salutare de la clinica din ucraina

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isi spune:

buna oceanica am aflat ca cineva din timisoara a facut hidroterapie [apa] in timisoara si bobath in acelasi timp si la 3ani fetita inota singura si a inceput sa mearga tinuta de minuta dupa un an mi-am sunat prietenii din timisoara si i-am rugat sa se intereseze .Multumim de pontul cu hipoterapia nu am stiut ca in ucraina la truskavets exista posibilitatea .T^imp de 10 zile nu o sa mai intru pe forum plec la mare va doresc bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Ada,
Daca doresti , puteti veni la noi, avem spatiu destul si nu ne vaitam nici de conditii. In afara de asta avem o curte mare si oarecum placuta. Putem merge impreuna la hipoterapie. Mai multe detalii pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oceanica spune:

Buna babette,

Ti-am trimis un mesaj privat , as dor sa stiu daca l-ai primit.


Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Am raspuns de pe la ora 15,30. Ma mir ca nu l-ai primit, il mai trimit acum odata. Poate sunt pre multe poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

1 - 2 - 3 Aprilie 2011 - Sesiune de informare Gratuita

Proiectul Fundatiei IKON
numit "OAMENI DE SPRIJIN"
ESTE PENTRU COPII SI TINERI CU DIZABILITATI
Paralizie Cerebrala Infantila ( P.C.I. )

Tetrapareza spastica , Parapareza spastica, Hemipareza spastica
si alte forme spastice,

care pot beneficia de tratamentul
prin ”Miofibrotomie subcutanata pe etape ”
dupa metoda Prof. ULZIBAT

www.gs.md www.ulzibat.ru http://www.insmicort.com

Sesiunea de informare gratuita cu Dr. Platon
va fi la Galati in zilele de 1-2-3 Aprilie 2011 .
FAMILIILE VOR PRIMI GRATUIT
Informare de specialitate despre afectiuni
Dialog despre caz si Metoda Miofibrotomia subcutanata pe etape
Consiliere, Documentatie pentru Analize, Vama, Clinica, Dosar pentru sponsori

Marioara POPA
Telefon: 0236 464 316
E-mail: contact@fundatiaikon.ro

26+ cu Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoras spune:

buna, daca stie cineva informatii despre tricicleta haverich si mai in special preturiva rog spuneti-mi. e special conceputa pentru copiii cu dizabilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Salutare, dragi mamici si tatici. Pupam copilasii frumosi si scumpi!
Am venit din Ucraina. A fost o experienta interesanta. Nu pot sa spun ca la Stefi s-au vazut ceva schimbari (altfel decat la recuperarea obisnuita), insa la el recuperarea motorie se desfasoara in ritmul picaturii chinezesti.
Sa va povestesc cam ce se face acolo:
- Kineto - 30 minute (eu consider prea putin si le-am zis asta), insa tipa cu care am facut noi era ok, schimba exercitiile zilnic, adaptate bineinteles la nevoile copilului (eu le-am filmat ca sa facem si acasa si sa le studiem cu kineto al nostru) si mi-a dat multe indicatii folositoare, ce mai o tipa cu experienta, pacat ca timpul era prea scurt, desi noi mai lungeam si la 40 minute pentru ca Stefi colabora foarte bine si ea era incantata de el.
- Masaj pe tot corpul timp de o ora. In timpul masajului i se faceau impachetari cu parafina amestecata cu miere si propolis in fiecare zi pe alte zone ale picioruselor sau la manute.
De asemeni, in acest timp venea doctorul care ii facea corectia coloanei -adica il invartea si trosnea pe la solduri, cap si pe vertebre (asta e o procedura specifica acestei clinici si care e defapt smecheria lor - ei zic ca duce la o mai buna circulatie a singelui etc).
To in acesta ora venea la sfarsit si doctorita care raspundea de el si ii facea un fel de acupunctura insa nu cu ace ci cu un stimul electric (nu doare ca mi-a facut si mie de proba, dor apasarea e inconfortabila ca are un fel de pix cu baterii, dar nu simti impulsul electric. Se face pe meridianele de acupunctura dar nu pe toate odata ci zilnic pe altele).
- Viromasaj -15 minute il pune pe o perna electrica ce vibreaza.
- Masaj facial -15 minute.
- Bicicleta - 15 minute (si ei au tot motomed care e si pe la centrele din Rom). O zi la maini, o zi la picioare si tot asa.
- Luminoterapie -15-20 minute in care sta pe un pat si e pus sub niste lumini normale rosii si infrarosii. Se alterneaza o zi la picioare, o zi la manute, o zi pe spate etc.
- Joc pe computer (asta nu stiu daca le da la toti, dar Stefi e mai mare - 8 ani). Lui i-a pus 2 jocuri pe calculator(jocuri obisnuite dealtfe) dar pentru a deplasa calutul sau ce era pe ecran in stga-drepta sau sus-jos aveau o maneta speciala ca sa-i dezvolte abilitatea de a trage/impinge respectiv rasucirea in mainii la 180 grade (Stefi are probleme si cu manutele)
Pe copii care stateau in picioare pe toata talpa (chiar sustinuti)ii mai punea la Wii pe o platforma si se jucau (schiau, bagau niste bile in gauri....) din miscarea picioarelor si a corpului care se transmitea de la platforma pe care stateau la computer.

