Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Multumesc Maili pt raspuns. Ai dreptate referitor la educatoare, uneori modul in care prezinta lucrurile este exagerat. De pilda, ieri mi-a spus ca Antonio al meu a impins un copil la calculator sau s-a certat cu el, de la copil am inteles ca acel coleg nu il lasa niciodata cind ii este rindul, deci, sincer ca mama prefer un copil determinat si cu personalitate, care i-a atitudine mai ales cind e cazul, decit sa fie un bleg. In plus, fiind cel mai mare, copilul meu, inteleg, ca este un fel de leader al grupei (spre deosebire de mine care nu am reusit sa fiu asa[[], insa educatoarea nu imi prezinta partea pozitiva a acestui fapt, decit situatiile in care copilul e "mascarici" si ii face pe ceilalti sa rida. In rest, asa cum spui tu, uneori se plictiseste la lectii si raspunde fara chef, dar asta se intimpla mai rar. Oricum, nu i-am pus decit foarte putine buline in legatura cu gradinita, pt ca vorbesc acasa cu el, imi explica situatia si intelege apoi ce a gresit sau nu.
O ZI foarte buna,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna Anca,

Nu am inteles eu bine sau tu chiar pui buline negre copilului tau acasa si pentru ceea ce face la gradi ??? Iti povesteste el ce s-a intimplat la gradi zilnic sau afli de la dnele educatoare ? Si as vrea sa stiu cit functioneaza sistemul cu buline acasa si cum l-a primit baiatul tau.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Tot pentru Anca

Nu vrei sa-ti activezi pm ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Buna Maili,
Ai dreptate nu am fost foarte clara, si lui Antonio si fratiorului mai mic, Mario, le-am pus doar o data buline negre in contul bulinei neagre de la gradi, de fapt incerc sa ii fac sa inteleaga ca este mai bine sa nu aiba buline negre la gradi, pt ca altfel primesc o mica interdictie acasa (fara calculator citva timp din zi, etc, mici pedepsute corespunzatoare virstei)...si functioneaza sistemul. Nu le-am pus buline multe pt activitatea de la gradi pt ca efectiv nu sunt copii problema acolo, in sensul ca nu fac lucruri care sa fie "grave", nu sunt agresivi, nu se bat, nu vb urit, etc, asa ca nu e cazul sa fiu mai exigenta decit e cazul. De fapt, incerc sa merg pe o educatie cu stimulente pozitive, avem un sistem de 10 stelute, pt care primesc o mica recompensa (nu neaparat materiala, poate fi si un anumit loc de joaca, iesit la pizza in oras, dat pe trambulina, prelungirea orei de culcare), incit nu fac prostioare si sunt atenti sa nu prea fie pedepsiti la gradi. Sper sa tina, pina acum a mers. Iesi seara aveam lista de stelute completa si drept consecinta ne-am dus la Pollus center sa le iau niste masinute din lego, de care s-au bucurat mult. Mai ales, Antonio a meritat din plin. Vezi ce greseala faceam daca ii dadeam strattera fara sa observ foarte bine copilul si faptul ca totul e controlabil la el? Desi nu a luat medicatia asta, cam "tare" zic eu, nu a facut crize de nervi, nu a strigat, deci nimic ingrijorator din punct de vedere al hiperactivitatii, iar pt faptul ca se misca mai tot timpul si ca nu sta ca nemiscat, nu cred ca e un motiv sa ii dau alopate. Mai trebuie sa lucram la deficitul de atentie pt ca ii cam repet de 2 ori, uneori. In rest, a avut mai putine buline negre decit fratele mic, care nu a fost diagnosticat ca avind ADHD (poate e putin mai rasfatat, deci corectez si asta incet). Deci ma declar relativ multumita si daca de saptamina viitoare incepem psihoterapia sper sa fie chiar mai bine.
Week-end placut tie si intregii tale familii.
Apropo, cum se activeaza PM?

Week-end placut pt Carmen.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
Din ce discutati, sa inteleg ca se lucreaza in mod curent la gradinita cu sistemul asta de recompensare cu bulinute?
Pe vremea noastra nu se aplica (cel putin la noi in oras), eu am aflat despre el in incursiunile mele pe internet. L-am aplicat mai "sarguincios" in primele clase, partial il aplic si acum, dar remarc ca si-a cam pierdut din "eficacitate", chestie absolut normala de altfel.
Cu siguranta ca aplicarea lui de la varste fragede "modeleaza" copilul in asa fel incat inceperea scolii sa nu va prinda "descoperiti" (ca mine, la vremea aia )
O seara frumoasa,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Buna tuturor,

