ne asiguram viata si copii?

ne asiguram viata si copii? | Autor: arima

Link direct la acest mesaj

buna fetelor!

incerc sa aduc in discutie un subiect nou. cred, pentru ca, sincer vorbind, nu am cautat prin forum. ma refer la asigurarile de viata si bursele pentru copii. eu am acest gen de asigurare. dintr-un punct de vedere, as putea spune ca daca se intampla ceva cu mine, copilul meu va fi in siguranta, cel putin din puct de vedere material. puiul meu are 4 luni acum si in curand ii voi face si lui bursa. astept indemnizatia. m-ar duce la 400lei/ an, iar la 20-25 ani va avea aproape 7 miliarde(in bani vechi). altfel spus, o casa, masina(eventual), un viitor sigur.

v-ati gandit la asigurarea copiilor vostri? ati facut-o? daca da, unde? care este opinia voastra vis a vis de subiect?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

da!!!!..Ma face sa cred ca suntem astfel mai "responsabili"..

Si am facut-o pe principiul "occidental"..adica mai multe..la mai multi..si asigurari de viata..si de sanatate..si cotizatii de pensii..si asigurare copil (e impropriu spus..caci este de fapt tot o asigurare pe numele unui tutore).. si asigurare de casa..si masinile (la astea ne-au obligat ei sa facem casco..)

faza cu "bursa" pt. copii e un fass..stiu ca bancpostul (parca) promova asa ceva la un moment dat..dar pana la final..nu iese prea bine...iar dintr-un motiv inca neinteles de mine..nu se fac asigurari de viata pt. copii (parca pana pe la 10 ani..dar n-as putea sa bag mana in foc- cred ca difera de la o soc. la alta) - asa ca ramane varianta in care faci tu/sotul o asigurare de viata..si stii ca-i pt. copil.

Asteptam acum..fondurile de capital care trebuie sa apara si la noi cat de curand...sunt mult mai avantajoase.

Cel mai bine pana acum au mers asigurarile Alliantz..e drept ca la astea (avem cate 3 asigurari/caciula/diversi asiguratori)..avem si prima cea mai mare..caci mi se pusese mie "pata"..ca vreau o despagubire mare daca patim ceva, doamne fereste!

Mai rau e cand vine luna din an in care trebuiesc platite 2 asigurari mari..si ma iau cu mainile de cap.

In rest, ca opinie personala..banii investiti in asigurari..sunt mult mai avantajosi decat un depozit la banca..intrec "previziunile" lui Isarescu..care nu se poate baga si peste asigurari...dar...cum nu vad cu ochi buni ce se intampla cu "frumoasa" noastra economie...nu stiu ce se va mai intapla si pe piata asigurarilor.

PS - cel mai bine discutati cu un broker de asigurari - care va poate face oferte f. avantajoase pe diverse tipuri de asigurari, la diverse companii..ei obtin alte pachete de servicii decat agentii de vanzari asigurari, si in general va fac "pachete" in functie de necesitati..dar..pregatiti-va timp si nervi tari sa ascultati "polologhia" clasica de vanzari - vreo 2 ore..

Ah... si asigurarea de sanatate de la Omniasig (e pachetul "lux"..cred..oricum..cel mai scumput..ajunge pe la vreo 200E/an - in fctie de varsta/sex/etc...e cel mai bun de pe piata...mi-am facut anul trecut analize si ecografii si controale de mi-au sarit ochii (cred ca am depasit de 10 ori suma platita) - iar oamenii (Omniasigul) au fost f. prompti si ascultatori..si au platit fara nici o problema tot.

Gata..ca m-am labartat 10 pagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Mama lui Alex,ai facut analize pt. ca ai patit ceva si tb. sa le faci ,sau ti s-a parut ca e cazul sa faci(de ex.eco de san )si ei te-au despagubit?te intreb pt. ca eu stiam ca pt. afectiuni existente nu te tespagubeste .de ex. daca sti ca ai probleme cu coloana si e necesar un RMN iti da banii inapoi ?sau numai daca ai vreun accident si .tb sa-ti faci radiografii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Am o mastoza fibrochistica care mi-a dat si o scurgere de sani..iar dupa diagnostic..a urmat o intreaga serie de investigatii..secretii, controale gineco, mamografii, ecografii, radiografii de sa turceasca, RMN.apoi am trecut la investigatii endocrinologice..deja ma saturasem eu de atatea analize.

