Translucenta nucala

Translucenta nucala | Autor: anda16

Link direct la acest mesaj

... asa a inceput totul ... Am 32 de ani, si 14 saptamani si 1zi , alaltaieri (la 13 si 6 zile) ma duc ca o floricica sa fac o ecografie bebeului meu in ideea ca poate se vede sexul si putem incepe sa ne gandim la un nume. Toate bune si frumoase, imi arata medicul manutele, piciorusele, stomacul, ficatul etc, etc... si ajunge la translucenta nucala.. . bineintele vad ingrijorarea medicului, il rog sa-mi explice, ..si-mi spune ca este o valoare foarte mare. Incerca sa masoare din nou si aflu ca in functie de pozitia bebelusului (daca e cu fata in jos sau in sus) translucenta nucala difera intre 2,3 mm si 4 mm, spunand ca si aspectul ecografic fiind de hydroma chistica sau poate chiar sindrom Turner (asta in cazul in care ar fi fetita), pentru ca sexul nu a putut fi determinat. Imi recomanda triplu test si imi spune ca indiferent de rezultat cel mai bine ar fi sa fac o amniocenteza.
Ajung acasa incep sa citesc pe internet, caut prin carti, si aflu ca aceasta translucenta nucala mare poate fi semn de sindrom Down,sau poate chiar de malformatii cardiace etc, etc. Am plans toata noaptea, m-am trezit dimineata cu gandul sa cer parerea a cel putin 3 specialisti. Ma indrept catre un spital cu renume din bucuresti, caut profesorul, il rog cu lacrimi in ochi sa ma vada pe mine si bebe. Fac din nou o alta eco si imi spune ca "da parca s-ar vedea ceva" si ma trimite la un alt doctor, specialist in morfologie fetala. Fac o nou ecografie, imi masoara toate diametrele si intradevar in functie de pozitia bebelusului, care era foarte agitat, translucenta nucala variaza intre 2,6 mm si 3,9 mm. Medicul de aici ma incurajeaza si imi spune ca totusi sau mai nascut copii sanatosi cu o translucenta nucala la fel ca a mea sau poate chiar mai mare. Imi indica sa fac DRY testul de trim. II care se face numai la Medsana. Dar, ca totusi amniocenteza este cea mai indicata.
Pot spune ca i-au masurat bebeului meu osul nazal, care era format si care se pare ca la Down ar fi trebuit sa lipsesca, diametrele erau conforme cu varsta de sarcina, adica: DBP - 26 mm; (14 saptamani si 5 zile) , HC - 106 mm (14 saptamani); AC - 75 mm (14 sapt.); FL - 13,6 mm (14 sapt);
In final hydroma chistica au exclus-o, nu stiu sa explic de ce, Sindromul Turner - exclus, datorita dimensiunilor fatului, la Turner se pare ca ar fi trebuit sa aiba o mica restrictie de crestere, mi s-a spus ca ramane totusi o malformatie cardiaca sau nimic.
Suntem disperati, ne-am programat la dry test, la triplu test, la morfologie fetala, dar pentru 20 de saptamani, si cu siguranta am sa fac si amniocenteza, singura problema e ca avand 14 saptamani trebuie sa astept cel putin inca o luna pentru a o putea face, deoarece lichidul amiotic acum este in cantitate mica si probabil ca as avorta imediat dupa amnio. .
As vrea sa aflu si parerile voastre, daca a mai trecut cineva prin asta, daca a mai avut cineva translucenta nucala asa mare si totusi bebe e sanatos. Orice informatie ma ajuta, incerc sa gasesc ceva de care sa ma leg pana voi avea toate aceste rezultate. Este un copil obtinut dupa multi ani de infertilitate din cauze necunoscute. Numai ideea ca il vom avea ne-a schimbat viata, dar si acesta translucenta nucala (mai bine spus valoarea ei) ne-a daramat psihic.


anda.r

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Buna Anda,

Sper ca totul sa fie fie bine pentru tine si bebe .

Amniocenteze se poate face si mai devreme de 20s http://www.doctissimo.fr/html/grossesse/pendant/consultations/gr_4205_amniocentese.htm . Intereseaza-te la alti doctori, nu prea ma pricep exact unde si cum.

Multa, multa bafta.


Vicky 39+ si Maya
AMR 3 zile

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

incearca sa te linistesti, de cele mai multe ori amniocenteza a aratat faptul ca ingrijorarile au fost degeaba iar bb e bine
curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Buna Anda,

iti doresc sa fie totul bine si sa te bucuri de bebelus

Uite aici www. infertilitate. ro(scoate spatiile - considera siteul reclama vad) ..cauta la Sarcina, luna a 3a,pe pagina la "Biopsia vilozitatilor choriale"- stiu ca e o varianta mai devreme (dupa 10-12 )sapt a amniocentezei.
Sa fie totul bine!

