Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,

Pentru Ana:
Articol preluat dintr-o revista (pe aici vad ca nu e voie cu reclama)

ADHD (deficit de atentie/ tulburare hiperkinetica) este o tulburare comportamentala manifestata printr-o excesiva activitate fizica si imposibilitatea copiilor de a se concentra asupra unei indeletniciri anume. Este o problema medicala ce debuteaza in copilarie, si daca nu este descoperita la timp si tratata corespunzator, se poate extinde afectand si viata adultului. Desi cauza exacta a ADHD ramane necunoscuta, cercetarile s-au intensificat in ultimul deceniu, considerandu-se ca ADHD este, cel mai probabil, multifactorial: istoric familial, ereditate, factori de mediu, factori alimentari, anomalii in structura si functionarea creierului, in sensul diminuarii nivelului neurotransmitatorilor, deficit de mielina.
Simptomele inatentie sunt: copiii ignora detaliile, gresesc din neglijenta, isi mentin cu greu concentrarea la lucru sau la joaca, par sa nu asculte atunci cand cineva li se adreseaza direct, nu respecta instructiunile, nu termina ceea ce au inceput, au dificultati in a-si organiza sarcinile si activitatile, evita activitatile care necesita efort intelectual sustinut,pierd lucrurile de care au nevoie, sunt distrasi de zgomote exterioare, uituci in activitatile cotidiene.
Simptomele de hiperactivitate sunt: copilul se agita sau se "foieste", simte nevoia sa se ridice des de pe scaun, alearga sau se catara atunci cand nu ar trebui, este in miscare, tot timpul parca ar fi animat de un motor, vorbeste excesiv.
Simptomele de impulsivitate sunt: raspunde inainte ca intrebarile sa fie complete, are dificultati in a-si respecta randul, intrerupe sau deranjeaza alte persoane. A devenit din ce in ce mai clar ca ADHD este o tulburare neurobiologica care necesita diagnostic si tratament medical. Fiind o afectiune multifactoriala se impune un tratament complex.
Din ce in ce mai multi parinti opteaza in lupta cu aceasta afectiune pentru terapiile naturale.
Produsul Pure DHA ChildLife Essentials a fost creat special pentru copii. Efectele lui stimuleaza dezvoltarea inteligentei copiilor, imbunatatesc performantele cognitive, de concentrare si de memorare, reduc manifestarile de autism, depresii, epilepsie, migrene, instabilitate emotionala, dislexie (dificultate in recunoasterea si intelegerea limbajului scris), discalculie (dificultate la socotit) si in dispraxie (dificultate de coordonare). Asocierea acestui produs cu o combinatie de vitamine si minerale are efecte extrem de benefice in cazul copiilor cu ADHD. Multivitamine si multiminerale ChildLife Essentials este un mega nutrient cu o compozitie unica, 100% naturala. Valoarea terapeutica a acestui produs este data de asocierea sinergica a vitaminelor si a multimineralelor cu colina, inozitol si acid paraminobenzoic (PABA).

I.Pure DHA
[90 cps] 68,00 RON
Producator : ChildLife Essentials, SUA
Compozitie : Per 2 capsule: acizi grasi Omega-3 140 mg (EPA acid eicosapentaenoic 45 mg, DHA acid docosahexaenoic 70 mg, alti acizi Omega-3 25 mg), alti Omega-3 25 mg, vitamina E (d-alfa tocoferol) 1 UI, vitamina A 195 UI, vitamina D 5 UI.
Administrare :
Copii sub 1 an : 1 capsula / zi;
Copii intre 2 si 4 ani : 2 – 3 capsule / zi;
Copii intre 5 si 12 ani : 3 – 4 capsule / zi, sau conform recomandarii medicului de specialitate.

Contraindicatii : NU
Continut : 90 capsule gelatinoase moi, cu gust de fructe.
Indicatii :

DHA este esential pentru dezvoltarea normala a creierului fatului, al copilului mic si pentru intretinerea functionarii normale a creierului pe durata intregii vieti. In primul an de viata creierul isi tripleaza dimensiunea.
DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi grasi esentiali din uleiul de peste, cunoscuti ca acizi grasi polinesaturati omega 3.
Acizii grasi polinesaturati se numesc esentiali pentru ca nu pot fi sintetizati de organism si trebuie adusi prin suplimente alimentare.
DHA este o componenta esentiala a fosfolipidelor membranei celulare umane. Concentratia cea mai mare de acizi grasi se gaseste in fosfolipidele membranei celulei retiniene (50-60%), nervoase si a mielinei (invelisului fibrelor nervoase).
Creierul este compus in procent de 60% din grasimi, 30% din acestea fiind DHA.
Produsul Pure DHA are urmatoarele indicatii:
- dezvolta inteligenta copiilor, imbunatateste performantele cognitive, de concentrare si de memorie
- reduce manifestarile in autism, deficit de atentie si hiperactivitate, schizofrenie, diskinezie tardiva, depresii, epilepsie, migrene, instabilitate emotionala, sindrom Down, fenilketonuria (afectiune ereditara in care aminocidul fenilalanina nu poate fi metabolizat cauzand retardare mentala), dislexie (dificultate in recunoasterea si intelegerea limbajului scris), discalculie (dificultate la socotit) si in dispraxie (dificultate de coordonare)
- reduce impulsivitatea
- imbunatateste somnul, vederea si auzul.

II.Multivitamine si Minerale

Mega nutrient cu o compozitie unica, 100% naturala, care completeaza necesarul de vitamine si minerale din nutriente pentru cresterea armonioasa si sanatoasa a copilului.
Compozitie :
/2 lingurite (10ml):
vitamina A (retinol palmitat) 850UI, vitamina A (beta caroten) 850UI, vitamina C (acid ascorbic) 135mg, D3 (colecalciferol) 275UI, E (d-alfa-tocoferil acetat) 20UI, B1 (tiamina HCl) 2mg, B2 (riboflavina/ribo-5-fosfat) 2mg, B3 (niacina/niacinamida) 10mg, B6 (piridoxina HCl) 2mg, acid folic 135mcg, B12 (ciancobalamina) 6mcg, biotina 65mcg, B5 acid pantotenic (d-pantotenol) 7mg, calciu (lactat) 55mg, iod (iodura de potasiu) 50mcg, magneziu (lactat) 15mg, zinc (gluconat) 5mg, seleniu (selenometionina) 35mcg, mangan (gluconat) 1.5mg, crom (polinicotinat) 7mcg, potasiu (citrat) 14mg, PABA (acid para-amino benzoic) 1mg, inozitol 20mg, colina (bitartrat) 20mg .

Indicatii :
Deficien#355;e intelectuale, imunitare, deregl#259;ri metabolice, hormonale, rahitism, spasmofilie, lipsa poftei de mancare, anemie, carii, afec#355;iuni osoase, musculare, nervoase, tulbur#259;ri cardiace, digestive, genito-urinare, oftalmologice, dermatoze, rani, arsuri, infec#355;ii, fragilitate capilara, stres fizic, intelectual si oxidativ, convalescenta, antibioterapie, chimio si radioterapie.
Prezentare :
Flacon 237ml (gust de portocale si mango).
Mod de administrare :
copii sub 1an: 1 lingurita/zi;
copii intre 1 si 4 ani: 1-2 lingurite/zi;
copii intre 4 si 12 ani: 2-3 lingurite/zi.

Neuro Optimizer
[120 cps] 240,00 RON
Producator : Jarrow Formulas, USA
Compozitie : Per 4 capsule : Citidina 5-difoscolina (CDP Colina) Citicolina 300 mg, Fosfatidilserina (FS) 100 mg, Acetil L-Carnitina 500 mg, L-Glutamina 500 mg, Acid Alfa Lipoic 50 mg, Taurina 500 mg, Fosfatidilcolina 135 mg.
Administrare : 2 capsule x 2 ori / zi la masa sau conform recomandarii medicului de specialitate.
Contraindicatii : NU se administreaza femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.
Continut : 120 capsule
Indicatii : Neuro Optimizer este un supliment alimentar stimulator al metabolismului cerebral si al functiei cognitive, puternic antioxidant. Mentine excitabilitatea membranei celulare si echilibrul osmotic (concentratia de ioni din celule), creste cantitatea de glucoza metabolizata in creier, productia de energie, continutul de fosfolipide, stimuleaza productia de acetilcolina si alti neurotransmitatori. Utilizat in oboseala psihica, deficit de memorie, tulburari de concentrare mentala, neuropatie diabetica, depresii, sechele AVC, afectiuni neurodegenerative (maladia Alzheimer, boala Parkinson, SLA).
Citidina 5-difoscolina (CDP Colina) Citicolina este un compus hidrosolubil care stimuleaza metabolismul cerebral si imbunatateste sinteza neurotransmitatorului acetilcolina, creste nivelul de glutation, si mielina dupa ischemiile cerebrale, reduce edemele cerebrale, are actiune neuroprotectiva in hipoxie si ischemie cerebrala, efect colinergic, stimuleaza sinteza de fosfolipide in creier, dezvolta capacitatea de memorare, intermediar esential in sinteza de fosfatidilcolina, component major al materiei cenusii (30 %), adjuvant in glaucom.
Fosfatidilserina (FS) impiedica sau diminueaza declinul functiilor mentale (memorie, concentrare, adaptabilitate), creste capacitatea de adaptare la stresul fizic si emotional, incetineste evolutia bolilor neurodegenerative (maladia Alzheimer, boala Parkinson, SLA), creste cantitatea de glucoza metabolizata de creier si rata de folosire a oxigenului, activeaza comunicarea intre celule, stabilizeaza mediul intern al celulelor, adjuvant in depresii si fibromialgie, creste productia de dopamina.
Acetil L-Carnitina este tonic si reechilibrant nervos, sustine metabolismul energetic in toate celulele organismului la un nivel optim, imbunatateste coordonarea vizuala, reflexele, starea emotionala, comportamentul social, amelioreaza circulatia cerebrala, reduce formarea si depozitele de lipofuscina existente, are efect protector asupra sistemului nervos colinergic (benefic in palpitatii cardiace, in spasme musculare), antioxidant.
L-Glutamina numita ‘carburantul creierului’ stimuleaza activitatea mentala.
Este benefica in stari de anxietate, stres, epilepsie, schizofrenie, senilitate. Este precursorul neurotransmitatorului de acid glutamic, GABA (acid gammamino butiric) si al glicogenului.
Acidul Alfa Lipoic este antioxidant puternic (hidro si liposolubil), asigura protectia neuronilor impotriva distrugerilor provocate de radicalii liberi, sustine eliberarea de energie prin influentarea metabolismului acizilor grasi, prelungeste si creste semnificativ actiunea vitaminelor C, E, a glutationului si a coenzimei Q10, reduce nivelul si fluctuatiile glicemiei (scade rezistenta celulara la insulina), exceptional in afectiunile conexe diabetului (mialgii, parestezii, neuropatii, retinopatii, nefropatii), impiedica declinul cognitiv in boli ca Alzheimer, reduce procesele de demielinizare, creste capacitatea de memorare, antidepresiv.
Taurina protejaza creierul (in edeme, hipoxie, encefalopatie hepatica, encefalita, epilepsie, depresie, autism, sindromul Down, scleroza multipla, deficit de atentie), creste productia neurotransmitatorilor melatonina si serotonina (induce somnul si starea de bine).
Fosfatidilcolina mentine integritata membranei celulare.
Este indicata in afectiuni neurologice, psihiatrice, hepatice, amelioreaza memoria, hipolipemiant (regleza nivelul de homocisteina


DECI, cred ca te-ai edificat, pure DHA este un omega 3 mai imbunatatit vitaminele nu pot fi decat benefice.
Recomandari la medici de la noi mai rar, poate daca ar fie ei distribuitori ...
Ma framanta totusi Neuroptimizer, administrat recent , sa va zic de ce....

Pe langa ele, la recomadarea expresa a dnei doctor de la farmacia respectiva (cica fara reclama...) am facut un efort financiar si i-am dat lui Andrei de cateva zile si Neuro Optimizer, initial 1 pastila., apoi i-am adt 1/2 din capsula ( am desfacut-o), pentru ca a avut o reactie mai ciudata , nu stiu daca are legatura sau nu. Dupa amiaza, 2 seri la rand , a fost cam absent, un usor tremurat ,de scurta durata , citeva minute , in restul timpului OK,comportament absolut normal nici o alta reactie ... m-am speriat sincer.
Am oprit administrarea. Merg chiar azi la dra neuropsihiatra,la care am fost candva, cu prospectele de la medicatie, sa ma lamuresc daca are legatura sau nu cu acea manifestare ciudata (reactia mi-a fost descrisa de unul din prietenii lui , cu care iese pe afara, e ceva mai mare ca varsta, fiul meu a recunoscut ca nu se simte bine, chiar i-a zis sa nu-mi spuna (????), va dati seama ce m-am speriat....trebuie sa ma lamuresc daca au vreo legatura administrarea cu acea manifestare, si cred ca neuroloaga e in masura. Dupa prospecte, ele nu au contraindicatii. Dar fiecare pacient reactioneaza in felulul lui.
O sa mai revin pe forum.
Pa!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Am revenit (vedeti ca m-ai sus mai am un raspuns, m-am cam lungit cu el...)

