Este soia periculoasa?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

patou, multam fain pentru link

L-am "rasfoit" putin si sunt incantata! In sfarsit cineva de specialitate care are curajul sa afirme si sa incerce sa demonstreze ceea ce eu cred cu toata convingerea de cativa ani incoace.


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Eu una nu as fi atit de categorica in a nega toate calitatile soiei si a lua de bune toate informatiile care o pun la stilpul infamiei. Bineinteles ca fiecare se informeaza si ia ceea ce i se potriveste...
Cineva spunea insa ca soia ar fi interzisa in Israel, chestie absolut eronata, eu traiesc aici de 8 ani , vegetariana sint de mai multi. In plus, exista un kibbutz in nordul tarii unde se cultiva soia biologica , eu de acolo cumpar produsele de soia pe care le consumam. La fel, hilara este chestia cu soia si apetitul sexual sau homosexualitatea...Sotul meu este si el vegetarian, consumator de soia si nu pot spune ca ma pling la capitolul "patul conjugal". dimpotriva...

Va recomand si eu citeva articole si surse de bun simt, zic eu.

www.foodrevolution.org/what_about_soy.htm" target="_blank">http://www.foodrevolution.org/what_about_soy.htm
www.bryannaclarkgrogan.com/page/page/3476771.htm" target="_blank">http://www.bryannaclarkgrogan.com/page/page/3476771.htm
www.mayoclinic.com/health/soy/NS_patient-soy" target="_blank">http://www.mayoclinic.com/health/soy/NS_patient-soy
www.veganhealth.org/articles/soymessina" target="_blank">http://www.veganhealth.org/articles/soymessina

Parerea mea proprie si personala este ca orice aliment trebuie consumat cu moderatie iar cine e vegetarian e bine sa caute si alte surse de proteine in afara de soia.



"animals ...exist for their own reasons. They were not made for humans any more than black people were made for whites or women for men." Alice Walker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Patou, as putea sa te intreb din ce cauza esti pornita impotriva laptelui de vaca? Nu e o intrebare provocatoare, chiar sunt curioasa.

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Felicia si patou,ma ajutati si pe mine in mare cu info de pe site ca nu inetleg limba
Sunt direct interesata ca bb meu e alergic la laptele de vaca ,inca alaptez dar asa vrea usor sa introduc alt lapte vegetal si sincer nu stiu de care...am luat o singura data lapte de soia la cutie era cu o multime de chestii ,dulce...mie una nu mi-a placut.ar mai fi la milumil lapte praf de soia...nu stiu ce sa aleg si poate ma ajutati si pe mine.Si eu incerc sa hranesc sanatos copii din pacate ar meniuri cam fixe din cauza acestei "fixatii" dar asta e...Va multumesc.Si eu as vrea sa stiu de de esti impotriva laptelui de vaca.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Alipiticot, incearca Pregomin. Noi il folosim cu succes, e hipoalergenic, pe baza de soia.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

arcadia, alipiticot, n-am acum timp sa intru in detalii, (am sa va spun argumentele mele cum o sa am putin timp liber). Baietelul meu are acum 3 ani si 7 luni este alergic la laptele de vaca, iar eu sunt fericita ca datorita acestui lucru, un intreg « univers » s-a deschis in fata mea.

bineinteles ca nu sunt usor de "digerat" argumentele impotriva laptelui de vaca, mi-au trebuit cateva saptamani pana sa le accept, si pe urma am chiar o dovada vie, baietelul meu care s-a dezvoltat normal, n-are carente si n-a baut nici macar lapte de soia imbogatit cu calciu sau vitamine.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

