Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Buna fetelor,

Eu l-am dus pe piticul meu o singura data la impartasit, inainte de Pasti, anul asta. Bine, in afara de botez. Si vreau sa-l duc si inainte de Craciun.

Toata lumea mi-a zis ca e bine sa-l impartasesc in fiecare duminica, dar sincer, n-am ajuns. Si nu pentru ca ma gandesc ca ar putea lua nu stiu ce microbi, ci din comoditate. Dar inainte de Craciun tot o sa ajung.

Eu stiu de la cei mai in varsta ca la sfintele taine nu se imbolnaveste nimeni. Incidentul foarte trist de care povesteste Lona e un caz izolat si imi pare rau sa aud asa ceva, chiar daca parerile mele de rau nu pot schimba cu nimic ce s-a intamplat.

Cand eram mica ma duceam mereu la biserica, a fost o perioada cand mergeam in fiecare duminica si ma rugam, iar la venire si la plecare treceam pe la toate icoanele si le sarutam si nu am luat nici o boala. La fel si la impartasit.

Deci, nu cred ca trebuie sa sterilizezi lingurita cu care se impartasesc copiii. Atunci, mai bine nu-l mai duci la impartasit.

Asta e parerea mea si nu e nimeni obligat sa tina cont de ea.

Pupici,

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker


www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=460bbbdd576a4f5b884f59&source=category&category_id=all" target="_blank">Filmulete

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=3267&from=top br / " target="_blank">Votati-mi baiatul la concurs, aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Eu nu sunt microbiolog si nici pediatru. Dar sunt internist si am absolvit o facultate de medicina.
Rational si medical vorbind, exista foarte putini microbi care se pot transmite prin intermediul linguritei. Iar concentratie acestora este foarte mica asa ca riscurile scad si mai mult. Nici macar hepatita acuta cu virus A (boala mainilor murdare) nu se transmite asa.
Nici HIV si nici TBC nu se pot lua de pe linguritza sau din vinul de impartasanie.
As vrea si eu sa imi dati exemple exacte (am vazut cateva mamici extrem de convinse de numarul mare de boli pe care le poti lua pe aceasta cale).
A, riscul de boala este de 10 ori mai mare atunci cand duci copilul sa se joace in parc sau la gradinita si vine in contact direct cu ceilalti copii.

Ruxandra, nu te supara dar bebelusul respectiv nu a facut dubla pneumonie de la frig. Ci a facut-o pentru ca a venit in contact (a inhalat) cu virusul (de obicei, e vorba de virusul sincitial respirator la varsta si conditiile de dismaturitate care poate sa se manifeste asa de agresiv) sau microbul care pot produce pneumonii.
Cel mult poti spune ca frigul a favorizat scaderea imunitatii in plus la un copil deja cu o rezistenta precara (ziceai de dismaturitate).
Nicaieri (in cartile de medicina) nu se spune ca expunerea la temeperaturi scazute, mai ales pentru o scurta perioada de timp, produce pneumonii, nici macar nu este considerat factor de risc pentru VSR.
Asa ca......imi pare rau, dar nu poti invinovati Sfantul Botez pentru dubla pneumonie. Nici macar din punct de vedere medical.

Oricum, apreciez verticalitatea mamelor care prefera sa nu isi impartaseasca copii deloc decat cele care o fac totusi dar cu teama si scarba in suflet si gand!



Situatia asta tragica am postat-o eu.
Nu contest nici o vorba din ce spui, n-am argumente. Dar asta este explicatia pe care au primit-o nefericitii parinti atunci de la medici. Era o mana de copil, probabil ca ce s-a intamplat acolo (frig, multa lume) a accelerat sfarsitul tragic. Li s-a apus ca a fost o adevarata inconstienta sa supuna copilul la asta. Si in ziua de azi se simt vinovati.
Acesta este motivul pentru care am ales sa-mi botez copilul in casa. Preotul mi-a inteles temerea, iar Dumnezeu stie cu siguranta ca hotararea a fost din inima, pentru ce am considerat eu bine pentru copil, si nu din lipsa de iubire si credinta fata de El.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Buna!

Ma bag si eu sa-mi dau cu parerea!
Eu am impartasit-o pe Daria de cateva ori fara sa ma gandesc vreun moment la implicatiile nesterilizarii linguritei! Vrem sa mergem si acum de Craciun.
Oricum m-a intristat tare mult povestea postata de Lona!

Acum mai exista posibilitatea sa mergem cu o lingurita de acasa, sau nu? Voi ce ziceti? Eu cred ca preotul nu s-ar supara.




Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Tocmai asta ziceam si eu Camelia_Daniela,daca as putea sa merg cu lingurita mea.Nu vreau sa fiu si mai paranoia dacat sunt deja,dar unele fete deja mi-au dat si alte idei.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Priscilla, eu zic ca daca ar exista o metoda de distrugere a germenilor patogeni prin incantatii si rugaciuni s-ar fi aflat pana acuma si nu s-ar mai cheltui atatia bani pe aparate de sterilizare prin spitale si cabinete medicale. Ar putea chema cate un popa (neaparat ortodox!) sa le slujeasca instrumentele si gata (e adevarat, nu-i sigur ca ar fi mai ieftin )

Altfel ar trebui poate ca nici restaurantele sa nu se mai oboseasca sa spele linguritele dupa fiecare client, e complet inutil, nici un studiu nu arata ca nu ar fi igienic. Oricum, si daca n-ar fi chiar igienic tot nu trebuie sa ne facem probleme, se stie ca SIDA nu se ia de la o lingurita trecuta din gura in gura, iar gripa, vreo angina sau vreo 'banala' gastroenterita nu omoara...(nu pe toata lumea, unii scapa). Eventual, ca sa fie siguri ca nu se imbolnaveste nimeni de la tacamuri nespalate ar putea cheama si ei un popa sa le slujeasca vesela in fiecare seara.
Si nici dentistul nu ar trebui neaparat sa aiba instrumente sterile, unde scrie ca se imbolnaveste careva daca se foloseste aceeasi spatula pentru toata lumea?

Lasand gluma la o parte, in plus de igiena elementara, la luarea acestei decizii ar trebui sa tinem cont si de efectele alcoolului la copiii foarte mici. Asta s-a mai discutat pe aici, se pare ca si o cantitate foarte mica poate distruge neuronii si poate diminua coeficientul de inteligenta, se zice ca acest efect apare chiar daca e vorba doar de un deget inmuiat in spuma de la bere darmite in cazul unui consum regulat de alcool (o lingurita de vin ingurgitata saptamanal de un bebelus de cateva luni inseamna foarte mult)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Doruletz, bine ai venit la acest subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

daca doresti sa cresti copilul in spiritul credintei, eu zic sa il duci la impartasanie!
si daca esti asa de obsedata de microbi, te poti duce cu lingurita de acasa. nasa copiilor mei asa proceda si preotul nu a fost defel deranjat, in fond fiecare cu 'pasarelele' lui...(desi poate ar fi bine sa vorbesti dinainte cu preotul)

eu n-am exagerat cu biserica, impartasania samd. totusi, copiii mei stiu vreo 2-3 rugaciuni pe care le spun seara, la culcare, stiu semnificatia marilor sarbatori crestine si merg la impartasanie de Craciun, de Pasti si de Sfantul al carui nume il poarta fiecare...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiardelean spune:

Fetelor, din grija obsesiva riscati sa distrugeti ceea ce este mai sfant.Bine ca sunt bune si sterile toate prostiile pe care le administram puiutilor nostri!!!!!!!!
Laptele praf este steril? Dar cutiile cu cereale comporta mediu steril? Ii fortam sa primeasca in gurita cauciucuri si latexuri asa zis sterile desi ma indoiesc ca vreuna dintre noi s-a documentat despre posibilitatea si conditiile indeplinite de anumite materiale pt a deveni sterile. Ma refer aici la solutii pt fierbere, temperatura necesara, timp de fierbere, calitatea si materialul vasului in care fierbem...
Eu personal imi impartasesc copiii in fiecare duminica si in fiecare zi de sarbatoare. Apropo maine ii impartasesc.
Asta nu presupune nici alcoolism avand in vedere faptul ca micutei mele de 9 luni, preotul ii da o firmitura de painica umezita cu vin din sfanta impartasanie.Deci nicidecum "linguroiul" plin.
La biserica unde mergem noi, vin educatoarele cu copiii. Morala, vei sti la ce gradinita il dai?
Ar fi multe de spus, insa ramane la latitudinea fiecaruia in ce mod va simti sau simte apropierea fata de Dumnezeu.
Fiti aproape de Dumnezeu
Va sarut


Mama ingerasilor Alex si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la bebelusi nu se da lingurita plina cu vin.se da efectiv un strop cu o firimitura de paine.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

quote:
Originally posted by doruletz

Priscilla, eu zic ca daca ar exista o metoda de distrugere a germenilor patogeni prin incantatii si rugaciuni s-ar fi aflat pana acuma si nu s-ar mai cheltui atatia bani pe aparate de sterilizare prin spitale si cabinete medicale. Ar putea chema cate un popa (neaparat ortodox!) sa le slujeasca instrumentele si gata (e adevarat, nu-i sigur ca ar fi mai ieftin )

Altfel ar trebui poate ca nici restaurantele sa nu se mai oboseasca sa spele linguritele dupa fiecare client, e complet inutil, nici un studiu nu arata ca nu ar fi igienic. Oricum, si daca n-ar fi chiar igienic tot nu trebuie sa ne facem probleme, se stie ca SIDA nu se ia de la o lingurita trecuta din gura in gura, iar gripa, vreo angina sau vreo 'banala' gastroenterita nu omoara...(nu pe toata lumea, unii scapa). Eventual, ca sa fie siguri ca nu se imbolnaveste nimeni de la tacamuri nespalate ar putea cheama si ei un popa sa le slujeasca vesela in fiecare seara.
Si nici dentistul nu ar trebui neaparat sa aiba instrumente sterile, unde scrie ca se imbolnaveste careva daca se foloseste aceeasi spatula pentru toata lumea?

Lasand gluma la o parte, in plus de igiena elementara, la luarea acestei decizii ar trebui sa tinem cont si de efectele alcoolului la copiii foarte mici. Asta s-a mai discutat pe aici, se pare ca si o cantitate foarte mica poate distruge neuronii si poate diminua coeficientul de inteligenta, se zice ca acest efect apare chiar daca e vorba doar de un deget inmuiat in spuma de la bere darmite in cazul unui consum regulat de alcool (o lingurita de vin ingurgitata saptamanal de un bebelus de cateva luni inseamna foarte mult)





Problema cu administrarea alcoolului vroiam sa o ridic si eu. Ce se intampla oare cu ficatul copilasului care primeste saptamanal cate o lingurita de vin?
Nu dati cu pietre, nu vreau sa judec sau sa acuz pe nimeni, doar ma intreb.
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput