Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-9

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

ontz, iubita, LA MUTI ANI pentru cele 3 lunisoare implinite si la mai mare!!!
Imi pare rau, dar eu nu stiu nimic despre strabism ce te-ar putea ajuta, dar daca doctorita Clarei a zis ca e in regresie eu zic ca nu are rost sa-ti faci griji.

Va pupacim dulce pe amandoua

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by Ontz

Dragele mele....sambata Clara mea a facut 3 luni si exact in aceasta zi am fost la un control oftamologic la o doctora din Bucuresti: Nascutzy - trimisi de doctora din Craiova care o supraveghea.Rezultatul a fost ceva de genul: a avut un inceput de retinopatie la ochiul drept, care nu s-a mai dezvoltat (retinopatia), ci a intrat in regresie.Doctora zice ca e bine si de la 3 luni nu mai sunt sanse sa se dezvolte retinopatia asta, dar totusi..tot nu inteleg..Poate cineva sa imi explice..s-a mai intalnit cineva cu asa ceva?!A..si mi-a zis ca pana pe la vreo 7-8 luni prematureii sunt predispusi la strabism...Offf...Credeam ca scapam si noi de griji..dar probabil nu vom scapa niciodata de griji..stabismul asta cand ar putea sa apara..ajutati-ma cu tot ce stiti..cu tot ce ati citit..cu orice..ca in loc sa ma linistetsc..imi fac si mai multe griji...

mami de clara



Stii, eram si eu la cabinetul lui Nascutzy simbata cind taticii au inscris pe fetele voastre, mai erai cu o mamica de prematur la cabinet nu? Si cind asistenta a pus picaturile fetitelor in masina. Noi am plecat inainte sa iesiti voi din masina, dar acum sint aproape sigura ca tu erai.

Strabism a avut si Vladut, s-a corectat singur pe la 1 an. Eu zic sa nu iti faci griji. E foarte bine ca ai fost la control si ca retinopatia este in regres.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Try ma bucur ca ati scapat de hipospadias. Imi pare rau ca analizele nu au iesit prea bune, dar sper sa fie din nou totul bine la urmatoarea analiza.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

noi am inceput sa ne rostogolim, e adevarat mai timizi dar....ne dam hutzaaaaa !
si stam si in poponetz putin. NU MA LASA MAMI MAI MULT !
si imi pap piciorusele, uraaaa.
am 5 lunitze si 2 sapt.
si nu m-a pus nimeni pe listutza voastra!mmmmmm !!!!!

IULIA, mami lui FLORIN MARIO/03.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Felicitari de progrese fetelor si la mai multe lunisoare la sarbatoriti.
Noi n-am avut deloc strabism si n-am stiut ca prematurii sunt mai Merci mult sanzi de incurajari, si noi speram sa fie mai bine la urmatorul control, vad ca paloarea lui nu s-a accentuat, acum nu mi se mai pare palid ca in prima sapt. dupa operatie. Dar nici nu l-am studiat mult prea atent, incerc sa nu ma concentrez prea tare pe detaliile astea ca apoi imi fac prea multe ganduri si mi se pare apoi ca vad numai semne de anemie si nu vreua s-o iau razna.

mai fetelor, adrienutzu meu e un ducle, are un ritm atat de bun in evolutia limbajului ca ma uimeste. unde alex a fost mereu slow la vorbire, a vorbit mai tarzior si foarte stalcit, adrian parca are sclipiri. Aseara tot repeta innebunit haide, haide. A mai zis el haide pana acum, dar nu foarte clar. Insa ieri, cand a vazut ca i-a iesit, numai intr-un haide o tinea. Zice deja 4 cuvinte (tata, papa, aes -adica alex - si haide), mai incearca sa zica si bravo si Woody (un personaj de desene animate, sherif, pe care-l are aelx ca jucarie) caruia lui ii place sa-i suceasca capul la infinit (se roteste foarte usor capul). Nu e mult cand stai sa le nuemri, insa i-am observat usurinta cu care reuseste sa spuna un cuvant, i itrebuei doar un pic de antrenament. Alex insa avea nevoie de muuulterepetari pana ajungea sa spuna un cuvant.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Dragi mamici de esente, bine v-am regasit.Ce zboara timpul, nu-i asa? Azi, Maria implineste un an. Am emotii intr-un fel pt frenezia momentului in care pun lumanarea in tortulet, gandindu-ma la ce se inatmpla acum un an si la toate incercarile prin care am trecut.
Dar hai sa nu va mai tin pe jar si sa va zic de minunea mea, Maria.

