Spermograma Dr. Matei

Spermograma Dr. Matei | Autor: felix76

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor! V-am urmarit o lunga perioada e vreme dar azi mi-am facut curaj sa si scriu cate ceva. Asteptam un ingeras in viata noastra de vreo 3 ani dar se incapataneaza sa apara. Sunt pacienta dr. Tutunaru si am inceput investigatiile prin iulie anul acesta. Eu sunt relativ bine (ovulatie prezenta, starea trompelor inca nu se cunoaste, presupun ca urmeaza laparoscopia) si sotul are ceva probleme.
Cand a facut prima spermograma i-a iesit un nr. nu prea mare de inotatori (17 mil/ml), mobilitate A 0% iar B 15%, 60% forme atipice etc. Spermograma a fost facuta la Dr. Matei (IDS, recomandata de tutu) in aceste conditii: sotul meu s-a dus la ora programata dar Dr. nu a aparut nici dupa o jumatate de ora. Recoltarea probei a facut-o tot la IDS. Noi suntem din provincie asa ca sotul a lasat borcanelul la IDS si a plecat catre casa. Rezultatul este cel pe care vi l-am descris mai sus.
A facut tratament cu Tribullus iar zilele trecute s-a dus din nou sa repete spermograma. A procedat la fel, lasand proba la IDS, deoarece nici de data aceasta nu a venit Dr. Matei la ora programata. Rezultatul nu l-am primit inca dar am cateva nelamuriri.
Oare rezultatul slab de data trecuta se poate datora prelucrarii intarziate a probei?
Stiti cumva in ce conditii se pastreaza probele la IDS?
Pupici!

Felix

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

felix ... presupun ca sotul tau are oligospermie probabil moderata .. nu vad diagnosticul ... si eu sunt tot pacienta dr tutu , si tot la dr matei a facut sotulica spermograma ...ma interesez si iti spun cum a procedat la el (nu am fost cu el la spermograma )
insa io nu cred ca asta este cauza pentru care a iesit rezultatul asta ... dar asa cum am promis ma interesez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo28 spune:

buna felix
vroiam sa-ti spun ca si noi am facut mai multe spermograme la IDS si de fiecare data doamna dr. Matei a intarziat, dar daca am asteptat am reusit sa vb cu ea.
Si noi eram curiosi cum se pastreaza probele si ne-am interesat. Stai linistita probele sunt pastrate le incubator pana vine d-na doctor asa ca........rezultatul nu este influentat de faptul da d-na doctor a intarziat putin.Totusi rezultatul vostru nu este chiar asa de catastrofal, se poate si mult mai rau crede-ma.
Multa bafta si mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Multumesc Giorgia,

Diagnosticul sotului este oligoastenozoospermie moderata.
Pe mine m-a nelinistit faptul ca Dr. Matei nu era acolo nici data trecuta nici acum. Stiu ca spermatozoizilor le trebuie conditii speciale de temperatura pentru a putea supravietui iar daca proba este lasata in alte conditii ar putea iesi rezultate slabe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Parerea mea e ca cel mai bine ar fi ca sotul tau sa astepte pana vine dr. Matei la IDS si atunci sa mearga sa recolteze,macar asa ati scapa de gandurile care va framanta si cine stie ..poate si rezultatul ar fi mai bun...Dansa e f. ocupata si intr-o continua alergatura,iar programarile le fac fetele de la receptie care sunt cam habarniste si aeriene...Multa bafta!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Si noi tot la IDS am facut spermograma prima data. Noi am asteptat 3 ore pana a venit dr. Matei ca sa o analizeze. rezultatul a fost dezastruos.

A doua oara am facut-o la Sabyc tot la dna dr. Matei, dar atunci sotul a donat imediat si dna dr. a analizat-o aproape imediat, de imi era mie, specialista lui peste , frica ca a lasat-o prea putin sa se lichefieze (cred ca asta e termenul corect).
Dar rezultatul a fost acelasi, asa ca nu stiu cata importanta are toata aceasta perioada intre donare si analiza biologului, probabil ca sperma este pastrata cum trebuie la IDS.

Succes si sa auzim de bebe!



"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )

iyoana


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Mersic de raspunsuri, sper ca de data asta sa primim un rezultat bun si sa nu mai fie nevoie de alte investigatii in cazul sotului meu.

Sincer, si mie mi s-au parut cam aerie fetele de la receptie dar sper sa fi pus proba la pastrare corect. Stiti cumva, se mai poate cere ca rezultatul sa fie trimis pe fax? As fi vrut sa il avem mai repede deoarece eu ajung la Tutu abia in jur de 21 noiembrie si suntem tare curiosi.

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

felix76, fetelor, prelucrarea imediata a spermei este esentiala. Ea trebuie analizata imediat pentru ca rezultatele sa fie corecte. Doctorita noastra ne-a sugerat sa vorbim cu medicul de la laborator, ca pe la sfarsitul programului, sa mergem sa recoltam si sa steptam rezultatul (dureaza aprox o ora). Din cauza faptului ca nu sunt prelucrate imediat difera de multe ori rezultatele. Sperma nu se pastraza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Buna fetelor,

Sunt foarte dezamagita in primul rand de modul de lucru al celor de la IDS si in al doilea rand de rezultatul spermogramei, daca o fi cel real.
A luat sotul rezultatul miercuri(diagnostic astenozoospermie moderata - nu am cifrele la mine dar le voi scrie mai tarziu cand ajung acasa). Fiind miercuri, a cerut sa vorbeasca cu Dr. Matei dar fetele de la IDS i-au spus ca nu a venit inca (era ora 17:30) si nu stiau daca mai vine in ziua respectiva!!!!! Erau programari pentru aceasta analiza si ele spun ca nu stiu daca mai vine in ziua respectiva?!!!!

Eu nu mai inteleg nimic: iti iau 90 lei pentu analiza si este posibil sa iti prelucreze proba peste cate zile 2, 3???? Ce sa cred, sunt in regula rezultatele? Daca proba trebuie prelucrata imediat, ce rezultate apar dupa o prelucrare intarziata? Va rog lamuriti-ma ca nu mai inteleg chiar nimic.
Daca nu sunt din Bucuresti si nu pot sta pana apare dr. Matei dau banii degeaba? De ce atunci cand fac programarea mi se cere numarul de telefon, nu sa ma sune in cazul in care Dr. nu poate veni?

Sunt asa de revoltata, mai ales ca sotul le-am rugat sa ii dea macar nr. de telefon al Dr. Matei ca sa poata vorbi cu ea dar au spus ca nu se poate....

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

felix76, in primul rand nu dispera , tratament exista pentru ce are sotul tau
in al doilea rand , voi incepe prin a spune ca nu sunt partinitoare(vei vedea ca si eu am avut dubiile mele ); am fost trimisa de dr tutu la dr matei , si m-am gandit ca e un "lant" al trimiterilor de la unul la altul , insa intamplarea a facut , sa mai aud parerea unui alt medic , referitoare la spermograme ... si stupoare , recomdarea era tot spre dr matei ... fara nici un fel de legatura intre medicii care au facut recomandarea, sau vreo sugestie a mea ...cand am spus ca acolo am facut spermograma , si mi s-a spus textual "daca asta e diagnosticul pus de dr matei , atunci asta e "... deci mi-a cam inchis gura la orice comentariu....darrrr... pentru ca de fapt pe mine ma intereseaza ma putin cat de "macho" este sotulica si mai mult sa rezulte bb , am acceptat chiar de urgenta sa i-a tratament naturist ( o sa-ti indice tutu ce anume ) , si apoi dupa cateva luni sa repetam spermograma (eu voi face exces de zel , si il voi trimite pe al meu , chiar si dupa 1.5 luni de tratament , cica rezultate se vad dupa 3 luni )... in timpul asta noi "prestam" activitate sportiva , indiferent de rezultatul spermogramei ... mai presus de medici , stii si tu e DD ..daca El vrea .... se poa...
iti urez numai bine .. nu te amara , ca nu te ajuta ...du-te la tutu si vezi ce zice ...

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Buna fetelor,

La sotul meu aceasta este cea de-a doua spermograma, dupa 3 luni de tribulus. Din pacate nu s-a imbunatatit semnificativ dar s-a imbunatatit (am zis ca voi scrie rezultatul dar nici azi nu il am la mine ). Daca voi spuneti ca probele sunt pastrate in incubator e ok. Nu mai am de ce sa imi fac griji din cauza aceasta. Oricum, in 23 nov voi merge la Tutu si imi va spune ce este de facut mai departe.
Va multumesc pentru incurajari!

Felix

Mergi la inceput