"gradinaresele de apartament"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lumi38 spune:

poti taia linistita acel pui si sa-l pui in apa sa faca radacini. cand au cam 10cm il poti pune in pamant.pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ajutati-ma va rog cu sfaturi despre cum se ingrijeste planta din mijlocul imaginii floricik pt ca nu stiu ce nu fac bine, dar desi o am de vreo 5 luni, nu mi-a dat nicio frunza, nimic, din contra, doua fruunze mici s-au colorat in mov, apoi au murit. Imi este foarte draga, nu vreau sa o omor.


Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc pt sfaturi...oare n-ar trebui sa astept primavara ca sa-l pun la inradacinat? Nici planta-mama nu-i chiar in apele ei iarna, ii tot cad frunze, nu ma panichez inca ca ii si ies altele noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Ma puteti ajuta cu un sfat refeitor la Bougainvillea? Am cumparat una acum vreo luna. Avea vreo 20 de cm inaltime. I-au cazut toate "florile" si a inceput sa-i creasca un lastar lateral care are deja vreo 10 cm. Nu stiu ce sa-i fac ca sa fie din nou copacelul inflorit. Sa-i tai lastarul? Sa-l directionez? Dar cum o fac sa infloreasca din nou? Are un ghiveci mititel, sa-i pun unul mai mare? Am tinut-o in casa, dar in fata geamului. Mi s-a parut firava ca sa o las afara. Ma gandeam ca orice pala de vant o va zbura. Acum e tare uratica si eu cred ca pot face din ea un copacel frumos. Dar CUM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelk spune:

Am o azalee sub forma de copacel, dupa ce am primit-o i-au cazut toate florile, apoi parea sa ii mearga bine, dar deodata a inceput sa se usuce...oare o mai pot salva?

**blonda rau**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Ce ma bucur ca am gasit subiectul asta!Pe mine a inceput sa ma pasioneze recent gradinaritul, am la birou o floare al carei nume nu il stiu, insa as vrea sa o pozez ca sa imi spuneti daca va face vreodata flori. Vad multe specialiste pe aici.Si mai am o rugaminte: am citit la sfarsitul capitolului precedent ca se pot planta seminte de pomelo pentru a obtine niste plante decorative ft frumoase, am dat o cautare pe google si chiar imi plac frunzele lui lucioase. Intrebarea mea este: cand se planteaza samburii respectivi? Exista o perioada anume a anului?Revin cu linkul spre floarea de la birou.http://good-times.webshots.com/album/565051602fpgXPQAna-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Fetelor,cresteti careva lamai in apartament?De ani de zile ma tot bate gandul sa incerc,credeti ca se poate sa tin un lamai in apartament?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Ce ma bucur ca am gasit subiectul asta!
Pe mine a inceput sa ma pasioneze recent gradinaritul, am la birou o floare al carei nume nu il stiu, insa as vrea sa o pozez ca sa imi spuneti daca va face vreodata flori. Revin cu linkul spre floarea de la birou.
http://good-times.webshots.com/album/565051602fpgXPQ



Scuze ca raspund cu intarziere dar abia acum am vazut intrebarea.
Planta de care zici se numeste "Schefflera" sau "arborele umbrela".
In cazuri exceptionale va face flori, de obicei este o planta decorativa prin frunze. Florile sunt mici de culoare galbena, dispuse sub forma de buchetele. Sunt mai multe varietati de schefflera.



Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Adi, si eu am vazut tarziu raspunsul tau . Intre timp am gasit floarea pe net. Nu cred ca va face vreodata flori, insa din primavara si pana acum a dat vreo 3 straturi de frunze si s-a inaltat ft frumos.Ana-Maria 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaelk

Am o azalee sub forma de copacel, dupa ce am primit-o i-au cazut toate florile, apoi parea sa ii mearga bine, dar deodata a inceput sa se usuce...oare o mai pot salva?

**blonda rau**

am avut si noi azalee sub forma de pomisor si la fel ba se usca ,dupa aceea isi revnea cand o udam cu apa de ploaie(nu suporta apa calcaroasa),asa am resuscitat-o de vreo 4 ori pana cand a decedat definitiv,mi-a parut rau dar deja era stresanta.

Mergi la inceput