Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-9

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Chiar ma intrebam ce mai face MARIA !!Parca acum ii tineam pumnii ca era la incubator !! Copii mai au diverse gesturi si ticuri, dar noi care am pornit la drum cu un copil prematur , parca suntem mai atente la orice !!! Bineinteles ca te sfatuiesc sa mergi la un consult de specialitate sa stai tu linistita....si eu cind am avut ceva pe creieram fugit la specialist...si mutumesc lui Dumnezeu suntem bine !!....ceea ce va dorim si voua!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Flori, nu cred ca e ceva neinregula in acele miscari. mai ales ca pare ca le face constient.
Daca neurologul nu s-a aratat ingrijorat de ele inseamna ca nu e nimic patologic.
Of Doamne, si eu ma panichez la fiecare gest care nu pare obisnuit pe care il fac baietii mei, mai ales Gabi. Si mie mi se strange stomacul de frica la fiecare tresarire sau suspin in somn sau gest care pare ciudat....
Am rasuflat adanc atunci cand au facut primii pasi, cand Ioan s-a ridicat in picioare fara sprjin.
Dar acum sunt fericita ca ii stiu sanatosi si ii veseli.
Am lipsit 3 zile (prima oara de la nastere) si i-am gasit mai inalti, cu ceva gesturi si cuvinte (bine, in "cantoneza" pe care o vorbesc ei) noi si mi-am dat seama ca cel mai frumos lucru in viata asta este sa iti poti strange in brate copilul.

Minunata Marie e bine draga Flori, si e extrem de norocoasa ca are asa familie iubitoare. Frica si strangerile de inima nu o sa dispara asa usor dar faptul ca ne iubesc si ii putem iubi compenseaza

Cu mult drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Multumesc Anna pt cuvintele tale frumoase.
Imi dau lacrimile cand ma gandesc prin ce am trecut si la ce stres suntem supusi din nou, acum.Incerc sa-mi stapanesc panica si sa-mi gasesc resursele, sa ma adun.
Miercuri vom fi la Tg Mures unde ne vom interna pt investigatii.Azi am fost la neurologul din Oradea care o stia pe Maria si nu s-a aratat deloc optimist.Maria face acum aceste gesturi cu capul si in fata, contractandu-se parca usor.Totul dureaza o secunda dar sunt dese si le face si cand merge si cand sta in fundulet si cand sta in picioare.Ba mai mult isi pierde echilibrul daca se afla in mers sau sta in picioare.Nu pare deloc absenta dar medicul mi-a explicat ca exista astfel de manifestari in sindromul West (cred ca asa se zice) si inca intr-o forma de epilepsie pe care nu am mai retinut-o.Indicatia a fost sa facem EEG, lucru care se va intampla la Tg Mures.Pana atunci i-a dat un sedativ, usor spunea, care o sa il administrez maine dimineata, pt a o linisti.Medicul pediatru mi-a dat si diazepam intrarectal ca o masura urgenta in caz de aparitie a unei convulsii generalizate.
Cert este ca eu vad o inrautatire a starii ei de la o zi la alta, in sensul ca aceste manifestari sunt din ce in ce mai dese.
De asemenea am fost la ORL si la consultul sumar a reiesit ca aude bine si ca are timpanele sanatoase.
Eu continui sa o observ, o sa o si filmez ca sa pot arata medicilor ce face.Incep sa ma gandesc daca nu cumva sunt pierderi ale echilibrului, daca nu exista o afectiune in urechea interna, pt ca ea pune mana des la ureche, apasand-o.Dupa aceea apar si aceste miscari ale capului dar nu intotdeauna.Deci nu pot lega nici de ureche, cu strictete, manifestarile pe care le are.
Am spus acest lucru medicilor si nici unul nu a insistat pe idee ci mai degraba pe partea de convulsii epileptice.
Mi-e groaza Anna...incep deja sa citesc despre epilepsie, despre consecinte, tratament....
Si e atat de frumoasa si voinica, puternica si isteata...o vad pe Maria cum lupta,cum nu se lasa.Pica pe jos cand se dezechilibreaza si in secunda urmatoare se ridica in picioare si merge mai departe.
Ma doare de ma rupe.....
Mai vorbim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Flori de cires multa putere si Doamne cat te inteleg prin ce sters treci.Citisem in celalt post al tau de dusul mainii la ureche si eram gata sa-ti spun sa nu-ti faci griji ca si Dragos face acest gest cand e obosit si inseamna ca ii e somn, dar ai amintit acum ca urmeaza o pierdere de echilibru dupa!
Va tin pumnii pentru investigatiile de la Tg Mures si multa putere sa aveti, sa mai iasa inca o data invingatoare Maria!

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png
http://tt.lilypie.com/NCYnp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

FloriDeCires eu te sfatuiesc sa mergi rapid la un ORL-ist, daca fetita are o infectie in ureche - otita de exemplu - trebuie sa o tratezi rapid. Te-as sfatui sa mergi la Urgente, medicii de acolo vad multi copii si au experienta, dupa parerea mea. Eu nu cred ca daca e vioaie are epilepsie, copiii fac gesturi necontrolate pina isi tin echilibrul pe doua picioare. Multa sanatate voua acolo!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Si eu m-am gandit la celasi lucru ca si Anna, i nsensu lca vroiam sa te intreb daca tie miscarile Mariei ti se par voluntare sau nu. Pt ca cei mci ide varsta lor au uneori niste miscari care nou nu ni se par firesti, dar care sunt ale lor speicifice si care nu au nici un dedesub problematic, ci sunt simple jocuri de copil mic. Mutl timp si si aucm, adria nsmuceste destul de tare din cap de la stanga la dreapta. Initial a inceput cand era pe la 6 luni, deci dupa ce-am inceput diversificarea si observam ca scutura asa din cap cand nu mai vroia papa solid. Si interpretasem inital ca e ca un Nu. Dar apoi facea si cand se juca sau fara o explicatie anume si scutura mai tare si parca mai lung. Gestul nu puteam sa-m idau seama daca e volutnar sau nu, si tocmai asta ma pusese un pic pe ganduri. Dar la noi n-a evoluat in vreun sens anume si nu erau dese precu mla voi. Adica avea ziel si can nu facea asa di ncap. Iar mai tarziu m-am linistit complet cand am vazut ca face asa cand aude muzica. Cand se canta, cand e excitat de-o melodie. Nu-mi dau seama daca si atunc ifacea asa cand era muzica (la noi mergeau cantecelele de copii mai tot timpul ca fond muzical in casa si nu realizasem vreo legatura intre msicarea lui si musica.

Sper sa fie doar o alarma falsa si sa fie doar o joaca a ei. Ciudat m ise pare ca face asta in timp ce merge cand ea ar trebui sa fie oarecum concentrata, preocupata de noul echilibru pe care-l impune mersul in doua picioare, deci mi s-ar parea oarecum firesc sa nu aiba atentia spre joaca cu capul (in caz ca ar fi o joaca).
Ce pot sa-ti spun e ca chiar daca e o joaca, ea se paote accentua si apoi sa o tina u ntimp asa si apoi sa dispara sau sa evolueze spre un alt tip de miscare care sa nu te mai puna pe tine pe ganduri.

Daca ar fi vorba de u ndezechilibru al urechii interne maria n uar trebui sa faca legatura cu urechea. In momentul in care ai un astfel de dezechilibru nu sti ica de acolo vine, astfel de pacienti de regula nu fac nici un fel de legatura (n-au nici un sentiment in ureche, durere, gadilat, sunet, piuit etc), de regula medicu le cel care-i face pe astfel de oameni constienti ca urechea interna e cauza ametelilor lor eventual.
Deci dusul manutei la ureche nu are sigur de a face cu un dezechilibru al urechii interne. E greu de spus insa daca gestul ei e legat de datul capului pe spate sau nu. Au aparut ambele gensturi in acelasi timp? care din ele e aparut primul? Duce manuta la ureche inainte sau dupa datul capului pe spate sau independent de aceste manifestari?

ma gandesc la voi si va tin pumnii pt miercuri la controlul de la Tg. Mures. Sper sa se dovedeasca a fi totul doar o simpla joaca a mariei.


"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Dragele mele, multumesc tare mult pt gandurile voastre bune si pt toate sfaturile.
Deci la ORL am fost si cum am mai spus, nu are nicio problema de infectie a urechii pt ca s-ar fi produs temperatura mare (stiu asta de la Andrei care facea des otite) si ar mai fi aparut durerea, deci ar fi plans, plus inca alte simptome ale unei infectii ORL.

Gesturile cu capul pe spate sau in fata s-au mai rarit.Aceste gesturi le face si imediat dupa ce se trezeste, dimineata, dar mai ales cand e foarte obosita.Dusul manutei la ureche, care a aparut primul, nu e legat intotdeauna de miscarea capului.Nici momentele acestor gesturi nu le pot lega de ceva anume pt ca le face si cand e relaxata si cand e foarte preocupata si cand sta si cand merge..o observ mult ca sa imi pot da seama ce anume il poate provoca.
Cert este ca in momentul cand e obosita acestea sunt foarte frecvente.Ei, si acum vine cuiul lui pepelea: Maria este foarte obosita pt ca in timpul zilei nu doarme mai mult de 30 min.
Doarme intr-adevar o noapte intreaga, 12 ore, se mai trezeste dar readoarme singura cand ma vede acolo si ma aude langa patutul ei.Peste zi insa, la pranz, cand deja da semne clare de oboseala o culc in timp ce suge din biberon laptic si apoi adoarme.Numai ca uneori nu trec nici 15 min si incepe sa planga, se trezeste speriata si nu mai reusesc sa o adorm cu niciun chip.Mai incerc o alta repriza de somn in jur de ora 17-18, prima fiind intre ora 12-13.Numai ca nu mai reusesc cu nicio tehnica de adormit.Si uite asa apar gesturile acelea tot mai dese.Uneori am avut impresia ca aceste miscari sunt de fapt momente scurte de adormire dar speriata ca vine somnul se trezeste instantaneu.E posibil sa fie o mare ineptie ceea ce am zis dar stiu sigur ca are o activitate cerebrala intensa pt ca imi da senzatia de absorbtie de informatii din mediul care o inconjoara de parca ar fi un aspirator de mare putere.Acest lucru o excita nervos atat de tare incat e posibil sa dea acele spasme, pt ca gesturile sunt ca niste spasme.Habar n-am daca am spus o prostie sau nu, dar asa o simt.Toata ziua ar vrea sa umble, sa atinga, sa vada, sa ii explic din carti, sa danseze pe muzica, sa iesim afara si sa alergam,pt ca ea mai mult alearga decat merge.
Raspandeste o energie teribila in jurul ei si toti care vin in contact cu ea sunt consternati cat de activa poate sa fie.Imi venea azi, sa rad, gandindu-ma ca o vad pe Maria facand parasutism sau alte sporturi extreme (parca ar fi plina de adrenalina) si ca de fapt va trebui sa se gaseasca o solutie ca sa doarma un pic mai mult peste zi si totul se va rezolva de la sine.
Nu i-am dat sedative cum spusese neurologul de aici.Nu stiu, nu mi-a placut sa fac asta fara sa stiu rezultatul EEG.Cum am mai spus, debordeaza de vitalitate si a petrece cu ea 2 ore, pe langa ca e foarte placuta si hazlie, poti fi sigura ca poti echivala cele doua ore cu alte doua ore la aerobic, fitness, etc.
Ce-am mai remarcat ca e foarte speriata de singuratate.Cum ies din camera plange.Nu conteaza ca ma aude sau ma vede prin deschizatura usii.Plange.Cum o iau din patut se citeste pe chipul ei maxima fericire si apoi incepe sa se impinga cu putere, gata, gata sa o scap din brate, ca sa o las jos si sa inceapa explorarea.Si asta fac numai ca nu ia pauza si asta o duce spre extenuare.
Chiar sunt curioasa cum dorm esentele voastre si daca sunt la fel de avizi dupa tot ce e in jur.Stiu ca toti copiii sunt dornici sa afle cat mai multe dar la Maria am senzatia ca este iesit din comun.
Dar sa vedem ce vor spune medicii din Tg Mures.

va pupam pe toti, sa ne revedem cu bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Maria, acum 2 zile:

http://s203.photobucket.com/albums/aa167/lao_cezar/noutati/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Flori de cires, Maria e superba! Eu nu cred ca tu spui prostii, exact aceleasi faze le facea Dragos pana la 3 luni, el nu putea sa doarma mai mult de 15-30 munute la o repriza de somn, ceea ce era foarte putin pt un bebelus! Adormea, tresarea, se trezea si o lua de la capat cu plasul, toti au zis ca sunt colicii, dar le-am spus ca de fapt el e epuizat. Incet, incet si-a recapatat calmul si reusea sa doarma mai mult si era mai linistit.
Acum doarme 8 ore noaptea, de obicei fara treziri si inca 1-2 reprize ziua de 3-4 ore (in total).Si el de oboseala isi pierde echilibrul foarte usor, el a si pornit tarziu singur, la 1 an, 3 luni si 3 saptamani!
Va tin pumnii la examinari!

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png
http://tt.lilypie.com/NCYnp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

FloriDeCires imi doresc din suflet sa veniti cu un diagnostic bun de la medic. Poate nu e nimic grav. Am vazut pozele, Maria a crescut asa de frumos.
Despre dusul mainii la ureche, David are acest "tic" cam de la 8 luni, mai ales cand e somnoros. La inceput m-a ingrijorat, am crezut ca are otita. Despre pierderea echilibrului ce sa mai spun, si David merge impleticit si cade des cand e foarte obosit, de fapt presupun ca toti sunt asa. Cum a descri si sanziana mai sus.
Va doresc numai bine.

Try ce mai face voinicelul vostru?



Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David
Asteptand bb2

Mergi la inceput