Clipe fericite.

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Fetelor,de ce nu puneti poze cu copilasii pe mailul comun,sa vedem si noi minunile voastre>?
Am tot intrebat,dar vad ca toata lumea se fereste.Sunt copii vostrii,aveti acte in regula,de ce va temeti?
Eu o sa arat copilul la toata lumea,nu mi-e rusine,nu mi-e frica,daca e adoptat nu trebuie ascuns sub pat!
F putine au pus poze,unele le-au si sters,in fine,nu va inteleg!
Daca asa considerati voi ca trebuie sa-i ascundeti,ok...
Eu am sa pun poZe,cu toti copii pe care o sa-i vad,apoi cu cel pe care o sa-l iau acasa,sa-i fiu mamica,nu o sa astept numele meu pe certificatul de nastere sau hotararea def de la tribunal...
Nu mi-e frica de nimeni si de nimic,si nu o sa-mi fie rusine cu copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Eu nu inteleg de ce insisti tu atat.
Fiecare pune sau nu pune poze, dupa cum vrea. Nu este vorba ca ne ascundem copiii sau ca ne este rusine cu ei, asta deja eu o percep ca pe o jignire.
Si mail-ul ala comun, nu te supara, dar eu nu il mai consider sigur. S-a dat mult prea usor si mail-ul si parola.
Pana la urma, nu vad de ce as pune poze pe un mail comun in care nu stiu cine intra, si nu le-as pune direct pe forum.
A pune poze cu copiii nu are nici o legatura cu adoptia.
Nici daca o nasteam eu nu populam internetul cu pozele ei.
Daca nu stiai, e usor sa dai drumul la o poza in spatiul virtual si mai greu sa controlezi ce se intampla cu ea, pe ce alte site-uri ajunge, in ce colaje, reclame, etc.

Pe de alta parte, vezi ca nu ai voie sa pui poze cu copii care nu sunt ai tai. Si mai ales cu copii institutionalizati. E penal.
Eu inteleg ca esti usor exaltata acum, dar inainte de ce vrei sau ce ai tu chef ar trebui sa pui binele copiilor.
O mama asa face. Mai intai binele si folosul copilului si dupa aia lauda si mandria.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Buna,
daca nu pun fotografi pe un email comun este pentru faptul ca , nu am siguranta unde vor ajunge acele fotografii si la cine, nu pentru faptul ca-mi este rusine sau jena cu mandra mea, indiferent ce vor spune oameni despre ea, daca este frumoasa, desteapta sau nu , este puiul meu si atat, simpt nevoia cumva sa o protejez
Se da cu preamulta usurinta parola emailului comun,sunt persoane care au cerut-o fara sa scrie macar un singur rand la acest capitol,
eu nu am cerut niciodata nici la primul email comun si nici acum, poate am fost curioasa, dar mi-am infranat curiozitatea, considerand ca sunt lucruri prea intime si nu am voie.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Denisa, nu e nimic intim acolo, crede-ma, nimic din ce nu se poate scrie si aici, si posta si aici.
Acum ca se pot pune poze destul de usor si pe forum, chiar nu mai inteleg rostul sa alergam prin 7 locuri sa spunem acelasi lucru.
Cine vrea sa puna poze o poate face si aici
Pe acel e-mail comun e numai o iluzie de privacy ceva mai mare, dar, asa cum am mai spus, habar nu ai cine se ascunde in spatele unui nick-name si cu ce scop intra acolo si incearca sa smulga... nu stiu ce, ca nici una din noi nu avem de zis acolo mai mult decat o facem aici.
Pe mine ma cam deranjeaza batutul asta al apei in piua ca se pot adopta copii si altfel decat legal. Sau sa ii cumperi cu bani sau mai stiu eu ce. Eu, personal, nu am intalnit astfel de cazuri.
Singurele modalitati perfect legale pe care le cunosc eu sunt doua:
-adoptia, ce urmeaza calea de: atestat, prezentat copil adoptabil, incheiat adoptie,
-luat copil in plasament, in cazul in care acest copil devine adoptabil pornita procedura de adoptie, incheiat adoptie.

