Listeria si Sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ma bag si eu in vorba, mai ales ca aici tocmai e o alerta grava, din cauza unei uzine foarte mari de mezeluri care a infestat produsele cu Listeria. Sunt deja 4 morti, persoane in vrasta mai ales.
In conditiile in care, normal , sunt foarte controlati, igiena e foarte buna. Dar se poate si la case mai mari.

Inainte de a pleca din tara, cum vroiam un copil cat mai repede in Canada, am facut analizele. Mi-au iesit proaste( la cantacuzino in 2003-2004), prima oara vreo 160 a doua oara mai mult, cred ca 300. M-au speriat tare, pe langa faptul ca am fost muscata de un caine( noroc ca superficial) in curtea celebrului institut. Frumoase amintiri pt. ultima saptamana in tara.
Aici ajung cu rezultatele la un doctor specialist( dupa ce ma consumasem nervos o gramada) si cand vede rezultatele, doctorul imi explica urmatoarele:
Da, am fost infectata candva, asta nu inseamna ca am avut boala in forma grava.
Insa nivelul de acum e insinifiant. Si nu e nici un pericol. Ca sa fie ceva serios trebuia sa fie de ordinul miilor tirulul.....
Si mi-a zis ca pot sa fac un copil linistita, pt. ca infectia mea nu e activa.Doar demonstreaza ca am fost deja expusa in trecut.
Concluzie nu am, dar uneori cred ca se exagereaza in Romania si se panicheaza lumea inutil.


[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADA1974

fetelor, eu am avut listeria in prima sarcina si am facut analize numai la Inst Cantacuzino (nu stiu daca exista si alte laboratoare, sau si cele particulare trimit tot la ei, si apoi interpreteaza ei rezultatul !!). Rezultatul era intotdeauna cu tirul ........ .
Eu cred ca e mai important sa stii tirul, in functie de cat de mare este poate se da si medicamentatia. Am facut anul trecut analiza la Inst de boli infectioase Balj, care au primit rezultatul tot de la inst Cantacuzino, si rezultatul a fost indeterminabil. Am fost saptamana trecuta la Inst Cantacuzino sa repet analiza pe motiv de , iar cand i-am spus d-nei ca anul trecut mi-a iesit rezultatul indeterminabil, mi-a spus ca inseamna ca am avut tirul intre 1 si 160 (parca).
Acum la Cantacuzino dureaza 1 saptamana pana obtii rezultatul, asa ca nu prea am incredere in centrele particulare care au rezultatul in cateva zile!!!


ada, gabi 3ani+6 luni, bb 8+



Si la centrele particulare analiza dureaza 6 sau 7 zile.

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 3s!

37+LUCA

AMR 16 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

si eu am avut Lysteria cu valori 1-160 indeterminata care apoi a crescut la 340 iar dr.care m-a avea in evidenta nu mi-a dat tratament
la sfatul altui doctor am luat totusi tratament cu antibiotic pt.ca am inteles ca e destul de periculos daca incepe sa creasca
totusi am nascut mai devreme cu 3 saptamani, mi s-au rupt membranele la 37 de saptamani si nu cred ca nu a avut nici o legatura cu infectia cu Lysteria....normal ca la spital nu mi s-a spus nimic despre aceasta legatura

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_i_s_s_y spune:

oare toate branzeturile din magazine sunt facute din lapte pasteurizat? mi-e o pofta de gorgonzola sau roquefort....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Missi, nu stiu ce sa-ti zic, branzeturile moi nu sunt recomandate, dar decat sa poftesti si sa-ti fie rau.....
Eu la prima sarcina am mancat branza de tara (de la bunica sotului), cele moi nu prea imi plac si am avut Listeria; acum m-am ferit, dar tot am mai mancat cand am facut paste cu branza.
Poate din cateva gurite nu o sa patesti nimic, acum e si la latitudinea ta.

ada 31+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 3ani + 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AMARILLA2009 spune:

Buna, Ada.
Am citit mesajul tau pentru ca acum caut informatii despre listeria.Sunt gravida in 19 saptamani, in trim.1 mi s-a despistat listeria 1/320, am urmat trat.cu ampicilina 2g/zi 7 zile, am repetat analiza, acelasi rezultat.doc-ul a zis sa continui cu inca 2 saptamani cu ampicilina.Am fost si la alt dr, la dr. berbecar de la militar care a zis ca nu e cazul sa mai urmez nici un tratament, la fel si un alt dr. de la filantropia...suntem foarte derutati si ingrijorati, am fost si la colentina, si la institutl victor babes, nimeni nu da un raspuns clar..am citit numai lucruri ingrozitoare despre listeria asta, am citit ca tu ai avut la prima sarcina listeria, cum ai procedat? Te rog un raspuns,multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:


Draga Amarilla
Acum am vazut mesajul tau (intamplator). Poti sa-ti activezi optiunea mesaje private si sa trimiti mesaj pe PM (apare in dreptul numelui cand scrii un mesaj). Asa cred ca se citesc mai repede (eu de ex. intru f. des pe forumul pt. mamici mart-apr 2009).

