Copiluti de mai-iunie 2005 (69)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna,

noi tot cu mucii. antonia mai are tratament pana vineri asa ca tot mai vizitam eliasul. alexia sta acasa si sapt asta. poate primim ok de mers la gradi de sapt viitoare. mi-am sucit si gleznele aseara la spital si ma doare rau stanga.

daca nu megem la gradi am mutat gradi acasa. facem lectii acasa si e atat de fericita ca si seara cand o duc la nani zice ca mai sta sa faca lectii. Adica... sunt carti speciale pentru grupa mica. l-eam gasit pe la librarii. cu fel de fel de intebari, chestii de lipit. nu f complicat dar ii capteaza energia pe care o are cu tonele.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

monu-pana la urma ai lasato pe fiica ta in gr. mica sau ai transferato la o gr. mai mare ? ce caiet i-ai cumparat?

Cunosteti careva programa obligatorie sau mai bine spus ce tb sa cunoasca un copilas dupa terminarea grupei mici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata! La voi, ca la mine nu este! Sint cu moralul la pamint, in facultate e greva si studentii au trecut (stiu ei probabil de ce, desi nu sint de acord) la masuri violente de a se face auziti, au sechestrat persoane, au trimis personal acasa, baricadind birourile rectorului si ale altor functionari, ma rog... nu e bine deloc. Si sint ingrijorata, ca eu sint si cu ei, dar ma gindesc si la mine, ca eu sint un student intr-o situatie speciala, cu creierul incetinit de virsta, maternitate, grasimea de pe burta...), care abia faceam fata cu mari eforturi si multa munca intr-o sesiune normala, in care nu se grabeste nimic, cu probleme inca de limba... daca profesorii se hotarasc dupa ce vor reincepe cursurile sa ne arate ei, asta pe linga faptul ca totul se va comasa in citeva saptamini, nu ma vad bine! Of, nu puteau si ei sa astepte sesiunea asta si sa faca greva in cealalta de primavara-vara, cind eu nu aveam de gind sa-mi iau nici un curs!?!

Si mai sint cu moralul la pamint din cauza cacatului alb de afara, ninge din nou!!! Pe linga strazi, pe trotuare sint munti de zapada, nu ai loc pe unde sa treci, de carut nici nu poate fi vorba si astazi e inchisa gradinita, luni a fost scoala. Deci, la 3 trebuie sa ma duc cu bebe in brate si cu Tudora de mina sa o luam pe Agata de la scoala. Saraca Tudora nici nu se vede din nameti! E joi!?!

Adina, da, nu discutam despre alfabet, ci despre scolit acasa, deci dupa virsta de 5-6 ani. Tudora nu stie nici alfabet, nici cifrele pina la 10, dar vad ca numara jucariile sau obiectele din jurul ei pina la 5, adica stie sa spuna ca sint doua sau trei. Ea sta toata ziua cu cartile in fata si vine la mine sa ne uitam sau sa-i citesc, dar cartile care o atrag cel mai mult sint cele cu animale, jucariile cu care se joaca cel mai mult sint animalute mici din plastic, are peste o suta, in fiecare zi le scoate si le pune pe categorii, vorbeste cu ele, face puzzle dar tot pe cele cu animale stie sa le faca repede si bine... Medic veterinar o face mami! Sau ingrijitor la o gradina zoologica. Nici culorile nu le stie, in afara de vreo 4 de baza, in rest toate sint rosii la ea... si tot ce e este peste 5 sint intotdeauna sint in numar de doi... sau mai nou zice mute (multe). Si coloreaza, mizgaleste adica, desi am observat ca a inceput sa coloreze in contur, ca pina acum lua foaia cu desenul si o facea varza si apoi venea sa mi-o arate mindra de opera ei! Nici eu nu sint de acord sa se faca cu copiii lectii daca acestia nu vor, ma refer pina pe la 4 ani, ca dupa aceea e bine sa se faca cite ceva, lucruri simple, de baza. Tudora nici nu vorbeste, adica a inceput sa faca propozitii, dar intr-o limba speciala, de multe ori numai de ea inteleasa. Mami, Gaca bate me! Me too, na, ne-ne-ne-neee! (adica si ea pe Agata). No do nana (nu face asta)! Me sica. (mi-e frica) Me veau boder! (vrea apa) si asa mai departe... mori de ris daca o auzi Citeodata ii iese bine, dar citeodata pur si simplu se bat trei limbi la gura ei (bebeluseasca, engleza si romana), ca nici ea nu mai intelege ce zice. Ei, dar la vapor spune bateau si zebra tot cal e, nu vrea sa accepte in nici un caz ca e zebra, probabil pentru ca e mai greu de pronuntat. Ah, si noi nu avem nume! Sa fie clar, se supara daca ii spunem ca e noi ne cheama Cornelia si Octavian. In schimb, sint mindra ca a inceput sa-si spuna numele. O cheama Tudoala si are three ani! Sper sa-si dea drumul pina pe la 4 ani, eu cred ca e normala, de comunicat comunica cu oricine, numai ca e f mult spus ca vorbeste. O ajunge frate-sau din urma, care e un vorbaret nevoie mare! E un bebelus tare comunicativ, si acum e pe patul Agatei si gingureste, ma cearta ca l-am lasat singur. Da, asta face, ma cearta! Daca incerc sa-i curat nasucul, uraste sa fac asta, nu suporta... dupa ce termin, ma bodoganeste dupa aceea pina adoarme. Si eu ii raspund si el se ambaleaza si mai tare....