Pentru Adutzu,
Astept vesti de la tine.
Cat mai este consultatia ? (cind mergeam eu era 1 milion, tot la pta Timpuri Noi la policlinica Medimir?)
La ce ma intrebi nu cred ca e problema de ore la cele 2 remedii, eu as fi respectat, dimineata/seara, dar s-ar putea sa-ti dea mai multe si mai alambicata schema, eu ti-am zis ca seara erau 3, ce trebuia administrate din 1/2 in 1/2 ora, era complicat pentru copil.
Poate la voi e o schema mai simpla.

Pentru Maili,
cum merge homeopatia ?

Va pup si va multumesc pentru timpul acordat acestui forum.O sa va scriu dupa vizita la dra neuropsihiatra,sper sa poata sa ma primeasca azi la 15 sau cel tarziu maine la 15, in general e ocupata, la noi vine 2 zile pe saptamana.

Cu drag ,
Carmen

PS; Ma lamureste cineva, ce trebuie sa fac ca sa fiu anuntata pe email cand primesc raspunsuri , vad un mesaj cu : HTML is OFF , ce trbuie sa-i fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult Ana.Eu il spspectez ca ar avea adhd,din cauza ca, nu are rabdare nici macar 5 minute sa faca ceva,la masa nu vrea sa stea,nu prea vorbeste si reactioneaza violent,musca zgarie bate si arunca lucruri.Pana acum se dadea cu capul de ciment si de orice gasea.Uita foarte repede,ii spun de o luna de zile cum face cocosul si el imi spune ca "face cot co dac".Nu este atent niciodata cand vreau sa-l invat ceva si de aceea e in urma cred ca cu 1 an desi el e dezvoltat normal.Merge pe varfuri si medicii spun ca nu are nimic ca e doar in capul lui ca asa s-a obisnuit,desi acum educatoarea nea trimis la ergoterapie,oare si medici astia nu puteau sa-si dea seama mai demult(2 doi ani tot mergem la ortoped si am fost chiar la neurolog)?Cand mergem in magazin suntem circ tipa cat il tine gura se tavaleste pe jos.Cand ne intalnim cu copii ii bate si ii zgarie.Se pare ca acum la gradi si-a gasit si el nasul,ca vine zgariat tot timpul.Crdeti ca astea sunt comportamente de asa ceva sau e doar in capul meu sau e varsta de 3 ani si jumatate?Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ma comport cu el ca sa fie bine pt amandoi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicac spune:

CARMEN cine prescrie medicamentele de care ai mentionat mai sus medicu pshiatru sau hemeopat?.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Denisa, ai consultat un medic/psiholog pentru problemele descrise?
oricum un singur lucru sa nu faci: sa nu-l pedepsesti pentru crizele astea, sunt crize de frustrare; mi-e si greu sa spun ce-ar trebui sa faci, am trecut si noi prin etapa asta intre trei si patru ani a fost cel mai greu...;incerca sa te apropii cit mai mult de el, sa-i cistigi increderea, sa-l cooptezi in jocuri, si sa impui un pic de fermitate acasa; in public...eu ma uitam la el cum urla asezat pe jos, cind termina il luam acasa...a doua zi il duceam din nou(luam eu un calmant inainte)...si tot asa; treptat au disparut cele mari ( ca de tzipat, striga si acum la noi uneori- dar il trimit urgent la el in camera sa se calmeze)

mersi pentru informatiile despre vitamine; ciudat ca nu le-am vazut pe aici, vad ca-s made in USA, am sa ma uit mai bine.

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
Denisa, ti-am mai scris un mesaj, dar din pacate remarc nu s-a salvat...
Eu remarc, ca pe masura ce copilul creste, apar alte probleme, si parca cele prin care ai trecut sunt minore...
De exemplu : Andrei la gradinita nu prea colabora, a avut si citeva accese de agresivitate (gen muscat de mana de vreo 2-3 ori), eram disperati la vremea aia...bine ca s-a linistit!
Ar fi bine sa consulti un specialist, pentru a avea un diagnostic, eventual sa mai ceri o a doua parere, si sa aplici o terapie: medicala , psihologica, ergoterapie, care l-a noi nu e asa cunoscuta.
Ergoterapia ac#355;ionez#259; asupra psihomotricit#259;#355;ii pe toate planurile, exersând spre normalitate componentele motrice, încrederea în posibilit#259;#355;ile proprii, îmbun#259;ta#355;irea concentr#259;rii aten#355;iei, toate cu efecte benigne asupra personalit#259;#355;ii.
Prin mijloacele folosite, determin#259; efecte în ceea ce prive#351;te urm#259;toarele puncte de vedere:
• intelectual - are o influen#355;#259; normalizatoare, mic#351;oreaz#259; emotivitatea, elaboreaz#259; energia poten#355;ial#259;, înlocuie#351;te tendin#355;ele psihice d#259;un#259;toare, educ#259; obiceiul de a lucra #351;i d#259; posibilitatea expresiei personale, dezvoltând ini#355;iativa;
• fizic - restaureaz#259; func#355;iile aparatului neuromioartrokinetic, îmbun#259;t#259;#355;e#351;te aportul de substan#355;e nutritive prin activarea circula#355;iei sanguine #351;i a proceselor metabolice, îmbun#259;t#259;#355;e#351;te viteza de repara#355;ie, m#259;re#351;te rezisten#355;a la oboseal#259; #351;i dezvolt#259; coordonarea;
• social - formeaz#259; #351;i dezvolt#259; cooperarea #351;i responsabilitatea în cadrul grupului, îmbun#259;t#259;#355;ind contactele sociale;

