sfaturi psiho post avort ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Cred ca pentru a primi sfaturi cat mai utile ar ajuta sa scrii mai multe despre situatia care a determinat avortul. Si despre voi, cum sunteti ca si cuplu si cum ati luat aceasta decizie.

Pentru ca fiecare avort poarta cu el o poveste. Iar povestea asta conteaza.

In rest, asa cum zicea si simali, e important ca cea sau cei care au decis avortul sa-si asume responsabilitatea deciziei. Nu pentru a se invinui inutil, caci "ce-i omorat, omorat ramane". Ci pentru a se intelege unul pe altul, pentru a clarifica natura relatiei lor, pentru a stii mai bine cum sa actioneze pe viitor.

Am cunoscut o fata care nu a mai suportat sa ramana cu prietenul ei dupa avort. Luasera decizia impreuna, dar ea il invinovatea pe el, ca nu se aratase prea bucuros de sarcina (de fapt nici ea nu era!). Ca nu o ceruse instant in casatorie. Ca fusese de-acord prea usor cu ideea avortului.
Isi invinuia si parintii, fiindca o sfatuisera sa avorteze. Pana si pe medicul respectiv il invinuia, ca nu a prevenit-o ce inseamna asta pentru o femeie.
Au trecut multe luni, pana cand fata si-a dat seama, ca decizia finala a fost a ei. Ca toti aveau partea lor de vina, dar ea se considera mai vinovata decat toti. Multa vreme isi negase acest sentiment, acuzandu-i pe ceilalti, dar la un moment dat si-a dat seama ca nu-i poate ierta...pentru ca nu se poate ierta pe ea insasi.

Nu toate femeile simt la fel. Nu tuturor barbatilor le pasa ce simt ele. d2earth, se pare ca tie iti pasa. Poate tu insuti simti o mare durere dupa acest avort. Spune-i ce simti si ascult-o. Daca nu vrea sa vorbeasca, asculta-i tacerea. Incercati sa nu va invinuiti unul pe altul, ci sa va uitati adanc in propriul suflet.
E primul pas spre ameliorare (pt ca vindecare totala nu exista).

Mergi la inceput