Candida in sarcina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

[quote]citat din mesajul lui simona22

Buna fetelor
Eu sunt noua pe aici. Am si eu o problema foarte mare cu candida asta.
Sunt gravida in 12 saptamani si ma chinui cu aceasta candida de vreo 4 saptamani. Medicul mi-a recomandat sa fac spalaturi cu bicarbonat..cu toate ca eu stiam ca sunt interzise. Problema este ca bicarbonatul doar amelioreaza simptomele. Stiti cumva din ce saptamana am voie sa folosesc ovule?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Eu am pus din saptamana 14 cate un ovul de Lomexin, la 3 zile (3 ovule, in total).
Acum tocmai am facut o noua recoltare, se pare ca a revenit

31+ AMR 57 zile!!

Haiduc iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.

Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie (Lactobacilus) cat si din microorganisme potential patogene (Candida). Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, ele multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza.


Transmitere
Pot fi mai multe cauze de rupere a echilibrului natural al florei vagiunale ...
antibioticele - luate in tratamente de lunga durata, care pot duce la dezechilibrul florei intestinale
transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei sau sarcinii
diabetul netratat
o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea si stergerea zonei genitale din spate spre in fata ceea ce aduce o parte dintre microbii din zona anala in zona vaginala, dusuri intravaginale dese, folosirea deodorantelor in zona vulvara
lenjerie intima din materiale sintetice, haine stramte
folosirea detergentilor duri pentru spalarea sau inalbirea lenjeriei.
Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala. Chiar si sperma ejaculata in vagin a fost pusa pe lista factorilor favorizanti ... sperma poate influenta aciditatea naturala a vaginului si de aici aparitia dezechilibrului care duce la infectie.


Manifestari
Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara sa aiba vreun simptom. La femei, in cazul in care simptomele apar, pot fi, in aproximativ 90% din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, arsuri la urinare Fiindca pielea si mucoasa afectata devin uscate apar dureri in timpul actului sexual.

Iritatia zonei vulvare se poate intinde spre zona anala si apoi poate "urca" pe pliul fesier (zona dintre fese) sau, invers, din zona anala sa se intinda catre zona vulvara afectand labile mari, apoi labile mici si apoi se poate raspandi intravaginal.


Evolutie, complicatii
Chiar daca nu exista complicatii serioase, recidivele frecvente afecteaza serios armonia vietii sexuale. In cazul recidivelor dese trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului.


Diagnostic
Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic si punerea in evidenta a filamentelor ciupercilor prin examinarea la microscop a secretiilor vaginale sau prin cultura.


Tratament
Tratamentul este simplu. La femei, intern prin introducerea in vagin de ovule antifungice si extern prin aplicarea unei creme antifungice la nivelul vulvei, timp de doua saptamani. Desi criza este usor de tratat, boala poate recidiva frecvent, datorita reinfectarii prin contact sexual cu partenerul infectat sau prin persistenta cauzelor ce au generat ruperea echilibrului si dezvoltarea excesiva a ciupercii. De aceea este de foarte mare importanta gasirea exacta a cauzei si eliminarea ei.


Prevenire, protejare
Pentru a evita infectiile trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului, trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea dispozitivelor folosite in metodele contraceptive de bariera (diafragma si aplicatorul spermicidului), spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.
un articol despre acelasi subiect din eva.ro
Sarcina si candidoza vaginala
Sunt insarcinata in 12 saptamani si am fost diagnosticata cu candidoza vaginala (Candida Albicans). Am primit tratament cu Canestene crema si, incepand cu luna a IV-a, si Colposeptine ovule.

Vreau sa imi spuneti daca a fost afectata sarcina, avand in vedere ca in saptamana a 11-a am facut tratament cu ceai de musetel + bicarbonat de sodiu (o lingura la un litru) si Canestene crema. Mentionez ca tratamentul a fost recomandat de medicul ginecolog. Cu speranta unor vesti imbucuratoare, va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Dr. Dan Tutunaru, specialist obstetrica - ginecologie la spitalul Elias din Bucuresti (telefon: 0723.999.939), raspunde:

Canestene este la noi mai cunoscut drept Clotrimazol. Este un antimicotic de clasa A, adica se poate administra fara probleme in sarcina. Coploseptine contine un antiseptic care este inofensiv in sarcina (clasa A) si un estrogen (cu rol trofic pentru mucoasa vaginala). In consecinta, sarcina nu a fost afectata de tratamentul acesta.

25+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Memoc spune:

Salut, vad ca nu s a mai scris de ceva vreme la articoluk acesta dar m ar interesa un raspuns pt ca peactic sunt disperata nu stiu ce sa mai fac. Sunt insarcinata in 21 saptamani si am de la incwputul sarcinii Candida. Ma deranjeaza din ce in ce mai rau iar faza e ca aici in Anglia nu vor sa ti dea mai nimic tratament in afara de crema care nu are niciun efect pt ca zic ei ca e normal in sarcina. Am incercat in fel si chip nu imi vor da niciun tratament iar in tara nu pot ajunge curabd. Am auzit de Gynozol ca e permis in sarcina. Ce credeti? Va rog un sfat sau un tratament naturist ceva.mentionez ca cu iaurt si spalaturi externe nu merge. Multumesc mult pt raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu ai pe cineva in RO care sa-ti trimita gynozol?
pana una-alta, spalaturi cu bicarbonat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Memoc spune:

Da o sa mi trimita mama dar e ok sa l folosesc chiar fara prescriprie de la doctor. Pe prospect am vazut ca nu are contraindicatii ba chiar e recomandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

in mod normal orice medicament se ia cu recomandare de la medic. insa avand in vedere ca esti in UK si astia sunt mai ciudatei asa... ai putea s-o rogi pe mama ta sa intrebe medicul de fam sau un ginecolog daca e ok sa iei gynozol la varsta asta a sarcinii. sau ce ai putea lua altceva. e mai sigur asa.

Mergi la inceput