Da am avut listeria la prima sarcina. Am facut initial analizele la Inst de boli inf. Matei Balj (langa Spit Colentina) - acolo m-a trimis dr-ta mea la o prietena ca sa nu platesc prea mult (mi-a facut internare cu "risc de avort", si nu am platit nimic oficial).
Cred ca mie mi-a iesit 1/360. Am luat antibiotic 10 zile, apoi peste 1 luna am repetat analiza iar si mi-a iesit 1/180. Am facut iar tratament 10 zile. Dar pt ca pana iei rezultatul dureaza vreo 2 saptamani, practic am facut tratament 10 zile cam o data la 2 luni (o luna da, alta ba).
Dr-ta mea mi-a spus ca la sarcini mici (ca nr de saptamani) poate da avort, iar in caz de nesarcina poate da uneori si infertilitate.
Asa ca am tinut sub control aceasta analiza (cu repetarea ei o luna da, una nu). In ultimele saptamani am facut analiza la Inst Cantacuzino (de la Eroilor), si acum tot acolo am facut. Este in jur de 75 -80 lei, si ai rezultatul intr-o saptamana. Cand iei rezultatul, poti cere sa vorbesti cu o doctorita, si sa o intrebi ce tratament sa iei (mie mi-a spus acelasi lucru ca si dr. gineco, ca si cea de la Inst Matei Balj).
Cred ca important este sa nu creasca mai mult, si f.f. important este sa anunti cand nasti.
Eu am nascut prin cezariana, si am rugat-o pe dr-ta gineco sa nu uite sa-i spuna neanologului de aceasta infectie. Acesta a trecut si bb-ul pe antibiotic (cred ca 5 zile - preventiv). Am facut cezariana intr-o sambata, si luni dimineata sotul a venit la spital, unde mi-au recoltat si mie si bb-ului sange, si s-a dus cu ele la Cantacuzino. Pe recomandare pt analiza era trecut urgent, cred ca a platit si o taxa suplim. si a avut rezultatul mai repede. A fost OK, bb-ul nu a avut nimic.
Daca mai vrei sa intrebi ceva, iti raspund cu cea mai mare placere (dar scrie-mi pe PM, ca sa vad mesajul mai repede). Am sa vad daca gasesc si analizele de atunci, sa-ti spun cu exactitate care a fost rezultatul.

Acum m-am ferit de branza de tara, am mancat numai branza sigilata (din lapte pasteurizat), si rezultatul a fost o data indeterminabil, si a doua oara negativ.
Nu cred ca o sa mai repet aceasta analiza (dr. de la Cantacuzino mi-a spus ca daca vreau pot sa o mai repet spre sfarsitul sarcini, pt. linistea mea, dar cred ca nu o mai fac).

Acum si cu atatea analize, cand am nascut eu cumnata mea nascuse cu 5 luni inainte si nu si-a facut nici o analiza de infectioase (listeria, toxoplasmoza, etc.). Si a avut bb-ul sanatos.

Mai cauta si pe net mai multe informatii, oricum ....

Multa sanatate si nu te stresa prea tare.

ada 33+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani - 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

FETELOR,am si eu o intrebare,ce parere aveti de rezultat Listeria 1/8, dat de centrul medical Sinevo-Medicover,nu este incercuit dar nu stiu sa interpretez pana ajung la medic.LA val de referinta se precizeaza semnificatie clinica titrurile de anticorpi mai mari de 1/32. CE parere aveti?

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Kineta, nu stiu ce sa iti zic, eu am facut analiza numai la inst Cantacuzino, si rezultatul a fost: tirul 1/160 sau 1/320, la prima sarcina, si acum indeterminabil, apoi negativ.


ada mami de Sophia-Maria 0+ si Ana-Gabriela 4 ani +.
AMR 1/2 zile (18 martie = 38s+2z)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

ADAmultumesc pt raspuns,am fost la medic si a vazut rezultatul si a spus ca este ok,am intrebat daca trebuie repetat si a spus ca nu.

28+

Mergi la inceput