Cam asta e.
Si chiar va rog, fetelor, va stiti voi care, sa nu mai sugerati prostii.
Si nici sa mai dezamagiti pe cele nou venite ca vai, nori negri, vai nu se poate adopta in Romania, vai e procedura greoaie, vai-vai-vai si aoleu drobul de sare de pe soba.
Suntem destule care am adoptat deja si nu ne-am cumparat copiii si nici nu am facut lucruri ilegale. Pentru noi este o jignire ce spuneti.

V-au spus de nenumarate ori fetele care nu traiesc in Romania, ca in alte tari procedura este mult mai greoaie si dureaza mult mai mult.

Totul e sa ai rabdare, dar si sa lupti pentru ce vrei. Pe cai legale, repet. Se poate, chiar se poate.

Si mai e si cum ii e destinul fiecareia. La unele din noi s-a incheiat totul pe primul atestat, altele sunt la al treilea atestat si inca nimic.
Uite, un exemplu e dacris, e la al treilea atestat, si i-a fost prezentat pana la urma un copil cu care se potriveste. Sa ii ajute Dumnezeu sa termine cat mai repede cu toate formalitatile si sa se vada toti acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iridessa spune:

Foarte bine spus, Carmen!

Nu e simplu sa adopti, dar nici imposibil! Trebuie sa vrei foarte tare, sa ai increderein visul tau si sa ai infinita rabdare.

Si da, desi in Romania dureaza mult pana sa ti se prezinte un copilas si sa se si finalizeze adoptia, in alte tari procesul este si mai indelungat.

Depinde mult si de ce dorim fiecare si de ce este scris acolo sus pentru fiecare...

Este greu sa adopti, dar cand/daca fetita noastra va dori o surioara, vom porni cu speranta si incredere din nou la drum.

Fara incredere este greu sa treci mai departe, sa gasesti forta sa continui... Nu cred ca poate cineva sa spuna ca in sistemul de adoptii totul a mers lin, fara piedici, fara nelinisti si incertitudini!

Ideea acestui forum este, cred (eu asa l-am perceput) de a oferi suport, informatii utile si reale, bazate pe experienta, incurajari in momentele delicate si dificile prin care fiecare am trecut si trecem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Buna,
Carmen eu cred foarte mult in destin, am spus si mai spun, puteam sa ma duc pana la Paris de-a rostogolul, puteam sa impart bani in stanga si in dreapta, fiindca tot ce mi-a dat DD am avut.

Revenid la clipe minunate am fost in seara aceasta la film si am vazut "The Croods" 3D, dublat in limba romana, noi mergem in functie de cum apare ceva nou pentru pitica, am vazut atatea desene incat am recuperat si perioada in care nu am fost la un film cand eram noi singuri, cum stateam si ne mancam floricele si asteptam sa inceapa filmul se aude in sala : "sunteti ce mai buni parinti , pe care ii are puiul", am recunoscut vocea copilului meu , dar nu-mi venea a crede ca a spus-o asa de tare, sa facut o liniste deplina in sala.
Am dat iarasi apa la soricei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Intr-adevar, si eu fac parte dintre norocoasele care au finalizat adoptia inainte de a expira primul atestat si n-am dat nici macar o cafea pt acest lucru. Si eu am auzit ca s-ar da "spaga" pentru un copil "bun"(ce-o insemna acest lucru) dar eu una, personal, le spun viitoarelor mame prin adoptie ca n-am dat nici macar o floare sau o cafea si am avut baiatul pe numele nostru inainte de a expira primul atestat. Deci se poate si asa!
Scuzati off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Si nu e pacaleala de 1 Aprilie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi75 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi75 spune:

Momente magice, pe care numai un parinte le poate trai!Nu am scris de tare mult timp, desi va citesc mereu si ma bucur sa vad ca multi parinti lupta pentru copiii lor, chiar daca de multe ori nu e usor.
Mie nu imi vine sa cred ca au trecut trei ani, o luna si 4 zile de cand am cunoscut comoara care ne-a schimbat viata total.A dat sens vietii noastre, si fiecare zi incepe pt. noi la fel:Andrei (care este ffff matinal)se trezeste , imi da un pupic(sau mai multi , pana deschid ochii, iar eu ....profit ca imi place)apoi imi zambeste cu gura pana la urechi.
De cateva saptamani m-a intrebat cand o sa ii trimita si lui DD un fratior de acolo din cer!!!!

Mergi la inceput