Paine de casa cu masina de paine (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Buna,De cateva zile mi-am luat un moulinex 2000. Am copt pana acum 3 paini de cate 750g. Prima cu faina ungureasca BT 550 pe programul de baza, 1, celelalte 2 paini frantuzeasti pe programul 3, insa cu faina titan 000. Care ar fi problemele mele:-desi in interior painea e coapta, crescuta bine, la exterior este deschisa la culoare, chiar daca am ales varianta cea mai coapta. Cand am utilizat faina cu 000 mi-a iesit partea superioara alba precum coca inainte de coacere, la faina de 550 a iesit un pic mai galbena. Am lasat masina sa mai coaca la paine inca 20 de minute si tot alba a ramas. Intrebare: e masina defecta? Voi cand faceti paine cu faina tip 000 tot alba o scoateti? -Cat inseamna in grame o lingurita de drojdie uscata? eu nu am gasit sa cumpar pana acum si la 750g de paine am pus 12g de drojdie proaspata care ar fi echivalentul a 4 g de drojdie uscata.In reteta aveam o lingurita de drojdie uscata.Masina mea are cuva din aluminiu acoperita cu un strat antiaderent. Exista masini care sa aiba cuva din inox?DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Diana, nu stiu cat cantareste o lingurita de drojdie. Mie mi-au zis de la magazin sa nu folosesc decat drojdie uscata. Azi tocmai am comis o paine frantuzeasca si tot asa coaja de deasupra e alba tare. O sa pun data viitoare pe programul cu coaja mai prajita.

Are cineva vreo reteta de paine doar cu faina integrala sau faina integrala si tarate?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Buna,

si pe noi ne tenteaza de multa vreme sa cumparam o masina de facut paine, dar ne temem ca odata cumparata si pusa in functiune o sa mancam paine ca disperatii. Dar, asta este. Tot citind la cate tipuri de paine faceti voi, ne-am hotarat sa achizitionam si noi o astfel de masinarie.

Am vazut la cora un MOULINEX OW2000 la un pret reznabil si ne gandeam sa-l achizitionam, doar ca imi amintream ca cineva pe forum scrisese ca ceva nu mergea bine.

dianad, ai reusit sa faci paine rumenita?sau tot alba a ramas coaja?

Mai are cineva o aastfel de masina si e multumit de ea?Ce masina recomandati?

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

dianad-mama mea are o masina de paine ca a ta,tot asa facea paine alba,parea necoapta.Solutia ei:foloseste un program de copt de o ora jumate(cred ca e programul 10 sau 11) si apoi cand se termina programul asta,porneste programul de copt(parca 12)pentru inca o ora.O alta varianta pt o paine mai inchisa la culoare este sa cumperi o faina neagra(ex.faina frantuzeasca neagra-un pic cam scumpa)si amesteci o ceasca,doua in faina tip 550.Mama e experta cu masina ei,eu iti zic din ce am vazut la ea.eu nu m-am descurcat cu masina mi-a iesit o prostie moale si lipicioasa prima data de mai mare rasul,apoi imi iesea alba si am renuntat,dar mama i-a dat de capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Masina mea e Moulinex OW 2000. Am facut pana acum 4-5 paini de 750g si tare sunt bune. Singura nemultumire e legata de culoarea cam deschisa a cojii-chiar la varianta supercoapta. Cel mai bine imi iese painea cu drojdie obisnuita-in prospectul masinii scrie ca se poate folosi , dar cantitatea sa fie de 3 ori mai mare decat cea de drojdie uscata. Am luat un plic de drojdie uscata: o lingurita inseamna cam 3-3,5g, deci echivalentul a 12-13,5 g de drojdie normala.Asa ca pun jumatate de pachet de drojdie in locul unei lingurite de drojdie uscata si merge foarte bine.M-am mai informat pe culinar.ro si am aflat ca cele mai multe masini lasa painea cu partea de deasupra alba-rezistentewle sunt doar pe margini. Solutia este sa ai un spray umplut cu lapte cu care in timpul coacerii sa dai painea. Sau s-o ungi cu putin ou ca pe cozonaci.Am incercat si varianta cu coacere suplimentara. Am renuntat la ea deoarece painea in interior e ok, chiar facuta cu faina 000, coaja e crocanta -azi am folosit o smecherie aflata de la o colega ce are de 3 ani masina: am pus 65g de gris si 400 de faina si am scos o paine care are si coaja moale dupa 12 ore de la facere.E adevarat si faptul ca de o saptamana mancam paine de parca ar fi cine stie ce minune, insa asta a fost din cauza curiozitatii si noutatii painii calde. Deja incepem sa nu ne mai repezim in ea de parca ar fi cozonac.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Painea mea preferata este cu busuioc, tarhon si oregano pus in ea.Ii da o aroma asa placuta.Apoi cu seminte de in, dovleac si floarea soarelui.La mine, din contra, paine din comert mananc mai multa, cea de casa doar o felie, maaaxim.
O sa incerc si eu sa pun niste gris in compozitie.Mie imi iese buna paine, am incercat nenumarate retete!

