Ortodocsi - hrana pentru suflet!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andra_b spune:

Buna fetelor!

Ma bucur fte mult ca mai sunt oameni care se gandesc si la partea sufleteasca a problemelor.
Pun si eu un link, de unde se pot descarca conferinte/cantari...
http://www.ascorcluj.ro/audio/

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carli1617 spune:

Draga Daniela_b,

iti citesc cu drag de fiecare data mesajele pe forum si pot sa spun ca te-am indragit foarte mult (sper ca nu te superi).

As vrea sa raspund eu la intrebarile tale.

Frica este o amagire care te indeparteaza de Iubirea lui Dumnezeu. Stiu pt ca si eu am trait aceasta frica: nu sunt destul de buna, nu sunt destul de sfanta ca x sau y. Am facut asta si aia, cum ar putea Dumnezeu sa ma iubeasca pe mine, cand eu ma urasc pentru pacatele sau greselile mele.
Si totusi, ma iubeste! Asa cum te iubeste si pe tine si pe TOTI OAMENII. Ne iubeste nelimitat, neconditionat, asa cum numai El poate, fiind Dumnezeu-Iubire. Si ne asteapta sa Il cunoastem si sa Il iubim si noi la fel. Ne asteapta, nu ne forteaza cu nimic, pentru ca respecta libertatea noastra! El nu ma vrea pe mine aia sfanta, nemaipomenita! ma vrea pe mine Carla asta pacatoasa, asa cum sunt eu in momentul asta, pentru ca impreuna cu El, cu ajutorul Lui, SA DEVIN SFANTA.
Deci nu te poticni de faptul ca nu esti ca cei pe care ii crezi mai aproape de Dumnezeu, caci toti suntem chemati sa fim aproape de el si chiar sa ne imprietenim cu El, sa il intrebam pe El tot ce nu intelegem, sa ii spunem Lui toate nedumeririle noastre si ne va raspunde si noua.
Mie imi esti foarte draga, ca si multe alte fete de pe forum, pentru onestitatea ta, pentru sinceritatea cu care recunosti ca nu intelegi ce e cu credinta asa si Il cauti pe Dumnezeu.
Cred cu toata inima ca pentru inceput te va ajuta Maica Siluana Vlad, despre care a scris Maria mai sus. Este o intelectuala, este o femeie extraordinar de inteligenta. Pe mine m-a ajutat sa inteleg foarte multe, desi teoretic le stiam pt. ca am abs. Facultatea de Teologie! Dar nu traiam nimic din ce am invatat.
M-a invatat sa nu-mi fie frica de Dumnezeu, ci sa-L iubesc si daca nu pot, atunci sa-i cer chiar Lui sa ma ajute.
Chiar daca nu fac intotdeauna asa, chiar daca se intampla (destul de des) sa cad, stiu ca El ma asteapta intotdeauna sa ma ridic, numai sa-i spun Vino, Doamne!

Ar fi multe de povestit.

In privinta verbului "a te zidi" nu il lua cu intelesul lui din Legenda Mesterului Manole. Nu trebuie sa te zidesti in interiorul tau, sa te sacrifici in sensul ala. Ci sa te cresti pe tine spiritual cu ajutorul lui Dumnezeu, sa iti faci zid de aparare impotriva amagirilor vietii pentru a trai deplin.

Cand ai timp, descarca emisiunile Maicii Siluana de pe situl ei:
http://www.sfintii-arhangheli.ro/multimedia.php
Daca vei avea disponibilitate, poti face impreuna cu ea un seminar online (prin email) care se numeste "Sa ne vindecam iertand". Cred ca te va ajuta sa descoperi de unde vine frica si sa te vindeci. Pe mine ma ajuta foarte mult (nu l-am terminat).

Daniela_b a scris:
[size=2]"De ce folosesti verbul "a zidi pe cineva" cind vorbesti de fapt (nu?) despre "a construi pe cineva" (nu?)?
Uite, vezi, cuvintele tale ma sperie, citind despre faptul ca m-as zidi cautindu-l pe Dumnezeu si Fiul, fara voia ta ma indeparatezi de ceva ce si eu as iubi daca mi-ar fi accesibil. Am gasit intotdeauna ca e inaccesibil sa-l iubesti pe El, daca nu esti ca tine sau ca Larissa, da-mi voie sa spun ca eu simt sa imi faci o defavoare si ma arunci cu doi pasi inapoi cind scrii ce scrii.
Stiu ca scrii din iubire, din intelegere si din intelepciune, simt asta.

Totusi, pe mine, un cautator, un pacatos, ma sperie ideea ca daca voi vrea sa fiu ca tine, ma voi zidi ( unu la mina) si ca daca voi incerca sa fiu ca tine, nu voi reusi niciodata fiindca imi sugerezi ca trebuie sa gindesc asa ca sa ating o perfectiune desprinsa din context si nu din cuvinte ( sau din pilde) iar eu nu pot gindi ( si in niciun caz vorbi/scrie)/asa.

Mai pe scurt, citind ce spui tu si mai ales ce scrie Larissa, imi vine sa-mi bag coada intre picioare si sa ma duc intr-o pestera sa experimentez evolutionismul, nicidecum sa intru intr-o biserica, pare ca Isus nu ma mai primeste fiindca sint obraznica, rea, pun prea multe intrebari, aproape ca mai am un pic si cred ca sint diavolul pe pamint fiindca pun la indoiala niste adevaruri de-a gata.