25+
bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Anda, imi pare rau ca treci prin asa ceva. Fetitei mele i-a fost masurata o translucenta nucala de 3 mm pe la 12 saptamani. Sfatul meu: fa acum un dublu test, mai incolo triplu test si daca rezultatele corelate sunt ingrijoratoare - amniocenteza. Daca bebele are os nazal si lungimea femurului in limite normale, e mic totusi riscul sa fie Down. Rezultatul meu la triplu test a fost foarte bun, 1:10000, asa ca n-am mai facut amnio. Sunt multi copii cu translucenta nucala peste limita care se nasc perfect normali, medicul meu mi-a spus ca in practica o translucenta de peste 4 cm se poate considera problema, insa nu indica o certitudine in sd. Down. Multa sanatate tie si lui bebe si tine-ne la curent.

O burtica mititica

29+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Anda, cel mai bine este sa faci amniocenteza. Indiscutabil. Insa nu iti face griji din pricina TN. Baietelul meu avea 2,7 mm la 12 saptamani, apoi a ajuns la 4 mm. Ma rog, dupa masuratoarea unora, altii ziceau 2,4-3 mm. Mie mi-a iesit si TT prost si pana la urma am facut amnio. Am un baietel perfect sanatos, s-a nascut insa foarte mare si a fost mereu maricel si in burtica si de aceea pliul nucal era adecvat dimensiunilor lui. In plus la nastere avea ditamai colacelul de grasime pe gat, colacel care a disparut pana la 3-4 luni. Asa ca pana la urma mi-am explicat dimensiunile mari ale pliului, dar la vremea respectiva am fost si eu necajita ca si tine. Mai ai rabdare pana la amnio si probabil te vei linisti. Sarcina usoara si BB sanatos!

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda16 spune:

Va multumesc tutror pentru incurajari, mi-am recoltat sange pentru Dry test si astept rezultatul in 2 saptaman, moment in care am sa fac si triplu test. Am citit tone de materiale, am citit inclusiv studiile care s-au facut pe gravide referitor la translucenta nucala. Acum am deja 14 saptamani si 3 zile, Biopsia de vilozitati coriale nu mai poate fi facuta, astept rezultatele la dry test si triplu test.
Mi-ar placea sa citesc si despre experienta altor mame care au trecut prin asta.

anda.r

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ce inseamna dry test? in ce consta?

eu nu auzisem decat de dublu si triplu test (cel triplu nu stiu exact "cu ce se mananca")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda16 spune:

Astazi am facut 20 de saptamani, rezultatul dry testului a fost ok. 1/1700 sanse de Dawn dupa markerii biochimici si 1/669 dupa varsta. Am mai facut vreo 7 sau 8 ecografii si am hotarat ca nu voi face amniocenteza. Sper sa nu regret toata viata ca nu am facut-o, dar acesta sarcina este prea pretioasa pentru noi ca sa riscam ceva. La 22 saptamani am facut morfologia fetala si totul a fost bine, avea os nazal, metacarpianul 4, falanga 2, spatiile interdigitale normale, cat si distanta inter-orbitara era in limite normale, insertia urechilor parea joasa, dar...... mi-am spus ca trebuie sa nu mai fiu paranoica si sa ma opresc aici. La 28 de saptamani am facut o eco pentru evaluare cardiaca, se pare ca nu are nimic la inima, sau cel putin nimic care sa fie observat. Astept sa nasc si.... apropo voi avea o fetita frumoasa care misca intruna deci... probabil ca va fi o zvapaiata.

anda.r

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda16
Acum am deja 14 saptamani si 3 zile

Anda, nu te supara, eu nu inteleg, daca in 25.06 aveai 14 saptamani, cum ai acum 20 de saptamani?

Citat:
citat din mesajul lui anda16

Astazi am facut 20 de saptamani


Oricum, sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos!

Monica mami de printisor si printese

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda16 spune:

Probabil ca am gresit, stresul era de vina, scuze. Acum am o bebelusa de 5 luni s-a nascut pe 15 Decembrie, este frumoasa si sanatoasa. Cand ma gandesc prin cate am trecut nu-mi vine sa cred. Bineinteles ca dupa nasterea bebelusei mele am mai consultat 2 pediatrii sa ma asigure ca puiul meu e bine, si mi-au confirmat ca totul e ok.
Acea translucenta nucala de 4 mm, la 13 saptamani si 6 zile, s-a transformat astazi intr-un colacel de grasime in jurul gatului micutei mele umflatele. Ii multumesc lui Dumne-zeu ca mi-a dat-o si mi-a dar si puterea necesara sa trec peste toate si sa nu iau decizie gresita in timpul sarcinii.

anda.r

Mergi la inceput