Cam asta - 7 terapii zilnic, de la 8.30 la 12.
Am inteles ca se mai facea si join mobilization - adica mobilizarea la toate incheieturile si au si Spirala - un fel de costum Adelli pentru posturare, insa atea nu le fac toti copiii si mai ales nu din prima sesiune.

In rest, clinica e de lux si privata, e foarte frumos, ei sunt foarte ambili. Noi am mai avut acolo 2 familii de romani si seara a fost bine ca ne duceam la sala de joaca si stateam impreuna.

Stefanut a avut o usoara relaxare a mainii stangi in acesta perioada (2 saptamani), dar alceva nu am constatat.
Oricum am mai invatat cate ceva.
Cam asta! A tratamentul pe 2 saptamani (fara duminici si fara prima zi cand are loc evaluarea copilului) costa 1085 euro. Cazarea si masa difera si se gasesc preturile pe site-ul lor. NOua nu ne-a fost greu sa facem programare pentru ca nu sunt foarte aglomerati si au destule locuri (deci te duci cam cand vrei tu...bani sa ai).
Va pupacim si va dorim sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isi spune:

Luiza nu stiu ce cauta reclama ta la dr.Platon dar deoarece este la mine pe topic imi permit sa spun si eu o parere de si NU ESTE O PARERE AUTORIZATA .Am si eu doi cunoscuti care au facut cateva interventii si nu au fost extraordinari de multumiti,iar acum doi ani am intrebat si eu pe cei din germania despre aceasta metoda au spus ca nu stiu despre ce este vorba,iar in particular m-or rugat sa nu fac aceasta operatie deoarece as diminua sansele de a merge in picioare ,deoarece niste tendoane ciupite sau taiate nu mai confera stabilitate .Poate acei profesori internationali care merg la toate seminariile din europa gresesc si vorbesc numai prostii dar eu am preferat sa merg pe mana lor.
Noi parintii avem tendinta sa rezolvam problemele copiilor nostri prin tot felul de operatii sau interventii chirurgicale ,daca ar exista asa ceva pentru fetita mea as face indiferent de costuri dar din pacate singura posibilitate de a ma lupta cu tetrapareza este gimnastica recuperatorie indiferent ca se numeste bobath sau vojta sau altfel cu cat mai multa cu atat mai bine ,cu cat mai bine efectuata cu atat mai bine .Nu vreau sa jignesc pe nimeni vreau doar sa indrept acei parinti pe drumul care cred eu ca este bun,si eu la randul meu acum patru ani am plecat dezorientat pe lungul drum al luptei cu tetrapareza,mai avem mult de munca dar sper c-a intr-o zi sa ne verticalizam .Gimnastica face parte din viata noastra si va face parte multi ani de acuma incolo,avem acasa masa de kineto,spalier minge de 150cm ,cilindru toate accesoriile necesare deoarece am inteles de la specialistii din germania ca asta este singura noastra sansa de a merge gimnastica ,gimnastica ,gimnastica.
Ca si raspuns la bicicleta Haverich,noi am facut rost de una si Isi este foarte incantata o ajuta foarte mult ,pedaleaza cate 30-40 minute singura fara ajutor ,la pedale am rugat pe cineva sa mi le faca dupa cele de pe site lor si nu mai ii fuge piciorul ,iar spatarul l-am facut tot asa pentru a avea mai multa siguranta .Exista si o sa speciala tot la haverich care impiedica copilul sa adune genunchii,noi am reusit sa o achizitionam de pe ebay cu acea sa sper sa avem o pozitie foarte corecta la mers .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna dragi mamici!
Am gasit pe blogul Mariei Beatrice informatii despre clinica din Ucraina si cred ca sunt de ajutor pentru cei care vor sa ajunga acolo. Sper ca nu se supara nimeni ca l-am postat aici
http://mariabeatrice.wordpress.com/

Toate cele bune va doresc!

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isi spune:

noi nu mai mergem in Ucraina de ceva timp ne-am gasit kineto bun in romania mergem din cand in cand sa mai vedem alte exercitii la kineto si in plus facem vojta intensiv alte informatii cere de la cei care merg frecvent .

Mergi la inceput