In corespondenta mea pe un alt forum , cineva din Germania scria de o recomandare in acest sens primita tot de la gradinita(si tu locuiesti tot acolo, nu e asa? ).

Am mers la neuropsihiatra, a remarcat calitatea produselor, a fost interesata de ele, i-am oferit carticica pliant pe care o aveam,
mi-a sugerat ca Neuro Optimizer sa il dau separat, sa incep cu 1/2 doza si dimineata. Printre altele, mi-a zis de un nou medicament Concerta, ca am putea incerca...
Eu am citit pe net ca diferenta intre Concerta si COCAINA e de 3 molecule (?), poate sa iau eu una inainte sa vad cum e
Azi nu i-am mai dat nimic, oricum Neuro O il suspend deocamdata , am uitat de dimineata de si de pure DHA si si M&M, si nu a mai avut reactia aia.


Rodica, ne intalnim si aici . Nu le-a recomandat nimeni expres, am citit de ele, am postat mai sus ce sunt si ce contin ( daca vreun medic are legatura si cu distributia lor, sigur le recomanda , dar gasesti informatii despre ele pe Internet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc din suflet Carmen.Azi am fost la generalist pt trimiterea la ergoterapie,a zis ca nu-i da,ca mai intai trebuie sa-i faca controlul periodic si crede ca tot nu o sa-i dea ca nu intelege germana si ca abia de la 4 ani iar da.Marti merge din nou sa vedem ce zice.Multi pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Denisa ,eu zic sa cauti tu un neurolog bun sau psiholog (eu am fost mai multumita de neurologi ) care sa ii faca o evaluare si sa-ti spuna ce ai de facut .Generalistii au in general tendinta de a linistii parintii si a a-si aroga atributii pe care nu le au .
ergoterapie am facut si noi ,sau ma rog in varianta care se face aici ,n-are nevoie copilul sa stie germana ,dar nu rezolva fondul problemelor .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc arminad,noi am fost cu copilul la neurolog pt mersul pe varfuri,acum cateva luni si a zis ca e ok si ca se ne intoarcem la ortoped insa nu inteleg de ce nu mi-a zis nimeni in timp de 2 ani ca ar trebui sa faca ergoterapie si a trebuit sa spuna educatoarea.Oare din cauza ca o bate si pe ea si nu o asculta sa faca ce zice si chiar sa nu inteleaga(el nu stie germana) din cauza asta sa ne trimita.Va rog sa imi spuneti daca un copil cu adhd poate sa mearga de mana 5km fara sa se despinda si sa fuga? Eu am incercat si am mers cu el de mana pana la magazin unde stiam ca nu merge,acolo a tipat doar de doua ori i-am spus ca mergem acasa daca mai tipa si a tacut,apoi cand am ajuns la casa nu amai fugit ca de obicei si a platit el si fiindca a fost cuminte l-am recompensat cu un ou kinder si un tic tac(asta a vrut el),dupa care s-a dus la usa sa se joace(usi care se deschide)a stat acolo vreo 5 minute timp in care eu m-am dus sa iau o sticla de apa caci uitasem sa iau de acasa si mi-a cerut tocmai acolo,dupa care am plecat acasa tot de mana.Ii transpirase manuta dar nu tragea,dar cu taicasu nu merge de mana si il tine el de deget pe taicasu,dar fuge.Ma gandesc sa-i dau ulei de peste oare il ajuta la memorare cai e tare greu cu 2 limbi si poate ca astai chiar motivul de reactioneaza asa.Stiti cumva ce doza de ulei de peste sa-i dau la 3,4 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicac spune:

Carmen si mie mia fost prescrisa CONCERTA pe care am refuzato deoarece doctorita nu mai prescrise nimanui nu stia nimic si cind am venit acasa si-am citit pe net cam ce este am zis copilul meu nu pune droguri in gura

Mergi la inceput