Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici10

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sheherazada, diferenta e ca trebuie sa incepi diversificarea in functie de virsta corectata nu de virsta reala.

Cit priveste consistenta, trebuie sa fie fluid la inceput si cit mai consistent ulterior, dar depinde de copil. Dupa parerea mea nu consistenta o deranjeaza, ci gustul, daca e pasata bine mincarea. Mincarea trebuie pasata bine la inceput.

Cit despre bucatele, copiii resping bucatelele de orice fel inainte de 8 luni. Le scot din gura cu limba. Abia dupa 8 luni poti sa ii dai nepasat, dar nu multe lucruri. Din experienta mea le pot respinge chiar si la 9-10 luni. Eu i-am dat miez de piine dupa ce i-au iesit primii dinti (pe la 11 luni abia)


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

baietii mei amandoi au fost fun paine. Adrian si acum este. Daca ii dau paine (fie si numai o bucatica mica) imi refuza orice fel de alta mancare si-mi cere numai paine. asa ca la noi painea este numai pe post de desert, adica la sfarsitul mesei .

Multi bebelusi fac nazuri la inceperea diversificarii si putini sunt cei care accepta majoritatea noilor mancaruri fara sa opuna rezistenta. Secretul este sa perseverezi si sa nu te lasi descurajata de refuzurile copilului. Pofta vine mancand. Cantitatile difera de la bebelus la bebelus. Alex imi manca intotdeauna portii mari (de fapt am realizat asta dupa ce l-am avut pe adrian). Adrian in schimb mananca mai putinel (dar e si el mai mititel, oricum). Nu ma plang, incerc doar sa ma adaptez nevoilor si cerintelor lui, iar asteptarile mi le ajustez si eu dupa ritmul lui, nu dupa cum mi-ar placea mie sa manance.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dragele mele, m-am intors si eu azi de la neurolog.
Cu vesti foarte bune.
Se pare ca minunatii mei baietei au fermecat-o si pe Dna Dr. astfel incat a zis ca totul e in regula.
Motor, cognitiv au recuperat diferenta de 3 luni, in privinta limbajului insa sunt putin intarziati si ar trebui sa intensificam exercitiile.
Multumesc Doamne!

Ma bucur ca am mers la neurologul care speram sa fie, adica, cineva care sa vada partea plina a paharului, sa stie ce e aia varsta corectata si prematur si sa incurajeze nu sa dea sentinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Sheannamp felicitari pentru vestile bune.

Cu David nu am mai avut probleme, cred ca stam bine si la capitolul vorbit. Cu mersul poate ca suntem mai in urma fata de ceilalti, in sensul ca este inca foarte impiedicat, se cunoaste ca a pornit mai greu, dar pediatrul nu m-a ingrijorat nicioadat in legatura cu asta.

Cel de-al doilea bebe care trebuia sa vina s-a oprit in evolutie din pacate acum 2 saptamani. Cam atat despre noi.

FlorideCires voi cum sunteti?

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Anna, ce vesti minunate...doamne ce bucurie razbate din randurile tale si cat de adanc o simt!
Sa le dea Dumnezeu puilor tai sa creasca sanatosi si feriti de orice rau!
Si noi am fost cu Maria saptamana trecuta la neurologie in Ungaria pt a-i face EEG-ul cu inregistrare video simultana.Pe 1 aprilie asteptam rezultatul dar eu cred deja ca va fi foarte bine.Mi-au dat foarte multa incredere cei de acolo prin seriozitatea cu care au facut testarea.
EEG-ul a durat 3 ore, timp in care au prins-o pe Maria jucandu-se, mancand, adormind singura, visand, trezindu-se...ceea ce a fost foarte bine pt acuratetea EEG-ului.In tot acest timp urmaream pe calculator cum merg "liniutele" acelea si mi se parea ca am cel mai sanatos copil din lume, atat erau de uniforme, fara devieri,modificari.
Mi-au spus la sfarsit ca rezultatul vine atat de tarziu pt ca este cumulul observatiilor unei comisii de medici care vor analiza EEG-ul comparativ cu inregistrarile video, intr-un timp similar celui in care a fost efectuat, tot de 3 ore.

In rest, numai aprecieri de bine pt starea in care se afla Maria.Nici ea nu vorbeste mare lucru, dar intelege tot ce-i spui sau ii ceri si asta imi da liniste ca atunci cand isi va da drumul va "turui".

Va pup pe toate, multa sanatate la toate esentele.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Ignatica, acum am citit ce ai postat.Bucurie si tristete la voi! Doamne, esti tare da?
Stii cauzele de ce sarcina s-a oprit in evolutie?

Multa,multa sanatate iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Offffff, Ignatica, ma doare sufletul citind randurile tale...Si nu stiu ce as putea sa spun in asemenea moment...
Doar ca acum David are inca un ingeras acolo Sus care sa ii pazeasca pasii in viata.
Multa putere si liniste sufleteasca sa ai, Ignatica!
Sunt alaturi de tine.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Flori, multumesc din tot sufletul ca esti langa mine.
In ceea ce o priveste pe minunata Marie ma astept ca si de acum incolo sa farmece si sa uimeasca peste tot pe unde ajunge, draga de ea.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

FloriDeCires sa dea Domnul sa vina numai vesti bune despre Mariuca. Iti multumesc pentru cuvintele tale, nu stiu care este cauza opririi in evolutie, joi merg la spital sa iau analizele prelevate din fat.

Sheannamp off, nu mai e nimic de spus, ne doream sarcina asta enorm, am "muncit" 10 luni la ea. Inainte de David am mai avut un avort spontan la 6 saptamani, deci lucrurile se complica putin la mine acum, dupa 2 sarcini pierdute. Ne mai dorim un copilas si sper din suflet ca David sa nu fei doar o intamplare fericita pentru noi, iar de-acum inainte sa urmeze o serie de sarcini pierdute.

Va multumesc mult pentru sutinere.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ignatica, imi pare tare rau de sarcina pierduta, dar... undeva este o cauza. Nu se mai poate numi intamplare din moment ce ai doua sarcini pierdute la activ si un bebe nascut prematur. Esti o gravida cu risc ridicat si ar trebui sa fii monitorizata ca atare. Speram din tot sufletul ca David sa aiba in curand un fratior/surioara.

Anna, ma bucur de vestile tale bune si pertinente, e tare linistitor cand ai astfel de noutati. Astfel de controale ne dau speranta si curajul ca suntem pe drumul cel bun, si noi ca mamici, si ei ca bebelusi. Urmeaza si noi in aprilie sa facem cele 2 evaluari independente, speram sa avem si noi o evluare cat mai buna, desi stiu ca la doua capitole si noi suntem intarziati: vorbitul si mersul. Adrian merge, dar nu este totusi asta pricipala lui modalitate de deplasare. Ramane inca mersul in 4 labe.

Flori de cires, ii dorim mariucai numai rezultate bune, noi pelcam in vacanta, ne mai intoarcem pe 10 aprilie cand sper sa aflu numai de bine despre voi.


"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput