nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el? - 2

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
Bnica, povesti de genul asta despre Blaga, Einstein si alte genii vorbitoare tirziu de la o parte din medicii romani, si retete kilometrice cu medicatie scrise dupa citeva minute de contact cu copilul din partea celeilalte parti a medicilor romani m-a facut sa-mi depun actele de emigrare-si in felul asta mi-am salvat copilul!!!
no sa-mi ajunga o viata sa multumesc medicilor, psihoterapeutilor si celorlalti specialisti canadieni (unii de origine romana- dar scoliti in scoala canadiana)sa le multumesc pentru profesionalismul si omenia lor!!!!!
Asta auzeam si eu in jurul meu: are doar 2-3 ani, are timp, nepotul meu si nepoata bunicii vecinei de la doi a vorbit tirziu si totusi a facut nspe facultati!
Al meu copil n-a vorbit decit cu ajutorul terapiilor, invatind mecanic vorbire si comportament; Datorita-si numai datorita terapiilor comportamentale este acum functional, la contactul cu care cine nu-l cunoaste nici nu banuie ca ar fi un copil cu un diagnostic din gama tulburarilor autistice; si este un copil inteligent- a fost intotdeauna- la nivel intelectual testele psiho au dat intotdeauna rezultate bune- copii astia au probleme mai ales de functionare, nu de inteligenta: nu ajuta la nimic inteligenta cind copilul face crize pentru ca nu se poate exprima, cind nu functioneaza independent de parinti pentru u ca are probleme comportamentale, etc;

sfaturi binevoitoare altfel, dar care fac ca parintii sa piarda timp important, cind asteapta in loc sa actioneze! Pe mine ma surprinde foarte tare, stiind din ce ai spus-ce specialitate ai, ca scrii ceea ce scrii!

Kiwi, eu as mai bate la niste usi...un diagnostic, o schema de terapie pentru un copil care nu vorbeste la patru ani ar trebui pus de o comisie nu de un singur medic in urma unor ore/zile de observare a copilului, discutii cu parintii despre evolutia anterioara, etc. Bafta, si tie si tuturor parintilor!




Ana Stroe, EXCELENT PUNCTAT !
Eu personal am obosit sa tot aud aceeasi placa: Blaga, Einstein, copilul lui cutarica si-al lui cutarica... si nu stiu cum naiba fac, ca tot am noroc de oameni atot-stiutori, care nu obosesc sa-mi impuna ideile si parerile lor... in fine.
Ar fi bine sa se faca un subiect-sticky: BLAGA SI EINSTEIN AU FOST AUTISTI..

Kiwwy, pot doar sa-ti spun sa-ti asculti instinctele si vocile interioare. Stiu ca esti necajita, sunt in aceeasi "oala", dar ce avem de facut, printre terapii si altele, decat sa speram?

Vreau sa le multumesc mamicilor care mi-au deschis si mie ochii cu privire la tratamentele alopate recomandate de "mari medici romani in viata".

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
citat din mesajul lui asteryaro

quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu



Nu mai face comparatii, fiecare copil este UNIC. Nu exista perfectiune si nici retete pt. perfectiune. Aceasta este o meteahna a societatii romanesti care pune presiune pe copii si pe parintii lor sa se incadreze in anumite baremuri, altfel nu e considerat "normal" (vezi mersul, vorbitul, olita, suzeta etc).
Da, foarte adevarat, din pacate.

Lucian Blaga a inceput sa vb. la 7 ani.
Asta este fals, Blaga a vorbit la 4 ani. Si in plus, suferea de autism.

Aveti incredere in copiii vostri, unii ating reperele mai tarziu sau poate deloc, dar nu disperati pt. disperarea nu poate decat sa strice. Copiii simt nemultumirea, dezamagirea noastra, nu-i putem pacali.
Maria, acesta este umor negru "...sau poate deloc, dar nu disperati" ??? Cum vine asta, sa zambesc si sa ma veselesc, ce daca al meu copil are o suferinta neurologica pe viata? Vorbesc acum strict despre copilul meu, diagnosticat cu elemente de autism... Stii ce inseamna asta?
Of Doamne, ce am azi?
Sunt prea putini oameni care inteleg si care arata compasiune si respect...
E atat de simplu sa te afli de partea cealalta a baricadei...

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1



N-am stiut ca Blaga a suferit de autism. La capacitatea deosebita de diplomat si poet, inseamna ca noi cei neautisti suntem cu mult mai slab dotati. Si fratele meu tot pe la 4 ani a vorbit si nici urma de autism.

Te inseli daca-ti inchipui ca eu nu am intelegere, compasiune si respect pt cei ai caror copii au probleme. Am trecut si eu prin perioade disperate cu unul dintre copiii mei pana cand, la 1 an si 6 luni a inceput sa mearga de-a busilea dupa ce daduse semne ca nu poate sa-si miste picioarele. Am plans, am fost la n terapii, am disperat, pana cand am inteles ca asta nu poate decat sa-i dauneze. Nu spun sa te veselesti, dar sa ne tinem tari. Nu stiu ce a fost - mi se spusese ca din cauza circularei de cordon i-au fost distruse celule nervoase, nici un dr. nu mi-a putut spune daca se va rezolva. Parintii aflati in tara umplusera toata lumea ca am copil handicapat -am fost cumplit de suparata.De la 2 ani fiul meu a inceput sa mearga ca prin minune si a recuperat uimitor, acum este un copil vioi, istet si agil. Am postat incurajari plecand de la experienta mea.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Bravo Maria ai spus exact ceeace incercam si eu sa spun.
Imi pare nespus de rau de suferinta unor mame de aici si fiind si eu incercata am intervenit pt. ca sunt f. multe motive datorita carora dezvoltarea copilului este incetinita sau oprita.
Nu mi se pare bine sa speriem mamici cu copii perfect sanatosi dar care au alt ritm de dezvoltare;daca sunt investigati de medici care nu constata deficiente, mi se pare total nepotrivit ca sa le intretinem temerile,sa incurajam administrarea unor medicamente pt. autism sau altele despre care se mai vorbeste pe aici FARA UN DIAGNOSTIC CLAR SI DE LA UN MEDIC SPECIALIST.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

In orice caz, pledez pt. gasirea unor specialisti competenti care sa urmareasca evolutia copiilor cu intarzieri in dezvoltare. Nu sunt de acord doar sa stam si sa asteptam minuni, trebuie sa cautam activ modalitati de imbunatatire. Eu si acum imi duc copiii la teste semi-anuale ale dezvoltarii (nu ma refer la controalele periodice la pediatru), chiar daca se dezvolta normal. La aceste teste participa un medic pediatru cu anumita specializare si un terapeut (ergoterapie, psihologia copilului).

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionik76 spune:

Buna, fetele! Sunt si eu o mamica de baietel care incep sa ma ingrijorez cu fiecare zi care trece. Matei a implinit de curand 2 ani si nu vorbeste. Zice "mama" "tata", "tis" (pis), "ia-ia" (iaurt), "am" (catel) si uneori "apa". In rest, tot felul de sunete, consoane, nimic inteligibil. Intelege tot, raspunde la comenzi, daca vrea ceva te ia de mana si te duce la obiectul dorit, dar nu e prea comunicativ cu copiii, prefera sa se joace singur, poate si pt ca nu se poate exprima si astfel nu poate comunica. Il vad ca ar vrea sa se joace cu ei, dar vazandu-l mai mic il resping si atunci se retrage si prefera sa ii priveasca de pe margine. Cand il cearta un copil, pune capul in jos si sta asa pana intervin eu. Nu stiu ce se intampla, daca are probleme sau e doar mai lenes, cum spune toata lumea, ca baietii sunt "puturosi". Toata lumea imi da exemple de oameni celebri care au vorbit tarziu, de copii care au inceput sa vorbeasca deodata perfect, dar toate astea nu ma linistesc. Baietelul nasei mele de cununie are 1,9 luni si vorbeste aproape perfect, numai "r"-ul nu-l pronunta, spune poiezii, si al meu nu zice macar cuvinte simple. Maica-mea, care isi aminteste ca eu la 2 ani spuneam "zdreanta" pe de rost toarna si ea gaz pe foc. N-am fost inca cu el la medici, tot sper ca va face progrese, si am inca rabdare, dar stiti cum e, exemplul celorlati copii si remarcile dcelor din jur, ca sa nu mai spun de ce-am citit pe forum, ma pun serios pe ganduri. Oare chiar am motive de ingrijorare? Un mic amanunt, nu stiu daca are legatura, am vazut ca mai sunt cazuri, matei are tendinta sa fie stangaci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Draga Ionik 76 eu zic sa nu disperi si sa il integrezi intr-o colectivitate din toamna. Testeaza-i auzul. Striga-l in soapta cand este cu spatele la tine. Daca intoarce capul este OK. Asociaza cuvintele cu imaginile sau lucrurile. Vorbeste-i rar si cu rabdare.Faptul ca este stangaci s-ar putea sa-i dea de furca cu procesarea sunetelor in articulare, dar incet-incet si cu rabdare, daca nu sunt altfel de probleme, va reusi sa vorbeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionik76 spune:

Din toamna il dau la cresa, si sper si eu ca alaturi de ceilalti copii o sa-si mai dea drumul. De auzit, aude bine, l-am testat, doar ca nu poate articula cuvintele, vad ca se chinuie si nu-i iese si e si el frustrat, mititelul, e si motivul, cred, pt care face crize de isterie uneori, probabil ca nu se poate face inteles. Sper sa fie ok pana la urma, ca el e mai incet in toate, nici dintii nu ii are toti, abia la 1 an si o luna i-a iesit primul dinte si eram disperata, toate mamicile in parc ma intrebau daca are dinti, asa cum ma intreaba acum daca vorbeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Pentru persoanele interesate, am gasit un site zic eu util, folositor pentru lucrul cu copiii acasa pana la momentul ajungerii la logoped daca va mai fi cazul

http://www.terapialimbajului.info/resurse-si-exercitii-de-logopedie.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Draga ionik76,daca am inteles bine esti din Iasi.Ar trebui sa mergi la o evaluare logopedica la Centrul de logopedie sau la un cabinet particular (iti recomand sa mergi la Helicomed )
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Un site grozav:

http://teachmetotalk.com/

Mergi la inceput