In asigurare (se chema Omvisan extra - chiar ma uitam pe card) intra oricum 2 seturi de analize de sange f.f. complete (se uitau cam ciudat si asistentele de la receptia cabinetului la unele dintre ele..caci nu auzisera de asa ceva) + 2 consulturi la un medic generalist + 2 consultatii la medic specialist .

Iar procedura e cam la modul..dai telefon la ei ( au o linie nonstop)..le spui ca vrei sa mergi la medicul X la policlinica privata Y..pentru..ei iti fac programarea la medicul respectiv..si trimit tot ei..un formular completat cu numele tau..si solicitarea dorita..Tu doar mergi la centrul medical..faci prezenta la receptie pt. a semna formularele..si gata intri la medic...Nu am platit nimic!..ah..ba da.. o analiza de prolactica..la cererea gineco ad-hoc..dar mi-au decontat-o ulterior (oricum era 65 ron..dar mi-au decontat-o).

Repet..am fost uimita..de faptul ca iata..se poate si asa!.eu stiam ca de regula platesti tu totul..si apoi le ceri lor banii..dar nu a fost asa!

PS - eu am facut toate analizele in clinici private ( in CMU, in Victor Babes si in Sanador - toate au fost ok - au fost agreate de asigurator..iar medicii i-am ales tot eu)

ca sa raspund intrebarii tale - mastoza o aveam inainte de a incheia asigurarea..doar ca nu o descoperisem...Iar la completarea asigurarii..sunt doar declaratii pe propria raspundere..nu te trimite nimeni la medic sa vada daca suferi de ceva sau nu.

Eu o recomand cu toata increderea! desi au si ei o lista de "restrictii" privind despagubirile (dar sunt tot felul de ciudatenii..ca de exemplu..riscul pt. implantul siliconic la sani.....caci am intrebat eu anul asta inainte de a reface/prelungi asigurarea..)

Ah..noi am facut toate asigurarile prin AWD - care cica sunt nr. 1 in Europa in consultanta de acest gen....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arima spune:

super. eu am pensie privata cu asigurare de viata la Grawe si mi se pare un program super. au si burse pentru copii si abia astept sa ii fac puiutului meu. ii voi face prin intermediul bunicii lui, astfel incat, in cazul in care(Doamne fereste!) bunica moare, puiutul primeste si despagubirea de pe urma mortii ei, si, la expirarea contractului(20-25ani) si banutii economisiti in felul asta pentru el. plus ca de la 14ani ii voi putea face pensie privata cu asigurare de viata ;) si toate astea cu numai 400ron/an pe care ii dai fie toti odata, fie in doua transe. daca vrea cineva detalii, pm!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Arima, cati ani are bunica?!..caci si eu tatonez ideea de a-i face bunicii o asigurare..insa bunica se apropie de 65 de ani..si deja "iese" din limita admisa pet. incheierea unei polite de asigurare.

Din ce am vazut pe site-ul celor de la Grawe (mentionat de tine)..s-ar "incadra" la ei...Cine sunt Grawe?..care e prima de asigurare/an..si care-i limita de deaspagubire (si daca poti include prima suplimentara peste asigurare?!?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arima spune:

bunica noastra are 51 de ani.:D
Grawe este o firma austriaca care functioneaza la noi in tara de 18 ani daca nu ma insel(am auzit numai de bine despre ei, inclusiv la mine in oras).
da, bunica voastra se incadreaza la ei. produsul de care va vorbeam nu este inclus pe site. si e mult de povestit, mama_lui_alex. da-mi un PM! poate reusim sa ne intalnim si sa vorbim pe indelete! ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

arima, ai gasit un loc bun de racolat clienti pentru grave???

s-a mai discutat despre acest subiect, pe la alte sub-forumuri de aici!

si eu am asigurari de viata la alta companie, si dau o suma mai mare lunar, numai pentru o singura bursa.
un calcul simplu....400lei anual.....iar la final primeste 700 000 lei (RON)?????????? chiar asa.....? e cam trasa de par....
in general, toate companiile de asigurari au cam aceleasi contracte, cu unele nuante, deci.....
sfatul meu...cereti amanunte consultantului, cititi bine contractul, toate clauzele, cereti detalii, explicatii.....


Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui arima

bunica noastra are 51 de ani.:D
Grawe este o firma austriaca care functioneaza la noi in tara de 18 ani daca nu ma insel(am auzit numai de bine despre ei, inclusiv la mine in oras).
da, bunica voastra se incadreaza la ei. produsul de care va vorbeam nu este inclus pe site. si e mult de povestit, mama_lui_alex. da-mi un PM! poate reusim sa ne intalnim si sa vorbim pe indelete! ;)

Un copil e un dar de la Dumnezeu. Pretuiti-l!


