sfaturi.
In sectorul 6 centrul logopedic este la Sc.197 (Dr.Taberei 34), dar mai au un cabinet logoped la Scoala de la Lujerului unde este si Inspectoratul sectorului 6.Celor care vor sa mearga cu copiii la logoped le pot spune unde sunt centrele logopedice cele mai apropiate. Aproape toate fetele au experienta. Doar vreo 6 sunt mai tinere.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Foaaarte interesant si util subiect ! Felicitari, Betiana, pentru initiativa ! Betiana, poate iti mai aduci aminte ca ti-am mai cerut o data sfatul in legatura cu fiul meu - in oct. face 4 ani. Am fost cu el la Tg.Mures la neuropsihiatrie infantila sa vedem ce spun specialistii despre felul in care vorbeste. Dupa o examinare ( cel putin curioasa din punctul meu de vedere : psihilogul era socat, da, cred ca asta e cuvantul ca nu stie copilul sa deseneze triunghiuri, cerc si patrat ). La alte faze nu am ce sa ii reprosez, a observat chestii care intr-adevar asa erau dar asta cu desenatul m-a lasat masca.. In fine... I s-a prescris copilului Cerebrolysin, Encephabol.Vreau sa zic ca am mai consultat apoi un alt neurolog si acesta m-a sfatuit sa-i dau cerebrolysin-ul tot la 2 zile, adik 3 ml la 2 zile si nu 1 ml/zi timp de zece zile cum ne-au recomandat de la Mures. Pe copil l-au diagnosticat la Mures ( avea 3 ani si jumatate atunci ) cu dislalie. Interesant e ca desi pronunta nenea, nai, nu foarte clar in alte combinatii , cum ar fi de ex. cuvinte care se termina cu ne, na nu le pronunta, le zice asa : in loc de bine zice bie, in loc de masina zice masia si asa mai departe. R-ul inca nu-l pronunta deloc, si nu stie sa pronunte ci, ce. Acuma stau si ma gandesc daca nu i-am facut degeaba injectiile fiindca pe prospectul Cerebrolysin-ului scrie ca tratamentul e eficient daca se face zilnic. Betiana, ce parere ai despre toate acestea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Betiana, eu stau in sectorul 2, zona Obor-Lacul Tei. Daca imi poti spune care este cel mai apropiat centru, ti-a fi recunoscatoare. Multumesc.

Mergi la inceput