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

Buna,

Vin si eu cu o rugaminte: spuneti-mi va rog din ce material este cuva de framantat/copt la modelul de masina pe care il aveti (mai exact ma intereseaza daca exista vreun model la care cuva este din inox)???

Multumesc anticipat!





Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Ca sa nu mai iasa painea asa alba dupa ce e coapta, setati programul pentru coaja crocanta si apoi nu scoateti painea din cuva imediat cum se termina programul. Mai lasati pana mai face unul sau doua bip-uri. De regula, in continuarea programului exista optiunea de mentinere la cald o ora, cuva fiind incinsa, se mai rumeste coaja daca o mai lasati acolo.
Sa va arat cum iese la mine:
http://www.bucataras.ro/paine-rapida/
si

http://www.bucataras.ro/paine-taraneasca/

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Mi-am comandat masina de facut painica si abia astept sa vina sa ma apuc de facut bunatati . Si noaptea visez ca fac paine .

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianad

Masina mea e Moulinex OW 2000 Am facut pana acum 4-5 paini de 750g si tare sunt bune. Singura nemultumire e legata de culoarea cam deschisa a cojii-chiar la varianta supercoapta. Cel mai bine imi iese painea cu drojdie obisnuita-in prospectul masinii scrie ca se poate folosi , dar cantitatea sa fie de 3 ori mai mare decat cea de drojdie uscata. Am luat un plic de drojdie uscata: o lingurita inseamna cam 3-3,5g, deci echivalentul a 12-13,5 g de drojdie normala.Asa ca pun jumatate de pachet de drojdie in locul unei lingurite de drojdie uscata si merge foarte bine.
M-am mai informat pe culinar.ro si am aflat ca cele mai multe masini lasa painea cu partea de deasupra alba-rezistentewle sunt doar pe margini. Solutia este sa ai un spray umplut cu lapte cu care in timpul coacerii sa dai painea. Sau s-o ungi cu putin ou ca pe cozonaci.
Am incercat si varianta cu coacere suplimentara. Am renuntat la ea deoarece painea in interior e ok, chiar facuta cu faina 000, coaja e crocanta -azi am folosit o smecherie aflata de la o colega ce are de 3 ani masina: am pus 65g de gris si 400 de faina si am scos o paine care are si coaja moale dupa 12 ore de la facere.
E adevarat si faptul ca de o saptamana mancam paine de parca ar fi cine stie ce minune, insa asta a fost din cauza curiozitatii si noutatii painii calde. Deja incepem sa nu ne mai repezim in ea de parca ar fi cozonac.

DianaD & Alexandru


Si eu am Moulinex 3000( am inteles ca e similara cu 2000) si aveam aceeasi problema. Rascolind pe net, am gasit pe un forum rusesc, o explicatie care m-a ajutat( sper sa o formulez bine) . Cum stai cu fatza la masina, pe interior, pe peretele ala dinspre tine, e un surub. El tine presat termostatul. Daca e strans prea tare, el nu da voie termostatului sa se incalzeasca suficient si de aceea nu se coace bine. Pe acel forum, se recomanda, sa desfaci acel surub, sucind-ul o data la 360 grade. La mine nici nu crestea painea, asa ca am intors, o data si jumatate. Tu poti intoarce intai jumatate si pe urma inca jumatate daca e nevoie. Cel putin acolo, pe forum, aceasta metoda a ajutat tare multa lume. Atentie, sa nu il desfaci de tot.
Succes

Mergi la inceput