Paine de casa cu masina de paine (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

"Cake" inseamna si tort, si prajitura. Chec cum stim noi nu are cum sa se faca (cred) la masina de piine, pentru ca nu este o coca dospita. Se face fara drojdie si fara framintare si dospire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Simina, asa e, pentru chec nu orice masina de piine are program, dar am inteles ca unele au totusi.

Nushulica, o sa ma uit chiar azi si am sa aleg citeva retete.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Reteta de chec pentru modelul DeLonghi 125S

Chec de portocale

3 oua
165 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1 virf de cutit de sare
1.5 lingura lichior de portocale
coaja rasa de la o portocala
75 ml suc de portocala
165 g unt
330 g faina cernuta
2.5 lingurite praf de copt
75 g stafide
75 g fructe confiate

gramaj: 750 g, program: “chec”, culoarea cojii (grad de rumenire): deschisa



------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

2 retete de chec pentru modelul Moulinex OW 2000

Chec in masina de piine

3 oua
70 g unt
0.5 lingurita sare
200 g zahar
320 g faina
2.5 lingurite praf de copt
2 lingurite cacao
100 ml suc portocale + coaja rasa de la 1 portocala
50 g stafide
1 lingura rom (sau coniac)

Program nr. 9

Mai intii se bat cu mixerul ouale, sarea si zaharul, se toarna compozitia in vasul masinii, apoi se adauga restul si se seteaza programul. Stafidele se adauga la semnalul sonor.


Alt chec

3 oua
195 g zahar
0.5 lingurita sare
(toate aceste trei ingrediente se bat spuma cu mixerul).
70 g unt topit
50 ml apa sau orice suc
320 g faina
2.5 lingurite praf de copt
stafide, prune uscate, miez de nuca – pina la nivelul 100 ml al paharului

Ouale batute cu zaharul si sarea se toarna in vasul masinii, se adauga restul componentelor conform listei. Program nr. 9, timp de coacere – 1 ora 20 minute.
Iese un chec inalt de circa 10 cm, pufos, cu aroma placuta si coaja aurie.


------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichisor spune:

as vrea sa-mi cumpar si eu masina de facut paine, dar nu stiu cam ce model sa-mi aleg. voi ce-mi recomandati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

natalia saru mana de retete, dar m-am uitat acum si la masina mea programul nr 9 ii zice"jam" adikatelea dulceata, gem

o sa incerc totusi sa fac una din retete sa vad ce iese cu progr 10 ala de-i zice "cake", dar nu azi

revin cu impresii



20+ DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Fetelor, mi-am luat si eu breadmaker (Bradman asa cum mi-a recomandat Simina).


In carticica mea cu instructiuni toate retetele cu faina integrala contin gluten sau molasses (???) si nu am asa ceva in casa .

Are cineva o reteta buna si f simpla cu faina integrala?
(cantitate maxima admisa de faina la masina mea 4 cani)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Am avut o problema!!!!
Cozonacul meu cu rahat, s-a desfacut intr-o gramada de bucatele cand l-am scos din cuptor! La gust a fost minunat, si l-am mancat pana la ultima firimitura...dar aspectul a fost ingrozitor
Aveti idee de ce s-a intamplat asa???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mindy, uite 2 retete din cartea masinii mele:

Paine integrala

750 g (1000 g)

Ulei: 2 lingurite (1 lingura)
Apa: 270 (360) ml
Sare: 1.5 (2) lingurite
Zahar: 2 lingurite (1 lingura)
Faina: 225 (300) g
Faina integrala: 225 (300) g
Drojdie: 1 (1.5) lingurite

Program pentru paine integrala, cu preincalzirea ingredientelor.


Paine taraneasca

750 g (1000 g)

Ulei: 2 lingurite (1 lingura)
Apa: 270 (360) ml
Sare: 1.5 (2) lingurite
Zahar: 2 lingurite (1 lingura)
Faina: 225 (300) g
Faina de secara: 110 (150) g
Faina integrala: 110 (150) g
Drojdie: 1 (1.5) lingurite

Program pentru paine integrala, cu preincalzirea ingredientelor.

Eu le-am facut pe amindoua, mi-au iesit foarte bune. Succes si tie!

Elag, hm, poate o fi fost prea mult rahat? sau poate rahatul era taiat bucati prea mari? ati scos cozonacul din forma fierbinte sau dupa ce s-a racit? Roxana (roxanaz) mi se pare ca a scris in capitolul precedent ca a facut cozonac cu rahat, care i-a iesit delicios si sa inteleg, intreg. Dar nu stiu ce reteta a folosit ea.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Merci mult Balbina , oare daca adaug si masline merge?
am eu un fix cu paine cu masline, si uleiul sa fie de masline. Ma intreb daca mai iasa ok daca improvizez ?! ca stiu retetele astea pentru MP tre' sa fie cam fix ca la carte.

Mergi la inceput