Hai, ca trimit ce am scris si ma duc sa mai citesc, ca parca vad ca pierd iar ce am scris cum des mi se intimpla in ultima vreme.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Mercedes,
Alexia tot la grupa mica a ramas pentru ca au modificat grupa in sensul ca au facut o grupa gen mini la care au transferat copiii mici. Si asa cica acum respecta programa pt grupa mica. Om edea ca noi lipsim deja a 3-a saptamana.

In cautarile mele pe net am gasit o evaluare care se face la finalul grupei mici. E interesanta. Cat despre carti scrie pe ele pt activitati de gradinita si sunt pe grupe. Daca dau link ma iau de gat ca fac reclama.

uite aici evaluarea

GRUPA MICA
I. EDUCAREA LIMBAJULUI

1. Comunicarea orala

a. Sa-si spuna numele si prenumele.
b. Sa pronunte corect sunetele limbii române (vocale si consoane).
c. Sa se exprime în propozitii simple.

II. EDUCATIE PENTRU STIINTA

1. Activitati matematice – operatii intelectuale
a. Sa clasifice obiecte dupa criteriul culorii.
b. Sa sorteze obiectele dupa criteriul marime: mare, mic.
c. Sa perceapa dimensiunile spatiale: sus, jos.
2. Cunoasterea mediului
a. Sa enumere parti componente ale propriului corp.
b. Sa cunoasca numele parintilor.

III. EDUCATIE PENTRU SOCIETATE
1. Educatie moral-civica
a. Sa se joace singur sau cu alti copii.
b. Sa salute când vine sau pleaca de la gradinita.
2. Educatie practica
a. Sa rupa hârtia.
b. Sa plieze hârtia în doua, dupa demonstratie.

IV. EDUCATIE ESTETICA
1. Educatie muzicala
a. Sa cânte un cântec scurt sau un fragment.
b. Sa poata reproduce înaltimea sunetelor dupa modelul educatoarei.

2. Educatie plastica
a. Sa recunoasca culorile: rosu, albastru, galben.
b. Sa utilizeze corect creionul în exprimarea libera a gestului grafic (chiar si prin mazgalituri).

V. EDUCATIE PSIHO-MOTORIE
a. Sa stea într-un picior (3 sec.).
b. Sa alerge în directia aratata de educatoare.
c. Sa arate diferitele parti ale corpului uman (nas, gura, picioare, mâini, cap).


, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Sar'mina de raspunsuri.
Mygirl, ala e!!! ma duc sa vad cum comand! de fapt cum se comanda? plata se face on-line?
Adina la miniblu am vazut in iarna, si mi-a placut dar a zis taticul ca nu e pentru copil!!! si acum cautam innebuniti, ca ne e frica de timpenia aia de antena. la miniblu nu mai are (la nici un magazin- ca am sunat)
Chris da e haios, ma intreb uneori de unde a invatat miscarile!
Monu poti sa-mi spui si mie ce carticele? si spune-mi si reteta secreta de a o face sa stea cuminte si sa faca chestiile alea.Matei daca nu e ceva in miscare (respectiv el) nu e pasionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:



ma scuzati, dar nu ma pot abtine, Monu multumim, dar poate sa-mi explice cineva ce e aia operatii intelectuale la matematica
dar educatia muzicala-Sa poata reproduce înaltimea sunetelor???????

da educatia practica cum o fi??? ii invata sa de-a cu aspiratorul sau sa spele vase?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noi ne incadram binisor doar ca nu sta intr-un picior deloc...de ce ar sta?Nici cand vin copii la noi si se joaca impreuna nu i-am vazut sa faca asta.Cum iti dai seama ca poate sau nu sa stea intr-un picior daca ei pur si simplu nu au nevoie sa faca asta?

Of Nelia,va compatimesc si va inteleg cu zapada, doar ca la noi e numai ploaie.Pe cuvant ca nu am vazut in viata mea atata ploaie ca in Germania si azi avem ploi torentiale si vant de 60km/ora...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

monu- mersi tare mult, am intrat si eu in arhiva dc ului in care zi sa caut activitatile dar asta dat de tine e mult mai detailiat.
Te intrebam de aceste activitati deoarece si bia e tot in gr mica acum normal si pt toamna tot la gr. mica va fi. La partea de limbaj sa zicem mai avem mult sa ajungem la acea performanta dar in rest e ok. Fiica mea a indragito daca pot spune asa pe una din cele doua educatoare si chiar nu stiu cum va fi din toamna la alte educatoare, om vedea.

Suntem la faza de propozitii adica mai exact o intreb ceva si ea imi raspunde asa ,, bia nu,mami da ,, deci fara predicat.
In rest asa cum spunea gabitza de al ei baiat cu culorile a mea insista cu literele. De cate ori poate vine si imi arata sau unde mergem in vizita daca vede vreo carte cu litere de tipar incepe sa spuna si sa arate literele.


Stiti pe undeva sau aveti voi cumva catecelul bate vantul frunzele...
il invata acum la gradi... eu stiu inceputul cu miscarile de rigoare dar nu ma descurc pana la final si tare as vrea sa o ajut sa porneasca odata sa vb cursiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

1. Activitati matematice – operatii intelectuale

a. Sa clasifice obiecte dupa criteriul culorii.

b. Sa sorteze obiectele dupa criteriul marime: mare, mic.

c. Sa perceapa dimensiunile spatiale: sus, jos.


, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Monu nu am vrut sa te supar, dar pe bune au folosit niste cuvinte.....

Mergi la inceput