Carmen,

Da, au la gradi acest sistem cu buline rosii daca sunt cumninti , atenti si stiu sa raspunda la intrebarile puse de dna educ cum de altfel au si bulinele negre pentru ...opusul primei categorii.Dar la copilul meu nu a functionat cine stie ce , n-as putea sa spun de ce , cert este ca ii place sa ia numai buline rosii iar cind e vorba de bulina neagra incepe o repriza de " santaj" sentimental si apoi una de plins ...Asta cind am incercat sistemul acasa si se pare ca face si la gradi la fel din ce spune el.Dar pot sa spun ca acum pur si simplu se straduieste sa ia numai buline rosii asta si ptr ca dna educ lea spus ca inseamna nota 10 si sunt premianti ce-i care au numai nota 10 ( adica vor lua un premiu si ma tot intreaba ce premiu... ). Da, mai are zile proaste dar la sedinta cu parintii dna s-a declarat multumita de el ( chiar daca face boacane o asculta si se corecteaza imediat ) .Si eu ma dusesem cu inima cit un purice la sedinta pentru ca tocmai cu o zi inainte avusese un comportament nedorit la gradi.Am cerut sa vad si evaluarea de inceput de an scolar si am vazut ca totul este bine.
Baietelul tau cum mai merge cu scoala? Dar cu temele ?
Sper ca totul este bine.


Anca ,

Undeva sus scrie "contul meu " si acolo vei gasi " mesaje private " ...
Ma bucur ca ii merge bine copilului tau la gradi si acasa .Cred ca schimbare vei observa si dupa ce vei merge incepe psihoterapia si eu cred ca numai dupa ce mergi la psiholog si vezi ce iti spune sa mergi si la un homeopat.S-ar putea sa nu mai fie nevoie cine stie ?
Iar cind il strigi de doua ori nu cumva el este concentrat la o anumita activitate pe care o desfasoara in momentul respectiv?
Inteleg ca va merge la scoala toamna viitoare ?

Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Buna, Carmen.

Nu ma prea pricep la a descrie jocuri.
Daca ai vorbi cu cei de la Fit For Life poate ai avea mai multe raspunsuri. Ei iti pot face si o demonstratie, daca te duci la ei, din cate stiu.


Sanatate multa!

- Andrea -

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili,
Ni se intimpla si noua exact acelasi lucru la punerea bulinei negre: mici santaje, plinsete, promisiuni etc (credeam ca numai in cazul nostru se intimpla...parca sunt mai linistita daca imi spui si tu asta, inseamna ca tipul asta de comportament e destul de intilnit la virta prescolara), insa am reusit ca si in cazul copilului tau sa il conving ca este preferabil sa obtina buline rosii, mai nou stelute, care inseaman recompense etc. Antonio are 6.11 luni, dar va merge doar la anul la scoala pt ca am preferat sa amin (datorita hiperactivitatii mi-a foat putin teama sa il dau anul acesta si apoi mai e fratele mai mic, de 5 ani...).
O duminica frumoasa,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna tuturor,

Anca,

Daca inteleg eu bine copilul tau va face 8 ani in cls 1a.Si al meu va face 8 ani in cls 1 a caci acum are deja 7 ani si 2 saptamini.Nu l-am dat la scoala ptr ca am simtit ca nu e pregatit sa faca fata unui program strict cum e la scoala asa ca... merge si anul acesta la gradi.Iar specialistii pe care i-am consultat inclusiv dna educatoare au spus ca chiar daca sunt destepti copiii nu sunt maturizati la 6 ani pentru a merge la scoala.Iar lucrul acesta se vede mai ales incepind cu cls a 3 a cind vor obosi f usor cei mai mici.Asa ca si pe baietelul tau cel mic sa-l dai la scoala cind are deja 7 ani impliniti ( sa faca 8 ani in cls 1 a ) .
Si eu credeam ca multe lucruri le face pentru ca e diferit de ceilalti copii dar am ajuns la concluzia ca toti copiii au cite " o chestie " mai mult sau mai putin deranjanta care dispare in timp ( mai lung sau mai scurt ). Ceea ce il deosebeste de copiii ceilalti este ca are unele chestii care dureaza ...si sper sa dispara cu timpul , cind se va mai maturiza , cind va mai creste.Dar nu pot sa stau cu miinile incrucisate pina atunci. Nu tin neaparat de un diagnostic ( repet copilul meu nu a fost diagnosticat ) dar simt eu ca mama ca este ceva in neregula si incerc sa ajut cum pot mai bine.
Ca orice mama cu copil diferit de ceilalti mi-am pus f multe intrebari : unde am gresit , ce nu am facut deloc sau la timp...
Asa ca am mers din specialist in specialist ( psihiatru , psiholog ) si vad ca sunt progrese , care nu au fost deodata ci in timp. Cind era mic toata lumea imi spunea sa am rabdare si parca eu nu mai aveam ...Dar am invatat sa am rabdare si sa ma bucur de fiecare lucru marunt care insemna progres ...Asa ca iti spun si tie sa ai multa rabdare pentru ca totul va fi in regula .Si nu in ultimul rind sa fii optimista ( eu sunt o optimista incurabila ...).

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
pentru ca am vazut ca exista pe forumuri o anume practica de acest gen, cand subiectul ajunga la un numar de pagini se incepe un altul, in asa fel incat si altora sa le vina mai usor sa "frunzareasca"...

Asa ca va propun Copilul ADHD (II)...

PS: Din pacate, nu este activata optiunea care sa reaminteasca pe emailul personal ca sunt noi repici...inteleg ca este in lucru...(sau nu stiu eu ?!?!)




Mergi la inceput