Te-ai gindit, Maria ( si te intreb cu toata responsabilitatea) ca unele dintre cuvintele tale m-ar putea arunca pe mine, neputincioasa, la cosul cu necredinciosi doar pentru ca mi-e frica de ele?
Te-ai gindit ca, pe unii dintre noi, supusi la un moment dat fricii ( caci asa a vrut Dumnezeu, nu?, sa experimentam fundul iadului fricii, inca din copilarie) ne sperie sa repetam experienta spaimelor pe pamint ?
Sa mai vina peste asta si oamenii de linga noi care ne ameninta cu toate relele, si nu oricum ci in numele credintei...spune si tu, cum e asta?

Se pare ca voi fi mintuita DOAR DACA. De ce doar daca? De ce sint eu mai putin perfecta decit un ortodox practicant? De ce voi sta in fundul iadului fiindca nu nu ma voi zidi? De ce?"[/size=2]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Concert International de Muzica BizantinaPentru a pastra cat mai mult Bucuria Invierii Domnului in inimile noastre, Asociatia Civica a Tinerilor Ortodocsi Romani - A.C.T.O.R. si Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor va invita la Concertul International de Muzica Bizantina "Bucuria Invierii" Joi, 29 mai, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Bucuresti. Unde vor canta pentru dumneavoastra cele mai reprezentative grupuri de muzica psaltica din lumea ortodoxa:-Grupul de Psalti ai Patriarhiei Romane - Dirijor Protopsalt Mihail Buca - Romania;-Maestrii Artei Muzicale Psaltice - dirijor Achilleus G. Chaldaeakes - Grecia;-Gerontissa Mariam Skorda de la Manastirea Adormirea Maicii Domnului - din Insula Evia - Grecia;-Divna Ljubojevic and "Melodi" Choir - Serbia;-Corul Barbatesc de Muzica Bisericeasca Bizantina al Editurii "Sfantul Munte" - Rusia.Acest concert face parte din Campania "Pentru Moralitate si Democratie in Romania" - Gandeste si Traieste Frumos si reprezinta un eveniment muzical de exceptie, in premiera internationala, inedit pentru intreg spatiul crestin european si nu numai. Vor fi prezente cele mai reprezentative grupuri psaltice de muzica bizantina din: Romania, Grecia, Rusia si Serbia. Concertul este oferit gratuit de asociatia noastra tuturor persoanelor interesate de spiritualitatea ortodoxa si de muzica culta - bizantina.
Concertul e astazi, imi pare rau ca n-am pus anuntul mai devreme :(( Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Ofer si eu cateva link-uri pe care intru frecvent si care contin multe materiale folositoare: http://cleopasihastria.wordpress.com/,
http://www.sfintii-arhangheli.ro/index.php, http://www.filocalia.ro/,
Cred ca oricum sunt cunoscute. Doamne ajuta!

Marilena
Blogul meu

Edit: scuze Carla, nu am vazut ca ai dat deja link-ul Maicii Siluana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Sa luam aminte noi, mame si sotii ortodoxe la viata Sfintei Iuliana din Lazarevo.

http://www.credo.ro/carte/2/viata-sfintei-Iuliana-Lazarevo

Tot despre aceasta Sfanta femeie, mama ca si noi aici:
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/search/label/femei%20sfinte

Doamne ajuta!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by larissa_79

Sa luam aminte noi, mame si sotii ortodoxe la viata Sfintei Iuliana din Lazarevo.http://www.credo.ro/carte/2/viata-sfintei-Iuliana-LazarevoTot despre aceasta Sfanta femeie, mama ca si noi aici:
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/search/label/femei%20sfinteDoamne ajuta!Larisa si Alexia (13 iulie 2006)http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

e deosebita viata acestei Sfinte, o Evanghelie vie. Mi-a placut foarte mult.
Pentru rugaciunile Sfintei Iuliana din Lazarevo, Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi!
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

o conferinta de mare folos a Maicii Siluana : "Despre parinti si copii"http://www.ortodoxmedia.com/dn/0575/M-SiluanaDespre-parinti-copiiBrasov.mp3 Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Am ochii in lacrimi!

N-am mai citit ceva despre casatorie expus atat de frumos!

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/08/05/sf-nonna-icoana-sotiei-crestine/

Cititi articolul pana la capat, merita!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Larissa,

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Larissa, sa iti dea Dumnezeu sanatate! Vei fi rasplatita pentru incercarea ta de a ne aminti de valorile spirituale pentru care ar trebui sa luptam cel mai mult pe acest pamant. "Dincolo" nu luam cu noi nici case, nici bijuterii, nici bani, ci doar "faptele bune" prin care ne-am asigura locul in rai! Da, eu cred si in Rai si in Iad si cred in DUmnezeu si am simtit de multe ori mana LUI pe umarul meu cand eram in situatii de criza. Incercati sa apreciati ce face Larissa, ne acorda din timpul ei, pentru a ne deschide ochii, ne indruma sa citim ceea ce poate simtim, sau am auzit vag, dar haideti sa ne mobilizam si sa ne ingrijim si sufletul!!!!!

MULTUMIM LARISSA! ESTI O FATA DEOSEBITA!

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput