Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-9

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Pai cum sa nu fiu mandra de ei, sunt minunile mele mici!

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Mamici cu esente....noi nu v-am uitat chiar daca am crescut mari [avem 3.8 ani]si mergem la gradi. Noi suntem bine , la gradi am invatat foarte multe ca mergem deja de aproape 4 luni , bilantul de boli si alte cele nu a fost chiar rau [ adica am facut 3 viroze in acest timp ]....suntem tot categoria "pana" adica avem 95 cm si 13 kg...dar suntem sanatosi si plini de energie , ceea ce va dorim si voua. Ce mai face esenta noastra MARIA ???....dar esentele mai mari ??? VA PUPAM !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

buna sunt o proaspata mamica a unei bebeline nascute prematur...ne primiti si pe noi la voi?

Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontz spune:

Salutari la toata lumea...Va spun si eu, cu intarziere "La multi ani, sanatate si multe impliniri in noul an".
N-am mai intrat sa va citesc de mult caci am avut probleme..ce probleme..cine-o sti?! Inca nu am gasit nici o explicatie, dupa toata analizele..Dar sa va povestesc ce ni s-a intamplat: eu am facut vreo 5 furunculi si am inceput antibiotic injectabil. Am trecut-o pe Clara, acum in varsta de 6 luni, reale, pe lapte praf, pe care nu l-a acceptat din prima si atunci i-am dat....lapte de mami congelat...nu stiu ce parere aveti de asta, dar pe mine m-a invatat un pediatru sa-l congelez ca sa i-l dau in cazuri extreme..si de aici ni s-a tras tot...diaree, vomitat in jet..dureri de burtica..urlete..groaznic..Analizele au iesit toata bune, am mancat un fel de supita de morcov, numai asta, plangea de foame, apoi la recomandarea doctorului am incercat lapte fara lactoza si incet, incet..sper..revenim la normal..
Acum consider ca totul i se trage de la laptele congelat, desi doctorul zice ca nu-i asta motivul, ci ca are ceva la stomac..
Nici nu mai stiu ce sa fac pentru ca durerile de burtica inca le are si cateodata ii trec cand ii dau sab simplex, asa m-am gandit eu in disperarea mea sa incerc sa-i dau. Plangea si tinuta in brate..de fapt urla, nu mai zambea, nu mai radea, nu mai gangurea...si a si scazut in greutate.
Acum as vrea sa aflu si parerea voastra..daca copilasii voastri au avut astfel de reactii in decursul timpului..si daca ar trebui sa mai repet analizele, poate descoperim totusi ceva..
Va salut pe toate, va pup si va urez sanatate multa voua si esentelor voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

quote:
Originally posted by LaLa_20

buna sunt o proaspata mamica a unei bebeline nascute prematur...ne primiti si pe noi la voi?

Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi




Laura si Bianca, bineinteles ca va primim printre noi

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ontz, parerea mea e ca e de la laptele congelat. Nu sti ucat de vechi era, dar eu am observat ca la laptele meu dupa 4 luni si-a schimbat gustul si adrian nu l-a mai acceptat. De fapt el nu prea l-a acceptat decat daca era proaspat congelat. Si tine cont ca am congelator cu usa separata de usa de la frigider, situatie i ncare laptele congelat tine mai mult adica pana la 6 luni, dar daca ai congelator cu frigider cu usa comuna, laptele e bun doar 2, max 3 luni.

Am vazut ca nu toate mamicile s-au plans de lapte ca si-ar schimba gustul sub timpul prevazut de specialsiti si atunc itind sa cred ca paote ceva in conditiile de stocare e diferit si face laptele sa se altereze usor.
Eu am aruncat in final mai bine de 10 L de lapte de la congelator. E adevarat ca mi se restabilise bine lactatia si nu aveam cum sa-l mai consum oricum, deci trebuia sa fac ceva cu el.

Tu ai gustat din lapticul pe care i l-ai dat? Sau gusta acum daca mai ai la congelator lapte si vezi daca are un gust/miros care nu ti se pare ok.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ontz, incearca sa ii dai si Debridat, intreaba-ti doctorul. Cred ca se dau 5ml cu 30 min inainte de masa. Sanatate multa la voi acolo!

LaLa_20 sa iti traiasca fetita! Spune-ne mai multe despre ea, la cite saptamini s-a nascut


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

sirimie multumim de urare!...Bianca s-a nascut la 32 s si 4 zile...si a abut destul de multe probleme...daca vreti sa aflati mai multe cititi povestea nasterii

Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontz spune:

Buna seara, dragi mamici! Sper ca sunteti sanatoase, bucuroase si voioase...
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri si pentru sfaturi. Intotdeauna simt nevoia sa ma consult cu voi, sa aflu parerea voastra..sa vorbesc cu o mamica de bebel prematur, care a mai trecut prin experiente neplacute..si sa primesc incurajari de la voi..sa vad ca totul pana la urma se rezolva..
Si la noi s-a rezolvat in final..putin cam greu, s-a chinuit saracuta 3 saptamani cu diaree, voma, dureri de burtica..dar cel mai mult ma durea ca nu o mai vad zambind..ea care era plina de viata...dar am uitat tot..azi chiar s-a simtit bine...
Voi credeti ca e normal ca la 6 luni ale Clarei, reale, sa porneasca de buselea?!Pentru ca deja se taraste, isi ridica funduletu' si inainteaza..iar in picioare ii place cel mai mult..face pasi unu dupa unu..mi-e si frica sa o tin cum ar vrea ea..ca ma gandesc ca e micuta (are 5 kg), dar e foarte vanjoasa..Are o putere!!..Daca o tin cumva de maini se si ridica imediat in picioare. Nu stiu ce sa fac..sa o las sau sa o impiedic momentan? A..sta si in fundulet sprijinita de perne sau sprijinita de picioarele mele..
Va doresc numai bine, va pup puiutii si le doresc sa fie sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Buna fetelor!
:( am intrat putin in panica in legatura cu Maria.
In urma cu cateva luni am observat ca Maria avea cateodata miscari ale capului spre spate, parca necontrolate.Erau ca si cum nu si-ar fi putut tine capusorul bine si il scapa din cand in cand pe spate.Am fost atunci la neurolog.Nu i-a pus niciun diagnostic pt ca nu avea si alte simptome care sa duca in mod concludent catre o boala.Medicul mi-a vorbit de epilepsie si mi-a descris boala si ce sa urmaresc pe viitor.Bun, intre timp lucrurile s-au linistit dar iata ca de cateva zile acest gest a inceput sa revina foarte des la diverse ore din zi, accentuate fiind cu precadere seara cand ea e obosita.Practic isi scapa capusorul pe spate o secunda si face uneori acest lucru repetat.Nu are privire fixa, nu e absenta, cel putin mie nu-mi pare sa aiba momente de absenta, nu cade jos..dar ma dispera situatia.In plus am observat ca pune mana des la urechea dreapta.Nu plange deci nu da semne ca ar durea-o in zona.Medicul pediatru nu a sesizat nici el la o consultatie sumara ca ar exista probleme la ureche.
Acesta mi-a recomandat sa mergem la Tg Mures la clinica de neurologie infantila unde se pare ca sunt medici buni in domeniu.Acolo i se va face un EEG in urma caruia vom sti daca face crize de epilepsie sau nu.
Eu, sa innebunesc nu alta!
Vreau sa va spun ca Maria este extrem de vioaie, puternica si plina de energie.Debordeaza de sanatate, mananca bine, vorbeste cu noi toata ziua pe limba ei, e perspicace la tot ce ii aratam, se prinde in jocuri noi, umbla, de fapt mai mult alearga prin casa tinuta de o manuta, merge si netinuta de manute....Nu pare sa aiba nimic in afara acestor gesturi ale capului care sunt bruste, nefiresti.In seara asta facea asa si in mers si evident ca se dezechilibra si cadea dar se ridica imediat in picioare si isi continua mersul.
Sunt cu toate beculetele aprinse si mi se strange stomacul de frica.
Maine astept o confirmare a dr. de la Tg Mures pt a incepe investigatiile.
Vom merge si la un ORL, nu stiu inca unde, nu in Oradea :( pt a-i face un control si un test auditiv.Nu mi s-a parut sa nu auda cu urechea aceea pt ca nu odata radeam de cat de fin ii este auzul si cum ma simte cand ies tiptil din camera...
O sa va tin la curent cu noutatile...sper sa fie numai de bine.

Sanatate la toate esentele!

Mergi la inceput