Mersi mult..speram sa dai mai multe detalii aici - poate mai intereseaza si alte persoane.

In ceea ce ma priveste, asa cum spuneam, noi avem un broker de asigurari (care este si nasa copilului)..prin urmare ma voi intalni cu ea sapt viitoare si voi vedea care asigurare se va potrivi mai bine bunicii noastre. I-am amintit si de asigurarile Grawe - nu i s-a parut cea mai buna optiune, dar imi va povesti conditiile Grawe cand ne vom intalni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld


un calcul simplu....400lei anual.....iar la final primeste 700 000 lei (RON)?????????? chiar asa.....? e cam trasa de par....

Kari


Cred ca se poate ajunge si la suma asta...daca pui top-up-uri de 1000E X cel putin 2 ori/an..si pui banii in pachete de investitii..:))(cine are asigurari stie la ce ma refer)...ah...asta pe langa cei 4000 lei anual..:))..nu 400 lei..ci 4000..asa e mai plauzibil..:)

Si mie mi se pare trasa de par!..nu exista asigurare la care sa platesti aprox. 115 E/an..si dupa 25 ani sa iei 200.000 E!!!

Arima, lamureste-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arima spune:

pai hai sa incerc sa raspund pe rand:
1. kari, nu incerc sa racolez nici un client. fiecare face ce vrea, face bursa la copil sau nu.eu doar am deschis gura sa spun. si eu ama vut aceeasi reactie. e prea mult! nu e posibil!! ei bine este. primele asigurate, la Grawe, sunt gandite in functie de varsta pe care o ai si de riscurile la care te supui.ca om matur, ai mult mai multe sanse sa mori decat are un bebelus. el nu face decat sa planga, sa doarma si sa manance in primele zile din viata. la ce riscuri s-ar putea supune singur? tu, ca om matur, ai acces la prize, la aparate, traversezi strada, etc. deci riscul de a avea un accident fata creste. automat, nu vei fi asigurat la fel cu un bebelus care nu face nimic din toate astea. pe baza asta, luand in calcul inflatia si dobanda acumulata la banii pe care ii depui, se ajunge la suma aia. eu mi-am facut asigurarea cu pensia la vreo 2 ani dupa ce am aflat de ei din aceleasi motive. de felul meu sunt Toma Necredinciosul. spre deosebire de banci, ei nu prea au bani lichizi. au lichiditati doar pentru urgente. banii tai sunt investiti in ceva ce nu poate fi falimentat, ca de ex in trezorerie(sau numai daca da statul faliment).cu banca in schimb e altceva. banca poate falimenta oricand.
2. mama_lui_alex, o parte din intrebarile tale, sper ca le-am lamurit mai sus. daca spui ca ai pe cineva care te poate lamuri cu privire la Grawe, stai de vb cu persoana respectiva. insa, daca lucreaza la o banca, nu iti va spune niciodata tot ceea ce vrei sa sti. n-are nici un interes: Grawe, din cate am vazut eu, castiga teren pe piata noastra de asigurari cu produsul asta. si nu vad de ce n-ar face-o. prime flexibile(de la min 400lei pe an pana la cat te tine punga), doua transe de plata, posibilitatea de a refuza contractul(si iti primesti banii inapoi), in aceeasi bani, ai si asigurarea de viata si pensia facultativa, nu le platesti separat, posibilitatea de a-ti ingheta ratele daca nu mai poti plati, posibiliatatea de a mari sau micsora primele anuale in functie de ce bani dispui; daca ti se intampla ceva si nu mai poti plati(caz de incapacitate de munca), iti acopera firma restul de rate, asfel incat la sfarsitul contractului sa-ti ridici toti banii. dupa cum am spus, e mult de vorbit. si de citit in cazul asta. evident, e mult mai rentabil pe termen mai lung. poti sa faci contractul de la 10 ani pana la ...(nush, perioada max pana implinesti 75 ani).
fiecare e liber sa aleaga ce vrea. ce pot sa va spun sigur, este ca isi vad de treaba. au mai incercat sa dea chix si s-au trezit cu austriecii pe cap.
si apoi, daca as vrea sa racolez clienti pentru ei, cine m-ar putea condamna? e rau sa faci un bine? poate daca fortezi omul. eu nu fortez pe nimeni. imi pare sincer rau ca am ajuns sa spun asta, dar nu e vorba de o firma romaneasca si nici de o banca din romania. oricum ar fi, nu poti forta omul sa faca ce nu vrea.


Mergi la inceput