"...Mama,mama...ea e mama, cea care are ochii in lacrimi acum cand scrie..Am crescut frumusel, de la 500 gr la 7 kg.De la 25 cm la 70 cm.Sunt frumoasa,am un zambet cuceritor si mama spune ca sunt charismatica.Iar eu ii rad cu cele doua gropite ale mele, miscandu-mi genele languroase in semn de satisfactie pt dragostea care o citesc in ochii ei.Stau in fundulet de cateva luni, ma ridic in picioare,de fapt numai asa imi place sa stau si sa ma misc cat mai mult, facand pasi sprijinindu-ma cu o manuta de marginea patului.Din cand in cand imi mai dau drumul si imi reuseste cate un pas, doi, fara niciun sprijin.
Sunt curioasa foc si atenta la tot ce e in jurul meu.Studiez, explorez , de la legea gravitatiei la migalozitatea cu care e facuta o jucarie .Imi place sa apas clapele pianului meu si sa dansez, sa dansez, sa dansez. Mananc bine, de fapt sunt o pofticioasa si daca mama mi-ar da numai fructe,cereale si lapte as fi super incantata. Dar mai incerc supicile de pui si legumele.
Imi place sa strig si sa vorbesc mereu cu mama, cu tata, cu fratiorul meu, cu jucariile si cu...ingerasii.Cand iesim afara la plimbare starnesc zambete si exclamatii in jurul meu...cred ca mama are dreptate: sunt charismatica. :))
Sunt innebunita dupa fratiorul meu si am sa va spun un secret: il iubesc enorm.
De fapt eu ii iubesc pe toti si cand ii vad pe mama si pe tata fericiti langa mine, mi se pare ca raiul e aici cu ei.De aceea dimineata cand fac ochisori ma joc cumintica in patutul meu pana cand mami si tati se trezesc si ei.
Mama nu m-a mai dus la niciun control desi a zis ca imi face bilantul sanatatii mele acum cand implinesc un an. Vom merge pt linistea ei sa ii spulberam si umbra de neliniste pe care o mai are desi ea stie acolo in interiorul ei ca totul este perfect. Sunt energica, vioaie si ...fericita.Mama spune ca sunt minunea ei, nu prea inteleg eu ce inseamna asta dar o cred pe cuvant, mai ales ca vad pe chipul ei cum se lumineaza cand imi spune asa.
Si-acum fug la somnic ...si o las pe mama sa va mai povesteasca in zilele ce urmeaza despre mine."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Da, Maria este superba, este bine desi chiar acum a facut o bronhopneumonie si a trebuit sa primeasca antibiotice, pt prima oara de cand a iesit din spital. Cu toate astea este foarte vioaie si nu pare a fi bolnava. E puternica si incredibia.Ma minunez de ea zilnic.Spune mama, tata,da, ane, be...ultimele inca nu stiu ce inseamna. Vom merge si la controale si dupa cum o vad si o simt le vom trece cu bine pe toate. Mai are o usoara anemie dar care se corecteaza deja.Face progrese incredibile si vreau sa le spun mamicilor care se lovesc de intrebarile arogante ale altor mamici care au copii nascuti la termen, sa priveasca detasat situatia. Numai o mama de prematuri stie ce inseamna prematuritate si cat de minunati ne sunt copii.Sunt deosebiti pt ca ei lupta mai mult decat ceilalti, pt ca au curaj, au vointa, par acum firavi dar ii va intrece pe ceilalti intr-un timp relativ scurt.
Eu una nici nu le dau sansa sa faca o comparatie intre Maria si alti copii de aceeasi varsta.Copilul meu e o minune, este deosebit si ma mandresc cu el indiferent cate kg are acum sau cat de repede a inceput sa mearga sau sa stea pe olita.Noi avem ritmul nostru si important e sa fim sanatosi.Pt restul avem timp iar daca Doamne Doamne ne-a dat viata si am luptat pana aici, de acum incoo e doar o chestiune de timp.

Try, cat de incercati sunteti si voi.Dar din tonul in care scrii deduc ca esti o adevarata mama, femeie...barbata daca vrei...Esti puternica si stii, copilasii nostri se agata de puterea noastra de a-i trece peste hopuri.Va fi bine puiul tau pt ca are un exemplu teribil langa el: pe tine.

Pt celelalte mamici cu care am mai vorbit si m-au sprijinit: pupici si nu pot sa trec mai departe fara sa zic MULTUMESC.

Lui Ontz: daca ai sa citesti din urma despre Maria ai sa vezi cum scriam despre ce se intampla cu retinopatia Mariei.De stadiul 2/3, a intrat in regresie si cu rabdare am ajuns si la ziua cand medicul a spus: vede perfect, nu mai are nicio problema.Doar sa ai nervii tari si sa duci puiul la controale des, dupa cum recomanda medicul.Mariei i s-a facut pe o perioada de doua luni de zile, controlul tot la a treia zi dupa care acestea s-au rarit considerabil.

Neurologic nu a mai observat nici medicul nici noi ca ar mai exista afectari.Poate doar ca e hiperactiva, lucru cu care incerc sa ma adaptez stiind ca in timp va trebui sa ii gasesc activitati care sa ii consume teribila energie.Dar o sa mai vorbim despre toate astea si dupa ce trecem pe la medicii specialisti.

Am sa inchei spunandu-va ce mi-a zis Andrei, fratiorul ei despre Maria: "mama, nu stiam ce bine e sa ai o surioara.Eu cred ca Doamne Doamne de aceea mi-a adus-o si a facut-o sanatoasa ca sa ma faca pe mine fericit!"

Si ne-a facut.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Sa pun si poze:
http://community.webshots.com/album/560888806XIAcjp?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

La multi ani, Maria!
Tot ce imi amintesc e ca acum un an te tineu multi ingeri de mana ca sa te ajute sa stai cu mami, cu tati si cu Andrei.
Si imi mai amintesc Floricele cat de speriata erai si cum am cautat cu toatele aici numai semne bune. Maria respira si probabil ca fetele, ca si mine, au simtit ca o sa fie bine. Si imi mai amintesc ca de fiecare data am plans de emotie cand ne-ai scris despre cel mai mic puisor de pe aici:) Sa va traiasca!
La multi ani, Maria!



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Flori de cires, eu sincer ma bucur ca ati dat si voi un semn de viata , chiar ma tot intrebam ce face puiuta Maria, pe care o pupacim de mii de ori.
Am vazut pozicile cu ea, este o dulcica foc: sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa va aduca in suflete numai bucurii
Si acum pentru mamicuta:sa intri mai des pe aici, pe la noi


_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput