Broaste testoase de apa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:



Madaluska, eu am broscute de vreo 8 ani. Te contrazic si iti spun ca eu pun mana pe ele, se lasa mangaiate si sunt atente cand vorbesc cu ele. Toata studentia mea si mai tarziu la master, au "invatat "cu mine. Eu invatam noaptea si ele imi tineau de urat. Ma recunosc cand le vorbesc , nu se tem . Ba mai mult , dimineata ma lasau sa dorm , nici nu se miscau pana nu ma trezeam .

Eu am avut incalzitor din sticla si pot sa-ti spun ca nu se sparge daca broscuta il atinge. Din contra ale mele se urcau si pe el , le placea locul pentru ca era mai cald.

Madalina, acum sa-ti raspund tie.
1. Eu iti recomand sa ii dai doar mancare speciala pentru broscute. Ale mele mananca si cozonac daca le dai . Eu le hranesc exclusiv cu mancare pentru broscute.
2. Eu spun ca cel mai bine este sa o tii intr-o incapere calduroasa si luminoasa. Au nevoie de multa caldura si lumina.
3. Ar fi chiar indicat sa nu o lasi singurica. Ii va fi tare urat si va fi apatica. Vei vedea...
4. Eu zic ca ar fi indicat . Asta daca vrei sa ii creezi conditii ca la carte.
5. Nu stiu care ar trebui sa fie temperatura , oricum apa trebuie sa fie calduta ( nu fierbinte) , si niciodata rece.
6. La magazinele specializate se gasesc vitamine si cubulete de calciu. Eu le mai pun din cand in cand, mai ales cubuletul de calciu. Acesta este alb, sub forma de broscuta testoasa. Il pui in apa si se va dizolva in timp.
7. Aici cred ca totul tine si de imaginatia ta si de cat vrei sa investesti. Poti intreba si la magazinele specializate sa vezi ce te sfatuiesc.
8.Aici chiar m-ai prins . Nu stiu ..
9. Cu siguranta nu este bolnava, altfel ar fi fost apatica. Poate doar putin speriata. Este un mediu nou pentru ea . Lasa-o cateva zile si isi va reveni.

Daca te mai pot ajuta si cu alte informatii , cu mare placere.


"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

8. Baietii au coada mai lunga decat fetele (aprox. dubla)- asa mi-a spus fata mea care s-a documentat serios in privinta testoaselor.

Broasca noastra are un an si sase luni. As mai cumpara un pui, dar ma intreb cum va reactiona. Mi-e teama sa nu ii faca rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Buna fetelor, ma bag si eu in seama pe la voi.
As vrea sa va intreb daca exista cumva si vreo specie de broscuta care sa stea afara, in bazinul cu pestisori (doar vara, evident). Eu ma gandeam ca ar putea sta, dar din ce citesc de pe la voi, sunt sensibile la temperaturi mai mici, oare dimineata apa ar fi prea rece pentru ele?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kinetica spune:

Stie cineva de unde mai pot cumpara acum vreo 2 broscute bebelusi pentru baietelul meu? Danke schon foarte mult !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

De la pet shop le poti cumpara !



Apropo de sex : Masculii au unghiile de la labele din fata vizibil mai lungi decat cele din spate.
La femele,ghearele sunt aprox egale.

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Am si eu o broasca testoasa in grija pentru o luna cat sunt ai mei plecati in Canada. Problema e ca asta nu prea mananca, adica are zile intregi in care nu mananca nimic si asta ne ingrijoreaz ape toti si mai ales pe mine care raspund de ea pt timpul asta. A fost o perioada la doctor la facultatea de medicina veterinara si a facut un tratament apoi a fost chiar "internata " de un profesor acolo sa vada el cum de nu mananca. A avut apoi o perioada mai buna in care a mai mancat cate putin dar acum d ecateva zile iar nu mananca deloc. Cum sa raman eu cu ea pe cap acum cand e si cu probleme? Eu nu pot sa ma duc sa umblu cu ea pe la doctor ca am si servici si copii. Ma intreb daca nu o avea legatura cu vremea ca s-a mai racorit, o vrea sa hiberneze? Ar fi bine asta sa fie problema, sa o bag la caldura ii incalzesc acvariul si s-ar rezolva, dar stiindu-i antecedentele nu cred ca se rezolva asa usor.
Broasca noastra se cheama Tantza si e baiat , are 6 ani si e imensa, adica mai mare decat palma mea intnsa carapacea ei.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui Annie80

noi tocmai ce am achizionat 2. nu stiu nimic despre testoase.

aseara le-am schimbat apa si au inceput sa se agite,

ce fel de apa sa le pun?

cat de des sa o schimb?

cat sa le las afara?

ce sa le dau sa manace, in afara de hrana special pt ele?

in ce sa le tin? (momentan intrun bol de sticla)

ce altceva trebuie sa stiu despre ele si intretinerea lor?

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.


Annie, noi avem multa experienta cu broasca, tatal meu a fost cu ea la cel mai bun specialist in specia asta la facultatea de medicina veterinara si a aflat de la el cum se ingrijeste.
Broastele testoase de apa (cele exotice ca stiu ca sunt altele care traiesc si prin apele noastre statatoare), ma refer la cele cu portocaliu la urechi, se simt foarte bine si pe uscat si pot sta afara ore intregi /zi.
Mancarea ideala pt ele este pestele oceanic, cica asta e mancarea ei naturala, dar exista tot felul de ganganii uscate la petshop. Din pacate a noastra nu s emai atinge de mult de uscaturi si nici de verdeatza (salata, patrunjel) ci mananca numai carne de oricare... atunci cand mananca ca are lungi perioade in care refuza orice mancare, de ex. acum face greva foamei de vreo saptamana.
Apa in care sta nu trenuie sa fie de la robinet si nu se schimba des. Asta e greseala cea mai grava pe care o facea tatal meu, ii schimba apa zilnic cu una statuta 24 de ore dar tot foarte nociva pentru ea astfel incat i se cojea pielea. Doctorul a spus sa-i cumaram un acvariu mai mare dotat cu un filtru si un incalzitor cu termostat. Filtrul ala tine apa curata si trebuie curatat periodic. Apa asta ... nu stiu exact cat de des se schimba dar nu mai des de o data /luna.
I-a mai recomandat o solutie din care sa puna cateva picatuiri in apa atunci cand o schimba. Nu stiu ce solutie si ce rol are dar pot sa ma uit.
Acvariul nostru nu are insula dar broasca o scoatem destul de mult din apa sa ne jucam cu ea, uneori tatal meu dormea noaptea cu ea in pat. Nu o sa va vina sa credeti dar poate fi foarte afectuoasa si isi recunoaste stapanul.
Uneori o mai punem pe jos si ei pare sa ii placa s aumble prin casa sau sa se ascunda in colturi intunecoase. cand o punem in pat sau pe canapea, se baga sub perne si doarme acolo acoperita.


Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

buna,
am si eu patru broscutze de florida...au implinit un an de cand sunt la noi in casa si sunt de 3 ori mai mari decat erau la pet-shop
aveam si eu evoie de un sfat, voi cu ce mancare le hranitzi si ce marca? am cam bushit-o ultima data am luat ceva marca agil si se murdarea apa incrozitor de tare si mirosea f urat, in trei zile am schimbat acvariul de 3 ori. vreau ceva bun bogat in vitamina a. daca stie cineva o mancare buna, probata(ca nu mai vreau surprize, acvariul e f mare si e groaznic sa il tot golim)
merci

12+
http://community.webshots.com/album/565528924vcaGAV?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spike07 spune:

buna, vreau sa spun ca si eu am o brosca testoasa de florida, si in ceea ce priveste alimentatia ii puteti da si carne de pui sau de vita, cruda in cantitati mici, adica o bucatica sau 2 la saptamana, apoi eu iam cumparat si niste pesti mici nu de acvariu ci dinaceia ce traiesc in mare, se gasesc in pietele de animele si iam bagat in acvariu ei...astfel ea si-a dezvoltat simtul de vanatoare sper sa va fie de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 01Cerasella spune:

Buna! Stiu ca probabil sunt foarte intarziata in acest subiect, dar ieri mi-am achizitionat o Red Ear Slider, presupun ca este echivalenta celei de Florida, si am cautat date despre, dar mai ales un forum cu oameni ce detin broscute, pt. ca pana la urma expertii cunosc.
Am una singura si este mascul, sau cel putin asa mi-a spus vanzatorul, pipaindu-i burtica (pt ca cica masculii au o adancitura pe burtica iar femelele au burtica mai umflata). I-am pus in acvariu o piatra de rau mai marisoara ca intindere dar cam plata si nu ii place, sau cel putin inca nu s-a acomodat. I-am mai pus un lemn incovoiat care sa ii ofere loc de ascuns (se ascunde sub el, pt ca are doua ramuri...ceva gen prastie) si inca unul care sa pluteasca si pe care sa se urce...pt ca asa mi-arecomandat vanzatorul, si asa era si in acvariul din magazin. Insa sub acesta plutitor se ascunde si cauta sa scoata capusorul pe dup el pe unde nu are loc in loc sa il scoata prin fata...si de asemenea nu se urca nici pe el. Isi petrece foarte mult timp in apa si ma ingrijoreaza. Stie cineva de unde ii pot achizitiona o insula ca nu am gasit? Si nici nu ma pricep sa fac una
Pe fundul acvariului i-am pus scoici.
Nivelul apei nu e prea mare ca ma tem ca nu va ajunge sa scoata capul afara daca nu iese pe piatra sau pe lemn. Iar asta cred ca nu e bine, nu? Ca trebuie sa inoate.
Apa nu e de 23 de grade cum ar trebuisa nu am incalzitor. Probabil ca ii voi pune o veioza. Dar pana atunci ma tem sa nu pateasca ceva pt ca sta numai in apa.
E vioi si fuge imediat cand se apropie cineva deci nu cred ca e bolnav si sper ca nu va fi vreodata.
I-am luat mancare speciala dar azi i-am dat bucatele foarte mici d carne de pui. Am inteles ca acum cat sunt mici sunt mai mult carnivore si cu cat cresc devin vegetariene.
Apa i-o schimb o data pe zi.

As dori sa mai stiu daca noaptea trebuie sa ii las lumina, ca ma gandesc ca la ele acasa nu au lumina in permanenta si nici aceste toate conditii care par "obligatorii". Am mai auzit de persoane carra le-au trait mult testoasele si nu au respectat regulile toate, poate inafara de mancare si schimbatul frecvent al apei. Dar are cam 4 cm carapacea si nu stiu ce varsta are cu aproximatie ca sa imi dau seama daca este atata de mic incat necesita o mareeee atentie.

Si as mai vrea sa stiu de cate ori pe zi trebuie hranit si cam cate "bobite" dinalea din cutie?

Multumesc anticipat pt ajutor!

Mergi la inceput