si noi tot din motive de alergie cu soc anafilactic la lapte vaca si derivati, baiatul meu a consumat pina acuma NUMAI produse de soia, are 3 ani si 4 luni. e dezvoltat normal ca si orice copil de virsta lui. am citit si eu mult despre asta, despre pro si contra, da nimeni nu zice cit rau face laptele de vaca, ca sintem singura specia care ne hranim puii cu laptele aletei specii......in schimb despre soia e mare la moda chestia asta cu estrogenii......trebuie pus totul in balanta e bine e rau, ca mincam constient si e-uri si aditivi care fac cancer si nu ne facem griji, si carnea pe gratar care e cancerigena...si altele. nu trebuie exagerat cu nimic in general. acuma, baietelul meu nu mai este alergic la produse din lapte, si a inceput incet sa le consume ptr ca traim intr-o societate unde a fost facut ca are un handicap ca nu consuma produse lactate.....da asta e societatea, esti handicapat ca nu bei lapte vaca....sint popoare ca si japonezii care consuma soia din tata-n fiu si nu sint popor de homosexuali din cite stiu. asa ca eu zic ca poti sa-i dai fetei ca nu are ce sa-i faca rau, cum laptele de vaca nu-i face rau nici asta nu face mai rau!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
[URL"http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by alipiticot

Felicia si patou,ma ajutati si pe mine in mare cu info de pe site ca nu inetleg limba
Sunt direct interesata ca bb meu e alergic la laptele de vaca ,inca alaptez dar asa vrea usor sa introduc alt lapte vegetal si sincer nu stiu de care...am luat o singura data lapte de soia la cutie era cu o multime de chestii ,dulce...mie una nu mi-a placut.ar mai fi la milumil lapte praf de soia...nu stiu ce sa aleg si poate ma ajutati si pe mine.Si eu incerc sa hranesc sanatos copii din pacate ar meniuri cam fixe din cauza acestei "fixatii" dar asta e...Va multumesc.Si eu as vrea sa stiu de de esti impotriva laptelui de vaca.

Paula si iubirile ei! Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)si Cosmin Mihai(d.n.1.10.2006)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos



ai spus ca vrei sa-ti hranesti sanatos copiii,laptele tau este cel mai bun si mai sanatos.poti face o banca de lapte,il congelezi si il foloseti in situatiile de exceptie.
intoleranta la laptele de vaca se instaleaza in primele zile de viata ale sugarului cind i se administreaza formule de lapte maternizat.aceasta intoleranta este data de imposibilitatea digerarii moleculei de lapte de vaca,molecula care are o marime considerabil mai mare decit cel matern.de aici apare intoxicatia sau intoleranta la laptele de vaca.ea poate dispare dupa virsta de 6-9 luni,cind sistemul digestiv al bb-ului este pregatit sa digere alimente cu molecule mai mari.


nici baiatul meu nu a suportat laptele de vaca dar, asta nu ma indraptateste sa spun ca laptele de vaca este toxic ptru tot restul populatiei si ca nu are valoare nutritiva .este toxic in procentaj mai mare la infanti,insa este alimentul de baza al batrinilor.multe persoane dezvolta intoleranta la: peste,nuci,sapun ,pasta de dinti,latexul din prezervativ,insa sunt consumate sau utilizate cu succes de o cantitate mult prea reprezentativa de persoane,fapt care ne impiedica sa denaturam valoarea reala a produsului.

cit despre soia ,iar nu cred....in totalitate.daca ar fi chiar asa insemna ca s-a descoperit metoda fara bisturiu ptru cei care vor o schimbare de sex


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Ramona2006
Cineva spunea insa ca soia ar fi interzisa in Israel, chestie absolut eronata, eu traiesc aici de 8 ani , vegetariana sint de mai multi.



Eu am spus asta. E binevenita precizarea ta. Caut revista ca sa vad inca o data.
Citez din revista Fit&Form, August-Septembrie 2007:
...proteinele se afla in boaba de soia alaturi de alte substante naturale printre care antinutrientii si fitoestrogenii. Antinutrientii au capacitatea de a anula efectul nutritiv al diversilor nutrienti (proteine,vitamine, minerale, enzime).
...Isoflavonele sunt substante aflate in plante, cu efect asemanator cu hormonii estrogeni. S-a constatat ca pot accelera cresterea tumorilor si medicii au emis avertizari in acest sens. In conditii normale, estrogenii din soia nu ar trebui sa constituie un pericol major, insa omul modern este expus la o cantitate mai mare din aceste substante si din alte surse ducand, in final, la cantitati echivalente cu pastilele anticonceptionale, chiar si la barbati.
...actionand ca un hormon feminin, aceste substante din soia pot interfera cu reglarea naturala a sistemului endocrin. Atat la animale cat vsi la oameni au aparut semnale de alarma legate de consumul de soia si scaderea fertilitatii feminine si masculine. La barbati, scaderea nivelului de testosteron se traduce in apetit sexual si potenta sexuala scazute
...unii autori au ajuns sa spuna ca soia este "pastila anticonceptionala vegetala"
...femeile care consuma multa soia dau nastere la copii cu greutate mai mica si cu probleme in dezvoltarea creierului. De asemenea ei sunt predispusi la probleme ale glandei tiroide.
...baieteii care sunt hraniti cu formule care includ soia (absenta laptelui matern sau intolerante la lapte) risca la maturitate sa aiba organe sexuale insuficient dezvoltate, energie redusa sau fertilitate scazuta. Creste, de asemenea, riscul de inecomastie (cresterea tesutului mamar la barbati)
...Fitoestrogenii prezenti in soia au un impact negativ direct asupra tiroidei, in special cand iodul este insuficient ca aport, ca in tara noastra. Rezulta hormoni tiroidieni la un nivel scazut, care duce la retentia de apa, acumulare de grasimi si lipsa de energie.
...boabele de soia sunt bogate in acid oxalic, un factor important in formarea pietrelor la rinichi
...in SUA, soia este inclusa in primele opt alimente cu potential alergen. In timp, suprasolicitarea sistemului imunitar duce la boli , de la acnee la artrita si boli degenerative
...acidul fitic din soia este o substanta care are capacitatea de a impiedica absorbtia zincului si calciului in sistemul digestiv. Rezulta probleme de osteoporoza, obezitate, probleme ale pielii, infertilitate

Noi nu suntem mancatori de soia, dar intotdeauna aveam un sentiment de vinovatie, pentru ca am tot auzit ce minunat este acest aliment si noua nu ne place (mai ales mie si copiilor).
Acum nu ma mai simt vinovat.
Ca sa fiu cinstit, peste tot se precizeaza ca este vorba de consumul regulat, uneori exagerat, nu de cel ocazional.
Cum spuneau si cei din articol, moderatia este cheia...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Mie una mi se pare o pare isterie in plina desfasurare. Toata lumea citeste articole pe net si in reviste demne de incredere si gata "boom" nimic nu mai este sanatos, e-uri peste tot, alimente mutate genetic . Eu nu inteleg cum un om normal, care gandeste poate sa creada cu atata tarie orice aberatie si mai mult sa se bata cu pumnul in piept pt ea.

DIn link-urile date am citit numai unul de la Michigan University pe care poate l-as crede si spune clar ca nu este nici un studiu concludent care sa ateste aceste informatii si ca mai mult soia este intr-adevar un aliment extraordinar cu multe efecte pozitive.

Si oricum ar trebui sa ne uitam la poporul asiatic care mananca de fffff mult timp soia si se spune ca au scazut nr de cazuri de cancer. Si atunci de ce facem uragan intr-un pahar?!?!.

Soia nu este numai in SUA in lista cu alimente alergene, ci peste tot in lume, asa cum este si laptele de vaca, oul, citricele etc etc....
oare de ce nu ne intrebam cum de este recomandat sucul de portocala la 3 luni prin toate revistele astea de copii pe care le cumparam cand in SUA fructele exotice sunt recomandate dupa 1 an, sau suzeta salvatoare, surogat de san.De fapt asa este, trebuie sa le credem si sa facem asa, doar scrie in revista, inseamna ca este adevarat.

Si mai este si faza cu "modificate genetic"- si cred ca ceea ce sperie este de fapt aceasta expresie. Ce inseamna mutate genetic?! inseamna ceea ce se intampla de secole si nu am mai disparut de pe pamant, ba mai multe ne-am inmultit de nu mai avem loc si ne gandim sa ne mutam pe luna. Clar eu zic ca ar trebui sa fie o campanie pt soia daca tot duce la infertilitate ca sa nu ne mai inmultim asa, si de fapt ma si gandesc la chinezii astia care varsa copil dupa copil cum fac cu "anticonceptionalul asta natural care este soia".



Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput