nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el? - 2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelap spune:

TERAPIA TULBURARILOR DE LIMBAJ.RETARD DE LIMBAJ. DEFINITIE.Retardul de limbaj este un blocaj al ritmului evolutiei,care abate de la normal. 1.TERMINOLOGIE.poate fi considerat ca avand intarziere in aparitia si dezvoltarea limbajului copilul care pana la 3 ani foloseste un numar redus de cuvinte ,pe care le pronunta alterat si nu poate forma propozitii simple ,desi are auzul bun si organele fono-articulatorii normal dezvoltate. 2.ETIOPATOGENIE. FACTORI NEUROGENIcare au actionat in perioada peri si post natala si care au determinat micro sau macroleziuni sechelare cerebrale prin tulburari hipoxice sau hemoragii difuze,care intarzie mielinizarea zonelor motorii sau de receptie ce participa la actul vorbirii. FACTORI SOMATOGENI care detrmina o intarziere globala a dezvoltarii somato-neuropsihice :-boli cronice cu evolutie indelungata;
-boli infectioase care se succed la scurt timp. FACTORI PSIHOGENI:-factori dismaturativi manifestati prin mediu nestimulativ de vorbire(abandon,parinti cu tulburari de vorbire) -factori nevrozanti manifestati prin :suprasolicitare verbala,exigente exagerate
-socuri emotive foarte puternice FACTORI CONSTITUTIONALI care se refera la "inabilitatea verbala"ce poate fi ereditara pe linie paterna si care e mai frecventa la baieti. PROGNOSTICUL este in general bun .Intarzierile de limbaj se lichideaza cu varsta ,in cele mai multe cazuri fara simptomatologie reziduala.durata lichidarii intarzierii eate determinata de etiologia si forma clinica.Formele sechelare au o evolutie diferita in functie de profunzimea si sediul leziunii.In jurul varstei de 6-7 ani se face salt si copilul este mai recetiv la tratamentul logopedic.In tratamentul formelor psihogene pot aparea dificultati care nu pot fi prevazute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelap spune:

Daniela afazia se refera atunci cand persoana nu intelege ca-i spui.Ce diagnostic ti-au dat medicii referitor la copilasul tau?La logoped ai fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

buna Mirela,pe fiul meu l-am dus la neuropsihiatru,si acilo i-a pus diagnosticul de " intarziere in limbaj de tip expresiv",iar logopedul i-a pus diagnostic"intarziere de vorbire"
Eu am incaput sa ii dau copilului "Encepfabol"(piritinol),am inteles ca rezultatele se vor vedea poate dupa 4-6 saptamani de la administratie.tot ce vad pana acum este ca fiul meu este foarte foarte agitat,si ziua e nervos...violent chiar,iar noaptea se agita,si se trezeste de mai multe ori.
Mirele,am sa te sun sau am sa iti scriu,si bineinteles ca imi doresc poze cu fiul tau,am sa iti trimit si eu cu Leon:)
Toate cele bune,si multa rabdare cu copilasii ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

imi cer scuze pt. greselile ortografice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelap spune:

Encephabol i-am dat lui tudor cand avea 2 ani in2 reprize.nu mai stiu 6 saptamani ,pauza,iar 6 saptamani.Nu vreau sa te dezamagesc dar nu au avut nici un efect.Adica eu nu am observat.Si el a inceput sa vorbeasca de pe la 3,5 ani cate un pic.Nu a vorbit brusc cate un pic in fiecare zi.Acum ti-am spus repeta toate cuvintele ,incearca sa se exprime,cere.Cu un an in urma eram disperata si citeam pe forum discutiile despre copii care nu vorbeau si ma gandeam oare al meu o sa vorbeasca??/Si uite ca a venit si vremea noastra.incet,incet si leon o sa vorbeasca sunt convinsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Encephabolul este un tonic cerebral care activeaz#259; celulele nervoase.R#259;u nu poate s#259;-i fac#259; copilului, ci doar s#259;-l ajute.Oricum pentru a īnv#259;#355;a copiii mici s#259; vorbeasc#259; trebuie s#259; asocia#355;i cuvāntul cu imaginea obiectului, spunāndu-l cāt mai clar #351;i īn silabe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelap spune:

Oricum encephabolul nu a ajutat cu nimic in cazul lui tudor.Nu am observat nici o schimbare .Si nu numai eu ci si medicul neuropsihiatru care il urmareste de aceea a si intrerupt tratamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore71 spune:

Si eu am un baietel de 3 ani +6 luni care a inceput sa vorbeasca la 3 ani si 2 luni. Pana atunci nu a scos nici un cuvant! L-am dus in total la 12 specialisti:neurolog, logoped,psiholog,neuropsihiatru etc. Majoritatea au incercat sa-i gaseasca ceva si sa-i puna un diagnostic stampilat.Ce-i drept, inca de la 2 ani si 8 luni l-am dat la gradi, caci asa stiam eu, ca nu poate intra in competitie cu mine , dar cu alti copii ,da!A fost nevoit sa se exprime si a facut-o in cele din urma dar greu. Ce vreau sa spun este faptul ca o deficienta nu e niciodata izolata:adica daca copilul e perfect sanatos, vede, aude, reactioneaza la stimuli:plange, se bucura etc,va veni si vremea vorbitului.
Apoi, kiwwy: nu exista o lege in Romania care sa limiteze accesul unui copil fara dizabilitati motorii intr-o gradinita: sunt obligati sa ti-l primeasca si daca nu vorbeste, si daca face la pampers si daca nu manaca singur! Pana nu vei incerca,nu vei sti daca se incadreaza sau nu.Daca e step by step ,cu siguranta au si un psiholog acolo si uman vorbind, orice copil are nevoie sa aiba la gradi un obiect familiar- in cazul tau olita.
Eu imi faceam probleme despre mancare:imi spuneam ca daca nu vb si mai vrea mancare, cum o sa faca? ei bine, lua de la ceilalti din farfurie! copii au si resurse au si solutii,s-ar putea sa fii uimita de ce progrese va avea.Incearca!
Cu drag de voi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori78 spune:

Buna fetelor!
Sunt Flori din Galati si am si eu aceeasi problema ca si voi: am un baiat de 2 ani si 3 luni care nu vorbeste.
Pe la 7-8 luni spunea ba-ba, ma-ma, ta-ta.dupa ceea nu a vrut sa mai spuna nimic. Cand avea 1 an am fost la un psiholog si ne-a spus sa avem rabdare si daca nu incepe sa vorbesca pana la 2 ani sa mergem la ea din nou. Am fost si la ORL-ist sa vedem daca aude : copilul aude foarte bine. Pe la varsta de 1 an si 7 luni am fost la un neurolog si ne-a recomandat Encephabol si Tanakan; i-am dat Encephabolul , tanakanul nu i l-am mai dat - nu a avut nici un efect.
La 2 ani am fost la Bucuresti la logoped, psiholog - copilul nu are nimic, dar nu stiu de ce nu vorbeste. Am fost din nou la neurolog n-a recomandat tot Encephabol, Tanakan si Vitamina B6 - i-am dat 3 saptamani si apoi am intrerupt - ne-am gandit ca ii forteaza prea mult dezvoltarea creierului.
zilele trecute am fost la un alt logoped, este prea mic sa lucreze cu el - nu stie ce anume are de nu vorbeste.
Am incercat sa il ducem la o gradinita sa stea putin cu alti copii, dar nu ii place.
Sunt DISPERATA. cred ca voi ma intelegeti, nu mai stiu ce sa fac.
El se chinuie saracutul sa vorbesca, din gat scoate cateva sunete, a-ca, dei, ma-m, te-i, cam atat.
voi ce sfaturi imi dati?
va rog mult, astept raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori78 spune:

Revin!
El intelege tot ce i se spune, aude foarte bine, daca ii spun sa imi aduca ceva, aduce; daca vorbim despre el cu cineva se uita la noi si zambeste, este intelegator doar ca nu vorbeste!

Mergi la inceput