alaptatul si hepatita B

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Salutare!!!
Si eu sunt purtatoare sanatoasa de Hbs, am aflat cat am fost insarcinata!!!
Cris a primit imunoglobulina la nastere!!! Am procurat_o din Elvetia. Ma i poti opta pt Ungaria si Germania care sunt mai aproape, insa iti tb reteta! Eu aveam o cunostiinta farmacista in Elvetia, asa ca am facut rost. Prin Ministerul Sanatatii poti sa o procuri insa tb sa astepti, dar mie imi zisesera anu trecut ca din iunie se va gasi si in tara! Mult succes. Nici eu nu am alaptat nici o clipa desi conform analizelor in alte tari gen SUA as fi putut alapta fara probleme. Motivul a fost ca dc datorita oboselii acumulates-r activa boala. Asa ca am optat pt lapte praf. La 1 an urmeaza sa-i fac analizele si sa speram ca totul e ok.
eu voiam sa le intreb pe mamele purtatoare de Hbs, ce regim tin. mentionez ca eu nutin nici un regim inca, desi cred ca am boala de 15-16 ani. Doar atunci am avut o interventie banala de apendicotomie! Si ce mi-a zis dr de familie sa zic merci ca nu am luat HIV!!!!!

andreea

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mediterana spune:

eu am alaptat 3 luni!(n-am avut mai mult, am inceput lucrul, etc).SOFIA are un an si 4 luni. Am "primit cadou" o hepatita B in luna a 5-a de sarcina, imediat dupa un control ginecologic-un polip sangera...(in fiecare luna faceam analize de sange)si asa am descoperit...Am fost f. ingrijorata! Bebelusa s-a nascut natural, cu epidurala, perfect sanatoasa si a fost vaccinata.
Multumesc lui Dumnezeu!
sanatate multa si copii sanatosi si frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami2na spune:

Buna mamici purtatoare de virus B!Si eu sunt 'de-avoastra'!Am un baietel de 9 luni.Si eu am fost sfatuita sa nu alaptez,si asa am facut.
Si inca ceva:nastere prin cezariana!
Suntem bine sanatosi amandoi!

MEDITERANA
Ai facut analize fetei ,sa vezi daca a luat virusul?Daca nu ,e indicat.Din cate stiu eu,virusul B luat in timpul sarcini ,sunt f. mari sanse sa il ia bebe!La mamele deja purtatoare de virus B,sansele sunt f mici.

bebe_burtica
Adresa mea de email e doinatibi@yahoo.com ,daca vrei sa procuri imunoglobulina ,te pot ajuta cu un nr de tel.

ANDREEA11
Eu tin regim in sensul ca:nu mananc grasime animala,nu beau alcool,mai usor cu prajeala,si carnea de porc lipsa.
Asa am fost sfatuita de un infectionist de la M.Bals

Numai bine va doresc si sanatate multa!
Doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_burtica spune:

salutare fetelor,

ptr mami2na: la sfatul cornelieianica am reusit sa rezolv (sper sa fie totul ok pana la capat)problema procurarii de imunoglobuline.
Procedura nu este asa de complicata, iti trebuie doar rabdare, dar pentru viitorul bebic se merita orice, nu?
Poate si alte mamici sunt interesate de dul cum se pot procura:
eu am facut demersurile prin Ministerul Sanatatii-Directia Farmaceutica. Mergeti acolo, vi se da un formular care trebuie completat de medicul infectionist, cu acesta va duceti la firma importatoare (agreata de MS)care si ea are o rubrica ce trebuie completata. Cu acest formular mergeti si-l depuneti la MS pentru aprobare. Cei de la firma importatoare mi-au spus ca dureaza maxim o luna (intre 1-3 saptamani), pana sosesc Ig in tara. Aceste Ig sunt importate din Franta, sunt seringi preumplute de 1ml si se administreaza intramuscular. Medicul meu infectionist avea deja experinta cu aceste formulare si cu aceste Ig, si mi le-a recomandat cu incredere. Daca doriti sa aflati mai multe detalii, eventual numerele de telefon de la MS sau firma importatoare, va ajut cu drag.
Multumesc ptr ca doreai sa ma ajuti. Eu asa am procedat. Tu stiai alta cale? Altfel de Ig? Astept un raspuns de la tine, atunci cand este posibil.

ptr cornelianica: ma bucur ca ai reusit sa scrii pe forum. Pe aceasta cale as vrea sa-ti multumesc inca o data pentru sfatul dat vis-a-vis de Ig!

Va urez tuturor sarcina usoara...si pentru cine este cazul bebici sanatosi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami2na spune:

bebe_burtica
Si eu la fel am procedat,ca si tine.

Sfatul meu pt viitoare mamici cu vir. B : luati-va imunoglobulina mai devreme nu astepta-ti pana in ultimele luni,se pastreaza in frigider f. bine! Vorba romaneasca...bine zice :'ce-i in mana,nu-i minciuna' !

Numai bine,sanatate! Doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clabur spune:

buna,

am vazut cam tarziu acest subiect.

Eu am avut hepatita C si am facut interferon timp de 1 an. Vreau sa va spun ca indiferent ce spun statisticile din SUA sau din orice alta tara, eu nu voi alapta copilul (ce urmeaza sa vina peste o luna) deoarece infectionistul a spus nu. Atata timp cat exista sansa de 0,01% sa-i transmit acest virus, nu risc.
Mai am o fata de 9 ani si am descoperit boala cand avea ea 7 luni. Nu pot exprima prin ce spaima am trecut vis-a-vis de ea. Chiar nu vreau sa o iau de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Eu sunt purtatoare de Antigen HBS de la varsta de 10 ani. Sora mea este purtatoare de la varsta de 3 ani, contactat de la salvare in urma unor injectii.
Sora mea a nascut natural o fetita in Iulie 2007 in Bucuresti, au vaccinat-o dar medicul i-a interzis sa alapteze asa ca fetita e pe formula inca de la nastere.
Eu am nascut o fetita in Februarie 2008 in Seattle, am vrut tot natural si doctorii nu au avut nici o obiectie, dar am ajuns la cezariana din cauza marimi bebitzei. Cand am intrebat doctorul daca am voie sa alptez in situatia mea s-a uitat la mine ca la extraterestii. M-a intrebat de unde am ideea asta si i-am zis ca asta este recomandarea medicilor din Romania. Mi-a spus ca ei recomanda alaptarea si la femeile care au Hepatita C. Interdictie au numai cele care au dezvoltat boala in acel moment si cele bolnave de TBC.
Eu am avut si ragade pentru ca bebe a mea era feroce la supt , practic mi s-a luat pielea de pe sani si intre alaptari stateam cu pansamente umede din acelea pentru arsuri pe sani ca sa trec peste asta. Am intrebat daca nu cumva trebuie sa ma opresc si mi-au zis ca stomacul lui bebe separa oricum lapticul de hematii asta daca din intmplare sangerezi cand bebe suge si ca nu-i problema. Mie imi era frica, eu nu sangeram dar imi era sa nu cumva sa-mi dea sangele cand sugea bebe.

Alta chestie pe care o poti folosi, eu am folosit-o cu succes toata perioada de alaptare a fost protectia din silicon (silicon shields). Mie specialistele in lactatie mi le-au recomandat pentru ca bebe sugea foarte tare si nu reuseam sa scap de ragade. Ajuta enorm, trebuie doar sa gasesti masura potrivita pentru tine. Eu am folosit de la Medela.
Bebe nu a contactat Hepatita B pana acum, si noi am oprit alaptarea la 5 luni cand in urma unei viroze urate la bebe a refuzat sa mai suga . Iar in schema de vaccinari mai avem de facut vaccine de Hep B.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu am o prietena cu hepatita B si nu si-a alaptata copilul niciodata. Este dr. dermatolog si a luat boala din spital. Copilul pe timpul sarcinii nu a luat-o dar ar fi fost riscul sa i-o dea prin alaptat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

eu am hepatita cronica b de habar nu am cand.am descoperit cand am vrut sa donez sange.
dar mi-am facut analizele de rigoare si mi le fac anual sa vad daca virusul se mentine inactiv.asa a fost si a ramas de la inceput.din cauza problemelor cu sarcina am nascut in ungaria.am nascut prin cezariana pt ca nu s-a putut altfel,dar nasteam natural daca se putea.am discutat si cu un specialist de la ei ,stiam de interdictiile noastre si nu eram de acord.daca reiese din analize ca nu ai replicare virala(se face PCR ADN-UL viral o analiza care detecteaza in amanunt starea virusului,daca pot scrie asa babeste ,e o analiza destul de scumpa din pacate nu este gratuita sau compensata) mama poate naste natural si alapta cat doreste.mi-am alaptat copilul 1 an si o luna si abia astept sa o iau de la capat cu al doilea.acum fiecare face cum doreste dar sfatul meu e sa va informati si la alte surse ....acum daca virusul se multiplica si e activ binenteles ca este alta procedura...

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)


povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela70 spune:


Va salut dragele mele!Eu sunt insarcinata in 6 saptamani si am aflat ca sunt purtatoare sanatoasa de virus hep B,in urma cu 3 zile.Am sa refac analizele,sa fiu sigura de rezultat.Sincera sa fiu,sunt destul de suparata,insa in speranta ca Dumnezeu va fi alaturi de noi,vreau sa merg inainte cu bebe...din cate am inteles,trebuie sa imi procur imunoglobulina din vreme..asa ca va voi cere ajutorul...poate la Ministerul Sanatatii..Insa este absurd ca intr-o tara din UE nu exista acest medicament!Ar trebui sa ne unim toate mamicile si sa facem o petitie la Minister, sa aducem mass media, sa facem opinie referitor la problema lipsei acestui medicament in Romania atat de important pt. copiii nostri!!!Sanatate maxima si ma bucur ca v-am gasit!Pupici!

Mergi la inceput