Paine de casa cu masina de paine (2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Asa ceva am facut eu pana acum la MP. In afara de painea taraneasca, totul am copt in cuptorul clasic.

- Paine japoneza cu iaurt
- Paine taraneasca alba
- Cornuri cu unt
- Chifle scotiene
- Scones cu lapte batut


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_sofia spune:

fetelor cum sa fac sa citesc si eu reteta de paine?si celelalte pe care le-a postat balbina?sunt noua pe site si nu stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna fetelor!
Spunea cineva mai sus de masina marca Orion,ei bine sunt si eu fericita posesoare de asa ceva.Este minunata dar, ma nelamureste ceva:la programul de paine dulce ,reteta din manual nu contine oua si eu ma gandesc ca aceasta ar trebuii sa fie reteta de cozonac .Eu ce-ar trebuii sa fac :sa respect intocmai reteta sau sa adaug si oua la aceasta si restul ingredientelor pentru cozonac?Painea pe care am copt-o la ea a iesit de fiecare data excelenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Cat dureaza la voi programele de paine, ca la mine la paine alba sunt in jur de 3 ore si la cea integrala in jur de 4. Am mai vazut un program rapid de mai putin de o ora dar nu am incercat. A facut cineva paine la program rapid, cum iese? Si inca ceva, am incercat azi sa fac o chestie care in cartea masinii se cheama crema, seamana cu crema de zahar ars si la final aa iesit o crema numai ca galbenusurile sunt perfect intregi, trebuia sa bat oul inainte? Multumesc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@crissteo, atat dureaza si la mine, eu am o "no name". Am incercat doar o data pe coacere rapida si n-a iesit o paine grozava, nu mai incerc...Daca sunt grabita tare fug si cumpar un graham mititel pana coace masina o painica pe program obisnuit.

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui geo_sofia

fetelor cum sa fac sa citesc si eu reteta de paine?si celelalte pe care le-a postat balbina?sunt noua pe site si nu stiu



La deschiderea postarii Balbinei exista un link,( cap. 1), de acolo a selectat ea retetele pe pagina. Dai click pe link si ajungi la pagina de pornire a primului capitol, respectiv aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68934, si cauti reteta dorita la pagina indicata(dreapta sus).
Spor la traba!

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Am reinceput si eu sa fac paine.Am masina de vreo 3 ani dar am cam neglijat-o in ultimul timp.Am cumparat faina integrala si am facut aseara paine cu seminte de in.A iesit destul de buna.Totusi e ceva ce ar mai putea fi imbunatatit.Dar mai incerc.
O intrebare:am citit la cap 1 spunea cineva ca drojdia nu trebuie sa ajunga in contact cu apa la inceput.Eu chiar inmoi drojdia cu putin zahar si apa.Acum am drojdie uscata de la Panymai(?).
Voi cum faceti?

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Ali, eu n-am facut niciodata paine cu drojdie proaspata, asa ca nu stiu sa-ti raspund, dar cu drojdia uscata procedez asa cum spune in carte: pun intii lichidele, apoi sare/zahar/ou daca e cazul, faina si la sfirsit drojdia avind grija sa intre in contact DOAR cu faina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna Ali!
Sa stii ca eu am folosit prima oara numai drojdie uscata
si foloseam exact cantitatea din reteta,dar apoi am zis ca nu are
ce sa se intample rau daca folosesc proaspata, si folosesc acum drojdie proaspata pe care o inmoi cu putina apa si cu
o lingurita de zahar.Drojdie pun cam cat o nuca pentru
o paine.
Sper ca ti-am fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu74 spune:

Am cumparat zilele trecute o masina de paine Kenwood BM350 si nu prea ma descurc. Deh, noi, barbatii...
Am facut vreo 4 paini albe clasice,pe programul 1, dupa reteta din cartea masinii si le-am gresit pe toate...:( Se framanta bine, dospeste bine, dar la coacere mi se lasa mijlocul si ramane cruda. Am inteles ca este prea multa apa pentru faina 00 pe care o folosesc. As dori sa imi dati si mie cateva retete pe care le-ati folosit la o masina de paine Kenwood si au mers fara probleme. Parca m-am saturat de "experimente"...
Va pot lasa adresa mea de mail daca va este mai comod: aliantasudului@gmail.com

Mergi la inceput