De ce logopezii incep terapia vorbirii dupa 4 ani

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Floric_ea, Try,
Va multumesc mult pt sfaturi si idei. Nu scapa nicio transa de rufe de intins! Este ff incantat sa le intinda, sa le puna ba pe calorifer ba in lighean dar recunosc ca nu mi-a trecut prin minte sa le sortam. Dar va fi sigur incantat! Am lucrat cu cuburi colorate, e mai greu ca nu prea vrea sa faca decat cum vrea el dar inventam noutati si va merge. Mi-ar place o jucarie cu potriviri de culori dar inca nu am asa ceva. Voi mai cauta. Astazi am avut insa un succes timid! Am facut singurel 3-4 pasi fara sprijin! Poate "mosu" ne va aduce incredere si curaj sa pornim singurel! Lucram si noi pe toate fronturile! Dar macar acum dupa 2,5 luni de calarit care i-au intarit mijlocelul am certitudinea ca va merge! Sta deja singurel in picioare. Daca va merge singur, universul sau se va mari si va explora mai mult. De aici vor rezulta multe lucruri bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Buna ziua,

As vrea sa stiu si eu : de unde imi dau seama daca vorbeste suficient la 1 an si 7 luni, la ce nivel (de normalitate) ar trebui sa ajunga la 2 ani? Adica dpdv al pronuntiei, numarului de cuvinte pe care le foloseste singur (din proprie initiativa nu repetitie) etc., exista niste standarde? unde se gasesc?

Multumesc pentru tot ce ati scris pana acum, imi este de folos.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

rein, ai vazut linkul pe care l-am dat putin mai sus? acolo sunt cateva repere pe varste.

eu la varsta de un an si 7 luni as urmari:

- sa mentina peste 30 secunde contactul vizual;
- sa inteleaga o comanda simpla (gen adu-mi jucaria x);
- sa mearga bine in picioare, ;
- sa danseze dupa muzica, sa intoneze;
- sa faca 3-4 gesturi - pa, bravo, noroc,
- sa fie interesat de ceilalti copii;

iar daca mersul a aparut undeva sub 18 luni, a gangurit undeva sub 3-4 luni, a inceput sa spuna silabe pe la 6 luni si acum are in vocabular un minimum de 5 cuvinte (pot fi si cuvinte gen "ham", uite,nu neaparat spuse corect) nu m-as ingrijora.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Floric_ea, ce soui tu la noi s-a intamplat sub 1 an. Acum e deja la propozitii si activitati independente. Ma interesa sa-i fac o evaluare si sa vad cum trec la nivelul urmator sau care e acest nivel.
multumesc de raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_roberta spune:

As fi vrut sa iti scriu in pm Betiana insa nu ai activa optiunea asta. Vroiam sa iti multumesc din suflet ca mi-ai sugerat sa merg cu Cosmin acum ceva vreme la dna Ana Stoica pe care fi-miu o adora. Este o adevarata profesionista si faptul ca am ajuns la dumneaei a fost datorita tie caci a contat mult faptul ca i-am zis ca ne "cunoastem" de pe forum. Multa sanatate sa iti dea Dumnezeu si putere sa ajuti puiutii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Neaparat trebuie sa mergi cu copilul la Centrul Logopedic Interscolar. Parerea mea este ca nu s-a lucrat pe diferentierea sunetelor. Unele sunt sonore, altele surde. Nu mai ai decat luna mai la dispozitie, dar poate iti dau un set de exercitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati 73 spune:

Buna tuturor!

Copilul meu nu spune litera C...si are 5 ani si 8 luni. Mentionez ca s-a nascut cu fisura de buza si palat...

Cum l-as putea ajuta? S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?

Cu celelalte litere (consoane), am reusit sa ne descurcam,intr-un fel...dar, iata , se apropie scoala, si am inceput sa ma ingrijorez!
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Draga Filofteia, Centrul Logopedic Interscolar nu divulga informatii confidentiale. Codul deontologic al logopedului insista pe pastrarea secretului profesional. Noi suntem initial la formare psihologi. Diagnosticul copilului tau este dislexie.Trebuie sa porniti de la silabe spre cuvinte, prin jocuri.
Pentru palatoschizis, daca operatia este reusita, incercatiu sa imitati pisica furioasa (cah) asociata cu aruncarea ghearelor. Daca nu iese asa, copilul trebuie sa spuna T, cu limba asezata in spatele dintilor de sus, iar el, sau dvs, sa impingeti usor limba spre lueta ( omusor) pentru a se realiza ocluzia. Apoi trebuie sa faceti discriminari intre c si t ( cuvinte paronime : cai-tai).

Mergi la inceput